» »

T-2: Informacije

T-2: Informacije

Temo vidijo: vsi
««
67 / 248
»»

Soprano ::

@Marv1234: meni speedtest.si na kablu pokaže točno, prav tako pa pokaže točno preko Siol ADSL, ki ga imamo v službi. Torej v tem sigurno ni problem.

DeletedUser ::

pure00 ::

Zdaj so še novejši paketi!
http://www.t-2.net/ponudba_index.html
...

wifi4all ::

in kaksna je razlika? dopisane so zgolj cene v €
Under Water Hockey
http://www.phljubljana.si/

Mrc1n4 ::

Zdravo! Mene pa sam zanima, če se mi splača it zdej na T-2, s tem, da bi obdržu ISDN pr telekomu, ker so ble na začetku neke pizdarije s tem...

tursiops ::

Zivjo!
Mene pa zanima kako je s tem ce gres sam po opremo na T-2.
Kaj je treba it dvignit opremo? Ali je treba prej poklicat da boš prišel po opremo.
Vceraj so me odklopili it Telekomovega omrezja. sedaj bi pa rad sam vse priklopil in pac pocakal da me T-2 priklopi na svoje omrezje.

Doban ::

Sej ne morem verjet, očitno smo dočakal:

Po ponovni urgenci v torek na T-2
(sicer 06.02 pisna zahteva od T-2 na Telekom za odklop s predlogom odklopa 15.02., 23.02 urgenca za odklop, oprema doma od 15.02.),
da smo še vedno priklopljeni na Telekom, nas je v torek klical Telekom ter povedal, da nas bodi danes tekom dopoldneva odklopili. In glej ga zlomka, nova številka danes že zvoni (do sedaj ni). Torej bomo videli kaj bo, ko pridem domov. Torej trajalo je več kot en mesec, da na je Telekom odklopil (smo sredi Kranja).
Doban

Wega ::

Menepa zanima tole: do priključka v stanovanju pridejo tri žice in tudi včasih so "tastari" telefoni imeli trirogi priključek. Sedaj sta seveda dovolj dve žici, pa me zanima, če lahko narobe priklopljene žičke na novo vtičnico kaj motijo prenos?
Wega,
lep, postaven, pameten
in skromen.

damjan11 ::

Seveda, če niso priklopljene prave dve ne bo špilal

prolan ::

Lahko greš sam po opremo na T-2, kjer boš počakal par minut in ti dajo robo in navodila. :D

nekikr ::

Jst sem pa cakal en teden manj kot 5 mesecev na preklop. Ko so koncno uredili vse papirje ipd. je prisel telekomov tehnik, pobral opremo in me odklopil s telekoma in priklopil na t-2. Sedaj sem ze drugi teden brez telefona in interneta, ker cakam na t-2 tehnika, ker mora baje narest neke meritve. Se pravi, povzetek: skoraj pet mesecev cakas na preklop, ko pa se konacno zgodi, si potem se najmanj dva tedna brez vsega. Klicem jih vsak dan in mi samo recejo da nimajo nobenih informacij, da naj se malo pocakam.... vse skupaj pa traja ze prevec predolgo, tako da odvetnik ze pripravlja tozbo. Pa tudi ko me bojo priklopili (ce sploh kdaj), ne bodo dobili placanih poloznic za pol leta (pisni zahtevek za to sem jim pa ze poslal). Povzetek #2: Ne it na t-2 ker niso resni. Res je, da je siol pocasen v primerjavi z VdsL, a Silol ADSL vsaj deluje takoj in prakticno ni problemov, medtem ko VDSL ocitno ni pripravljen za sirso uporabo, pa se t-2 je totalno neprofesionalna firma.

Ce kdo od t-2 to bere: Stevilka prikljucka 968 :)

Ps: Oddaljen sem 650 metrov od centrale, Lj-okolica, Prej sem imel tri leta ADSL in je delal bp.

