» »

T-2: Informacije

T-2: Informacije

Temo vidijo: vsi
««
70 / 248
»»

opajec ::

Ogo, kao monterji dvignili že najmanj pred 8.3. (takrat dobil e-mail o preklopu s strani T2 in da imajo opremo monterji)in ne morem it dvignit na Brnčičevo.Saj bi šel sam, bi monterje tudi klical, ampak kao ne vedo kateri monterji imajo opremo. Sedaj po več kot 4mesecih mi že malo gre na ku*ac vse skupaj. No upam, da bo delovalo vsaj vse skupaj dobro.

mam ::

Živjo vsem
Jaz sem nova na forumu in včeraj so mi priključili T-2. Ne dela še čisto vse, ampak danes spet pridejo poštimat ostalo.

Imam pa vprašanji glede televizije preko T-2:
1. imamo DVD snemalnik in rada bi ga vezala na STB (aminota) tako, da bi le-ta prepoznal različne televizijske kanale - tako da bi lahko snemala s timerjem. Ali mi lahko kdo razloži kako bi to šlo - s katerimi kabli, na katere vhode, v kakšnem zaporedju (TV, amino, DVD).
2. kako se daljinca od STB (aminota) uglasi na TV oz. na DVD (da ne bi imeli 3 različnih daljincev)

Thank you all

Doban ::

Tudi mi smo sedaj en teden priklopljeni, zadeva dela, ampak vse še ni tako kot bi moralo biti:

- teletekst še ni v redu (odpre se čez program, strani se kar same prestavljajo), na T-2 še nimajo odgovora na to - so si zapisali !!!
- videorekorder imamo povezan s TV, lahko gledamo, ne moremo snemati. Ppovedali so, da naj bi lahko snemal samo tisti program, ki ga gledaš. To mi sicer ni OK, ne vem kako je potem s timerjem;
- da bi lahko gledal TV na računalniku, pa so rekli, da moramo dokupit še eno mrežno kartico, pa en switch so omenjal...???

Nisem tolk noter, da bi mi bilo vse jasno, bo treba še spraševati, da še to uredimo.

Sicer zadeva deluje.

Aja, navodila za uglasitev novega daljinca so na www strani T-2 pod "navodila"!

lp,
Doban

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Doban ()

AlienGT ::

mam, takole gre.

1. Scart kable vežeš v zaporedju STB -> DVD recorder -> TV (potrebuješ torej dva kabla), na podlagi delovanja loop zanke (v nekaterih primerih je potrebna še ustrezna nastavitev v menijih DVDja) pa lahko potem gledaš TV, snemaš kanal ali predvajaš DVDje. Zaradi VDSL tehnologije same, seveda ne moreš imeti hkrati dveh različnih TV kanalov, razen če imaš dva/več STBjev, potem bi to šlo.

2. Na T-2 strani imaš navodila, kjer lahko daljinec od STB uskladiš s tvojo TV, odvisno od firme pa uporabiš ustrezno navedeno kodo. Daljinec od DVD ti bo vseeno ostal.
Važno je da se dela, pa četudi škoda.

OK, navodila za uglasitev daljinca sem našla. Hvala. Samo še probat moram.

Glede DVD snemalnika pa: Ali to pomeni, da se ne da tako kot včasih ( ko si na VCR naštimal televizijske kanale in nato imel vse ugasnjeno in snemal po timerju določen program) v DVD nekako "prenesti" kanale iz aminota, da lahko potem snemaš preko timerja izbran kanal. Npr. če te ni doma in bi najprej snemal oddajo na Animal Planetu in nato čez 2 h risanko na SLO1. Ali se to da in na kakšen način? Ali potrebuješ kakšno dodatno povezavo - kabel?

