Forum » Omrežja in internet » T-2: Informacije
T-2: Informacije
Temo vidijo: vsi

jerry2000 ::
Koliko časa pa v povprečju traja od trenutka ko pošlješ pogodbo podpisano, da iz T-2 odgovorijo karkoli?
Jerry
Jerry
Jerry and Tom

Antonius ::
Opajec
Moja pamet nima nič s tvojim hvaljenjem. Mi pa gre na k..., ker se eni hvalite ne samo s tujim perjem ampak celo brez perja. Forum uporabljam, ker nisem "doma" v računalništvu in mi izkušnje in pomoč poznavalcev veliko pomenijo. Taki kot ti, ki bolj kot Cig... pardon Rom svojega konja hvalite in povelečujete popolnoma normalne povprečne zadeve. Potem pa takšni nepoznavalci kot sem sam "pademo" na take fore in se v pogovorih s T2 in drugimi pošteno osmešimo.
Moja pamet nima nič s tvojim hvaljenjem. Mi pa gre na k..., ker se eni hvalite ne samo s tujim perjem ampak celo brez perja. Forum uporabljam, ker nisem "doma" v računalništvu in mi izkušnje in pomoč poznavalcev veliko pomenijo. Taki kot ti, ki bolj kot Cig... pardon Rom svojega konja hvalite in povelečujete popolnoma normalne povprečne zadeve. Potem pa takšni nepoznavalci kot sem sam "pademo" na take fore in se v pogovorih s T2 in drugimi pošteno osmešimo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Antonius ()

Kekec ::
Vens:
Telefon sem vklopil v "Phone" na pattonu tudi če dam v Line ne pomaga, no malo prej mi je tehnik rekel naj vpišem malo drugačeno MSN številko in sicer 20000386590xxxxx vendar nisem doma da bi preizkusil, glede dodatnega napajalnika pa je tako da ker ima moj telefon svojo lastno napajanje tega ne potrebujem.
lp
Telefon sem vklopil v "Phone" na pattonu tudi če dam v Line ne pomaga, no malo prej mi je tehnik rekel naj vpišem malo drugačeno MSN številko in sicer 20000386590xxxxx vendar nisem doma da bi preizkusil, glede dodatnega napajalnika pa je tako da ker ima moj telefon svojo lastno napajanje tega ne potrebujem.
lp

Incredible ::
Pozdravljani,
mene zanima, če je kdo že dibil povrnjen denar za stroške ponovnega priklopa na Telekom. Zahtevek s kopijo računa sem jim poslal dva tedna nazaj in do sedaj mi niso nakazali denarja. Če jih pokličem dobim standardni odgovor, da bodo preverili kako je s tem.
Hvala in lep pozdrav
mene zanima, če je kdo že dibil povrnjen denar za stroške ponovnega priklopa na Telekom. Zahtevek s kopijo računa sem jim poslal dva tedna nazaj in do sedaj mi niso nakazali denarja. Če jih pokličem dobim standardni odgovor, da bodo preverili kako je s tem.
Hvala in lep pozdrav

Roadkill ::
OK eno vprašanje, ki sem ga že spraševal, pa nikol nisem znal točno razložit, kakšna je moja situacija...
Standardna postavitev DSLja je približno taka:
Bi po tem principu delovalo tole:
Tole sem spesnil v paintbrushu in nekako prikazuje stanje v moji bajti. Zanima me, če je teoretično (in praktično) smiselno. Po moji logiki je možno, me pa zanima, kaj misli kdo, ki ve o čem govori. :)
BTW: Koliko stanejo splitterji?
(ja, vem da bi bilo veliko bolj elegantno, če bi ostal pri enem splitterju, ampak bi pri taki postavitvi moral potegnit okrot 15m kabla, prevrtat precej sten......)
Standardna postavitev DSLja je približno taka:
Bi po tem principu delovalo tole:
Tole sem spesnil v paintbrushu in nekako prikazuje stanje v moji bajti. Zanima me, če je teoretično (in praktično) smiselno. Po moji logiki je možno, me pa zanima, kaj misli kdo, ki ve o čem govori. :)
BTW: Koliko stanejo splitterji?
(ja, vem da bi bilo veliko bolj elegantno, če bi ostal pri enem splitterju, ampak bi pri taki postavitvi moral potegnit okrot 15m kabla, prevrtat precej sten......)
Ü
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Roadkill ()

