» »

T-2: Informacije

T-2: Informacije

Temo vidijo: vsi
««
9 / 241
»»

|bLaD3| ::

Za spremljanje preko PCja zadostuje že samo mrežna kartica + VLC player.. samo ne zagotavljajo oni da bo delovalo. Ne bojo blokirali zadeve, pa tudi prepovedana ne bo, pac ne bo supporta za VLC. Ce pa vzames se en setupbox, ti pa zagotovijo da lahko na treh pcjih ali treh televizijah gledas.. al preko tv kartic al pa preko VLCja.

Tko mi je zdej razlozu en od tehnikov na T-2.

roCkY ::

janny76: Nekateri s Siol TV nismo zadovoljni v celoti (ne mislim tle na težave s signali (kocke) v začetnem obdobju in občasen zamik zvoka), ker smo mnenja, da ravno zaradi IP tenologije zadeva lahko nudi kar nejkaj več kot zgolj TV sliko.
Mal si pojd na Siol forum pod arhiv pogledat, če ni že vse brisano. Razprave o tem so bile cca. pred letom in pol...
Upam da bo novi ponudnik kaj naredil na tem, kajti Siol se je takrat odločil, da ne bo vlagal v to.
Za uporabo VLC je pa kar nekaj razlogov o kterih ni mesto tle razpravljat. Poišči si v temu namenjeni temi...

IP TV se splača, če maš v kablu zanič izbiro kanalov in če so signali zelo slabi...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: roCkY ()

Vanquish ::

Malo smo spet zašli iz teme.

Mene pa dejansko zanima, ali je že komu uspelo izvedeti model in firmo stb-ja, da si lahko pogledamo, kaj lahko sploh pričakujemo?

Jeebs ::

Varnostni paket ''nizka varnost:

Vsa vrata (porti) so odprta navznoter in navzven, razen vrat na katerih delujejo virusi, črvi, itd. Vrata zapira tehnika T-2 po lastni presoji.

Torej kateri porti naj bi bili po defaultu zaprti?
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

dejanslo ::

tudi moje centrale ni na seznamu operativnih in sem zato poslal mail z vprašanjem kdaj lahko pričakujem, da bo tud na njej delal vdsl.. pa so mi poslali mail, da moram izpolnit prijavnico na netu, zdaj pa še čakam odgovor, tako da vsem, ki vas zanima isto priporočam, da pošljete prijavnico..
There`s More Than One Way To Do It

Vanquish ::

Jeebs - 137/138/139/445 pa mogoče še kaki

pingec ::

A tej stbji, so vsi kompatibilni, tako da si lahko tudi sam ga kupiš? Katere pašejo, da delajo na T-2?
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

Racko ::

Nejeverni Tomaži ste nekateri. Malo počakajte pa bo!

YenLoWang ::

se zdaj ni nihce odgovoril zakaj je v t2 politiki (in med njenimi pogoji) to, da se moras odnarociti od sedanjega PTSN/ISDN prikljucka za telefon ce hoces njihov VoIP-t2 phone ? ve kdo kako je s tem? ni logike. tudi pravno ni podlage neke.

glede na moznosti kolikokrat lahko kaj pri VDSL 'nedela' iz taksnih ali vzdrzevalnih razlogov.. bos v tem primeru tud brez telefona! kar za ptsn/isdn nemorem recti da so kaksni izpadi.. ce so so minimalni.. ne tako pogosti kot pri 'internetu'.

lp, Yen

ponky ::

Ne bom težil z neumnimi vprašanji,ker sem prebral vseh 11 strani postov na tole temo in še splošna določila pogodbe,pa čeprav pogodbe tudi sam še nisem dobil v podpis.Pač to traja,zdajle na začetku sploh.....sej sem na možnost izvedbe ADSL-ja tud čakal 1 leto...

Hotel sem samo eno informacijo,ki sem jo že zasledil na tem forumu in sicer:

Kje se da vpisat naslov ali lokacijo,pa izveš oddaljenost od centrale?

Vem,da je nekdo napisal nekje en link,ampak je preveč strani,da bi šel zdaj ponovno to iskat....hvala za pomoč.

