Forum » Omrežja in internet » T-2: Informacije
T-2: Informacije
Temo vidijo: vsi
mutn ::
nihanje uploada in downloada ni problem dolžine kabla. Zakaj?
Zato ker je vse lepo delalo pri meni do 18 .9. 2006.
Ne vem ali so nadgrajevali ali kaj. Nihanje se dogaja večino časa
ne pa stalno.
PRosim če kak t-2 vsaj pove če bodo to zrihtali v zmernem roku.
Zato ker je vse lepo delalo pri meni do 18 .9. 2006.
Ne vem ali so nadgrajevali ali kaj. Nihanje se dogaja večino časa
ne pa stalno.
PRosim če kak t-2 vsaj pove če bodo to zrihtali v zmernem roku.
Mr.Ecko ::
Od tel vtičnice o do modema imam cca 6m kabla.Zaenkrat mam navadnega telefonskega. Kolk sem gledal priporočajo UTP kabel.Kaj je res takšna razlika ?
NavadniNimda ::
Ne-oklopljen kabel deluje kot ANTENA, kar pomeni, da je v stalni interakciji z EM sevanjem iz okolice. To pa seveda povzroča izpadanje signala (nihanje). Zato je prvo pravilo, če so motnje: čimkrajši kabel od štekarja do modema. Če pa že ne more biti kratek, pa naj bo UTP. Drugo pravilo pa je, naj bo modem na samem. TV, ali PC ga zna zelo zjahat, posebej če je večja razdalja od centrale in je signal že bol švoh.
antonija ::
Cist kratko vprasanje: Od kje vam ideja da ce pisete na ta forum vase probleme s T2, da jih bojo kar sami postimali? Ce vam kaj ni vsec (tud meni ni blo nekaj stvari) natipkajte en A4 list, nanj izlijte svoje tegobe, strahove, custva,... in priporoceno posljite na T2 (ja, 200SIT bo kostalo). Ko bojo enkrat imeli papir z vasim podpisom bojo pa ze porihtali, mene so celo poklicali ce je zdaj kaj bolje kot pred pismom.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.
mitja_i ::
@Antonija - dovolj je, če pokličeš na tehnično pomoč T-2 (0590 00 002). Tudi tako bodo porihtali vse kar lahko.
Tud jaz sem mislil da pomaga klic na helpdesk, pa sem (ponesreci) naletel na prijaznega fanta ki mi je svetoval naj raje posljem pismo ker ga bojo ziher upostevali, na helpdesku kdo kdaj kaj pozabi, se mu ne da, je slabe volje... papir pa pocaka tud kaksen dan in na koncu (pri meni prej kot helpdesk) en prime v roke in naredi kar je treba.
Je pa res da je to bil samo nasvet.
Je pa res da je to bil samo nasvet.
nekdo123 ::
Mogoče kdo redno vzdržuje m3u TV playlisto in bi jo bil pripravljen deliti z ostalimi? :)
Predvsem zadnje programe (DTV ipd.) bi bilo lepo imeti osvežene v playlisti, ki je na si-gamer sajtu.
Hvala!
Predvsem zadnje programe (DTV ipd.) bi bilo lepo imeti osvežene v playlisti, ki je na si-gamer sajtu.
Hvala!
venetu ::
Ima kdo izkušnje z prekinitvijo pogodbe z t-2? Zanima me, če je dovolj, da jim pisno sporočim, da odstopam od pogodbe , ker me v zakonskem roku niso priklopili na net (kot so mi povedali na helpdesku). Pred nekaj meseci sem namreč poslal podpisano pogodbo, vendar me niso priklopili, ker sem preveč oddaljen od centrale (cca. 1200m + ISDN), sedaj pa nameravam preiti na Amis.
venetu
alienalien ::
Pošlješ priporočeno dopis na Brnčičevo in napišeš da preklicuješ pogodbo št. xxxxx in to je to.
SasoS: U, the best! :) A se bo ta lista tudi v prihodnje posodabljala? Ker prej je bil na istem naslovu .m3u playlista ?
