Forum » Omrežja in internet » T-2: Informacije
T-2: Informacije
Temo vidijo: vsi
dejanslo ::
No lahko samo demantiram "rudija", ki pravi da je bil mrk po vsej Sloveniji. V MB dela cel dan bp!
jaz pa sem slišal, da so tudi v mb bile težave.
There`s More Than One Way To Do It
Dark Angel ::
J%$#$"% T2!!! Če bi bli plačani po nesposobnosti bi bli najbogatejša firma v SLO... Že 2 dni brez neta (DHCP ne dodeli IPja). Ko je ostalim že delal mi je tehnik na T2 sadil rožce da naj mrežno na novo inštaliram, računalnik resetiram itd... Pa sva se po hitrem postopku zmenila da če nima kakšnga pametnega razloga zakaj mi to reče da naj raj kej uporabnega pove... Pol sem pa minuto počakal na liniji in zadeva je začela čudežno delat... Za cele 2 uri... Zdej pa od nekje polnoči pa do sedaj še zmeri nič... Vsake 2 uri se mi pa ne ljubi iz mobitela klicat in čakat po 10min...
Če si pa sam dodelim IP in pogledam kaj se pretaka po mreži se pa vidi da so zaježkal v 3PM... Do mene prihajajo ARPi iz 10.xxx.xxx.xx, 84.xxx.xxx.xxx, 85.xxx.xxx.xxx, in še kar ene par omrežji in celo UDP paketke se da snifat...
Tolk o sposobnosti T2... Sej to bo le še ena izmed mnogih utemeljenih reklamacij ki so jih že prejeli...
Če si pa sam dodelim IP in pogledam kaj se pretaka po mreži se pa vidi da so zaježkal v 3PM... Do mene prihajajo ARPi iz 10.xxx.xxx.xx, 84.xxx.xxx.xxx, 85.xxx.xxx.xxx, in še kar ene par omrežji in celo UDP paketke se da snifat...
Tolk o sposobnosti T2... Sej to bo le še ena izmed mnogih utemeljenih reklamacij ki so jih že prejeli...
antonija ::
Huh, funny thing. Men pa dela BP ze od zacetka... Sicer sem moral klicat ker so mi pozabili dat staticni IP, ampak tud to hitro urihtal (veliko hitreje kot telemach ki mu v 3eh letih ni uspelo).
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.
pivmik ::
Tole je uradno iz T-2jeve spletne strani:
Meni je internet včeraj dvakrat crknil za nekaj ur.
In ponovno danes zjutraj ni več delal. Sedaj po 11h spet deluje.
Sistemska obvestila
Stanje omrežja: iz nekaterih dostopovnih točk je občasno še moteno dostopanje do omrežja in nekaterih storitev. Napaka se odpravlja.
Izpad na nekaterih dostopovnih centralah
Zaradi hujše okvare, je 20.9. prišlo do izpada v delovanju nekaterih dostopovnih central na Ljubljanskem centralnem vozlišču. Zaradi tega je bil tem uporabnikom otežkočen dostop do interneta in občasno do nekaterih drugih storitev. Uporabnikom se za neljubi dogodek opravičujemo!
Stanje omrežja: iz nekaterih dostopovnih točk je občasno še moteno dostopanje do omrežja in nekaterih storitev. Napaka se odpravlja.
Izpad na nekaterih dostopovnih centralah
Zaradi hujše okvare, je 20.9. prišlo do izpada v delovanju nekaterih dostopovnih central na Ljubljanskem centralnem vozlišču. Zaradi tega je bil tem uporabnikom otežkočen dostop do interneta in občasno do nekaterih drugih storitev. Uporabnikom se za neljubi dogodek opravičujemo!
Meni je internet včeraj dvakrat crknil za nekaj ur.
In ponovno danes zjutraj ni več delal. Sedaj po 11h spet deluje.
LP, Gregor GRE^
mazupan ::
Roscha: Mene tudi blazno jezi, da danes ne dela kot bi bilo treba. Zdaj je tale izpad v KR že skoraj 24h.
Inet dela že cca. 2h, ampak kaj, ko mi še ne routajo IP ranga, ki ga imam ... ne dela mail, ne dela vpn ... Skratka sranje.