MrStein ::

YenLoWang:
se zdaj ni nihce odgovoril zakaj je v t2 politiki (in med njenimi pogoji) to, da se moras odnarociti od sedanjega PTSN/ISDN prikljucka za telefon ce hoces njihov VoIP-t2 phone

Zato ker tega ni???
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

EvilDare ::

ponky: v bistvu je to slovenski atlas in lahko izračunaš razdaljo od centrale do doma, oz naklikaš pot. Če si imel kdaj ETIS je tukaj približno isto, samo da moraš sam pot označiti.

Klik

ponky ::

Evo,to sem hotu...hvala....ampak bo žal zračne linije skoraj 2km....težka bo...

YenLoWang ::

@MrStein:
YenLoWang:
se zdaj ni nihce odgovoril zakaj je v t2 politiki (in med njenimi pogoji) to, da se moras odnarociti od sedanjega PTSN/ISDN prikljucka za telefon ce hoces njihov VoIP-t2 phone
MrStein:
Zato ker tega ni???

pol pa nimas dobrih informacij! Tako so povedali na 'callcentru' a brez konkretnih razlogov - samo neki blef o tem da so 'iste/podobne' ferkvence in da zato ni mozno obdrzati obstojeci telekomov PTSN/ISDN ce si narocis t2-VoIP phone.

lp, Yen

Racko ::

Mene pa mot to k ni nikjer v pogodbi za izbrat da bi imeu statičn IP.
A SiOL pa ima v pogodbi izbiro za staticni IP? Mislim, da ne. Najbrz bo tako kot pri SiOLu treba poslati request po posti oz. ga faksirati.

Paramedic ::

Še eno drugačno vprašanje za T-2:
Ali boste pri T-2 kdaj opozarjali uporabnike ali kaj več, če boste prejeli pritožbe (emaile) s strani predstavnikov tujih avtorjev v zvezi s kršenjem avtorskih pravic, kot so jih nekateri dobili pri Amisu?
To malo odvrača svobodo do uporabe interneta za moje pojme.
End transmission.

mislim, da so ti dolžni posredovat te pritožbe in si lahko zadovoljen, da je stanje takšno, da te ne odklopijo :)

OmegaBlue ::

Torej z razdelitvijo sem ustvaril še eno temo T-2: Splošna debata in iskanje zarote, kjer se lahko tudi malo bolj sproščeno pogovorite glede T-2. - prosim, da tja pišete vse kar niso informacije a se vseeno tiče T-2, ta tema pa naj ostane relativno čista in informativna.

P.S.
Moderiranje te teme je zahtevno in časovno požrešno tako da bare with me.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

clarity99 ::

A kdo mogoce ve, kako je, ce si najemnik v stanovanju, kjer je parica, vendar je tel. prikljucek odlopljen?
A je lahko razvezana zanka na ime najemnika ali mora biti na ime lastnika?
Na pogodbi nisem videl, kako je prav izpolniti v tem primeru.

Sem poslal vprasanje na T-2 pa se nisem dobil odgovora, ce/ko ga ga objavim se za druge.

Lp,
Robert

zu_dr ::

Če na parici ni tf številke je last telekoma tako da imaš lako storitve t-2 seveda če je tehnična možnost

BluPhenix ::

clarity99:
odvisno od centrale. V Sežani naprimer se ne da imeti ADSL razvezane zanke, VDSL ali karkoli brez telefonske številke. Najboljše bo da pokličeš na podružnico telekoma, ki je v tvoji enoti in jim poveš kaj ti roji po glavi. Tam ti bodo povedali ali gre ali ne.
Jaz sem recimo moral vzeti telefonski priključek.

V vsakem primeru je razvezana zanka nate. ŠE več tudi če na telekomu naročiš tel. priključek si lahko ti, podnajemnik nosilec priključka, ni potrebno da je latnik stanovanja. Torej telefon v roke in pokliči telekom, boš najhitreje izvedel.

V tvojem primeru na pri t-2 povpraševanju v delu: Podatki o priključku na katerem bodo storitve T-2 d.o.o. pač obkljukaš nimam telefona.