Hvala!
Hvala!
SasoS ::
bo ko se bo če se bo
.vlc je samo zato ker imam jaz vlc končnico asociirano z vlcjem, m3u pa z winampom :P. Tako da dvoklik direktno odpre vlc...
.vlc je samo zato ker imam jaz vlc končnico asociirano z vlcjem, m3u pa z winampom :P. Tako da dvoklik direktno odpre vlc...
Brane2 ::
Kar se nihanj in izgubljanj paketov tiče, je tu IMHO rahllo nelogično krivit T-2. gre pač za pogoje na liniji in T-2 ni kriv za to, če nekdo na poti začne švasat ali laufat kake težke stroje ob določeni uri itd. Da o varovalkah in razcepnikih ne govorimo.
Modemi kar nekako delajo ( pustimo izjeme, ki jih pa zamenjajo) in če gre kaj narobe, bo to večinoma zaradi predolge linije do bajte, motenj na poti, kakih razcepnikov, varovalk in bedarij in trapasto speljane instalacije v bajti.
Modemi kar nekako delajo ( pustimo izjeme, ki jih pa zamenjajo) in če gre kaj narobe, bo to večinoma zaradi predolge linije do bajte, motenj na poti, kakih razcepnikov, varovalk in bedarij in trapasto speljane instalacije v bajti.
On the journey of life, I chose the psycho path.
SasoS: Sam, teli HDTV so pa zahtevni. Moj Athlon64, navit na 2,65Ghz ni sposobet prebavlat teh zadev. Tebi tečejo normalno? Kakšen procesor imaš?
Mirč ::
lp
no danes so tudi skonfigurirali postajo Hoče in sem 1. ki imam ip-tv na naši lokaciji in sicer oba tv-ja in internet vse deluje ,le internet neki štrika, ko se vlečejo stvari z torrentov,pol včasih se dolgo povezuje na web stran in včasih napiše dovoljeni čas je potekel in ne odpre web strani(google,slo-tech,...).Če pa torenta(bitcomet,..) ne uporabljam pa dela brezhibno.Tehnik na t-2 je rekel da torenti zelo obremenijo povezavo zato bi moral v samem bitcometu oz.utorentu nastavit število povezav.
Torej po dobrem tednu končno vse deluje. In po letu dni od prvega podpisa pogodbe sem dočakal t-2.Kdor čaka dočaka.
lp
no danes so tudi skonfigurirali postajo Hoče in sem 1. ki imam ip-tv na naši lokaciji in sicer oba tv-ja in internet vse deluje ,le internet neki štrika, ko se vlečejo stvari z torrentov,pol včasih se dolgo povezuje na web stran in včasih napiše dovoljeni čas je potekel in ne odpre web strani(google,slo-tech,...).Če pa torenta(bitcomet,..) ne uporabljam pa dela brezhibno.Tehnik na t-2 je rekel da torenti zelo obremenijo povezavo zato bi moral v samem bitcometu oz.utorentu nastavit število povezav.
Torej po dobrem tednu končno vse deluje. In po letu dni od prvega podpisa pogodbe sem dočakal t-2.Kdor čaka dočaka.
lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mirč ()
abiš dovolj prepustnosti (> 20Mbit)
20 Mbit/s ? Tip na T-2 je razlagal, da je zadosti 8-9 Mbit/s....
alienalien ::
Un tip ki ti je to razlagal je mislil kanale STD (standard) ti porabijo okoli 8-10 MBIT medtem ko HDTV se dobro počuti šele pri 20 Mbit
Ni to problem, imam 40mbps. Task Manager mi kaže 100% zasedenost, dejanska prepustnost pa niha med 8 in 20mbps.
Pismo, Core 2 Duo 2.4 bomo rabl za tele HDTV gledat. Al pa bolj optimizirano kodo. Ne vem, a teče zadeva na MPEG4?