Ce se ne uredi se ta teden, potem bo res pizdarija :)

nero ::

Ker se noben ne jav na to njihovo številko bom vas vprašal.
Naročil bom IP telefonijo, VDSL in televizijo. Zdaj me zanima, ali je potrebno plačati za dodaten TV vmesnik, ker imamo dva televizorja?
DFI LP NF3 250GB, AMD64 2800 (325x7 1.65V), Leadtek A6600 GT,
Geil 1x512MB PC400 (Cas2,5 363 3/4 2.7V), Zalman CNPS7700-AlCu,
Maxtor 60Gb 7200 2Mb+WD 80Gb 7200 2Mb, LC Power 550W (1x140mm)

roCkY ::

Dodatni komunikator je plačljiv. Poišči cenik na njihovi strani.

nero ::

V mojem primeru dobim CPE napravo (omrežno stikalo), kot piše na njihovi strani.
Zdaj me zanima, katera je to CPE naprava, ISDN ali FAX vmesnik?
Katerega je potrebno plačati?
DFI LP NF3 250GB, AMD64 2800 (325x7 1.65V), Leadtek A6600 GT,
Geil 1x512MB PC400 (Cas2,5 363 3/4 2.7V), Zalman CNPS7700-AlCu,
Maxtor 60Gb 7200 2Mb+WD 80Gb 7200 2Mb, LC Power 550W (1x140mm)

Mccloud ::

Jaz sem pri T-2 zdaj skoraj 3 mesece. Od tega sem njim do sedaj še vsak račun poslal nazaj - zavrnil, ker mi enostavno stvari delujejo z polovično hitrosti naročene in modem pada po 5 krat ali še več krat na dan. Te klicarije na T-2 sem se že tako naveličal in njihovih '' tehnikov ''. Prej sem bil skoraj 4 leta pri Siolu in tudi lahko rečem da mi je Adsl delal brez težav in se mi osebno fučka če sem pri nekšnem monopolistu in na slabši tehnologiji in nevem kaj vse. Raje plačam 2 jurja več na mesec in mi stvar deluje !!!!! in mi ne pije vsak dan živcev kot T-2. Sicer pa zdaj že ima Triera pametno ponudbo tako da bom ta teden prekinil pogodbo z T-2, nevem ali bom šel k Trieri ali nazaj k Sioulu, verjetno pa kar k Sioulu ker ne bi spet rad naletel na nekšne T-2 - Drugi del.
Zanimivo za videt da tile pocarji pri T-2 kar dalje nudijo 40 Mb hitrosti in nevem kaj vse. Verejtno tole dela samo tistim ki so v centrali doma, pa še tistim verjetno modem pada,..... in nevejo zakaj.
'' Nero '' ti želim veliko veselja pri T-2 ! :).

Kajzar ::

Meni že dva meseca dela internet pri T-2 brezhibno in neprekinjeno. Nezadovoljen sem samo z voip, ker mi pogosto prekinja zveza in mi igra glasba med pogovorom. Pri T-2 bom ostal, bom pa šel na skupno razvezan dostop takoj, ko bo to mogoče - PSTN je še vedno zakon. Voip je dobra samo kot pomožna poceni telefonija in nič več kot to.

SpecialK ::

Danes sem bil na t-2 in sem mimogrede slišal da je za skupno razvezan dostop 20.000 prijav do zdej in da bo čakalna dobra prbližno 2 meseca.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: SpecialK ()

roCkY ::

Ko bo pa možno cifre prenest bo pa skor ves ta folk ISDN odjavu in posla jovo na novo.

Matic0 ::

kar precej mescev je že pretekl, pa majo stran še vedno neuporabno za nas uporabnike. Kje lahko uporabmo 10MB placa na njihovem strežniku? Skratka stran je porazna. TV dela velik bolš kokr je na začetku ampk to da se še vedno ne morš dat kanalov na drugo številko dat je pa tudi slabo. Pa to že dolgo časa obljubljajo.

Jan987 ::

uf sam 20k je pa res velik. kolk pa majo zdej uporabnikov in kolk jih še čaka. Saj približno me zanima ker če jih majo res tolk pol bodo kmal ujel siol k ma vseh na adsl-ju slabih 130k pa ga ponuja že 5 let

shock ::

Samo razlika je v tem da je siol v slabem letu uspelo več kot 50K uporabnikov dobit zaradi pstn priključka.