Thanks

antonija ::

"Prej" je prisel signal vecih kanalov v VHS, ta ga pa je posredoval naprej TVju. "Zdaj" (IPTV) pride iz STBja signal za en sam kanal. Torej vse naprave, vezane za STBjem "vidijo" tocno tisti kanal, ki je izbran na STBju in nobenega drugega.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

SasoS ::

Ne, to se zaenkrat ne da. Šlo bo, ko bodo naprave same imele "IP tuner", se pravi da STBja ne boš potreboval/a. Dokler je STB nujen, se da snemat samo tisti kanal ki ga STB predvaja in še to samo en kanal, razen če imaš STB enot več.

doban...kako TV prikazuje teletext nima veze z T-2. To je tvoj TV kriv, meni dela teletext čisto normalno. Ne vem kaj T-2 sploh lahko stori tu. VCR poveži s scartom med Amino in TV - če ima 2 SCART priključka. Če ima samo enega in imaš 2 na TVju, potem poveži Amino-TV-VCR ampak tu moraš pazit da je VCR priklopljen v dvosmerni SCART (ponavadi prvi od dveh, lahko sta tudi oba, preberi navodila). Da bo to delovalo mora bit TV prižgan ko se snema in bit na A/V kanalu (prav tako moraš dat VCR na A/V kanal, drugače ti bo snemal iz antene). Če imaš pomanjkanje scartov priklopi preko antenskega izhoda, ampak iste omejitve še vedno ostanejo. Za komp poišči drugo temo, tam imaš vse, vključno s shemami priklopa...

Sem precej razočarana, da se ne da. Mislim, pa saj dons dela tehnika čudeže, ne pa korake nazaj...

Katero konkretno temo pa misliš, kjer so tudi sheme itd., ker jih je zelooo veliko, po naslovih pa na hitro nisem nobene prepoznala kot takšne.

LP

antonija ::

Poglej za "VLC" v naslovu teme. To naj bi bil program za gledane IPTV na racunalniku.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

TRIROG ::

ma ne bit reazocarana da se ne da ... to je pac posledica tega da je dvd rcorder namenjen snemanju kanalov VHS, nima pa se svojega I tunerja kot je ze nekdo pred mano napisal ... pa si postavi DIY media cener pa bos vse to lahko pocela ... pa se ceneje te bi prislo kot DVD recorder ... :P
tehnika omogoca, samo uprasanje je a se splaca ... tko kot jst cakam ze celo vecnost da bojo anredil DVD recorder z dvema VHS recivrjma, da bo omogocal PiP, al pa gledanje enga kanala, pa snemanje druzga ...

lp

Izi ::

>>Mislim, pa saj dons dela tehnika čudeže, ne pa korake nazaj...
Vsaka tehnologija dela vedno korake naprej, ampak ti si prešla na drugo tehnologijo, ki še ni tako razvita in v bistvu naredila korak nazaj.
IP TV in IP Telefonija je ta trenutek dejansko korak nazaj. Se bo pa v prihodnosti to brezdvoma popravilo.

Zakaj pa misliš, da glavnina naročnikov na T2 čakamo že pol leta, da končno omogočijo skupno razvezan dostop?
Ker sta kabelska TV in ISDN pri Telekomu ta trenutek še vedno najbolj dovršeni in preizkušeni tehnologiji.

Tehnologija omogoča marsikaj, problem je v kapitalističnih podjetjih ki bi samo molzla svoje uporabnike.
Ne, ni nobenih tehničnih omejitev da ne bi današnji DVD predvajalniki znali sprejemati (oz. snemalniki tudi snemati) direktno "IP TV". Večino potrebnih čipov že imajo (mpeg dekoder) rabiš samo cheap mrežno kartico (za snemanje je snamalnik celo overkill, saj videa ni potrebno enkodirati).

wungad ::

No, pa bom se jst:
- ob 09:00 je nehal delat ISDN/ADSL
- ob 11:00 je prisel telekom mojster pobrat stuff
- ob 12:00 sem klical na t-2, kjer so mi rekli, da lahko pridem po svoj paket, ce zelim (doma blizu WTC-ja)
- ob 13:30 postavim modem na linijo, ki se sinhronizira in 10/2 laufa k kex

Na zadevo sem cakal od 24.2, internetni mrk je torej trajal 4 ure in pol.
Ne deluje mi IP telefonija.
Aparat se je povezal, nalozil nov software in sedaj cakam (pise: PRI. STREZNIK - karkoli ze to pomeni).
Pohvale Telekomu in T-2 hiter preklop.
ŠT. PRIKLJUČKA: 135

P.S. servisne strani so gay, webmail je gay.
.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: wungad ()

wurm ::

Stvar je taka da je telekom zavrnu vlogo za preklop na T2 zaradi "Aktivne opreme za večkratno izkoriščanje samostojne parice..." Skratka na eni parici majo z neko aktivno opremo priključenih več številk oz. več naročnikov.

