Forum » Omrežja in internet » T-2: Informacije
T-2: Informacije
Temo vidijo: vsi

BendeR ::
Imam eno vprašanje. Ko so mi montorali ADSL so iz pritličja potegnili navadni telefonski kabl od vtičnice v mojo sobo (1. nadstropje, ki je priključen na modem). Lahko ta kabl ostane al morem vlačit drugega?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BendeR ()

dmok ::
Jaz imam od vtičnice do modema cca. 20 metrov telefonskega kabla pa ni bilo nobene razlike v hitrosti/stabilnosti povezave, če sem modem priključil direktno na vtičnico.
d.
d.

miskoslo ::
Ce boste tako vezali in uporabljali navadni telefonski kabel potem vam zelo priporocam da ga zamenjate za sukan kabel. Ce vam upload dela slabo je velika moznost da je kriv vas kabel (tistih zadnjih 10m se zelo pozna).
Torej priporocam dober sukan kabel in pravilno zakljuceno linijo. Ne kricat naokoli kako nic ne dela, pa da je upload slab, ce imate doma po kmecko napeljavo narejeno.
v 90% primerov se izkaze, da je problem slabe zveze na zadnjih 10m linije
--------------------------------------------------------------------------------------------
To je veljalo ze pri ADSL, pri ADSL2+ in VDSL pa je se veliko bolj pomembno!!!
Torej priporocam dober sukan kabel in pravilno zakljuceno linijo. Ne kricat naokoli kako nic ne dela, pa da je upload slab, ce imate doma po kmecko napeljavo narejeno.
v 90% primerov se izkaze, da je problem slabe zveze na zadnjih 10m linije
--------------------------------------------------------------------------------------------
To je veljalo ze pri ADSL, pri ADSL2+ in VDSL pa je se veliko bolj pomembno!!!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: miskoslo ()

Kajzar ::
Imel bi iptv pri T-2, ampak ne vem, kako hitro povezavo bi moral imeti v tem primeru. Sedaj imam 1024/256 povezavo. Ali mi priporočate, da sploh vzamem iptv in če, pri kakšni hitrosti povezave.

Tody ::
Kajzar sej ti odprejo pipco za TV sej ne gre v istem paketu. Nemoreš pa pričakovat 3 km stran 3 tv skrat pa še 10/10 net met skrati.

Od centrale sem oddaljen 1000m. Na tej razdalji bi moralo vse skupaj vleči dol okoli 25 mega. Nisem vedel, da posebno pipco odprejo za iptv
. Bom poskusil kako se obnese in vrnil, če ga bo kaj bixalo.

Racko ::
To sploh ni nujno. Sam sem oddaljen 760m (zračne) razdalje od centrale, pa mi dela 10/2 namesto 10/10

Offtopic: A kdo ve, če se da (in kako) zvezati radijski sprejemnik, ki nima ustreznih priključkov na koaksialni kabel, da bi poslušal radio preko koaksialca in ne preko navadne antene?

Brane2 ::
Napisi reklamacjo in jim faksiraj zadevo.
Ne faksiraj zadeve !
Obvezno pošlji priporočeno in shrani kupon in kopijo tega, kar si poslal !
Jebeš faks. Ta je dober tko za take stvari, za katere se ne misliš pulit na sodišču ali karkoli dokazovat.
Pri te vrste komunikaciji obvezno uporabljaj priporočeno pošto.
On the journey of life, I chose the psycho path.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Brane2 ()

Sem že najdu odgovor, rabim FM pretvornik: http://www.facilities.ohiou.edu/catvisi...
Zdaj moram samo še odkriti, kje kupiti tega hudiča
Zdaj moram samo še odkriti, kje kupiti tega hudiča

refosk ::
Mene pa zanima ali je kdo priklopljen na T-2 v Trzinu, naselje Mlake? Kako sistem deluje, so kakšne težave?