SasoS ::
Splitterje ne vem če boš dobil, sploh pa težko za VDSL...T-2 jih verjetno sploh nima ker je splitter že v modemu.
Druga stvar je slablenje signala, do vdsl modema je najbolje čimmanj splitterjev, raznih spojev in podobno...sploh če želiš hitrosti nad 10Mbit.
Druga stvar je slablenje signala, do vdsl modema je najbolje čimmanj splitterjev, raznih spojev in podobno...sploh če želiš hitrosti nad 10Mbit.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: SasoS ()

seminal ::
T-2 je neverjeten.Pridem danes pred Betnavski grad in hočem zvedet če se je že kaj premaknilo.Amapak vrata so bila zaprta zunaj ko je nek pano piše sam tajništvo da je tukaj sedež pa je v LJ na strani od t-2 pa piše glih drugače.Sem pa videl za gradom da so kopali in imeli kar nekaj optičnih kablovdo grada naredli

NavadniNimda ::
@SEMINAL - mislim, da si prej TI tisti, ki je neverjeten.
Telekomunikacijski Sherlock Holmes...
Telekomunikacijski Sherlock Holmes...

Vens ::
Ko preklopim TV program na računalniku, se to pozna tudi na aminotu? Kaj to pomeni. Na aminotu kar izgine slika.

sznn ::
@Kekec: Jaz sem dobil MSN številko, ki je malo drugačna od tvoje, ko sem jo vpisal so delali klici noter, ko pa je T-2 vklopil biling, pa so delali tudi klici ven.
Številka je bila 200016 386 590 xxxxx (xxxxx je tvoja telefonska številka). Naj te kakšen prijatelj pokličem da boš videl ali delajo klici do tebe.
@Constantine, jaz sem vrnil vse od Siol a in telekoma (tudi Amino in daljinec itd, čeprav tehnik na začetku ni vedel, ali naj to vzame ali ne in je klical centralo). V pogodbi od Siola namreč piše da če vrneš naprave v 3 (treh) dneh ko odjaviš TV, ti in treba nič plačati kazni. In jaz je nisem plačal, čeprav sem imel do konca subvencioniranega priklopa Siol TV še 5 mesecev.
Številka je bila 200016 386 590 xxxxx (xxxxx je tvoja telefonska številka). Naj te kakšen prijatelj pokličem da boš videl ali delajo klici do tebe.
@Constantine, jaz sem vrnil vse od Siol a in telekoma (tudi Amino in daljinec itd, čeprav tehnik na začetku ni vedel, ali naj to vzame ali ne in je klical centralo). V pogodbi od Siola namreč piše da če vrneš naprave v 3 (treh) dneh ko odjaviš TV, ti in treba nič plačati kazni. In jaz je nisem plačal, čeprav sem imel do konca subvencioniranega priklopa Siol TV še 5 mesecev.

piksi1 ::
zdravo vsem
mam en problem ki mi ga boste vi z lahkoto rešili
danes sem dobil t-2
nimam TV-ja imam pa TV kartico na kompjutru pa ne vem kako bi to priklopu
če se sploh da
zraven sem dobu samo kabel za v TV ( scart )
rad bi gledu pa ne vem kako
help
mam en problem ki mi ga boste vi z lahkoto rešili
danes sem dobil t-2
nimam TV-ja imam pa TV kartico na kompjutru pa ne vem kako bi to priklopu
če se sploh da
zraven sem dobu samo kabel za v TV ( scart )
rad bi gledu pa ne vem kako
help