Zdaj me pa zanima al mam jas kako pravno podlago da zahtevam od Telekoma da me preklopi na samostojno parico, al jih lahko zgolj ponižno prosim da to naredijo... ?

Sicer pa menim, da na T2 nimajo osnovnih načel poslovnega obnašanja, ker me še nikol (ja, zdaj je že 3. zavrnjena vloga) niso obvestil o tem, ampak kar čakajo...čakajo....čakajo...

Vseskup je ena banda, sam vseen so na Telekomu mal večja banda :)

opajec ::

KONČNO! TUDI JAZ PRIKLOPLJEN! Internet dela, sicer mi upload pokaže samo 56-57 kB, ne vem zakaj. Imam paket 1/256, DL kaže v redu 965-970 kB. Moram kaj narediti? telefon dela, ven bom lahko klical jutri,not so me že klicali! TV še nisem probal oz. priklopil. Skratka DELAAAA, po 4,5 mesecih čakanja. HE HE, se je splačalo. SEm pa dobil od Telekoma zahvalno pismo, lepo od njih, samo denarja pa več ne dam tja...>:D >:D

bluefish ::

V sredo sem dobil pismo od T-2 z sporočilom:

Sporočamo Vam, da bomo pričeli s postopki priklapljanja naročnikov, ki ste se odločili ohraniti telefonsko številko, na VDSL omrežje podjetja T-2. Vzpostavili Vam bomo storitve, ki ste jih s podpisom pogodbe naročili. Ker je od Vašega...

V nadaljevanju je pač napisano, da prilagajo še primerjalni cenik med T-2 in SIOL-om.

Moram poklicat, da vidim, če se kaj res premika v tej smeri.

Vens ::

Tudi sam sem po dolgih mukah končno dobil T2.
Po opremo sem seveda šel sam.

Zanima me sledeče:
-Po kolikšnem času priklopijo billing za telefon? (ali ima tu res kaj veze Telekom?)
-Kdaj ali kje dobiš mail nastavitve in podobno ( nočem več zapravljati denarja za t2 helpdesk via gsm)
-ali obstaja kakšna alternativa za SW za settopbox, kjer se dajo nastavljati programi ter pač bolje deluje
-kako je z odklopom iz Telemacha? Sam sem še vedno priklopljen, čeprav sem to že povedal T"-ju in tudi navedel v pogodbi!

wungad ::

Nastavitve za mail imas na "vklopnem" listu, tam pise user, pass, dnsji, mail serverji.
.

No tega itak sploh še nimam..!!

belibo ::

Pozdravljeni!

- Ali se da pri T-2 tv nastavljati zaporedje programov. tako da bi si lahko dal na prvih 20 mest naprimer tiste, ki jih najpogosteje gledam.
- poizkusil sem nastaviti daljinec, kot je napisano v navodilih na t-2 strani (vnos kode) - TV - ju ne morem ukazovati imam GORENJE TV.

Za pomoč se vam v naprej zahvaljujem.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: belibo ()

Narcos Satanicos ::

-kako je z odklopom iz Telemacha? Sam sem še vedno priklopljen, čeprav sem to že povedal T"-ju in tudi navedel v pogodbi!

TM take zahteve (od drugih podjetij) meče v smeti, boš moral sam uredit.
SPORT THE WAR, WAR SUPPORT

pretorian ::

Jest tud nisem dobil priklopnega naloga, pa sem klicov na T2 in so mi pomejlal vse podatke.
Predlagam, da jih pokličeš - ko ti bodo priklopil telefon - đabe>:D

Redman ::

Mene pa zanima če se da igrat Pes5(pro evolution soccer) preko neta če maš T2.Eden je enkrat govoril da se ne da.

wifi4all ::

@Narcos: lepo se jim zahvalis za sodelovanje in piiiiiiiiii

v tem trenutku najbolj bedni paketi... no, za vecja mesta...
Under Water Hockey
http://www.phljubljana.si/

Ziga Dolhar ::

Eko, še moja zgodba.