Yuka ::
registriran:
29.11.2001 Poslano: 14.03.2006 19:15:29
Mene pa zanima ali je kdo priklopljen na T-2 v Trzinu, naselje Mlake? Kako sistem deluje, so kakšne težave?
glihkar pišem tale post na novi t2 10/2 liniji. iz trzina mlake. Uglavnem nism tok dolg čaku, baje so tle idealni pogoji tko ene 500m od centrale.. leti dol 1.02 mb/s iz tb... potegne mi 2gb v slabe pou urce.. 200kb uploada dela do konca ... mam tud tv k ma res lepo sliko pa dela vse super.. Heh.. danes sem govoru z modelom k je reku da bo zdj to bol zalaufal, ker jih telekom ne jebe več tok z prenapetostnimi zaščitami. In to da speed pada ni kriv t2..
jsm super zadovoljen.. :) bodite še vi , proti nategovalskem siolu je to neki res enkratnega.. tko da smo lah vsi sam veseli..
p.s. boste pa že mal počakal, sej se splača.
tale screen še kot dokaz, nebomo pa jokal zdej za teh 6 sekund ane.. aja pa zravn sm gledu extreme channel,.. tko da dela skup s tvjem cis kul :P
29.11.2001 Poslano: 14.03.2006 19:15:29
glihkar pišem tale post na novi t2 10/2 liniji. iz trzina mlake. Uglavnem nism tok dolg čaku, baje so tle idealni pogoji tko ene 500m od centrale.. leti dol 1.02 mb/s iz tb... potegne mi 2gb v slabe pou urce.. 200kb uploada dela do konca ... mam tud tv k ma res lepo sliko pa dela vse super.. Heh.. danes sem govoru z modelom k je reku da bo zdj to bol zalaufal, ker jih telekom ne jebe več tok z prenapetostnimi zaščitami. In to da speed pada ni kriv t2..
jsm super zadovoljen.. :) bodite še vi , proti nategovalskem siolu je to neki res enkratnega.. tko da smo lah vsi sam veseli..
p.s. boste pa že mal počakal, sej se splača.
tale screen še kot dokaz, nebomo pa jokal zdej za teh 6 sekund ane.. aja pa zravn sm gledu extreme channel,.. tko da dela skup s tvjem cis kul :P
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Yuka ()

mitko25 ::
Spreminja se na vsake 24 ur!
Če pa imaš mašino vklopljeno 24/7 ti pa lahko ostane isti IP v nedogled...Torej sam sem naročnik od 6.12.2005 in imam še vedno isti IP od priklopa.
Če pa hočeš, da se ti zamenja, moraš pustiti mašino ugasjeno najman 24 ur.
l.p.M.
Če pa imaš mašino vklopljeno 24/7 ti pa lahko ostane isti IP v nedogled...Torej sam sem naročnik od 6.12.2005 in imam še vedno isti IP od priklopa.
Če pa hočeš, da se ti zamenja, moraš pustiti mašino ugasjeno najman 24 ur.
l.p.M.

elhombre ::
NOV STB
Kot sem ze porocal bo kmalu za doplacilo dobavljiv nov STB ki podpira HD Tv in ima HDMI izhod ( digitalen ),znamka je Kreatel,samo se ne vem kateri model.
Kot sem ze porocal bo kmalu za doplacilo dobavljiv nov STB ki podpira HD Tv in ima HDMI izhod ( digitalen ),znamka je Kreatel,samo se ne vem kateri model.
Doomsday is coming!!

markk1 ::
evo ravnokar sem dobil posto od T-2 domov in pise da bodo zaceli priklapljat v kratkem tudi tiste, kateri zelimo obrdzat PSTN priključek. kot kaže se le obetajo boljši časi pustimo se presenetit

Izi ::
Tudi jaz sem končno (po petih mesecih) dobil odgovor, da mi bodo priklopili internet od T2, telefon pa obdržim pri Telekomu, kateremu moram še naprej plačevati naročnino za ISDN.
Piše še, da kasneje, ko bo mogoča prenosljivost številk, lahko brezplačno preidem na polno razvezan dostop.
Nekaj se je končno začelo premikati
Piše še, da kasneje, ko bo mogoča prenosljivost številk, lahko brezplačno preidem na polno razvezan dostop.
Nekaj se je končno začelo premikati

Zgodovina sprememb…
- spremenil: Izi ()

BendeR ::
Jaz sem tudi dobo pošto glede priklopa tistih z ISDN. Zdaj pa me zanima, a more T-2 dat ponovno (oz. v mojem primeru verjetno prvo (pogodbo poslal v začetku marca) poizvedbo?