Ampak, vseeno nekaj v zagovor tistih na tehnični pomoči. Končni stranki načeloma ni potrebno vedeti ZAKAJ je nekaj šlo narobe. Glavno je KDAJ bo spet vse delovalo.
LPM
Inet dela že cca. 2h, ampak kaj, ko mi še ne routajo IP ranga, ki ga imam ... ne dela mail, ne dela vpn ... Skratka sranje.
Ampak, vseeno nekaj v zagovor tistih na tehnični pomoči. Končni stranki načeloma ni potrebno vedeti ZAKAJ je nekaj šlo narobe. Glavno je KDAJ bo spet vse delovalo.
LPM
taurennn ::
Ker je bilo po treh mesecih že resnično škoda mojega časa, denarja in živcev za gledanje T-2 televizije (internet pa itak ni deloval od prvega dne), sem 31.avgusta spakiral njihovo opremo (modem, daljinec, amino in kable) v veliko papirnato oranžno vrečko z logotipom T-2 in sem jim vse skupaj nesel v njihov Storitveni center Ljubljana na Brnčičevo 41. Tam je bila na delu s strankami študentka, ki ni vedela, kako je kaj z reševanjem mojih pritožb, kdo mi bo povrnil škodo. Dobil sem le potrdilo o vrnitvi opreme in zagotovilo, da bo moje pritožbe posredovala odgovornim. Moje pritožbe je našla v svojem računalniku, mi jih je natisnila, sem jih podpisal in to je bilo vse.
decko, ti si tepec. in to velik. kok ti pade na pamet, da gres vrnat opremo, preden ti povrnejo stroske za vzpostavitev stanja, kokrsno si imel pred podpisom pogodbe z njimi? pri meni je bilo popolnoma isto...stiri mesece so sam prelagal krivdo iz enega na drugega, potem so pa le ugotovili, da narocen paket ne bo nikakor deloval in so frajerji kar sami spremenil profil z 10/2, ki itak nikol ni delal, na 4/512, ukinal tv in telefon. dopis trzni inspekciji, zavodu za varstvo potrosnikov... dobil povrnjene vse stroske od vzpostavljanja stanja kot je bilo pred podpisom pogodbe z njimi pa se njihove racune so kenslal. po svojo opremo pa se do danes niso prisli...ti se bos pa fejs je*al, da ti bodo vsaj stroske pokril...
@Dark Angel: pa ne bi ti ze enkrat zamenjal isp-ja?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: taurennn ()
bluefish ::
včeraj popoldne sem ostal brez povezave, isto je bilo danes zjutraj. Hmm ..., to me spominja na SIOL.
Sumski ::
Torej moja situacija je nekako taka. Doma imamo ISDN in smo oddaljeni 950 m od centrale, kar je preveč da bi dobil net in ohranil ISDN. ISDN-ja iz večih razlogov ne morem odjaviti, torej mi preostaneta le še dve rešetvi. Prva je da čakam do penzije da T-2 poveča razdaljo iz 900 m na kaj več od 950 m. Druga rešitev pa je nabavim nov PSTN telefonski priključek pri Telekomu in nanj obesim T-2. Kot prvo me zanima koliko nav tel. priključek stane?
Anyone?
Dark Angel ::
@Dark Angel: pa ne bi ti ze enkrat zamenjal isp-ja?
Razlog: cena, ki je pa v večini mescev še nižja zaradi nedelovanja
BTW, si ti zamenjal ISP-ja?
taurennn ::
@Dark Angel: huh seveda. in to ze v zacetku marca.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: taurennn ()
smash ::
MI lahko nekdo na kratko odgovori da ne bom brskal po 100-ih straneh in iskal.
Namreč T2 je dobil negativen odgovor od telekoma. Vzroka ni bilo zato sem poklical na telekom in vprašal. Odgovor je bil nekaj glede slabih paric ali nevemčesa. Vprašal sem jih za adsl in so rekli da bodo naredili poizvedbo za adsl. Rekel je tudi da je včasih možno da adsl dela, vdsl (T2) pa ne. Je to res?
Namreč prejšnji lastnik stanovanja je imel v stanovanju isdn, adsl internet, ki ga je pravkar odklopil.
Kaj mi svetujete?
LP
Namreč T2 je dobil negativen odgovor od telekoma. Vzroka ni bilo zato sem poklical na telekom in vprašal. Odgovor je bil nekaj glede slabih paric ali nevemčesa. Vprašal sem jih za adsl in so rekli da bodo naredili poizvedbo za adsl. Rekel je tudi da je včasih možno da adsl dela, vdsl (T2) pa ne. Je to res?