Andrejchy ::

Sem šenkrat klicla na telekom in zdej mi je pa en drug (št1) povedal, da zdej številke ne morš obdržat, če se seliš, razen če si na isti centrali (al na istih priključkih..neki tacga no) . S prihodom ip telefonije, bo možno obdržat številko tud če se boš preselu kam drugam (npr. čist drug kraj), ampak še to samo v okviru telekoma. Če bo možno obdržat številko tud če boš zamenjal operaterja bo pa odvisno če bojo s tem operaterjem podpisane pogodbe....
Tistih 9600 SIT je pa za selitev priključka..če se recimo seliš ti ni treba številke odjavit in potem na novi lokaciji naročiti priključka, ker te to stane 21tisoč SIT...seprav neki keša pršparaš

dejan72 ::

Poizvedbo za T-2 poslal 6ga oktobra okrog 23h, naročniško pogodbo prejel 8ga. Torej kar delajo.
Zanima me če ob naročilu T-2 vdsl, običajni telefon, torej razmerje s Telekomom ostane isto.
Torej če po istih paricah potem deluje oboje - Telekomov navadni telefon in T-2 VDSL.
Upam da to lahko ostane tako kot je, pač zaradi številke.

DixieFlatline ::

Skor 100% sm, da lahko uporablaš telefon od Telekoma in VDSL od T-2 hkrati.
The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.

Arnolld ::

Po mojem mnenju, poizvedbe kot posamičnega dejanja, pri njih sploh ni mogoče opraviti. Zato naslednji odstavek v prvem topicu malce zavaja:

Če hočete izvedeti ali je priklop na vaši lokaciji mogoč izpolnite obrazec za fizične osebe ali pravne osebe - samo povpraševanje NI obvezujoče.

ta obrazec je zgolj poziv, da vam T2 pošlje pogodbo, kjer vam v spremnem dopisu povedo, da bodo poizvedbo o možnosti priklopa opravili po podpisu pogodbe. Kot jaz razumem ta dopis oni posebej sploh ne obvestijo ali je priklop možen ali ne, ampak uporabnik to izve šele na podlagi tega ali se priklop dejansko izvši ali ne, približno mesec dni po podpisu pogodbe :| .

Brane2 ::

Sem ravno končal pogovor s tehnikom.

Pravi, da bodo pogodbe prijhavljenim firmam začeli pošiljat šele koncem meseca (po 20-tem. okt), če koga zanima.
On the journey of life, I chose the psycho path.

KameHameHa ::

ravnokar sem bil na strani od t-2 in so objavili splošne pogoje pod rubriko opis storitev je pdf dokument z splošnimi pogoji.

Še nekaj me zanima! Pri nas mo dali odklopit stacionarni telefon že pred kakimi 5imi leti,vmes pa je bila centrala posodobljena in zdaj laufa adsl pa me zanima,če kdo ve kak je z ponovno priklučitvijo?A moram dat najprej priklopit nazaj stacionarni tel. pri telekomu ali izvede priključitev t-2 (ne gre se mi za telefon ampak za internet)

Sem na območju centrale v Orehovi vasi in oddaljen 840m po zračni liniji.

Se je že kdo iz tega območja pozanimal glede t-2 vdsl,če je možn priključek?
KitaKiHira

deniss23 ::

in kje naj bi bila Orehova vas? :)) 8-O

kesl ::

T2 info a mi odgovoris na tole:

ze 2 dni klicem na 059-000000 stevilko, ki jo imate objavljeno na vasi strani. igra muzika ali pa pise narocnik zaseden. klicem na telekom, kaka stevilka naj bi to bila. punca pravi da nima pojma kaj je to 059....... in mi da stevilko vasega podjetja - torej mariborsko. klicem danes - narocnik zaseden. na vasi strani pise, da delate od 8h-16h. ne vem... ce se mislite delati, da ste resen provider potem vsaj napisite, da delate 24 ur/7 dni v tednu. mi pa nekako tole smrdi... zelo sumljivo.

lahko pa mi kdo vrne klic, saj imate stevilko na telefonu *23 (na koncu). da vidimo, ce bo kaj.

bradek ::

1) glasba igra - ko so operaterji zasedeni in si v cakalni vrsti
2) je zasedeno - ko so vse linije zasedene

Da pa telekom ne ve kaj je to 059 oz njihovi "helpdeskarji" pa ni cudno.

happy?

DC- ::

Jaz sem klical pred 5 min.

Dobil zvezo v eni minuti.

