» »

T-2: Informacije

T-2: Informacije

Temo vidijo: vsi
««
68 / 248
»»

uporabnik12 ::

Ali kdo mogoce ve v cem je problem, da T-2 nima postimane hitrosti glede na dejansko sinhronizacijo modema.

Vidim, da veliko ljudi ima tezave, da se jim modemi synkajo na vec kot pa imajo potem dejansko fizicno hitrost.

Po mojem na T-2 tehniki skrbijo samo za nastavitve portov na DSLAM-ih in tam poskusajo odpreti pretok, kar tudi nardijo, vendar je IP promet omejen se na usmerjevalnikih, najbrz na istem mestu ko so nastavljeni QOS.
Kako jim namigniti, da je treba na IP nivoju odpreti MAX upload in MAX download. Naprimer meni so zablokirali na 9.55/1024, ceprav je linija 15/1.5.
Kako jim dat hint, da kontaktirajo podizvajalca (mislim, da je podizvajalec) in mu narocijo da odpre omejitev primerno paketu, kar bi pol pomenilo da bi bil omejen samo z sinhronizacijo med modemom in DSLAM-om.
Prav tako bi bilo lepo, da glede na to, da je IP telefon na drugem subnetu, in da je TV na drugem sbnetu, da se porihtajo QOS za te dve stvari (mogoce so ze).

V vsakem primeru, upam, da bo to od T-2 kdo prebral in odkril, kje in kdo je nastavil omejitve na IP nivoju. Resili boste veliko tezav.

BTW, zakaj ne more clovek renewat IP na T-2?

Dokaz da je omejitev na IP nivoju je da lahko streamam, sicer z kockicami HDTV, in vidim da imam pretok 15 MBitov. Torej, ce pa ne gre po T-2 IP subnetu vec kot 9.55, je to omejeno. Enako velja za upload.
LAhko pa meni dajo malo gesla pa shemo, pa bom pogledal:)

Mogoce kdo koga na T-2 pozna pa ga lahko malo za rokav cukne.

janko771 ::

Zanima me kdaj bodo začel z nadgradnjami central, če bodo šli s tako hitrostjo naprej bom čaku 100 let.
jest

elhombre ::

@cool
Paket je ze 10/10 vendar ti parica dopusca veliko manj,zato TV in poln dl ne gre skupaj.Prosi za spremembo profila,recimo 10/4 pa bos videl kako se medem obnasa.
Doomsday is coming!!

PLASMA in LCD TV
Za doplacilo naj bi T-2 kmalu ponudil novejse STBje ki podpirajo mpeg2,mpeg4 in imajo HDMI izhod ( nevem ce je audio digitalen ali analogen )tako da poglejteT-2 web za update dodatne opreme.
Doomsday is coming!!

wifi4all ::

dost jih je kritiziralo T-2, da nc ne naredi... dons sem klical SIOL ze tretjic, kje je kaksna pogodba, pa je tip zelo cudno vprasal... a vas niso nic poklicali? zdej naj mi pa se en rece, da si siol ne more privoscit kaksnega CRM programa, pol pa res ne vem, kam dajejo ves ke$$$
Under Water Hockey
http://www.phljubljana.si/

kater model STB pa naj bi prisel ven in za kaksen denar?
Under Water Hockey

azislo ::

janko771, še dolgo ne. baje da postavljajo po povpraševanju, na centralo mora biti priklopljeno vsaj 50 naročnikov, da se odloči da se v nekem kraju postavi centrala, vsaj tako so mi odgovorili ...

AZi

Romancek1 ::

Ja tudi pri nas v Tržiškem koncu je bilo tako obvestilo. Na T-2 sem poslal E-mail z vprašanjem, če imajo mogoče evidenco, koliko je potencialnih interesentov pri nas, a odgovora iz T-2 ni, čakam pa ga že najman 10 dni. Ne vem zakaj ne odgovarjajo na pošto? :(

Zgodovina sprememb…

wungad ::

Hmm. Ravnokar sem dobil informacijo na Telekomu, da sem od centrale oddaljen 341m:D . Naslednjo imam 200m dlje >:D. I like.
.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: wungad ()

NavadniNimda ::

Mandic - srecko. To bi ti na T-2 vleklo, če je dostojna parica, tkole ene 50/30.;)

Ziga Dolhar ::

Romancek1: Kakšna naj bi bila težava na tržiškem koncu?
https://dolhar.si/

Na osnovi spodnje pošte sem jih povprašal sledeče:

Spoštovani,
Zanima me, ali bom o eventuelni nadgradnji omrežja avtomatsko obveščen po elektroski pošti in še to, če mogoče obstaja podatek, koliko je že eventuelnih naročnikov iz mojega kraja (meja 50 naročnikov)?