Namreč prejšnji lastnik stanovanja je imel v stanovanju isdn, adsl internet, ki ga je pravkar odklopil.
Kaj mi svetujete?
LP
NavadniNimda ::
Naredi poizvedbo na SiOLu (za paket 1 mega ali hitrejši). Če boš moral podpisati pogodbo, podpiši. Nato odnesi vse na T-2, en izvod pa bo gotovo najdel tudi do APEK-a. Potem boš enkrat dobil VDSL, kot po čudežu!
Daresan ::
Enako sem tudi sam naredil, oktober 2005 T-2 poizvedba, telekom neodobri, naročil siol trio, podpisal in predal na apek kopije, Siol bi delal pod pogojem interneta z 1 mb/s ter tv, zdaj imam 10/2, dvakrat amino ter dve telefonske, problem na linije nobenih, razen včeraj tako kot vsi ostali.
Glede na to, da si imel prej isdn pa mislim, da nebi smelo bit težav, nikoli pa ne veš, je treba riskirati
Glede na to, da si imel prej isdn pa mislim, da nebi smelo bit težav, nikoli pa ne veš, je treba riskirati
Dare
tengo ::
Kakorkoli obrneš se pri Siolu ne dogajajo take stvari....izpadi neta za 24 ur in podobno....
McLaren Mercedes se ve...
reber ::
Ampak eni pa res ne znate nič drugega delat, kot pa pljuvat, prej po Siolu, sedaj pa po T-2
Kar se mene tiče, je siol zanesljivo delal, res pa je, da je 1x ali 2x na leto prišlo do kakšnega izpada, vendar ni bilo tako hudo.
Zgleda pa, da tisti ki pljuvate, ste nekako odvisni od interneta, ker očitno nimate nobenega bolj pomembnega dela. Verjetno niste mogli ircat pa igrce špilat. Tisti ki pa nismo mogli delat, ampak resnično delat, se pa nič ne pritožujemo ... a ni to čudn ?
Meni T-2 dela v redu, imam 1/1 paket in je na začetku delal dl v redu na polno, UL pa cca 800kbit/s, sedaj so pa poštimali, so menta nekaj menjavali profile, pa se mi modem konekta cca 22Mbit/1900kbit, tako da lahko vzamem 10/2 paket, sem pa na cca 1300m od centrale. Ker pa 10M paketa ne rabim, bi raje vzel 2/2 paket, če bo kdaj na parici. Zaenkrat sem s T-2 zadovoljen in ostajam optimističen še naprej.
Vse ostale pa pozivam, bodite malo manj črnogledi, saj so še druge stvari na svetu poleg interneta. Pojdite včasih kej pametnega delat, pa ven na zrak, punco-ženo naskočit, ... pa ne samo v ekran bult.
Kar se mene tiče, je siol zanesljivo delal, res pa je, da je 1x ali 2x na leto prišlo do kakšnega izpada, vendar ni bilo tako hudo.
Zgleda pa, da tisti ki pljuvate, ste nekako odvisni od interneta, ker očitno nimate nobenega bolj pomembnega dela. Verjetno niste mogli ircat pa igrce špilat. Tisti ki pa nismo mogli delat, ampak resnično delat, se pa nič ne pritožujemo ... a ni to čudn ?
Meni T-2 dela v redu, imam 1/1 paket in je na začetku delal dl v redu na polno, UL pa cca 800kbit/s, sedaj so pa poštimali, so menta nekaj menjavali profile, pa se mi modem konekta cca 22Mbit/1900kbit, tako da lahko vzamem 10/2 paket, sem pa na cca 1300m od centrale. Ker pa 10M paketa ne rabim, bi raje vzel 2/2 paket, če bo kdaj na parici. Zaenkrat sem s T-2 zadovoljen in ostajam optimističen še naprej.
Vse ostale pa pozivam, bodite malo manj črnogledi, saj so še druge stvari na svetu poleg interneta. Pojdite včasih kej pametnega delat, pa ven na zrak, punco-ženo naskočit, ... pa ne samo v ekran bult.