Pismo, Core 2 Duo 2.4 bomo rabl za tele HDTV gledat. Al pa bolj optimizirano kodo. Ne vem, a teče zadeva na MPEG4?
korenje_ver2 ::
sem pred kratkim pisal email na pop-tv, kdaj bodo zacel oddajat v hdtv formatu in se nisem dobil odgovora...
verjetno se 10 let ne bo nic pri nas.
v bistvu bomo mel takat ze tolk hitre internete, da bomo lahko kar prek interneta gledal hdtv kanale :D
//brez zastonj gledanja --omy
verjetno se 10 let ne bo nic pri nas.
v bistvu bomo mel takat ze tolk hitre internete, da bomo lahko kar prek interneta gledal hdtv kanale :D
//brez zastonj gledanja --omy
Zgodovina sprememb…
- spremenil: OmegaBlue ()
SasoS: a pa sigurno teli, k so v tem .vlc playlisti? Recimo Anixe HDTV? Lahk še enkrat probaš?
SasoS ::
Teli so h264 ki so res bolj zahtevni plus da ima vlc zelo slab dekoder. Jaz sem dal za primer HDTV1 ki je mpeg2.
men te hdtv kurjo 50% na athlon xp 3200+
drgac pa divx hdtv kuri 100% brez strojnega pospesevanja oz 20% s strojnim pospesevanjem.
drgac pa divx hdtv kuri 100% brez strojnega pospesevanja oz 20% s strojnim pospesevanjem.
Vlady ::
Lahko rečem da sem nad T-2 globoko razočaran. Prejšnji teden v petek mi je crknil modem in sem do petka vsak dan klical na tehnično pomoč in jim rekel, da mi net ne dela in da se modem ne zalaufa. Oni so mi samo govorili "smo zabeležili, bomo dali naprej, ko bo kdo prost se vam bo javil". No na koncu mi v četrtek en model na tehnični reče, da naj pridem zamenjat osebno modem na Brnčičevo 41. Kar sem tudi storil v petek in dobil novega. AMpak sedaj se mi poraja vprašanje: kako niso mogli enega tehnika, ki je šel slučajno na viški konec ljubljane, dobiti da bi mi samo zamenjal modem, tako pa sem moral sam laziti na čisto drug konec ljubljane. Cel teden sem bil brez neta, pa se niso zmigali niti za milimeter. Če nebi šel v petek po modem, bi pomoje čakal še cel mesec. Katastrofa!!!!!! Bom pa, ko bom dobil položnico, jo lepo poslal nazaj z dopisom, da ne mislim plačati 10.000SIT za to, da sem bil brez neta en teden (po njihovi krivdi, ker bi mi lahko modem prinesli prej, ali rekli naj pridem ponjga že prej), da sem se cijazil do črnuč s taxijem, za katerega sem plačal več kot 3000 sit, in da sem jih vsak dan klical in zapravil skoraj 1000 sit za mobitel ko sem jih klical kot nor. Razočaran sem nad T-2... da ne omenjam včerajšnjih vnovičnih težav z povezavo, ko mi zvečer spet ni delal net. Katastrofa...
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"
Meni je predvčerajšnjim crknil Vood. Poklical sem na T-2, se zmenil, da ga pridem zamenjat in mislim a v manj ko 2 urah sem imel priklopljen novega.
Ker vem, kako so obremenjeni na terenu, sem pač naredil vse, da jim čimbolj olajšam stvari in tako dosegel kar najmanjši downtime.
Ker vem, kako so obremenjeni na terenu, sem pač naredil vse, da jim čimbolj olajšam stvari in tako dosegel kar najmanjši downtime.
Mirč ::
ja tile monterji so kar fajn obremenjeni pa še neki lol... so,ko je pri meni priklapljal je mel 3 klice za reševanje težav.Če ste blizu poslovnih enot je bolje da se sami odpeljete na sedež t-2-skladišče in prevzamete opremo in to je to.
lp
lp
MEDENA ::
Ker bogi Vlady k je moral iz enega konca LJ do drugega...bogi, avtobus ne obstajajo...Eni smo morali iz Kranja ali dalj pa nismo jokal.