Odgovora žal nisem dobil!

P.S. Še E-mail od T-2 na podlagi naročila

Spoštovani!

Veseli nas, da ste se odločili postati uporabnik storitev T-2.

V zadnjem delu e-pošte so podatki, ki smo jih prejeli z vašim vpisom. V primeru napake lahko popravek posredujete na naslov narocniska-sluzba@t-2.net .

Na osnovi vašega vpisa smo preverili možnost optimalnega delovanja storitev T-2 na vaši lokaciji. Ugotovili smo, da vam zaradi oddaljenosti od naše operativne centrale trenutno še ne moremo ponuditi storitev T-2.

V prihodnje načrtujemo obsežnejše nadgraditve omrežja T-2, ki bodo omogočale pokritje večjega geografskega območja države. V primeru, da je v vaši okolici že 50 potencialnih naročnikov storitev družbe T-2 d.o.o. in ima bljižnja centrala kapaciteto 1000 telefonskih priključkov, bodo izpolnjeni pogoji za postavitev nove operativne centrale v vašem kraju.

O izgradnji novih operativnih central in s tem o možnosti vklopa v omrežje T-2 vas bomo sproti obveščali.

Dodatne informacije lahko dobite na info@t-2.net ali na telefonski številki 059000000.

Lepo vas pozdravljamo!

T-2 Služba za naročnike

Zgodovina sprememb…

shock ::

NavadniNimda:

Po novem 100/30 (resno mislim).

Nimda: sej u bistvu cakam priklop od 22.2 :p
.

SHOCK:
A res, alkwa? Od kdaj?:D

MANDIC:
Samo hrabro - jaz sem čakal malo več kot 3 mesece. In dočakal!8-)

Zgodovina sprememb…

Wolverine ::

Kam moraš poslati poizvedbo koliko si oddaljen od centrale?
Wolverine-entertaining special effects masterpiece:)

poklices jih in jim poves ulico + stevilko... rabijo 10 sek da ti odgovorijo
Under Water Hockey

Wolverine ::

Sorry ker težim: katera pa je ta cifra?
Wolverine-entertaining special effects masterpiece:)

Romancek1: Aha, potem si "le" preveč oddaljen. Jaz sem namreč danes dobil informacijo, ki sem jo razumel tako, da je tehnično priklop izvedljiv in me bodo preklopili. (Je pa res, da sem bolj v centru Tržiča).

lenoba pa si...

http://www.t-2.net/povprasevanje_index....

Za več informacij in naročanje nas lako kontaktirate na naslednje kontaktne naslove:

Elektronska pošta info@t-2.net
Telefon 0590 00-000 (Delovni čas: pon. do sob. 8h - 22h)
Telefaks 0590 00-001
Under Water Hockey

Dolhar

Iz kje to, jaz sem iz Bistrice pri spodnji trgovini?!

NavadniNimda:

Kako to da ne veš? No mal se pozanimaj :D . BTW lahko tudi T-2 bi rekel da ima VDSL2 kot Volja in to že eno leto >:D. Samo kaj ko čipe za VDSL2 niso še na tržišču oziroma so samo na "pol" narejene.

Romancek1: 100 metrov od "Trga svobode". Center oz. neposredna okolica, konkretno Severna vpadnica :)

NavadniNimda:
Kako to da ne veš? No mal se pozanimaj . BTW lahko tudi T-2 bi rekel da ima VDSL2 kot Volja in to že eno leto . Samo kaj ko čipe za VDSL2 niso še na tržišču oziroma so samo na "pol" narejene.

No, tisto od Voljatela itak nihče ni verjel. Testirajo že mogoče, v laboratoriju. Kaj več si pa lahko na zid narišejo. VDSL2 jasno še ni na tržišču. In tudi ko bo, bodo dSlami vaaj nekaj cajta tako prohibitivno dragi, da bodo Telekomovi ceniki ADSL2++ izgledali kot zastonjska roba. Takrat pa bo itak pol Slovenije na T2-jevi optiki, druga polovica se bo pa na to isto optiko na črno pri sosedih gor priklapljala.:D

@shock
Cipi za VDSL 2 so narejeni ( Ikanos ) in so dobavljivi od 1.marca letos.
Doomsday is coming!!

elhombre:

Ja kot sem rekel "napol" narejeni čipi za VDSL2. Ne podpirajo vse lastnosti kar je mišljeno VDSL2. Skratka nima vseh profilov. Malo sem pogledal na hitro specifikacije, ampak ni to to.