St@jler ::
Kakorkoli obrneš se pri Siolu ne dogajajo take stvari....izpadi neta za 24 ur in podobno....
ja sedaj ne več, so pa bili časi 2-3 leta nazaj ko se je to dogajalo. Pač T-2 je nova firma in ima še težave (IMHO precej manj, kot jih je mel SILOL ko je splavil ADSL).
Drugače se pa podpišem po reber-jev post.
alienalien ::
Zaradi mene je lahko T2 cel dan down pa še zmerom več na uplaodam kot pa na Siolu ko je cel teden up Tko, da tisti, ki se pritožujete odjavite T2 brez kazni pa pojdite nazaj na Siolovo zastarelo tehnologijo ADSL.
janko771 ::
reber cool
men je konc junija strela rasula kišto prek mrežne mam še adsl in sem bil cel teden brez neta pa se ne jokam tko kot vi ko ste sam en dan brez neta.
Čakat bom mogu na vdsl še sigurn 2 mesca, pa tud če je naša centrala na spisku za nadgradnjo na t-2 strani.
Lp
men je konc junija strela rasula kišto prek mrežne mam še adsl in sem bil cel teden brez neta pa se ne jokam tko kot vi ko ste sam en dan brez neta.
Čakat bom mogu na vdsl še sigurn 2 mesca, pa tud če je naša centrala na spisku za nadgradnjo na t-2 strani.
Lp
jest
Vanich ::
Linky no Worky. Again.
Mislem, a se to ne morjo s štromarji zment gdaj bojo isklapljal ?
Al' to namenoma sabotirajo ?
Ob tej uri še vedno ne dela.
Mislem, a se to ne morjo s štromarji zment gdaj bojo isklapljal ?
Al' to namenoma sabotirajo ?
Ob tej uri še vedno ne dela.
CrustyDOD ::
Dne 22.09.2006 okoli devete ure dopoldan je prišlo do prekinitve vseh storitev na področju gorenjske zaradi nenapovedane prekinitve električnega napajanja s strani Telekoma Slovenije.
Heh, če SiOL/Telekom ne moreta nagajat več pri centralah, jih pa tkole jebejo..
Kato ::
Ravnokar sem dobil T-2 (po 5 mesečnem čakanju),pa nisem povsem zadovoljen imam 8/1 paket , ampak mi www.bandwidthplace.com/speedtest/ pokaže DL med 1.5 in 2.5 Mb/s.
Opravil sem test na speedtest.si ta mi pa pokaže da imam uploud 250 Kb/s DL pa med 1.5 in 4.5 Mb/s, testa na T-2 strani pa še nisem našel (mi lahko da kdo kašen link).
Sem 900 m od centrale.
Ali vam je tehnik t-2 odstranl kakšne parice ker meni ni?
Opravil sem test na speedtest.si ta mi pa pokaže da imam uploud 250 Kb/s DL pa med 1.5 in 4.5 Mb/s, testa na T-2 strani pa še nisem našel (mi lahko da kdo kašen link).
Sem 900 m od centrale.
Ali vam je tehnik t-2 odstranl kakšne parice ker meni ni?
BlaY0 ::
Jaz sem pa zdaj šotor postavil pred centralo in sem 3 metre oddaljen. A kdo ve, a mi bodo zdaj 3 televizije pa internet 20/10 vleklo? Namreč rad bi si čimprej vse filme na svetu z interneta pretočil. Aja, pa a rabim za to 21" monitor ali raje vzamem 19"?
Ravnokar sem dobil T-2 (po 5 mesečnem čakanju),pa nisem povsem zadovoljen...
Najprej moraš nazaj v šolo oziroma v "logaritmske tablice" pogledat kako se prav zapisujejo enote oziroma njihove predpone... se pravi vsaj m (mili), k (kilo), M (mega) in G (giga) boš nucal. Potem se moraš pa naučiti še kaj je to bit (b) in kaj je to bajt (B).
Da ti olajšam življenje... vse te odgovore in še marsikaj drugega dobiš na http://sl.wikipedia.org/
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlaY0 ()
bzp ::
reber: hja, resnicno delat, pa nic ne pljuvas ... kaj konkretno pa delas?
Ker meni recimo se zdi nedopustno da za dva dni crkne optika, na katero mamo vezanih par serverjev, na zalost oba dnsja (ker smo mislili da bo bolj zanesljivo) in terminalski server za delo >10 poslovalnic po slo. To ni za popljuvat? In ko danes sped zadeva crkne ... Ni za govort.