Magician ::
Oooo Bogi Vlady... iz Ljubljane si pa si moral čisto na drug konec Ljubljane po opremo in čisto sam s taxijem... A te je bilo kaj strah ko si odšel 100 metrov od svojega doma ?
Mislim kaj si 15 let star, da pišeš takšne neumnosti ali pa cele dneve preživiš za computerjem pa nimaš prijateljev ko imajo kdo slučajno avto. Ne vem celi teden brez neta pa se ne moreš zmigat naslednji dan na Brnčičevo sam po novo opremo... JAO ENI SO PA RES LENi ! Kaj ti morajo domov pripeljati novo opremo da boš lahko spet igrice prek neta igral.
MISLIM HALOO !
Mislim kaj si 15 let star, da pišeš takšne neumnosti ali pa cele dneve preživiš za computerjem pa nimaš prijateljev ko imajo kdo slučajno avto. Ne vem celi teden brez neta pa se ne moreš zmigat naslednji dan na Brnčičevo sam po novo opremo... JAO ENI SO PA RES LENi ! Kaj ti morajo domov pripeljati novo opremo da boš lahko spet igrice prek neta igral.
MISLIM HALOO !
NavadniNimda ::
Ker bogi Vlady k je moral iz enega konca LJ do drugega...bogi, avtobus ne obstajajo...Eni smo morali iz Kranja ali dalj pa nismo jokal.
MEDENA - no, to da "nismo jokali" je pa treba s kar malo "literarne širine" jemat!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: NavadniNimda ()
vedno se najde kak vlady, obsedenec z internetom, ki ne zdrzi brez interneta par dni in joka za vsako malenkost.
sss ::
Vidim, da je tu par velikih pristašev T-2
Kaj ma veze, če ste vi hodili iz Indije Koromandije po modem al karkol ze v Lj ? A če ste vi hodl iz drugega konca Slovenije more bit pa en drug tih (na jugu bi rekli "šuti i trpi") ?
Za tipa se skoraj EN TEDEN niso zmenili, na koncu so mu pa rekli naj se oglasi pri njih kar bi lahko naredili že na začetku.
Če imajo tako velik naval naj pa nov folk zaposlijo, magari študente, ki bodo fural modeme in podobno okoli namesto da bi folk hodil k njim - kje ste pa še videli kaj takega ? Res, da prihod T-2 na naš trg pomeni le dobro in tudi cene so izredno privlačne toda za resno podjetje za katero se T-2 ima, si nebi smeli privoščiti tako slabe tehnične podpore, da ne omenim, da so kar dolgo rabili za uvedbo 24 urne tehnične podpore preko telefona
Kaj ma veze, če ste vi hodili iz Indije Koromandije po modem al karkol ze v Lj ? A če ste vi hodl iz drugega konca Slovenije more bit pa en drug tih (na jugu bi rekli "šuti i trpi") ?
Za tipa se skoraj EN TEDEN niso zmenili, na koncu so mu pa rekli naj se oglasi pri njih kar bi lahko naredili že na začetku.
Če imajo tako velik naval naj pa nov folk zaposlijo, magari študente, ki bodo fural modeme in podobno okoli namesto da bi folk hodil k njim - kje ste pa še videli kaj takega ? Res, da prihod T-2 na naš trg pomeni le dobro in tudi cene so izredno privlačne toda za resno podjetje za katero se T-2 ima, si nebi smeli privoščiti tako slabe tehnične podpore, da ne omenim, da so kar dolgo rabili za uvedbo 24 urne tehnične podpore preko telefona
Zgodovina sprememb…
- spremenil: sss ()
STvar je čisto simpl.
Gre za deal in razmerje moči. T-2 te ne veže posebej in se za tistih par kSIT ne bo sekiral posebej zate.
Mogoče bi se moral, ampak jaz jim ne morem o tem pridigati. Vem kje je bottom line. "Če ti kaj ni všeč, pač pojdi drugam. Mi te ne vežemo."
Lahko težim 100 na uro, pvrašanje pa je koliko sem pripravljen biti brez neta in kakšen končni rezultat pričakujem.