banzaj ::
Hojla !
Jest sem že skoraj obupal nad temle T2, pri meni se kanali preklapljajo po 10 sekund, vmes črno, pa kockasto pa grgrajoče, pa ni da bi govoril. In to na obeh televizijah, pa sploh ne hkrati, tako da je za popi..... Uni dol mi trobijo da mi linija prenese 30/10 samo ne vem iz katerega filma so.
Pravkar sem pa bil na obisku pri kolegu, tudi v centru Kranja, ki so ga priklopili na optiko, tam je pa tole čisto drugače, preklopi hitri, nič kockanja in grgranja.Res so rabili nekaj dni da so mu telefon poštimali.Ampak iz kleti so mu privlekli optiko, cca 20m, potegnili kable do računalnikov, namestili konektorje in odšli. Skor sem dol padu. Pri meni je tip vključil modem v vtičnici, na njega priklopil prenosnika se povezal in to je bilo vse.
Ja seveda bi jaz tudi optiko, ampak mislim da živim v edini ulici v kranju, ki je gratel ni prekopal.
Jest sem že skoraj obupal nad temle T2, pri meni se kanali preklapljajo po 10 sekund, vmes črno, pa kockasto pa grgrajoče, pa ni da bi govoril. In to na obeh televizijah, pa sploh ne hkrati, tako da je za popi..... Uni dol mi trobijo da mi linija prenese 30/10 samo ne vem iz katerega filma so.
Pravkar sem pa bil na obisku pri kolegu, tudi v centru Kranja, ki so ga priklopili na optiko, tam je pa tole čisto drugače, preklopi hitri, nič kockanja in grgranja.Res so rabili nekaj dni da so mu telefon poštimali.Ampak iz kleti so mu privlekli optiko, cca 20m, potegnili kable do računalnikov, namestili konektorje in odšli. Skor sem dol padu. Pri meni je tip vključil modem v vtičnici, na njega priklopil prenosnika se povezal in to je bilo vse.
Ja seveda bi jaz tudi optiko, ampak mislim da živim v edini ulici v kranju, ki je gratel ni prekopal.
sj bi začel gojiti poštne golobe, ampak ptija gripa je odnesla tudi to možnost!!!!Hojla !

-Jani- ::
@piksi1
Menda boš rabo tak kabel, ki mi ga predlagajo v TEJ temi.
EDIT: Morda sem za cajtom, ampak - danes sem presenečen videl prvi TV oglas za T-2.
Pozdrav
Menda boš rabo tak kabel, ki mi ga predlagajo v TEJ temi.
EDIT: Morda sem za cajtom, ampak - danes sem presenečen videl prvi TV oglas za T-2.
Pozdrav
Zgodovina sprememb…
- spremenil: -Jani- ()

BendeR ::
To tudi obstaja?

janko771 ::
Ja vidm po vsemu temu napisnemu, da se imate nekateri zelo dobr.
Pr nas pa še ADSL2+ ne moremo met ker je centrala čist v kur.. . Enkrat sem spraševal na T-2 koliko bi moglo bit potencialnih povpraševalcev na našem območju in odgovor je bil 50 komadov in se vprašam "men se zdi da jih ma pr nas naokol 50 komadov ADSL.
Pr nas je trenutno naj bolji met 4/512 linijo. No ja bomo potrpel sam je bil pa naj večji štos da sem pa pogodbo za T-2 že podpisal lansko leto, to pomeni za naslednje življenje.
Lp
Pr nas pa še ADSL2+ ne moremo met ker je centrala čist v kur.. . Enkrat sem spraševal na T-2 koliko bi moglo bit potencialnih povpraševalcev na našem območju in odgovor je bil 50 komadov in se vprašam "men se zdi da jih ma pr nas naokol 50 komadov ADSL.
Pr nas je trenutno naj bolji met 4/512 linijo. No ja bomo potrpel sam je bil pa naj večji štos da sem pa pogodbo za T-2 že podpisal lansko leto, to pomeni za naslednje življenje.
Lp
jest