LuGi ::
Sem jim poslal email na to temo.. bom kopiral sem, ko dobim odgovor 
P.S.: Jst sm jim pogodbo poslau in nazaj dobil Novembra.. tk da me prav zanima.. če je treba novo poizvedbo poslat:)

P.S.: Jst sm jim pogodbo poslau in nazaj dobil Novembra.. tk da me prav zanima.. če je treba novo poizvedbo poslat:)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LuGi ()

antonija ::
Glede na dosedanje ravnanje telekoma bo slo spet vse po spisku: Vloga za poizvedbo, zavlacevanje telekoma, merjenje kvalitete signala, zavlacevanje telekoma, zahteva za delni preklop na T-2 opremo, zavlacevanje telekoma, nic-od-nic, zavlacevanje telekoma, izgubljeni obrazci, zavlacevanje telekoma,....
Tko nekak
Sicer pa tud jaz zdaj cakam na obvestilo o priklopu...
Tko nekak

Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Se grem stavit, da bo Telekom večinoma uporabil kar ADSL razcepnike. Polletni prilagoditveni rok se Telekomu izteka...

DeletedUser ::
iz enga članka...
////////
»Podjetje T-2 je pogodbo za skupni razvezani dostop s Telekomom odpisalo 29. septembra letos, torej komaj dva dni pred začetkom uradnega obratovanja. Za te namene moramo v Telekomu Slovenije najprej tehnično opremiti in usposobiti kolokacijske prostore, kar pomeni tudi postavitev razcepnikov za VDSL in ustreznih inštalacijskih povezav. Tega pri najboljši volji in želji po korektnem poslovnem sodelovanju ne moremo narediti čez noč,«
////////
Torej še 2 tedna do 6mescev...
////////
»Podjetje T-2 je pogodbo za skupni razvezani dostop s Telekomom odpisalo 29. septembra letos, torej komaj dva dni pred začetkom uradnega obratovanja. Za te namene moramo v Telekomu Slovenije najprej tehnično opremiti in usposobiti kolokacijske prostore, kar pomeni tudi postavitev razcepnikov za VDSL in ustreznih inštalacijskih povezav. Tega pri najboljši volji in želji po korektnem poslovnem sodelovanju ne moremo narediti čez noč,«
////////
Torej še 2 tedna do 6mescev...

antonija ::
Sej pismo o nameri os podpisal se veliko prej, samo je telekom zlorabil datum pogodbe za zavlacevanje... kaj neki bojo zdaj pogruntal? (ker zgleda prelepo da bi slo gladko skoz)
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Če ne bo šlo drugače, lahko T-2 organizira demonstracije jeznih čakajočih na skupno razvezani dostop za VDSL pred Telekomom in APEKom. A ni čudno, da niti enega niso do današnjega dne priklopili na skupno razvezani dostop? Če hočejo do konca tm zadevo vzpostaviti, bi lahko vsaj kakega dobitnika na loteriji priklopili.

wifi4all ::
@Marv1234: ja... sej to bo pa konec marca/zacetek aprila...
KONCNOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
sam zgleda, da bo TS zacel priklapljati kaksen teden pred dopolnjenimi 6 meseci... da mu valda ne bo kdo ocital, da je potreboval 6 mesecev, ampak so se potrudili in naredili 'prej'... ce je 2 tedna res toliko 'prej'...
KONCNOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
sam zgleda, da bo TS zacel priklapljati kaksen teden pred dopolnjenimi 6 meseci... da mu valda ne bo kdo ocital, da je potreboval 6 mesecev, ampak so se potrudili in naredili 'prej'... ce je 2 tedna res toliko 'prej'...
Under Water Hockey
http://www.phljubljana.si/

Izi ::
Vse pogodbe, tudi tiste iz daljnega novembra še vedno veljajo, razen če jo nisi preklical.
Pgodbe za skupno razvezan dostop bodo (verjetno so jih že) še enkrat poslali na Telekom.
Prvič jih je Telekom zavrnil brez, da bi sploh preverjal ali je priklop mogoč glede oddaljenosti, in jih poslal nazaj na T2.
Kakšen mesec bo verjetno še treba potrpeti, da priklopijo prve na skupno razvezan dostop.
Seveda, če se ne bodo pri telekomu "pojavile" kakšne nove težave, ki bodo spet onemogočale skupno razvezan dostop
Pgodbe za skupno razvezan dostop bodo (verjetno so jih že) še enkrat poslali na Telekom.
Prvič jih je Telekom zavrnil brez, da bi sploh preverjal ali je priklop mogoč glede oddaljenosti, in jih poslal nazaj na T2.
Kakšen mesec bo verjetno še treba potrpeti, da priklopijo prve na skupno razvezan dostop.
Seveda, če se ne bodo pri telekomu "pojavile" kakšne nove težave, ki bodo spet onemogočale skupno razvezan dostop

mtic ::
jaz sem danes klical na T2 in jih povprašal v o skupno razvezanem dostopu. Postopek je tak, da pogodbe ni potrebno na novo izpolnjevati oziroma potrditi razen v primeru, da ste jo takrat razveljavili. Nato sledi običajen postopek priklopa: poizvedba, če je možen priklop itd... Rekli so, da bo celoten postopek trajal mesec, lahko tudi dva; torej tako kot je bilo do sedaj za polno razvezan dostop.

