Forum » Omrežja in internet » T-2: Informacije
T-2: Informacije
Temo vidijo: vsi
elhombre ::
@shock
Moje informacije so od glavnega tehnika,od glavnega za TV in pa od Turka.
Moje informacije so od glavnega tehnika,od glavnega za TV in pa od Turka.
Doomsday is coming!!
shock ::
elhombre:
Povej kako se kliče tisti "ta glavni za TV", tudi jaz poznam enih par ljudi
. Če poznaš vse te ljudi kot ti praviš povej še kje so v fazi razvoja pri VOD.
Povej kako se kliče tisti "ta glavni za TV", tudi jaz poznam enih par ljudi
NavadniNimda ::
Prepričan sem, da Elhombre ne sme dajat internih podatkov o zaposlenih osebah in projektih v javnost.
Zato bomo očitno morali počakat na uradne objave in izjave.
Seveda sem niso vštete izjave "neodvisnih"
novinarjev, ki si stvari dostikrat narobe razlagajo, ali jim jih pa njihovi Partijski kontrolorji namerno povedo narobe - da bi ja T-2 čimbolj očrnili.
Seveda sem niso vštete izjave "neodvisnih"
opajec ::
@shock, pa še nekateri,....
Poglejte malo to temo o t-2 nazaj, preverite kaj inkdaj je kaj elhombre napovedal oz. nam povedal in svetoval, pa boste uvideli, da ve več od vas (nas) in daje pravilne informacije, ki jih drugače še nekaj časa ne bi zvedeli. Ne pa da ga takoj naskočite in ga imate za ne vem kaj.
Poglejte malo to temo o t-2 nazaj, preverite kaj inkdaj je kaj elhombre napovedal oz. nam povedal in svetoval, pa boste uvideli, da ve več od vas (nas) in daje pravilne informacije, ki jih drugače še nekaj časa ne bi zvedeli. Ne pa da ga takoj naskočite in ga imate za ne vem kaj.
CyberPunk ::
T-2 testira VDSL 2 v svojih prostorih na Brnčičevi.. nekaj testnik priključkov naj bi bilo tudi v centrali na pošti v Šiški, ki je baje najbolje opremljena in tudi centrala z največ VDSL T-2 uporabniki trenutno.
Katera centrala je to, tista pri kriziscu z avtocesto ali tista pri pri posti za "Obcino" Siska?
opajec:
je razlika, če čuješ od enega ali če delaš na tem. Gremo stavit, da tudi SiOL bo imel VoD.
je razlika, če čuješ od enega ali če delaš na tem. Gremo stavit, da tudi SiOL bo imel VoD.
Kaufmann ::
Dons zjutraj sem imel neodgovorjen klic iz 01/500-62-68. A je to mogoče od Siola al pa T-2, kjer čakam na priklop? V imeniku je ni.
ni podatka
Vens ::
Modem se mi sinhronizira takole: 14976 kbps DL in 2944 kbps UL.
Speedtest.si pa mi pokaže:
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 56.42Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 961.46kb/s
Ali ima kdo kakšno idejo?
Speedtest.si pa mi pokaže:
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 56.42Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 961.46kb/s
Ali ima kdo kakšno idejo?
@Vens
Tocno vrdnost DL lahko dobis na T-2 strani,za tocen upload pa rabis ftp server.Pri uploadu si lahko pomagas tudi tako da odpres do konca upload na torrentu.Ko bos imel rezultate poklici helpdesk in prosi da ti poskusijo drugacen profil.
Tocno vrdnost DL lahko dobis na T-2 strani,za tocen upload pa rabis ftp server.Pri uploadu si lahko pomagas tudi tako da odpres do konca upload na torrentu.Ko bos imel rezultate poklici helpdesk in prosi da ti poskusijo drugacen profil.
Doomsday is coming!!