zmat ::
Vem, da je za marsikoga tole vprašanje skoraj neumestno, ampak:
Ali kdo ve, kako je z radijskimi programi?
Enkrat na začetku dogajanja sem od T-2 z veliko muko dobil odgovor, da jih bo možno spremljati preko televizije.
Lp.
Ali kdo ve, kako je z radijskimi programi?
Enkrat na začetku dogajanja sem od T-2 z veliko muko dobil odgovor, da jih bo možno spremljati preko televizije.
Lp.

Sergio ::
Hja, slišal sem, da so radii tudi v teku.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

tomaz 06 ::
Mene zanima ce ima ta T2 se kaj jumbo plakatov okol, namrec jaz nisem zasledil sam se tv spot pred dnevnikom. Pred nekaj meseci je bla lj. cela v njihovih plakatih.

roCkY ::
Oklol nas je še vedno precej polimano (niso ravno jumbo) le kolokacije še vedno ni.

Zgodovina sprememb…
- spremenil: roCkY ()

Staycool ::
Po precej sovražno nastrojenem mejlu (tretjem zapored) sem dobil odgovor, da priklop ni več možen, kljub temu da sem dobil v podpis pogodbo, kjer so mi zagotavljali delovanje 1/256. Razlog naj bi bil skrajšan domet iz 2000 na 1500 m zračne linije. To je dobro. Vsaj vem pri čem sem.

petrusko ::
Ja plakatov ni več toliko, so pa reklame po sitejih,
Vendar bi jaz raje videl da začnejo graditi kolokacije, ki visijo na njihovi spletni strani že od samega začetka (1.10.2005).
A ima kdo kakšno bolj zanesljivo informacijo o tem kdaj naj bi bila kolokacija v Notranjih Goricah zgrajena?
Sem že preklicaril pol Slovenije, mailbox imam poln od odogovorov "bo treba počakat", "delamo na tem", "takoj ko bo vas bomo obvestili".
Pozanimal sem se tudi preko vez, pa noben nič ne ve.
Hvala za odgovore!
LP
Vendar bi jaz raje videl da začnejo graditi kolokacije, ki visijo na njihovi spletni strani že od samega začetka (1.10.2005).
A ima kdo kakšno bolj zanesljivo informacijo o tem kdaj naj bi bila kolokacija v Notranjih Goricah zgrajena?
Sem že preklicaril pol Slovenije, mailbox imam poln od odogovorov "bo treba počakat", "delamo na tem", "takoj ko bo vas bomo obvestili".
Pozanimal sem se tudi preko vez, pa noben nič ne ve.
Hvala za odgovore!
LP

Ginginova ::
Rok za vzpostavitev kolokacij pri Telekomu Slovenije je 6 mesecev od naročila. Temu se doda še 1 mesec za testiranje in podobne malenkosti.
Torej, če morda veste datum, kdaj je T-2 pri Telekomu naročil vzpostavitev določene kolokacije, slednjemu dodajte 7 mesecev in dobite čas, kdaj naj bi bila reč nekako tudi vzpostavljena za priklope uporabnikov.
Ogo

Torej, če morda veste datum, kdaj je T-2 pri Telekomu naročil vzpostavitev določene kolokacije, slednjemu dodajte 7 mesecev in dobite čas, kdaj naj bi bila reč nekako tudi vzpostavljena za priklope uporabnikov.
Ogo

Ali je potrebno ISDN vmesnik (Patton) kaj konfigurirat ali je to treba samo preklopiti?????