Duke_Nuke ::

@jezst: Ja, saj to so mi menda tehniki za probo naredili, menda, jaz zdaj ne vem kaj je tu narobe, ampak upload ni mrdnil, težave na telefonu pri internih klicih so prav tako ostale. Sploh si nočem več s tem beliti glave, hotel sem sinhrono povezavo in ker to zlepa ne gre oz. nočejo poslati ljudi, da bi našli problem (bodisi v opremi ali kje pri domači inštalaciji), bom pač prešel na 4M/512K paket, saj mi ravno toliko uploada za zihr že sedaj dela:))
Experto Credite

deniss23 ::

pred kakim tednom sem jim poslal pisno da želim paket 4M/512K,,,pa še vedno ni takšne hitrosti...koliko časa traja da te sploh preklopijo?

Torej po skoraj enomesečnem čakanju z opremo T-2 smo dočakali odklop od Telekoma. Vse deluje OK: telefon, internet in TV oz. včeraj smo lahko sprejemali klice, računam da bomo danes lahko že klicali ven. Za to zakasnitev odhodnih klicev smo že slišal, zato se nismo vznemirjal.

Zelo mi je všeč, da so navodila za uporabo jasna in kratka, saj nismo imeli problemom, je pa res, da smo imeli vse priklopljeno.

Rahle pomisleke imam le pri TV: do sedaj smo imeli kabelsko TV, z operaterjem in njihovim monopolom nismo zadovoljni zato smo naročili tudi IP-TV.

Moti me:
- uporabljati moraš dva daljinca, priloženi daljinec ni ne vem kaj. Je pa res, da sem na strani T-2 najdu navodila za pripravo daljinca, da ima več funkcij, vendar ne vseh;
- programi si sledijo v vrstnem redu, ki ga je določu T-2 in jih ne moreš premeščati.
- ko vključiš teletekst, ozadje ni temno ampak v ozadju teče program, svetloba programa moti napise teleteksta.

Ali imam prav glede teh podrobnosti v zvezi s TV?
Sicer bom pa danes popoldne še malo klical na T-2, pa še malo povprašal glede teh stvari.

Na splošno zadovoljen uporabnik T-2 !!! :D :) 0:)
Doban

podbevna ::

Denis: jaz sem tudi poslal zahtevo za spremembo paketa prejšnji teden. Včeraj sem klical, pa mi je gospodična rekla, da to urejajo na administraciji in ona ne ve kako dolgo bo. Mi je pa zagotovila, da bo še ta mesec...

dmok ::

Jaz sem poslal pritožbo zaradi prenizke hitrosti s predlogom za prilagoditev 18.2.2006, torej še pred objavo novih paketov. 7. ali 8.3.2006 so me iz T-2 poklicali in smo se kar po telefonu zmenili za 8/1 paket in mi tako ni bilo treba še enkrat pošiljati zahteve. Še isti dan je bil paket spremenjen.

d.

SasoS ::

@Doban: daljinca res rabiš 2, tu nimaš kaj...lahko sicer naštimaš aminovega da špila tudi za tv, ampak meni ne delajo vse funkcije...lahko pa kupiš univerzalnega pa uporabljaš samo tistega ;). Zaporedje programov bo verjetno možno naštimat sčasoma z naslednjimi verzijami softwara. Kako se kaže pa ttx pa nima veze...meni teletext kaže isto kot na kabelski televiziji.

@SasoS

Se bom danes popoldne še malo pozabaval s teletekstom: zakaj se prikaže čez program, sam nekaj prestavlja strani, ozadje pa se ne zatemni.

Zdej na začetku bi si rad čimbolj nastavil stvari, do bo potem mir.
Doban

skylon ::

Nekako se mi zdi, da bom tu dobil nekaj konkretnih odgovorov na moje razmišljanje. Moram povedati, da se na stvari ne spoznam in je moje razmišljanje čisto laično na osnovi pogovorov.

Odločil sem se za priklop na T-2.