DixieFlatline ::
Zadn cajt da dajo na voljo (z doplačilom seveda) tudi STB s PVR sposobnostjo(HDD za snemanje oddaj, da se znebim videorekorderja). Mogoče kaj takega-- Kreatel STB.
The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.

Ginginova ::
Jupiiii, jaz sem pa končno priklopljen na T-2-
Saj je minilo samo 5 mesecev od moje prve poslane pogodbe na T-2.
Vzel paket 1 Mbps / 256 kbps za internet, telefonijo z ISDN vmesnikom ter dva STBja za IP TV. Danes me je Telekom preklopil na T-2 in več ali manj reč deluje OK, edinole telefonijo T-2 še ni skonfiguriral.
Modem se baje poveže z brzino 15 Mbps za download in 3 Mbps za upload, oddaljen sem pa 350 m zračne razdalje od centrale, po dratu bi rekel, pa da tam okrog 600 m, kar pomeni da brzina ni ulih vrlina moje bakrene linije.
Ogo

Saj je minilo samo 5 mesecev od moje prve poslane pogodbe na T-2.

Vzel paket 1 Mbps / 256 kbps za internet, telefonijo z ISDN vmesnikom ter dva STBja za IP TV. Danes me je Telekom preklopil na T-2 in več ali manj reč deluje OK, edinole telefonijo T-2 še ni skonfiguriral.
Modem se baje poveže z brzino 15 Mbps za download in 3 Mbps za upload, oddaljen sem pa 350 m zračne razdalje od centrale, po dratu bi rekel, pa da tam okrog 600 m, kar pomeni da brzina ni ulih vrlina moje bakrene linije.

Ogo

bluefish ::
danes sem prejel pismo od T-2 v katerem pišejo da me lahko končno priklopijo (ohranitev tel. št. pri telekomu). Zanima me ali je povezava pri T-2 zadovoljiva (recimo za 1/1 paket) oz. ali se mi bolj splača naročiti pri Volji?

DixieFlatline ::
Kdo ve, ali bodo kaj kmalu izdelovalci televizij začeli vgrajevati v televizorje STBje oziroma sposobnost dekodiranja digitalnega signala. Verjetno rabiš tudi pri današnjih HDTV televizorjih STB zraven, če hočeš kaj videti? Al se motm?
The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.

opajec ::
@ogo, kaj si imel opremo že prej doma kot te je Telekom preklopil? Jaz sem namreč od 13.03. odklopljen od Telekoma,sam nisem še priklopljen n T2. Opreme od nikoder, čeprav mi skoraj vsak dan obljubljajo, da jo bom dobil žem od 27.2. Ima kdo kake mobitel številke od teh monterjev T2, od tistih ki montirajo oz. priklapljajo po Domžalah.
PROSIM GSM ŠTEVILKE MONTERJEV PO DOMŽALAH. Oprema je kao pri njih že od ne vem kdaj...., vsaj tako trdijo na helpdesku, sam ne vejo pri katerem monterju. POMOČ!!!
PROSIM GSM ŠTEVILKE MONTERJEV PO DOMŽALAH. Oprema je kao pri njih že od ne vem kdaj...., vsaj tako trdijo na helpdesku, sam ne vejo pri katerem monterju. POMOČ!!!

Zgodovina sprememb…
- spremenil: opajec ()

Sharkec ::
Na telefonsko linijo katera pride v hiso je priklopljen razcepnik v katerega je nadalje vklopljen NT zakljucek za ISDN ter telefonski kabel, ki je speljan v drugo sobo na drugem koncu hise na katerega je priklopljen ADSL modem. Ali je na isto instalacijo ter na enak nacin mozno priklopiti ISDN telefon (prikljucek pri telekomu) ter internet (prikljucek pri T2), se pravi da ostane telefon poleg vticnice kjer v hiso pride telefonska linija, VDSL modem pa se priklopi preko telefonskega kabla(parice) v drugi sobi. Dobil sme posto da bodo zaceli priklapljati tudi tiste ki zelijo obdrzati telefonski prikljucek pri telekomu in me zanima ali je instalacija primerna oziroma kako sploh zgleda skupni razvezan dostop.

mango ::
Ima še kdo te dni težave s prejemanjem in pošiljanjem pošte preko po.t-2.net?
Pošteno me že nategujejo nekaj dni! kao uštimajo, pa dela kakšno uro, pa spet ne. Največ problemov imam s prejemniki na siolu - tja pošta sploh ne pride in tudi ni nikakršnegfa obvestila, da ni tja prišla! Tehniki na t-2 sicer nekaj urejajo ... Bom videl kaj bo. Zdaj imam probleme že od nedelje!