Preden sem se šel naročit na T-2, sem se pogovoril s TeDvajevcem, kaj lahko storimo, da bi imel čim manj downtimea, in sva se dogovorila, da bo "spremljal" moj priklop.

Pred dobrim mesecem sem paket naročil in mislim da 19.2.2006 oddal pogodbo. 22.2.2006 naj bi bila oddana poizvedba Telekomu, 8.2.2006 pa še nalog za preklop. T-2-jev operater je nato poskrbel, da sta bila Telekom (za odklop) in Monter (za priklop) naročena istočasno, t.j. danes ob 13:30, da bi se dosegel čimmanj boleč preklop. (Telekomovec me je nato [žal] pozitivno presenetil in se najavil že ob 11:30 :-). Mimogrede, se mi zdi, da je ta gospod, ki mi je prinesel T-2 opremo, sicer tržiški podžupan???)

Uglavnem, sem priklopljen, nekaj uric downtimea, k sreči in zahvaljujoč sekundarnim poštnim & domenskim strežnikom vse up & running. Edinole občasno mi pade povezava - naj bi bila težava s profilom in bodo menda porihtal.
https://dolhar.si/

energetik ::

Ja bluefish, jest sm tud dobil enako pismo. Upam, da se bo končno začelo tudi za skupno razvezan dostop!
A veš že kej novega?
Sicer pa jest verjetno ne bom takoj na vrsti, ker sem oddal pogodbo sredi novembra, torej pridejo pred mano še vsi od začetka oktobra...
Noro, čakam že 4 mesece in plačujem Telekomu za analogno povezavo 56kb... barabe Telelopovske in njihovi razcepniki..

@Redman: vse igre delujejo normalno če imaš nizko varnost. Če imaš višji varnostni paket pa hostat sigurno ne boš mogel, pa tudi odvisno od špila če bo delal...

@belibo:

imam popolnoma enak problem s Gorenje TV-jem.

Če kaj ugotoviš mi prosim sporoči.

dmok ::

Glede daljinca - tudi mojega TVja ni podpiral v celoti. Sam sem zato kupil univerzalni daljinski upravljalec, ga sprogramiral in sedaj je mir.

d.

s53zo ::

Ali se da pri T-2 tv nastavljati zaporedje programov. tako da bi si lahko dal na prvih 20 mest naprimer tiste, ki jih najpogosteje gledam.

To zanima tudi mene. Lahko prosim kdo pomaga?

lp
S

globoko grlo ::

živ

jest sm tut dobil pošto dam, da je končno mogoč skupno razvezan dostop ...

ampak me še vedno moti, ker pod * piše, da, ko bo mogoč prenos stac. številk, bodo izvedli prenos številke na njihovo omrežje

a to pomen, da bojo skenslal T1 telefon in kr svojga uturil, al kaj

ne, zaporedja ni možno nastavljat (zaenkrat). Verjetno bo možno ko/če bo nov software za amino.

Ginginova ::

Globoko grlo, brez tvoje privolitve ne morejo narest nič, torej brez strahu, tudi po 1.6.2006 boš lahko obdržal Telekom, če boš tako hotel. 8-)

Ogo

Kajzar ::

re globoko grlo:

Če imajo to namen narediti, je bolje že sedaj preiti na polno razvezani dostop. Sicer ne zadržiš cifre, te pa vsaj anketarji ne bodo več našli v imeniku. Piše tudi, da bo takoj po prenosljivosti številk T-2 izvajalo storitve telefonije... Saj jih lahko že pred tem: naročnik ima pač dve številki; PSTN in IP.

bdx ::

Za tiste, ki bomo obdrzali ISDN telefon.
Začetek aprila bo T-2 poslal prve proizvedbe na Telekom in v začetku/sredi maja, bodo izvršeni prvi priklopi. ;((
progamer

alienalien ::

@globoko grlo to bodo naredili na željo naročnika samega in ne avtomatsko. Sej če bi to avtomatsko delali se T2 sploh nebi boril za skupno razvezan dostop raje bi počakali do junija pa bi bilo vse rešeno.