Internet
Rad bi imel dostop do interneta z več računalnikov.
Varianta1:
Eden računalnik bo tam, kjer je modem in CPE. CPE bi potem povezal z mrežnim kablom na prvi računalnik in potem preko brezične mrežne kartice še na drugega, kjer bi bila nameščena prav tako brezična mrežna kartica. V bistvu to pomeni, da bi nabavil dodatno še dve brezžični mrežni kartici. Drugi računalnik bi v tem primeru imel dostop do interneta, takrat ko bi bil prvi prižgan. Ali bi to delovalo tudi pri starejših računalnikih z Windowsi 98? Katere brezžične mrežne kartice priporočate?
Varianta 2:
Od CPE na brezžični router in preko brezžičnih mrežnih kartic na računalnike. Dostop do interneta kadarkoli s katerega koli računalnika. Nabavil bi dodatno router in dve brezžični mrežni kartici. Ali bi to delovalo tudi pri starejših računalnikih z Windowsi 98? Kateri router in brezžične mrežne kartice priporočate?

Telefonija
Imam dve PSTN liniji/številki. Eno odpovem pri Telekomu in grem k T-2. Tam naročim dve telefonski številki. Ker ni brezžičnih IP telefonov, naročim PSTN vmesnik za obe in obdržim obstoječe telefone. Primarni telefonski kabel sedaj gre do modema in CPE. Ker sem naročil dve številki, predvidevam da sta na CPE izhoda za vsako telefonsko številko posebej. S CPE potegnem ločeno za vsako številko nazaj telefonski kabel do tam, kjer je prej prišel telefonski kabel v hišo. Namestim dva telefonska razdelilca in povežem telefonske kable, ki gredo v različne prostore. In zadeva deluje. Če deluje odpovem Telekomu še drugo PSTN številko.
Je to možno?
So na računu od T-2 pogovori za vsako telefonsko številko ločeno prikazani?

antonija ::

Ce bos uporabljal router le kot access point (brez routing dela) potem je skoraj vsak dober. Jaz mam v ta namen enga d-linka, kupjenega v akciji za okrog 40EUR. Od prvega dneva dela brez problema, signal je pa tud dovolj mocan. Pa se zajebavanje z driverji od wireless mreznih odpade, kar je veeeliiik +.
Za brezzicne mrezne pa poglej na straneh od proizvajalcev katere driverje dajejo zdraven... Za stare winse zna bit problem.

Drugace bos pa vec o wireless izvedu na www.wlan-sat.com.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Imovincek ::

Kateri settop box pa uporablja T-2 za spremljanje TV programov. Ali je to Amino in kateri model jel?

Hammer123 ::

Amino: AmiNET 110

elhombre ::

@nekikr
Ne siri lazi po forumih.Dolgo cakas zato ker si v decembru oddal ponovno prijavo,ker si se premislil zaradi telefona.T-2 ni odgovoren za instalacije za omarico in v tvoji hisi/bloku.Seveda je pa treba naredit pregled linije da se ugotovi. kaj je narobe.Je pa res zalostno da mora nekdo tako dolgo cakat na vklop se bolj je pa zalostno to da naj bi bil zato kriv nekdo ki verjetno pri tem nima nic ( T-2 ).Poklici Telekom in jim povej da preklop ne dela in naj pridejo pomerit linijo.Ce ti bojo rekl da to ni njihova stvar jih spomni da so dal linijo v najem T-2 in da so jo dolzni vdrzevat.
Doomsday is coming!!

bekas ::

če bi bilo tko simpl kot si napisal :D

cool ::

Še komu šteka tv,ko ima internet obremenjen z dl-a ? Če imam linijo obremenjeno z torrenti ,tv ni za gledat.Na T-2 pravjo, da to ni mogoče,ker
imam linijo 10/10Mbps.Ima kdo podobne izkušnje?

nono64 ::

jap, mel podoben problem. Po mnogih klicih in grožnjah smo končno ugotovili ga je modem fuč.

vsaj v mojem primeru, pri tebi pa ...

LP

Pa je pri tebi potem internet sploh deloval ,ko si imel modem zanič?

krisb ::

jast mam iste tezave. Jih T2 resuje ze en mesec, pa mi samo obljubljajo da bodo popravili, pa sploh ne vedo zakaj ne dela. Vsak na helpdesku rece nekej druzga. To se dogaja od takrat ko so nekej profile spreminjali. Modem se mi poveze 18M/2M in lahko gledam do tri kanale, ce pa hkrati se dwldam pa so kocke povsod in zvok steka. Negledljivo. Za feb ne mislim placat TV.