DC

SasoS ::

Noben helpdesk ne dela 24h/dan...

0590 je omrežna skupina t-2 omrežja (tako številko boš dobil če naročiš njihov IP telefon). Če ne pa...če ne bi vsi klicarili za vsako neumnost bi verjetno št. bila manj zasedena :\

icemarik ::

Mene pa zanima kakšen je tale modem (ime,znamka.firma) ki ga dobiš pri VDSL. In bo T2 ponujal tudi HDTV prenos po VDSlu. 26 oktobra bo PRO-7 in SAt1 imel free to air HDTV in bi bilo res ql če bi T2 imel to med programi. Ja še nekaj a je ta settop box sploh zmožen prenašati HDTV programe in od katere firme je tale settop box.

Sc0ut ::

Ok, prebral sem vso temo. Zasledil sem, da switch lahko priklopis. Vendar piše, da dobiš samo 2 ipja. Namreč sedaj imamo adsl, pa smo trije preko switcha povezani nanj. Vsak se za sebe poveže z enakim username pa password. (modem => switch => 3 kompi). Preko t-2 je torej možno preko switcha povezat samo 2 kompa? Če hočeš 3 ali več pa rabiš router?
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

cryptozaver ::

Lahko tud 2 glede na to da dobis 2 IP-ja ;)

a je morda že kdo pomislil, da seznama "centrale v izgradnji" ni zato, ker mogoče pač nobena centrala ni v izgradnji? v tem primeru bi t-2 povprašal kakšni so njihovi nameni o širitvi?

MrStein ::

Sc0ut:

Na njihovem FAQ lepo piše : "Po dogovoru pa je možno dobiti tudi več statičnih IP številk."
Torej več dinamičnih tudi najbrž lahko dobiš.

Kak je z vezo SiMobil -- T-2 ?
Sem probal z mobilca (040) klicat 0590 00-000 , pa mi javi "številka neznana".
???
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

roCkY ::

Tole sem dobil danes, na nekaj dodatnih vprašanj, ki mi jih v prvi rundi niso odgovorili. Prilepil sem še vprašanje glede telefonije, ki sem ga napisal na forumu:

Spoštovani!

Žal točnih podatkov kdaj naj bi bile centrale postavljene nimamo! Je pa res, da pospešeno delamo na tem! Televizija bo na VLC programu zagotovo delala!
Telefon bo tudi zvonil, če boste imeli zasedeno lnijo (druga linija). Če želite imeti 2 stacionaran tlefona in fax, morte ime tmeti telefonsko linije, ter linijo za fax (dodatnih 500sit na mesec)! Dobite 2 dinamičnma IP-ja tako da imate omogočene 2 liniji na internet, oz. več z pomočjo routerja,huba ali switcha! Signal najkde prosto pot, tista ki je prosta zvoni!

Za več informacij pokličite 0590 00-000

Lepo Vas pozdravlja,

T-2 Služba za naročnike.

Sc0ut ::

Hvala Mr. Stein, da si me opozoril.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

Tody ::

kesl, podji malce stran od računalnika.. ti bo dobro delo... t2 nobeden nima ker nekako telekomovci niso najbolj hitra bitja. Brezskrbi da so testiral, sam niso to siolovci ki rabijo 3 leta da stestirajo en spam filter.

jELKO ::

Danes izpolnjujem pogodbo in me zanima sledeče: ''Soglašam z objavo v imeniku.'' Kaj to je mišljeno za njihov tel. imenik al kak drugi imenik? Vzel bom samo internet.

Tody ::

Misliš da bodo izdal imenik njihovih internet uporabnikov ? :D 100 % samo in le za telefonske zadeve. In ko smo lih pri temu, če nimate telefonskega piključka ali kablske televizije zaboga ne se mučit z izpolnjevanjem pooblastil za le te >:D

Sandi79 ::

icemarik na HDTV prek T2 kar lepo pozabi 1 sekunda posnetka v 1920*1088 zasede 2.4 MB torej bi potreboval približno 25Mbitni download glej raši prek DVB kartice.
T2-Info zanima me od centrale sem oddaljen približno 1980M torej kaj lahko pričakujem pri tej razdalji upam vsaj na 10/2 Mbit.. Ostali prosim ne morit spet s tistimi grafi najdenimi na "What is VDSL" in ne špekulirati naj že enkrat T2 napišejo realne številke...
Alexsss

wishmaster ::

Tako hitrost boš lahk imel pri 3 km ko bo na voljo VDSL2 .Meni so povedali da naj bi bil na voljo po novem letu ,ker trenutno še čakajo na opremo . Najbolj me čudi zakaj ne napišejo na strani kakšen doseg je .Pri 2 km je že mal kriza za VDSL .