@bdx kaj si pa ti pričakoval, da nas bodo že jutri priklopili. Bodi vesel, da nas sploh bodo.

KoMar- ::

Naredil sem neuradni forum T-2 uporabnikov, ker ga očitno še nimamo: http://t-2.shrani.si/

Zgodovina sprememb…

• spremenil: KoMar- ()

dean444 ::

Jaz sem pogodbo poslal 3.3.2006 , in sicer da obdržim telefon pri telekomu in samo internet pri T-2, 15.3 2006 so mi poslali pošto.
Spoopčamo vam da bomo pričeli s postopki priklapljanja naročnikov ki ste se odločili ohraniti telefonsko številko na VDSL omrežje podjetja T-2. Vzpostavili vam bomo storitve ki ste jih s podpisom pogodbe naročili.... Poslali so mi novi cenik.
xy

wifi4all ::

@marko_stancar: kuuul... 'bedniiki' na T-2 ju bi lahko sami naredili forum, pa bi bilo 3/4 problemov manj... kaksnega svojega moderatorja bi dal gor... tko pa...
Under Water Hockey
http://www.phljubljana.si/

elhombre ::

marko_stamcar
Jaz sem MT ze dvakrat predlagal da T-2 starta forum,pa mi ni se nic odgovoril.Mislim da je nujno da starta forum T-2 da se izognemo vsem ki niso T-2 narocniki.Branje ja,prispevki ne za neregistrirane.Nujna je registracija z stevilko prikljucka,telefonso stevilko ali kaj podobnega ki se mora ujemat z T-2
database.Nobenih Siolovcev in ostalih.
Doomsday is coming!!

alienalien ::

@elhombre ti verjetno prihajaš s kakega Iraka ali podobne tiktatorske države :D Forum mora biti dostopen vsem. Zakaj pa ti elhombre smetiš potem po Siolovem forumu ?

Racko ::

No, pa bo imelo vodstvo STja malo manj dela z moderatorskimi opravili T-2 forumov :D

Hux ::

pol pa bi blo se cool da bi T2 IPji dobli ban z Slotecha.

markk1 ::

ta ideja za forum t-2 jevcev bi bla zanimiva, samo bi moralo bit res povezano na njihovo bazo in od tam bi potem bral username in pass katerega bi ti oni kreirali v pogodbi al pa kaksna posebna baza kjer bi bla namenjena samo za forum in bi se dopolnjevala z njihovo glavno bazo narocnikov.

madmitch ::

In potem bi na tem forumu jokali, kakšni prasci so na SiOLu, ker so omejili dostop na forum samo SiOL uporabnikom. Dajte no malo razmisliti.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Roadkill ::

OK, tut jest sem dobil pismo:
Sporočamo Vam, da bomo pričeli s postopki priklapljanja naročnikov, ki ste se odločili ohraniti telefonsko številko, na VDSL omrežje podjetja T-2. Vzpostavili Vam bomo storitve, ki ste jih s podpisom pogodbe naročili. Ker je od Vašega...

Ampak je catch, da jaz pogodbe nisem sploh podpisal, ker smo doma rekli, da bomo s t-2 še nekaj časa počakali.

Hmm... :)
Ü

bluefish ::

@energetik: nisem še izvedel nič novega. Verjetno bom v pon poklical in se pozanimal.

Žaželte mi srečo. :D

belibo ::

oj vens:

sem probal ls philipsovo kodo 010 pa sem zadel - dela!:

upam da bodo kmalu zrihtal nastavitev zaporedja, preden se navadim:)

elhombre ::

@alienalien
Saj bi bil dostopen za branje.Kar se pa Siola tice nisem bil pri Siolu nikoli clan ali ga pa kako uporabljal.Ocitno si ti Siolovec ker ves da je se nekdo registriran na Siolu kot "elhombre".
Doomsday is coming!!

Belibo, dela ko šus tudi meni...hvala!
««
70 / 248
»»