Danes sem že 3x klicov na T-2 ,pa samo dajo odgovor (bodo tehniki uredili).Kaj mi to pomaga ,če potem ni nič!Sploh pa vidim ,da se s teboj ukvarjajo že cel mesec.Pomoje bo pri meni enako!

tursiops ::

V sredo 8.3. so me priklopili na T-2. Vzel sem tudi PSTN vmesnik za telefon. Sedaj me drugi lahko klicejo ampak jaz pa ven ne morem klicati. Mi lahko gdo pove koliko casa je potrebno čakati da ti vklopijo odhodne klice.
stevilka prikljucka:12249

TRIROG ::

predlagam da vsakic ko poklices tehnika na T2 zahtevas isto osebo in povprasas kako kaj napreduje tvoj problem ... ne vsakic z drugo osebo govort ...

nono64 ::

@cool
Malo že, z cca 1/4 hitrosti, je pa TV vlekla tut 20M za svoje delovanje - preverjeno z tehnikom na T2. Ena stvar naenkrat je lahko delovala, če sem hotel gledat TV nisem smel nič UL ali DL niti se telefonirat ni dalo.
Stalno jim morš težit, pol pa se stvari premaknejo.

Pri meni je trajalo več kot mesec da smo stvari uredili.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nono64 ()

nekikr ::

@elhombre

Ne komentiraj stvari ki jih ne razumes. Nisem si jaz "premislil glede telefona" ampak sem moral ponovno podpisati novo pogodbo, ker je t-2 ponujal in mislim da še vedno ponuja polno razvezan dostop, ki ga pa v praksi ne more uresničiti. In nisem jaz kriv da oni zavajajo potrošnike (pa ne mi začet da jih telekom zajebava, če jih, potem naj pač umaknejo ponudbo). Mi je pa tvoj predlog rešitve tega problema zelo všeč. Samo škoda da živimo v realnem svetu in stvari niso tako preproste kot jih ti opisuješ. Če bi en telefonski klic sem, in eden tja rešil vse probleme, potem ta topic ne bi bil dolg 67 strani. Naslednjič ne pametuj.

1) skupno razvezan dostop bo na voljo konec tega meseca oz v zacetku aprila

2) na T2 aktivno delajo na tem, da bi omogocili strankam in potencialnim strankam klicanje na brezplacno telefonsko stevilko
Under Water Hockey

Matej_K ::

A lohka kdo razlooži kaj pomeni skupno razvezan dostop in kaj je boljšše od prejšnega dostopa...??
... .. .

TgT ::

Skupno razvezan dostop pomeni da imas Internet pri T2 telefon pa pri Telekomu
Hit'N'Run

sam a veste, da ko bo enkrat skupno razvezan dostop v celoti funkcioniral, da bomo potem lahko imeli:
1. PSTN tel. stevilko (TS)
2. IP tel. stevilko (T2 oz drug ponudnik)

najprej sem mislil, da moras vrniti TS stevilko, vendar na eksaktno zastavljeno vprasanje T2 odgovarja, da se bo lahko imelo tudi (se pravi dodatno) njihovo IP stevilko

za tistih 1000 sit vec, kot se placa si dosegljiv na stari telefonski stevilki, IP telefon je uporaben za dolge razgovore v omrezju T2, tujina...

mogoce kdo ve, ce ima T2 tudi IP brezzicne telefone? meni so rekli da jih nimajo... ;(
Under Water Hockey

igorn ::

skupno razvezan dostop bo na voljo konec tega meseca oz v zacetku aprila
včeraj sem klical T" in so rekli ne pred majem-klical sem za frenda , sam imam 10/2 že dva meseca in lahko rečem samo bravo T2
aja lokacija šempeter pri NG
lp

TgT ::

A ima kdo na disku pdf s spiskom telekomovih central? Link na 1. strani te teme ne deluje več. Hvala
Hit'N'Run

PaJo ::

Ce pogledas na stran od T2 bos pri operativnih centralah nasel tocno lokacijo, kje se te nahajajo, drugace pa tule se direkt link.
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)
««
67 / 248
»»