Zgodovina sprememb…

kar98k ::

glede HDTV je frend dobil to po mejlu od t2

"Digitalno televizijo lahko spremljate na največ treh televizorjih. Morate pa
imeti za vsak televizor svoj Settop Box, pri tem da naročnina ostane enaka
(3.000,00 sit)!
Podatkov o HDTV žal še nimamo, ko pa bodo na voljo, bodo pa objavljeni!
Optika se gradi v Kranju in Ljubljani, zato načrtujemo priklope v bližnji
prihodnosti! Res je da se pri pretvarjanju iz analognega signala v digitalni
zgubi nekaj kakovosti, vendar pa je ta izguba tako majhna, da bosta slika in
zvok še vedno zelo velike kakovosti!Tudi pri nas bo sla povezava preko
kompozitnega priključka."

pingec ::

Hmm, jaz sem tudi dobil pogodbo, že izpolnjeno, in sem začel malo premišljevati, jaz sem napisal, da bom uporabljal 3 tv sprejemnike, vendar nisem imel namena kupiti dodatnih dveh stbjev od t-2, če zdej to podpišem, mi bodo prišli morit da nej plačam dva stbja, al to pomeni, da je to samo v njihovo vednost in se potem naprej meniš?
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

AlienGT ::

Hmm, jaz sem tudi dobil pogodbo, že izpolnjeno, in sem začel malo premišljevati, jaz sem napisal, da bom uporabljal 3 tv sprejemnike, vendar nisem imel namena kupiti dodatnih dveh stbjev od t-2, če zdej to podpišem, mi bodo prišli morit da nej plačam dva stbja, al to pomeni, da je to samo v njihovo vednost in se potem naprej meniš?

Kot je razbrati iz teme je stvar takšna. Če res kaniš uporabljati 3 TV sprejemnike (za gledanje različnih kanalov hkrati), potem dobiš prvi stb zastonj, druga dva pa plačaš po ceni 2x 25.000 SIT. V kolikor si se premislil, lahko na sami pogodbi označiš/prečrtaš število TV sprejemnikov na npr. 1. (o možnosti takšnega popravka se je izrekel T2 sam). Imaš pa tudi opcijo, da na netu ponovno izpolniš novo prijavnico in čakaš da jo prejmeš po pošti in jo šele potem podpišeš.
Važno je da se dela, pa četudi škoda.

Hux ::

Sandi79: T2 ti nemore povedat kolko leti ker se ti za 500metrov nebi mogo. 1980metrov zracne razdalje je okol 2200 metrov kabelske. Ampak vseeno ti upam garantirat da vec kot 1Mbit nedeluje. v Najbolsem primeru 1/1.

Zakaj so te sploh startali zaj ce res mislijo na VDSL2 prestopit tak hitro. Razen ce so to opremo ze lani kupli :))
Ampak menda VDSL2 nad 1500 metrov deluje le kot ADSL2+ tak da tudi tam 2Mbit upload ni mozen na takih razdaljah.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hux ()

frenk ::

Sm mislu da nikol ne bom mel vprašanja za t-2 pa ga vseen mam:D

Koko je s prenosom statičnega ip-ja s siol-a na t-2? Verjetn ma siol rezervirane vse ipje 193.77.x.x(B klasa) in bojo mel pri t-2 drgačn rang, tko da prenos trenutnega statičnega ip-ja verjetno ne bo možen, ampak me vseen zanima če se da...sm čustvano navezan nanj:)

Nekak tko kot gsm številke...eni jih menjajo dnevno, jest pa hočm met zmer isto.

Roadkill ::

frenk: Pomojem si kdo na SIOLu raje odreže nogo, kot da bi ti pusti, da pobegneš h konkurenci in poleg tega še obdržiš njihov IP.
Ü
««
9 / 241
»»