Ker meni recimo se zdi nedopustno da za dva dni crkne optika, na katero mamo vezanih par serverjev, na zalost oba dnsja (ker smo mislili da bo bolj zanesljivo) in terminalski server za delo >10 poslovalnic po slo. To ni za popljuvat? In ko danes sped zadeva crkne ... Ni za govort.
Dej ne bluzi no lepo sem vprašal ,če so vam ob priklopu kaj spreminjal v telefonski vtičnici.
m (meter) na milja,
Edino tu sem narobe napisal:
250 Kb/s moralo bi biti pa 250 kB/s
Uno winklopedijo si pa v rit porin
m (meter) na milja,
Edino tu sem narobe napisal:
250 Kb/s moralo bi biti pa 250 kB/s
Uno winklopedijo si pa v rit porin
@bzp: Si prebral pogodbo? Si prebral pogoje poslovanja? Si podpisal pogodbo? Če misliš da je nedopustno vloži odškodninsko tožbo... če bo sodišče ugotovilo da so kršili pogodbo boš dobil denar.
Za dneve ko nisi imel dostopa lahko zahtevaš povračilo v obliki znižanja mesečne naročnine za omenje dni, v kolikor si napako prijavil.
Za dneve ko nisi imel dostopa lahko zahtevaš povračilo v obliki znižanja mesečne naročnine za omenje dni, v kolikor si napako prijavil.
@Kato: V čem je potem problem? Imaš torej 250 kB/s ~= 2Mb/s. Ti praviš, da imaš paket 8/1... torej te moti, da ti speedtest pokaže dvakrat višji upload kot naj bi ga imel?
Pokliči in povej da ti preveč vleče in zahtevaj naj ti zadevo omejijo tako kot se zagre
Pokliči in povej da ti preveč vleče in zahtevaj naj ti zadevo omejijo tako kot se zagre
Ne zaupam temu ker ko prižgem torrent klient lahko seedam deset torrentov pa bo skupni upload le 70 kB, DL je pa recimo 550 kB, sej je orenk več kot prej ampak to je recimo 4Mb ne pa 8.
Lej Kato. S Torrentom ne boš mogu zmert hitrosti. Tista hitrost, ki ti jo kaže Torrent klient še zdaleč ni ves promet, ki se v tistem trenutku dogaja na tvoji liniji. Če imaš ti prižgan Torerent, se (v tvojem primeru) vzpostavi vsaj 1000 če ne celo 2000 povezav (govorim o TCP povezavah)...
Če bi rad najbolje oziroma najbolj realno zmeril hitrost, ti predlagam da ugasneš Torrent, se povežeš na en FTP mirror, recimo Arnesov ali SiOL-ov ali pa če ima T-2 kakšnega in začneš točit dol en ISO image. Za upload pa poskusi kakšnemu kolegu ki ima vsaj par mbit DL poslati (najbolje prek FTP-ja) kaj podobnega. To bo potem nekje tvoj praktični maksimum, ki ga lahko dejansko dosežeš.
Če bi rad najbolje oziroma najbolj realno zmeril hitrost, ti predlagam da ugasneš Torrent, se povežeš na en FTP mirror, recimo Arnesov ali SiOL-ov ali pa če ima T-2 kakšnega in začneš točit dol en ISO image. Za upload pa poskusi kakšnemu kolegu ki ima vsaj par mbit DL poslati (najbolje prek FTP-ja) kaj podobnega. To bo potem nekje tvoj praktični maksimum, ki ga lahko dejansko dosežeš.
Athena89 ::
ne da se mi 100 strani za nazaj brat, zato se opravičujem, če je tole že blo... in sicer, kako izveš koliko si oddaljen od centrale za T2? ker baje nad 2km oddaljenosti ne deluje
hvala...
hvala...
Treniraj trdo, zmaguj z lahkoto!
seamaster ::
V TIS lahko pogledaš za približno določitev. Če pa ne veš, kje so centrale, pa povej od kje si. Ti sporočim najbližje.