_Matej_ ::

Romancek1: tudi pri meni ne bo nič, pa sem pri gasilskem domu, oddaljenost od centrale 1640m.

MarkoMan ::

Kako je zdej s t-2 telivizijo? Js bi 1M/256, pa tv, pa IP telefon vzel. Vem da IP telefon steka, za TV nevem, internet ša nej bi bil vredu (po 1 mescu tezenja >:D ) A so kocke pri sliki T-2? a je, recmo enako kot pri Telemachu?
vsak zacetek in zacetnik je tezek

-Matej-: in kako si to izmeril. Meni je prišlo 2060 m s pomočjo telefonskega imenika. V Bistrici pri Tržiču bi nas bilo potrebno vsaj 50. Pa misliš, če bi nas bilo res 50, da bi v našem koncu zgradili centralo, al kako, glede na razdaljo iz glavne centrale iz pošte Tržič, ki je torej okoli 2 km.

Centrale gradi telekom ne T-2

_Matej_ ::

Romancek1: novembra sm klical na telekom, takrat so še bili pripravljeni povedat razdaljo:D

madmitch ::

Meni je prišlo 2060 m s pomočjo telefonskega imenika.

Koliko bi ti šele s Playboyem? >:D

Sorry, nisem mogel, da ne bi.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

jezst1 ::

T2-jevci so mi porihtal težave z uploadom (paket 1/1) - sicer mi pri eni povezavi (seji) še zmeraj ne potegne prek 70 kB/s, zato pa pri veliko odprtih sejah sedaj vleče povprečno kar po 150 kB/s. Bravo T2!

Kaj je že to prenizek ratio pri torrentih:))?

V vsaki slabi stvari je nekaj dobrega:D

Kajzar ::

A simetrijo imaša zaradi blesavih torrentov :O Jaz sem pa sem bil prepričan, da imaš simetrijo zaradi tega, da puncah hitreje svoje slike pošiljaš 0:)

shrimataji ::

Lep pozdrav!

Zanima me, ce ima kdo ze VDSL linijo v Lj-Polje ali v Fužinah?

;)
...Ni velike razlike med genijem in norcem....

Doban ::

@tursiops
Mi smo bili priklopljeni v četrtek, v nedeljo smo lahko tudi že klicali ven ( v soboto nisem preverjal, ker nas ni bilo doma).

Sicer vse dela OK, porihtati moramo le še:
- teletekst se odpre čez program, ozadje se ne zatemni - ali ima še kdo take težave;
- radi bi gledali TV tudi na računalniku (sedaj smo imeli TV kartico);
- videorecorder lahko gledamo, nisem pa prepričan za snemanje, mislim, da je problem priključka SCART, verjetno bomo morali speljati preko S-videa ???

Ima kdo kakšno idejo za naše "težavice"???
Doban

MrStein ::

V SCART-u je najbrž RGB signal. Tega noben ("hišni") VCR ne zna snemat. (s)-video je rešitev.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

deniss23 ::

pri meni teletext sploh ne deluje....a bi moral????

Doban ::

@deniss23
Ja seveda, govoril sem tudi s kolegom, ki ima od prejšnjega tedna optiko, pa pravi, da je teletekst prikazan tako kot prej (kabelska TV)!
Doban

tursiops ::

@Dobam: tudi meni so v nedeljo vklopili odhodne klice, tako da je ta zadeva sedaj urejena.

Imam pa sledec problem: Montital sem router(Belkin PreN). Nanj sem zicno povezal namizni racunalnik, ter brezzicno prenosnik. Stvar deluje. Problem se pojavi ko imam zagnan program StrongDC++ na namiznem racunalniku. Po priblizno uri in pol pade dol povezava z internetom na namiznem racunalniku. Nic drugega ne pomaga kot reset racunalnika. Na prenosniku pa povezava deluje.
Ima mogoce gdo kaksno resitev kaj bi to bilo.

kazmir ::

Še moja izkušnja s T-2...

Čakal sem 3 mesece (vmes so izgubili moje povpraševanje) in pred 10 dnevi končno dočakal... Vse je delalo bolj ali manj tako d+kot poroča večina folka ali malo bolje (telefon ima probleme - odmev, do ZDA je včasih težko doklicati, interent nima polnega uploada etc.). To sem pričakoval in se ne bi pritoževal, če me ne bi doletelo IZJEMNO NEPRIJETNO PRESENEČENJE.