Vens ::
KEKEC: priklopiš in je...
Ali si vpisal pravilno MSN v isdn telefon?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vens ()

elhombre ::
VDSL 2
T-2 ze nekaj casa testira VDSL 2.Ne vem na kateri kolokaciji-centrali,vem pa to da imajo zaenkrat samo " eno skatlo " in pa malo testnih prikljuckov.
T-2 ze nekaj casa testira VDSL 2.Ne vem na kateri kolokaciji-centrali,vem pa to da imajo zaenkrat samo " eno skatlo " in pa malo testnih prikljuckov.
Doomsday is coming!!

Matej_K ::
Mene pa neki zanima...mgoče je že bilo razloženo pa nisem opazil...
T-2 ima sedaj ponudbo
1.) Vzamem pri njih samo internet(1 Mbps / 256 Kbps) in obdržim ISDN pri Telekomu in me pride
3500(t2) + 3300(ISDN) = 6800
2.)Vzamem pri njih isti internet in še ip telefonijo in me pride
5000(t2) + 1000(IP)= 6000
Zdj a sem izračunal prav...Zakaj je tala razlika v ceni interneta????????
Vem da lahkos sedaj vzamem samo intenet pri njih in počakam da zrihtajo prenosljivost in potem še telefon ko bo mogoče prenosljivost številk...koliko bom potem plačeval interneta???
Hvala
T-2 ima sedaj ponudbo
1.) Vzamem pri njih samo internet(1 Mbps / 256 Kbps) in obdržim ISDN pri Telekomu in me pride
3500(t2) + 3300(ISDN) = 6800
2.)Vzamem pri njih isti internet in še ip telefonijo in me pride
5000(t2) + 1000(IP)= 6000
Zdj a sem izračunal prav...Zakaj je tala razlika v ceni interneta????????
Vem da lahkos sedaj vzamem samo intenet pri njih in počakam da zrihtajo prenosljivost in potem še telefon ko bo mogoče prenosljivost številk...koliko bom potem plačeval interneta???
Hvala
... .. .

b ::
Ali pa je mogoce cena, ki jo telekoma zaracuna T2 za skupni razvezani dostop nizja od tiste, ki jo zaracuna za polni razvezani dostop.

|bLaD3| ::
Nepreverjena informacija;
T-2 testira VDSL 2 v svojih prostorih na Brnčičevi.. nekaj testnik priključkov naj bi bilo tudi v centrali na pošti v Šiški, ki je baje najbolje opremljena in tudi centrala z največ VDSL T-2 uporabniki trenutno.
To sm slišal od enega mulca, k mu fotr dela na T-2.. tehniški kader.
T-2 testira VDSL 2 v svojih prostorih na Brnčičevi.. nekaj testnik priključkov naj bi bilo tudi v centrali na pošti v Šiški, ki je baje najbolje opremljena in tudi centrala z največ VDSL T-2 uporabniki trenutno.
To sm slišal od enega mulca, k mu fotr dela na T-2.. tehniški kader.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: |bLaD3| ()

elhombre ::
@bLaD3
T-2 ne more testirat na dveh lokacijah ker imajo zaenkrat samo en VDSL 2 DSLAM;preverjena informacija.
T-2 ne more testirat na dveh lokacijah ker imajo zaenkrat samo en VDSL 2 DSLAM;preverjena informacija.
Doomsday is coming!!

nero ::
Kako se lahko tv programi na amino-tu razporedijo po svoji želji?

DFI LP NF3 250GB, AMD64 2800 (325x7 1.65V), Leadtek A6600 GT,
Geil 1x512MB PC400 (Cas2,5 363 3/4 2.7V), Zalman CNPS7700-AlCu,
Maxtor 60Gb 7200 2Mb+WD 80Gb 7200 2Mb, LC Power 550W (1x140mm)
Geil 1x512MB PC400 (Cas2,5 363 3/4 2.7V), Zalman CNPS7700-AlCu,
Maxtor 60Gb 7200 2Mb+WD 80Gb 7200 2Mb, LC Power 550W (1x140mm)

zmat ::
Zaenkrat se ne dajo. Ko so me priklapljali, mi je mojster povedal, da je prva stopnička k tej želji nov software (ki se naj bi že pripravljal!?), ki bo omogočal 'skakanje' po sklopih programov. Karkoli že to pomeni...