LP
LP
sakal84 ::
BlaYo pa kaj teb ni jasno? Pa zakaj cloveku napak govoris?
speedtest.si kaze vrednosti v bitih in ne v bajtih, tko da če njemu pokaže 250Kb/s pomeni da mu upload dela s 250 kilobiti na sekundo, kar je 4x premalo ! Mogoce bi si mogu ti mal pogledat vikipedijo !!! omg
speedtest.si kaze vrednosti v bitih in ne v bajtih, tko da če njemu pokaže 250Kb/s pomeni da mu upload dela s 250 kilobiti na sekundo, kar je 4x premalo ! Mogoce bi si mogu ti mal pogledat vikipedijo !!! omg
Tomson ::
sakal84: na kakšni razdalji pa si? Imaš samo internet ali tudi TV?
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
@sakal84: Me sploh ne zanima kaj kaže speedtest.si. Pri takih pametnjakovičih, ki še kar naprej narobe pišejo kilo mi je pa vse jasno.
tadej-tadej ::
No, pa sem dobil odgovor od T2. Med drugim navajajo (citiram):
"Dne, 28.06.2006 ste prevzeli našo opremo in takrat so storitve delovale. Nato ste se odločili za spremembe v interni instalaciji, s čimer so se začele težave v delovanju linije."
Zelo za lase privlečen izgovor, ki sploh ne drži. Naj povem, kako je bilo. Operater je prišel T2 priključit dopoldne. V dveh minutah je preletel programe in rekel, da zadeva deluje. Priključil je pa direktno v spliter z njihovim kablom, saj imam LCD televizor in sem ga postavil kar na mizo ob vtičnici.
Popolnde po službi sem hotel v miru pregledati programe. Čez 10 minut so se začele težave (kocke, zatikanje slike, brez zvoka, dokončni izpad).
Tako je bil televizor priključen 14 dni - nihče se ni nič dotikal, vse je bilo tako kot je to priklopit tehnik iz T2. Med tem so nam najprej obljubili priklop dodatnnega TV in ga nato tudi odpovedali. Šele potem smo prenesli modem drugam v prvo nadstropje in ga priklopili na novo položene UTP kable. Težave s sprejemom slike so bile identične tistim, ko je bilo vse priklopljeno tako kot je to storil tehnik od T2.
Skratka delajo se norca.
Tadej
"Dne, 28.06.2006 ste prevzeli našo opremo in takrat so storitve delovale. Nato ste se odločili za spremembe v interni instalaciji, s čimer so se začele težave v delovanju linije."
Zelo za lase privlečen izgovor, ki sploh ne drži. Naj povem, kako je bilo. Operater je prišel T2 priključit dopoldne. V dveh minutah je preletel programe in rekel, da zadeva deluje. Priključil je pa direktno v spliter z njihovim kablom, saj imam LCD televizor in sem ga postavil kar na mizo ob vtičnici.
Popolnde po službi sem hotel v miru pregledati programe. Čez 10 minut so se začele težave (kocke, zatikanje slike, brez zvoka, dokončni izpad).
Tako je bil televizor priključen 14 dni - nihče se ni nič dotikal, vse je bilo tako kot je to priklopit tehnik iz T2. Med tem so nam najprej obljubili priklop dodatnnega TV in ga nato tudi odpovedali. Šele potem smo prenesli modem drugam v prvo nadstropje in ga priklopili na novo položene UTP kable. Težave s sprejemom slike so bile identične tistim, ko je bilo vse priklopljeno tako kot je to storil tehnik od T2.
Skratka delajo se norca.
Tadej
korenje_ver2 ::
kar se tice stabilnosti siola, lahko potrdim da se zalec ni boljs kot t-2. samo za primer lahko navedem irc, kjer mi je vsak dan prekinjalo povezavo, ko sem bil na siolu. na t-2 sem bil vedno povezan razen 20. in 21., ko so imeli vsi probleme.
btw, sem oddaljen 700-800m od centrale. modem od siola se mi je sinhroniziral z 6916kbitps / 730kbitps, t-2 modem se mi sinhrnozira 16/4mbitps (pravi nimda)
btw...