Dobim račun od firme, ki me je priklapljala na omrežje - Elektrolift. Šlo je za hišno inštalacijo in znašal 60 000 sitov! ;(( ;(( ;((

Prvič - nisem hotel da bi mi izvedli hišno inštalacijo niti me nihče ni opozoril, da bom to kar mi delajo moral plačati!
Drugič - vedel sem da so dodatna dela na hišni inštalaciji plačljiva, vendar me nihče ni opozoril, da je to kar delajo hišna inštalacija - mislil sem da gre za navaden priklop, ničesar več nisem namreč niti zahteval niti ne bi vzel - vse bi naredil sam, če bi me opozorili, da gre za plačljivo uslugo!

T-2 je na moje pritožbe odgovoril, da gre pač za hišno inštalacijo in da jo oni ne krijejo. Stroški priklopa so torej zame narasli za 60 000 sitov! Tega denarja prek prihrankmov pri telefoniji in netu ne prinesem not v 2 letih!!! ;( ;( ;(

Ima kdo podobno izkušnjo? In kaj narest? Je sploh varianta, da bi T-2 priznal, da je ravnal najmanj površno, ker me v skladu s pogodbo ni obvestil, da so dela ki jih opravljajo plačljiva??!

Tody ::

Eh po logiki poslovanja jim lepo zavrni račun z obrazložitvijo da te storitve ti nikoli nisi naročil. Oz naj dokažejo da si jo naročil. Če jo je naročil T2 naj T2 plača stroške. Ti boš odgovoril na račun oni ti pa naj zadevo dokažejo. Niso zastojn v pravnem prometu dokumenti kot so naročilnica,dobavnica itd itd...

Napisi reklamacjo in jim faksiraj zadevo.
.

BineZerko ::

Kazmir,

Razumem, da si šokiran (kaj so pa naredili za 60 jurjev :O ), vendar je po toči zvoniti (skoraj) prepozno.
Poskusi se pogovoriti in dogovoriti z izdajateljem računa; T-2 vsekakor ni dolžan poravnati takšnih stvari.
Izvajalec pa tudi natančno ve, kaj je predmet pogodbe med njim in T-2.
Upam, da nisi podpisoval kakšnih delovnih nalogov in podobnih dokumentov? Sicer boš potegnil kratko, če bo izvajalec vztrajal pri plačilu.
Ne glede na vse skupaj, pa imaš vedno možnost in pravico reklamirati račun v 8ih dneh po prejemu.
Reklamiraj pisno in natančno opiši, kaj se je dogajalo (ne zaradi izdajatelja računa, on že ve, kako je bilo... temveč zaradi odvetnika/sodnika, če bo prišlo do postopka na sodišču).
Če meniš, da so te nategnili, vprašaj za nasvet še zvezo za zaščito potrošnikov in morda še tržni inšpektorat.
Če gre namreč za ponavljajoč vzorec, se bo morda še kdo oglasil in potem bo tudi TIRS ukrepal.

Srečno!
Lp,
B.

Zgodovina sprememb…

deniss23 ::

kolk časa pa traja, da te preklopijo na drugo hitrost neta,,,jaz čakam že 10 dni, pa ni še nič?????

KraP ::

Evo danes ob 12.00 so me priklopli internet +Tv ,Maribor- Lent
zaenkrat dela vse tako kot treba upload je nekje 700 narocen : 1/1 , download tako kot mora
Tv dela super razen nekaj kanalov je crnih oz. nedelajo
Javim cez kak teden da vidim kaj bo.

LP KraP

@kazmir
Kako to da nisi povprasal delavce oziroma delovodjo kdo je placnik in koliko je predracun ??Ce si bil tiho je isto kot da bi se strinjal.
Doomsday is coming!!

ce podpises - se strinjas
ce ti tezi, da je on samo prisel narest, kar so mu narocili in podpises - se se vedno strinjas z opravljenim delom...

ce se pa ne strinjas, potem je pa hitro ogenj v strehi, ampak se stvari hitro resijo... brez podpisa noben ne bo odsel, kar pomeni, da bo tudi njemu v interesu, da se zadeva cim prej (beri na kraju samem isti dan) resi... ce mu pa kaj ni vsec pa naj ponuca se dodatne 4 ure, da odmontira vso napeljavo in DOSLEDNO povrne luknjice v PRVOTNO (IZHODISCNO) STANJE !!!

problem solved ;)
Under Water Hockey

prescott ::

jaz sem naroco 10/10 in ze cakam od prvega tedna v januaru. nobenega odgovora od T2 wtf ?
od centrale sem oddaljen max 500m "zicne linije"
kaj naj naredim?

@prescott
Osebno se oglasi na Brncicevi.
Doomsday is coming!!
««
68 / 248
»»