DeletedUser ::
a še koga matra DHCP od t-2 -ja... od jutra mi ne pobere IP-ja... no ja, če forsam zadnji
IP kot static sve funkcionira
IP kot static sve funkcionira
mihakasopiha ::
mene pa zanima kako je s to tv ponudbo.kok tv-jev maš lahk prkloplenih,pa če je to res(to je mami en prbov)da če gledaš na enmu tv-ju en program morš pol na drugmu tv-ju isto gledat?to je pomoje bulšit sam rabm bit 100% da mamo prepričam.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mihakasopiha ()
Tisto velja za SiOL TV, T-2 ima to mal vna drugač rešen, tako da komot lahko gledaš poljubno število kanalov (odvisno spet kolikšno pipico imaš odprto na vdsl modemu)
MrStein ::
Koliko različnih kanalov gre skoz, je odvisno od zmogljivosti linije.
Kakšna je ta, pa ti lahko povejo le po konkretni meritvi.
Vse drugo je nakladanje.
Povzetek : Gre več kanalov. Koliko (če sploh) pa lahko zveš le, če probaš. Oziroma probajo tehniki T-2 in ti potem povejo.
Kakšna je ta, pa ti lahko povejo le po konkretni meritvi.
Vse drugo je nakladanje.
Povzetek : Gre več kanalov. Koliko (če sploh) pa lahko zveš le, če probaš. Oziroma probajo tehniki T-2 in ti potem povejo.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
boris70 ::
A je že kdo prkloplen k je vzel skupno razvezan dostop?
Pa če še ni nobenga, a kdo ve kdaj prbližn bodo začel prklaplat.
Pa če še ni nobenga, a kdo ve kdaj prbližn bodo začel prklaplat.
Boriss
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: boris70 ()
@shock
Ne pisi neumnosti.En STB=1 kanal.Ce imas dobro linijo ki se sinhronizira na recimo 30MB/s potem dokupis toliko STBjev kolikor imas televizorjev ( max=3).Imas pa lahko klub temu samo 10/1 paket.TV narocnina je fiksna in ni odvisna od stevila STBjev.Kako se sinhronizira modem izves na helpdesku.
Ne pisi neumnosti.En STB=1 kanal.Ce imas dobro linijo ki se sinhronizira na recimo 30MB/s potem dokupis toliko STBjev kolikor imas televizorjev ( max=3).Imas pa lahko klub temu samo 10/1 paket.TV narocnina je fiksna in ni odvisna od stevila STBjev.Kako se sinhronizira modem izves na helpdesku.
Doomsday is coming!!
Jan987 ::
a če hočem več tv-jev morm nabavit več tistih aminotov al kaj so že al mam lahko samo enga pol pa gre iz unga vn antenski kabl pa dam razcepnik gor?
elhombre:
Kakšno neumnost sem napisal? Nisem nič kaj takega napisal, kar se tiče naročnine ali kaj podobnega. A sem rekel da je omejen na 1 kanal. Prosim da drugič malo boljše prebereš kaj sem napisal.
Kakšno neumnost sem napisal? Nisem nič kaj takega napisal, kar se tiče naročnine ali kaj podobnega. A sem rekel da je omejen na 1 kanal. Prosim da drugič malo boljše prebereš kaj sem napisal.
madmitch ::
Jani a si ti retardiran al se norca delaš iz elhombreta? Kot prvo, ti na T2 strani lepo piše, kot drugo ti je elhombre lepo in čitljivo napisal.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody
misso ::
Ta mesec mi poteče klauzolo za siol, plačujem 8k na mesec, zdaj me pa zanima kao je kaj s t-2, ali se splača prešaltati ali ne.
Ali naj spet podpišem za 24 mesecev zaradi majše naročnine?
Rabil bi pa za nažiganje cs, css, cod, cod2, itd.
LP misso
Ali naj spet podpišem za 24 mesecev zaradi majše naročnine?
Rabil bi pa za nažiganje cs, css, cod, cod2, itd.