btw, sem oddaljen 700-800m od centrale. modem od siola se mi je sinhroniziral z 6916kbitps / 730kbitps, t-2 modem se mi sinhrnozira 16/4mbitps (pravi nimda)
btw...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: korenje_ver2 ()
@Korenje_ver2 - kar si napisal povsem drži. Najbolj pa v tistem delu, kjer povsem argumentirano dokazuješ, da ima T-2 daleč boljšo tehnično rešitev od državno-udbomafijskih fičfiričev.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: NavadniNimda ()
korenje_ver2 ::
oj nimda
ej mene zanima ce na t-2 iscete studente za delo? :P
rad mi malo sluzil dnar... in delal na t-2 :D
ej mene zanima ce na t-2 iscete studente za delo? :P
rad mi malo sluzil dnar... in delal na t-2 :D
Če bi bil jaz tam šef bi rekel nekako takole: "za take, ki imajo toliko znanja, je vedno plac". Torej le namalaj se.
buhica1 ::
Korenje_ver2: Kateri software koristiš to da ti dela take grafe za monitoring ?
lp Buhica
lp Buhica
rzhektor ::
No po tehtnem premisleku sem se tudi sam odločil, da postanem uporabnik T2ja. Še predno sem se odločil, da prestopim iz SIOLa na T2, sem bežno prebral temo o T2ju na tem forumu. Moram priznati, da sem bil najprej malo skeptičen glede vsega, toda stvar za enkrat deluje odlično
Pred slabim mesecem sem dal prijavo, dobil pogodbo, jo podpisal, v petek je prišel iz Telekoma, vzel SIOLov modem, danes pa je prišel možak iz T2ja, priklopil in stvar deluje kot po maslu. Imam paket 8/1, na speedtest.si sem dobil rezultat 1,01Mb/s upload in 7,68Mb/s download, zaradi česar sem zelo presenečen, glede na to, da so nekateri jamrali, da ne dosežejo nazivnih hitrosti.
Zadevo sem probal tudi v muli, sicer samo upload, šlo je nad 120 kB/s.
Kot že rečeno, zaenkrat zelo zadovoljen, edino ena stvar me muči. Možakar, ki je prišel zadevo priključit, je dejal, da lahko na modem priključim 3 računalnike + TV in da s tem modem služi kot router. Glede na to, da bi se rad znebil odvečne krame ter kablovja (tu mislim na stari router), sem hotel priklopit vse 3 računalnike na modem, vendar zadeva ni delovala. Sem poklical na tehnično pomoč in mi je možak po dolgem premišlevanju dejal, da stvar deluje samo z dinamičnem IP, sam pa imam statičnega. Ker me prijazni možak ni najbolj prepričal, se obračam na vas. Je mogoče imeti povezane 3 računalnike na modem in imeti statičen IP??? Možno je, da je blo o tem že marsikaj napisanega, zato prosim za razumevanje, namreč ne da se mi vseh +100 strani brat.
No trenutno sem stvar rešil s starim routerjem, vendar če bi delalo brez njega, bi bil zelo vesel
Hvala
Pred slabim mesecem sem dal prijavo, dobil pogodbo, jo podpisal, v petek je prišel iz Telekoma, vzel SIOLov modem, danes pa je prišel možak iz T2ja, priklopil in stvar deluje kot po maslu. Imam paket 8/1, na speedtest.si sem dobil rezultat 1,01Mb/s upload in 7,68Mb/s download, zaradi česar sem zelo presenečen, glede na to, da so nekateri jamrali, da ne dosežejo nazivnih hitrosti.
Zadevo sem probal tudi v muli, sicer samo upload, šlo je nad 120 kB/s.
Kot že rečeno, zaenkrat zelo zadovoljen, edino ena stvar me muči. Možakar, ki je prišel zadevo priključit, je dejal, da lahko na modem priključim 3 računalnike + TV in da s tem modem služi kot router. Glede na to, da bi se rad znebil odvečne krame ter kablovja (tu mislim na stari router), sem hotel priklopit vse 3 računalnike na modem, vendar zadeva ni delovala. Sem poklical na tehnično pomoč in mi je možak po dolgem premišlevanju dejal, da stvar deluje samo z dinamičnem IP, sam pa imam statičnega. Ker me prijazni možak ni najbolj prepričal, se obračam na vas. Je mogoče imeti povezane 3 računalnike na modem in imeti statičen IP??? Možno je, da je blo o tem že marsikaj napisanega, zato prosim za razumevanje, namreč ne da se mi vseh +100 strani brat.
No trenutno sem stvar rešil s starim routerjem, vendar če bi delalo brez njega, bi bil zelo vesel
Hvala
Zgodovina sprememb…
- spremenil: rzhektor ()