Ta stvar je nekako kot poroka. Dobiš partnerja, s katerim pač shajaš ali pa ne shajaš. LAhko se tepeš, a to nima smisla, sploh pa je ob tem razmerju moči to rahlo trapasto. Zato se pač v tem "zakonu" poskušam čimbolj prilagajati. Seveda mi ni ravno vse vedno všeč, a ko problem rešim(o) in pogledam, kaj imam za to, kar plačam in se vprašam, če bi lahko kje drugje dobil več, vsaj zame ni debate.
Poleg tega, tudi tu velja nekako tako kot v realnem življenju. nesmiselno se je vezati na kogarkoli brez vsakih kriterijev a drugi konec je enako poguben, če ne še bolj- ne moreš vsako sekundo skakati drugam zaradi vsake malenkosti . Vernost vendarle nekaj šteje.
Gre za deal in razmerje moči. T-2 te ne veže posebej in se za tistih par kSIT ne bo sekiral posebej zate.
Mogoče bi se moral, ampak jaz jim ne morem o tem pridigati. Vem kje je bottom line. "Če ti kaj ni všeč, pač pojdi drugam. Mi te ne vežemo."
Lahko težim 100 na uro, pvrašanje pa je koliko sem pripravljen biti brez neta in kakšen končni rezultat pričakujem.
Ta stvar je nekako kot poroka. Dobiš partnerja, s katerim pač shajaš ali pa ne shajaš. LAhko se tepeš, a to nima smisla, sploh pa je ob tem razmerju moči to rahlo trapasto. Zato se pač v tem "zakonu" poskušam čimbolj prilagajati. Seveda mi ni ravno vse vedno všeč, a ko problem rešim(o) in pogledam, kaj imam za to, kar plačam in se vprašam, če bi lahko kje drugje dobil več, vsaj zame ni debate.
Poleg tega, tudi tu velja nekako tako kot v realnem življenju. nesmiselno se je vezati na kogarkoli brez vsakih kriterijev a drugi konec je enako poguben, če ne še bolj- ne moreš vsako sekundo skakati drugam zaradi vsake malenkosti . Vernost vendarle nekaj šteje.
Doban ::
@Brane2
Se podpišem pod tvoje pisanje.
Ko seštejem + in - sem vesel, da se je T-2 pojavil v SLO, sicer bi bili še kar pri monopolistu Telekomu, ki naj kar draži svoje storitve. Dost si upajo pri taki konkurenci.
Se podpišem pod tvoje pisanje.
Ko seštejem + in - sem vesel, da se je T-2 pojavil v SLO, sicer bi bili še kar pri monopolistu Telekomu, ki naj kar draži svoje storitve. Dost si upajo pri taki konkurenci.
Doban
Tomaz27 ::
To pa sploh ni tak. Zdaj ker T2 pač nima vezave, se lahko zato obnašajo kakor želijo? Mislim ,.... To ali imajo vezavo ali ne tu sploh ni merodajno, kvecjemu je ravno obratno, ker nimajo vezave, se morajo se toliko bolj potruditi, da stranke ne odidejo drugam. Tisti ki imajo vezavo, se namrec tako ne bojijo, da bo kdo sel stran, ker bi moral placati pogodbeno kazen itd. Torej se lahko obnasajo kvecjemu tisti z vezavo kakor se zelijo.
To da T2 ne priklopi svojih uporabnikov takoj se zadnje case kar pogosto dogaja. Ocitno imajo boljs slabo organizacijo znotraj podjetja.
Telekom namrec zadnje case pride vedno ob napovedani uri in odnese opremo, na priklop pa nato cakas vec dni. Sploh se ne gre zato, ce je zdaj en mulc tam tezko 3 dni brez interneta, gre se za odnos. Tako kot nekateri dnevno potrebujejo avto, da lahko opravljajo dolocene stvari, tako drugi pac dnevno potrebujejo internet,..
To da T2 ne priklopi svojih uporabnikov takoj se zadnje case kar pogosto dogaja. Ocitno imajo boljs slabo organizacijo znotraj podjetja.