LP misso
AirDevil ::
Zakaj bi pa karkoli podpisoval. Naročnina se ti po 2. letih avtomatsko podaljša. Če si študent pošleš preprosto aneks in potrdilo o vpisu za nižjo naročnino. Drugače si pa že odslužil svoje 2 leti. Torej če se bojiš kakšnih penalov pri odpovedi v nasledjih mescih nikar ne skrbi. Ker jih ni. Vezan si samo za prve 2 leti. Po izteku teh let pa lahko kadarkoli odstopiš od Siola brez penalov.
blazic27 ::
Še en zadovoljni uporabnik T-2:
- pogodbo sem poslal 15.12.,
- prvi odgovor je bil NE,
- nato sem vztrajal, čakal, klical,
- in v sredo 22.3. me je T1 izklopil in T-2 vklopil (brez interneta par uric).
Sem zelo zadovoljen (1/256, telefonija, TV). Splača se potrpeti.
Lp
- pogodbo sem poslal 15.12.,
- prvi odgovor je bil NE,
- nato sem vztrajal, čakal, klical,
- in v sredo 22.3. me je T1 izklopil in T-2 vklopil (brez interneta par uric).
Sem zelo zadovoljen (1/256, telefonija, TV). Splača se potrpeti.
Lp
janko771 ::
jest bom bil še kar pr siolu 2 let ker pr nas centrala tud ADSl2+ ne premore.
V tem cajtu pa mislim da bo šlo tud v naših rovtah kej na bolje. IP telefona pa jest sigurn ne bom vzel ker je to zlo ranljiva zadeva (varnost) in bom ostal kar pr klasičnmu ISDN telefonu.
Se mi pa je ponudba IP telefona zdela zelo ugodna pr T-2 in sem ga prej tud zagovarju .
lp
V tem cajtu pa mislim da bo šlo tud v naših rovtah kej na bolje. IP telefona pa jest sigurn ne bom vzel ker je to zlo ranljiva zadeva (varnost) in bom ostal kar pr klasičnmu ISDN telefonu.
Se mi pa je ponudba IP telefona zdela zelo ugodna pr T-2 in sem ga prej tud zagovarju .
lp
jest
Tilen007 ::
@janko771
A lahko mal razložiš tole z varnostjo pri IP telefoniji?
Ga imam pri T-2. Sicer sledim tej temi, ampak mogoče sem pa kaj zgrešu, ko ste govorili o varnosti IP telefonije.
Kakšne so nevarnosti?
A lahko mal razložiš tole z varnostjo pri IP telefoniji?
Ga imam pri T-2. Sicer sledim tej temi, ampak mogoče sem pa kaj zgrešu, ko ste govorili o varnosti IP telefonije.
Kakšne so nevarnosti?
SasoS ::
Nekateri pravijo da je prisliškovanje IP telefonu lažje kot pri klasični telefoniji, jaz pa pravim da bullshit da prisluškujejo ti lahko povsod. Sicer pa koga zanima kaj ti je babica nabijala in kakšne osladnosti si govoril punci. Če boš pa počel kaj nelegalnega te bodo pa tako ali drugače zašil 
btw: a ni nek hacker pokazal kakih 10 let nazaj da je prisluškovanje GSMom trivialno in da se da izvest z opremo kupljeno v radioshacku? Pa še vedno vsi telefoniramo na mobilcih :)
btw: a ni nek hacker pokazal kakih 10 let nazaj da je prisluškovanje GSMom trivialno in da se da izvest z opremo kupljeno v radioshacku? Pa še vedno vsi telefoniramo na mobilcih :)
madmitch ::
Janko, ne ga srat. VArnost je tako ali tako povsod, pri vseh načinih komuniciranja, vprašljiva. Tudi če iz varnostnih razlogov opustiš vso tehnologijo, s svinčnikom vret, ti bo tisti, ki bo to res hotel, lahko prisluškoval.
Če imaš čisto vest, ni problema, ti kar navali na IP.
Če imaš čisto vest, ni problema, ti kar navali na IP.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody
misso ::
Ekola dones dobil obvestilo da ni mogoče priklopa na t-2
Še sporočilo:
Spoštovani!