Pošteno me že nategujejo nekaj dni! kao uštimajo, pa dela kakšno uro, pa spet ne. Največ problemov imam s prejemniki na siolu - tja pošta sploh ne pride in tudi ni nikakršnegfa obvestila, da ni tja prišla! Tehniki na t-2 sicer nekaj urejajo ... Bom videl kaj bo. Zdaj imam probleme že od nedelje!

iration ::
ja, imam iste probleme. po 4 urah dobim obvestilo, da do sedaj strežniku še ni uspelo oddati maila naprej. bojo že porihtali, itak ima pa vsak tudi gmail.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

mango ::
Zoprno je, ker pošiljam preko outlooka in uporabljam POP protokol, naslov pa stranke že poznajo, tako da ga ne morem kar vsak dan menjat.
Saj jih razumem, da vseg ne morjo poštimat, jezi pa me, ker mi ne odgovorijo na mail, po telefonu so pa itak sami bu......
. K tehnikom me sploh ne spustijo, pa mislim da bi jim lahko s svojimi ugotovitmai tudi pomagal. Seveda, če se ne precenjujem.
Itak pa pri T-2 vedno pomaga osebni obsik na Brnčičevi. Verjetno grem jutri zjutraj tja, pa bom videl, kaj bodo rekli.
Saj jih razumem, da vseg ne morjo poštimat, jezi pa me, ker mi ne odgovorijo na mail, po telefonu so pa itak sami bu......

Itak pa pri T-2 vedno pomaga osebni obsik na Brnčičevi. Verjetno grem jutri zjutraj tja, pa bom videl, kaj bodo rekli.

Ginginova ::
Opajec: Ja, jaz sem šel na Brnčičevo osebno dvignit opremo. En dan prej sem poklical na T-2 in vprašal, če je bila oprema dvignjena s strani monterjev in so rekli, da ne, nakar sem jih vprašal, če bi jo lahko dvignil in so mi rekli da ja in da bodo dali opremo skonfigurirat. Nato sem drugi dan (en dan pred najavljenim preklopom s strani Telekoma) šel na T-2 na Brnčičevi v Ljubljani ter reč dvignil. Če ti monterji še niso dvignili tvoje opreme, potem lahko podobno storiš tudi ti.
Drugače pa tudi mene zajebava ta T-2jev mail. Po mojem so na T-2 kadrovsko podhranjeni in ne morejo shendlat priklope in še razna crkovanja hkrati.
Ogo
Drugače pa tudi mene zajebava ta T-2jev mail. Po mojem so na T-2 kadrovsko podhranjeni in ne morejo shendlat priklope in še razna crkovanja hkrati.

Ogo

wifi4all ::
@mango: poleg problemo z emaili, kot jih omenjas so tudi problemi z dostopom serverjev, ki so na T-2 omrezju
tracert lepo pride do six-a, potem se pa zacne signal kar malo izgubljati
ce pred 1/2 leta niso porihtali zadev, ker je bilo malo uporabnikov, potem upam, da bodo zadeve sedaj porihtali, ker bo uporabnikov kar hitro postalo 'prevec'...
ja, tezko je sfolgat narascujoce stevilo uporabnikov in stranske efekte, ki pridejo zraven (vecje stevilo prijavljenih napak+njihovo odpravljanje, call center, etc, etc.)
tracert lepo pride do six-a, potem se pa zacne signal kar malo izgubljati
ce pred 1/2 leta niso porihtali zadev, ker je bilo malo uporabnikov, potem upam, da bodo zadeve sedaj porihtali, ker bo uporabnikov kar hitro postalo 'prevec'...
ja, tezko je sfolgat narascujoce stevilo uporabnikov in stranske efekte, ki pridejo zraven (vecje stevilo prijavljenih napak+njihovo odpravljanje, call center, etc, etc.)
Under Water Hockey