Telekom namrec zadnje case pride vedno ob napovedani uri in odnese opremo, na priklop pa nato cakas vec dni. Sploh se ne gre zato, ce je zdaj en mulc tam tezko 3 dni brez interneta, gre se za odnos. Tako kot nekateri dnevno potrebujejo avto, da lahko opravljajo dolocene stvari, tako drugi pac dnevno potrebujejo internet,..
Ves kaj ti kdo nudi, ves tudi kaksno ceno placas za to (ne samo financno). Vzemi tisto kar se ti najbolj splaca. Ja?
SepoX ::
Evo, DTMF so porihtali, sedaj dela kot treba.
Kar se pa tiče tega, da te ne priklopijo par dni potem, ko te je telekom že odklopil, je pa drug problem. Jih poznam par na t1 in so mi rekli, da včasih 'pozabijo' prej obvestit t2 in jih obvestijo, ko je uporabnik že odklopljen.
Kar se pa tiče tega, da te ne priklopijo par dni potem, ko te je telekom že odklopil, je pa drug problem. Jih poznam par na t1 in so mi rekli, da včasih 'pozabijo' prej obvestit t2 in jih obvestijo, ko je uporabnik že odklopljen.
slovencl ::
Jest sem dal prošnjo na t2 za internet, po treh tednih čakanja sm dobil odgovor, da se telekom ne strinja, in da mi ne morejo dat interneta in naj se sam poskusim zment s telekomom .... kaj je to...kakšna je tukaj praksa! Kaj naj rečem telekomovcem?
janko771 ::
Poizvedbo dej na siol in če dobiš pozitivn odgovor daš to na APEK in boš kar kmalu dobil neto od t2.
jest
Sergio ::
Hja, to dejansko delajo, na zalost. Sem imel priloznost to izkusiti v prvi osebi.
Ko smo dobili pogodbo od SiOLa, da je priklop mozen, in to posredovali T2, smo bili prikljuceni v dveh tednih.
Ce mislijo tko igrat, se lahko pa tut tko igramo. Precedens je ze padel, in izgleda, da bo za vsak dokazan primer na APEKu Telekom moral placati 5.000.000 SIT, predsednik uprave pa 250.000 SIT.
Do sedaj so potrdili tri take primere. Mislim da jih je na APEKu se ogromno.
Ko smo dobili pogodbo od SiOLa, da je priklop mozen, in to posredovali T2, smo bili prikljuceni v dveh tednih.
Ce mislijo tko igrat, se lahko pa tut tko igramo. Precedens je ze padel, in izgleda, da bo za vsak dokazan primer na APEKu Telekom moral placati 5.000.000 SIT, predsednik uprave pa 250.000 SIT.
Do sedaj so potrdili tri take primere. Mislim da jih je na APEKu se ogromno.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.
jamiroq ::
um, a kdo ve kako priklicat t-2? jih že en teden klicarim na 059 000 000 in imajo stalno vse operaterje zasedene. če jih kličem s stacionarnega telefona pa piska zasedeno, ekran na telefonu pa izpiše "vod zaseden" (mimogrede, če kličem na recimo kak gsm, ki je zaseden, mi izpiše "naročnik zaseden"). jim bom sicer poslal še mail, ampak nekako dvomim, da bom dobil odgovor :P.
Tomaz27 ::
jamiroq: pocakat mores od 5-10 min nekje. Pri meni se ni bilo nikoli, da bi klical, pa bi cakal pod 5 minut, ene 4x vmes pove vsi operaterji so zasedeni, vsi operaterji so se vedno zasedeni, lahko nam posljete bla bla bla, in pol se 2x tak ampak na koncu se pol vedno nekdo oglasi.
Ne smes pol ko ti rece da so zasedeni prekinit, pac cakaj tak dolgo v vrsti da dobis zvezo.
Ne smes pol ko ti rece da so zasedeni prekinit, pac cakaj tak dolgo v vrsti da dobis zvezo.