Žal ste preveč oddaljeni od naše centrale(1927m) in vas zaenkrat še nemoremo priključiti na naše omrežje.Predlagam vam pa da izpolnete obrazec,ki ga najdete na naši spletni strani http://www.t-2.net/povprasevanje_1.html in
vas bomo takoj ko vas bo možno priklopiti obvestili.
Lep pozdrav,
David
T-2 Služba za naročnike
Pa sem se tako veselil da bi imel malo hitrejši internet
Do koliko pa je zdaj razdalja za priklop t-2
Še sporočilo:
Spoštovani!
Žal ste preveč oddaljeni od naše centrale(1927m) in vas zaenkrat še nemoremo priključiti na naše omrežje.Predlagam vam pa da izpolnete obrazec,ki ga najdete na naši spletni strani http://www.t-2.net/povprasevanje_1.html in
vas bomo takoj ko vas bo možno priklopiti obvestili.
Lep pozdrav,
David
T-2 Služba za naročnike
Pa sem se tako veselil da bi imel malo hitrejši internet
Do koliko pa je zdaj razdalja za priklop t-2
Tilen007 ::
Sem mislu, da je še kakšna druga varnostna luknja pri IP telefoniji.
Prisluškovanje pa je itaq brezpredmetno.
Prisluškovanje pa je itaq brezpredmetno.
antonija ::
@misso: mislim da je zadnja stevilka 1500m, da sploh probavajo vzpostavit normalni link. Pri nekaterih se na par 100m ne dela...
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

globoko grlo ::
1Q
A zdej za vse, ki smo oddali povpraševanje za skupno razvezan dostop in smo prvotno dobili zavrnjeno, sedaj pa kao lahko, teče postopek naprej, ali ne?
tnx
A zdej za vse, ki smo oddali povpraševanje za skupno razvezan dostop in smo prvotno dobili zavrnjeno, sedaj pa kao lahko, teče postopek naprej, ali ne?
tnx
Info iz T2 helpdeska: Priklopi na skupno razvezan dostop se zacnejo aprila. Najprej se priklaplja narocnike, ki so oddaljeni od centrale najvec 300m. Ce bo pri njih slo vse vredu (motnje zaradi TS signala, zanic parica,...), bojo priklapljali naprej. Vsi, ki ste 300m oz. blizje vasi centrali juhuhu, ostali bomo pa se mal pocakali :(
deniss23 ::
imam paket 4 Mbps / 512 Kbps,,,vendar kadarkoli dol vlečem kak torrent tudi če je samo en ...mi nobene druga stvar ne deluje, ne morem se conectati na msn, ne delujejo mi www. strani,,, a kdo ve zakaj?
Avalonis ::
@deniss: Ce pri ADSL zasedes cel download, potem nimas nic uploada in obratno; ce zasedes cel upload nimas nic downloada. V p2p programih nastavi limite POD MEJO povezave (torej manj kot 4/512), ali pa uporabi kaksen QOS software, kot so iptables+iproute.
Saso30 ::
Sam sem poslal pogodbo na T-2 in telekom je dal naslednji odgovor:
Citat:
--------------------------------------------------------------------------------
....
Možnost priklopa NE
Razlog zavrnitve Vključena je aktivna omrežna oprema za večkratno izkoriščanje bakrene parice (PCM, BAV, itd.)
.....
--------------------------------------------------------------------------------
A se komu sanja kaj to pomeni? Na T-2 mi je rekel, da ni možen priklop širokopasovnega dostopa...
Citat:
....
Možnost priklopa NE
Razlog zavrnitve Vključena je aktivna omrežna oprema za večkratno izkoriščanje bakrene parice (PCM, BAV, itd.)
.....