Ed004 ::
@ Vens
katera je pa pravilna MSN številka; kje jo dobiš?
lp
katera je pa pravilna MSN številka; kje jo dobiš?

lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ed004 ()

Ed004:
To najbolje da preveriš na T2 moja je bila 200006386590xxxxx kjer je xxxxx moja telefonska stevilka ki so mi jo dodelili.
V glavnem zdaj vse dela. 10 marca sem izpolnil obrazec 21 sem bil priklopljen 23.marca je vse špilalo tako kot se spodobi, TV, TELEFON, INTERNET.
To najbolje da preveriš na T2 moja je bila 200006386590xxxxx kjer je xxxxx moja telefonska stevilka ki so mi jo dodelili.
V glavnem zdaj vse dela. 10 marca sem izpolnil obrazec 21 sem bil priklopljen 23.marca je vse špilalo tako kot se spodobi, TV, TELEFON, INTERNET.

Tody ::
eno optimistično vprašanje ?
Ali bo T2 ponujal kdaj video on demand ? Like namest da grem v kino se usedem pred tv in kliknem na željen film in ga vidim, oni to men potem na naročnino fuknejo ? Seveda za novejše filme...
Ali bo T2 ponujal kdaj video on demand ? Like namest da grem v kino se usedem pred tv in kliknem na željen film in ga vidim, oni to men potem na naročnino fuknejo ? Seveda za novejše filme...

shock ::
elhombre:
Kdo si ti? A si eden od tistih ki dejansko se ukvarja s T-2 omrežjem ali si eden od tistih alla "sem slišal od frenda fren ki dela tam pa tam". Prosim ne dajat ene odovore ki še sam ne veš.
Kdo si ti? A si eden od tistih ki dejansko se ukvarja s T-2 omrežjem ali si eden od tistih alla "sem slišal od frenda fren ki dela tam pa tam". Prosim ne dajat ene odovore ki še sam ne veš.

elhobre je kot je sam reku zaposlen pri T2, kje točno ni še odkril...
Goody ... upam da bo kmal... aja jest še vedno nisem dobil računa za net
Goody ... upam da bo kmal... aja jest še vedno nisem dobil računa za net

Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tody ()

BendeR ::
elhobre je kot je sam reku zaposlen pri T2, kje točno ni še odkril...
Čistilec direktorjeve pisarne.

MrStein ::
(glede V-O-D)
alhombre, a tako kot SiOL ?
Oni tudi "bodo enkrat v prihodnosti ponujali VOD".
Že več let tako ...
alhombre, a tako kot SiOL ?

Oni tudi "bodo enkrat v prihodnosti ponujali VOD".
Že več let tako ...

Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Že, ampak siol niti ni imel nekih tehničnih sredstev da bi kak fajn MPEG4 pošiljal po drajtu. VDSL in optika pa teh problemov nimata, torej obstaja samo še organizacijski problem

majstor ::
KAj ve kdo zakaj mi ne izpise imena ko me kdo klice na tem telefonu (BELCO BCIP-3000), ki ti ga podari T-2. Ceprav shranim telefonsko z imenom v imenik mi ne izpise imena, ko me kdo klice izpise samo GUEST, CE PA ME klice prijatelj ki ima isto kot jaz t-2 potem se pa izpise, tudi ce ga nimam v imeniku. Enako je pri klicaju iz imenika tam pokaze samo telefonsko 2x tudi ce sem shranil ime v phonebook?
Kako se pa da povezat v telefon? Semprobal s kablom nastavim vse IP-je vendar na nastavitveno stran mi ne pride...
Hvala!
Kako se pa da povezat v telefon? Semprobal s kablom nastavim vse IP-je vendar na nastavitveno stran mi ne pride...
Hvala!