A se komu sanja kaj to pomeni? Na T-2 mi je rekel, da ni možen priklop širokopasovnega dostopa...
ronaldo ::
Jaz sem iz Izole. Dne 13.3.2006 me je Telekom odklopil in so mi vzeli opremo (adsl modem, nt..) in naj bi me T2 priklopil isti dan. Ampak me ni, in sem bil brez neta kar 15 dni. Meni pomeni internet = elektrika, tak da si lahko mislite kak sem se pocutil v tem casu. Problem je bil v tem da nisem imel opreme. Sicer so me 27.2.2006 klicali monterji T-2 da mi prinesejo opremo, ampak sem to zavrnil ker so mi na T-2 3 tedne pred tem rekli: Da lahko pozabim na T-2, da je telekom zavrnil povprasevanje in da ne mislijo posiljat povprasevanje se enkrat zaradi stroskov. Zato sem zavrnil opremo 27.2.2006 kar je bila tudi moja velika napaka, kajti sem zaradi tega bil 15 dni brez neta in telefona.
Danes ko mi je monter prinesel opremo in uredil zadevo, mi internet deluje super (upload je neverjeten), in sem prevec zadovoljen. Hvala T-2.
Bojim pa se ce me je Siol odklopil ? Ker sem od Telekoma dobil obvestilo o odklopu, iz Siola pa nic. A mi lahko ta cas zaracunavajo narocnino, ceprav sem brez adsl modema ?
Danes ko mi je monter prinesel opremo in uredil zadevo, mi internet deluje super (upload je neverjeten), in sem prevec zadovoljen. Hvala T-2.
Bojim pa se ce me je Siol odklopil ? Ker sem od Telekoma dobil obvestilo o odklopu, iz Siola pa nic. A mi lahko ta cas zaracunavajo narocnino, ceprav sem brez adsl modema ?
Zgodovina sprememb…
- spremenila: ronaldo ()

globoko grlo ::
Info iz T2 helpdeska: Priklopi na skupno razvezan dostop se zacnejo aprila. Najprej se priklaplja narocnike, ki so oddaljeni od centrale najvec 300m.
jesjesjes
PaJo ::
Saso30: Ti pise v pojsnilu, da si prikloplen na PCM linijo, se pravi da nimas dirket parice do hise in na tej liniji ne mores imeti ne ISDN, ne ADSL in tudi VDSL ne. Zahtevas lahko le da te telekom preklopi na diketno paricno in ne na PCM linijo, samo prasanje kolko bo to mozno na vasem koncu
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)
vodnar13 ::
Po treh - štirih pisnih urgencih so mi uredili, da mi sedaj deluje dva telefona - eden IP in eden na PSTN izhod, internet 1mb in dva TV programa (od začetka sta mi kockala, če sem imel dva različna programa, predvsem če sta bila vklopljena dva različna SLO programa. Sedaj zadeva deluje BP in to na 1,5 km čiste zračne linije (izmerjeno s TISOM) od centrale. Pohvala T-2. Je pa slednje dokaz, da je ogromno odvisno od linij. Naše so menjali pred cca 5 leti in verjetno zato zadeva deluje na takšni razdalji.
Alan Ford ::
Kok časa je treba čakat ,da te priklopijo , jutri mi telekom odklopi telefon a od t-2 me ni še nihče klical in kdaj telemach odklopi svoje.
Become a programmer and never see the world!
Dark Angel ::
vodnar: pol si pa srečkovič da so ti poštimal... jst že od decembra težim da ne morem gledat 2 TVja na 1km razdalje pa nič... :(
(poglej moj post v drugi T2 temi...)
(poglej moj post v drugi T2 temi...)
vodnar13 ::
T1 me je odklopil v petek ob 11. uri, T-2 me je, pazi, vklopil v nedeljo okoli 17. ure. Sem pa takoj v petek klical na helpdesk, dal meil in še pisno po pošti, da sem odklopljen in naj me priklopijo. Opremo T-2 pa so mi prinesli dva dni pred odklopom T1. Drugače pa so ti časi priklopa precej različni, saj sodeč po tem forumu - po pogodbi pa se tako ve, da je rok za priklop 3 dni.