» »

T-2: Informacije

T-2: Informacije

Temo vidijo: vsi
««
62 / 249
»»

mambli ::

Sej imava 2 aminota. Vendar samo en kabel do njegove sobe. Mislil sem da če dam na konec kabla en switch, iz njega pa 2 kabla, eden na njegovega aminota, drugega pa na njegov comp. Vendar, če pri switchu od T-2 dam na port, ki je za njegov TV, nima interneta oz. če dam na drug port, nima Tv-ja.

Sem mislil, da se da z nekako konfuguracijo na mrežni to naštimat. Drugače bom pa wireless kartico kupil.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mambli ()

ELEKTROLJUB ::

@G[e]c
Kaj je narobe z tvojo telefonijo?
Zakaj pa nisi naročil pstn fax vmesnika, pa bi lahko kakeršen koli tel gor priklopil.
LED svetloba je prihodnost...

G[e]c ::

Sem narocil PSTN vmensik sam mi ga se niso vklopili.
Pa sej to najbrz nima veze ce men telefon vmes prekinja, da se dober ne slis ni kriv telefon ampak cela povezava.
Tudi z netom nisem zadvoljen, mislm brezveze. Zdej me sam zanima kje naj dobim kaksen obrazec za odpoved od T2.

elhombre ::

G{e}c
Ti si mi zelo sumljiv.Nimas nobenih argumentov pa bi sel ker stran.Mislim da samo delas reklamo za Siol.Takih res ne rabmo.
Doomsday is coming!!

Poglej Telefonija mi sploh ne da vredu, prekinja med zvezo zamik, sam sebe slism. Ni normalno pač jest jo ne uporabljam vse vredu ampak starša jo in se pritožujeta vsak dan.

Internet mam 10/2 paket. Realno mi dela 9/03. To je čist samo moje mnenje, nobenga ne prepričujem sam sm šu tudi z veseljem stran od telekoma vendar vidm da T2 ne more bit konkurenca telekomu z tako nezanesljivimi storitvami.
Sam me je prov strah da me bojo zdej spet odklapljal 1 mesec, ker ocitno je da imajo čisto prveč priklopov in sami niti pod razno ne zmorejo.

Mene to kaj dosti ne briga, sam rabim delujoč telefon v vsakem trenutuku brez kaksnih prekinitev in zamikov.

NavadniNimda ::

G[e]c, očitno si eden tistih "revežev", ki jim je Telekom namerno priklopil samo eno žičko od parice. Predlagam, da težiš helpdesku 100 na uro in/ali napišeš na Forumih svojo uporabniško številko (vsi vemo, da T2jevci berejo tele forume). ;)

Sicer pa naj gre vsak k unemu ponudniku, ki mu paše. Tudi jaz sem bil dolgo zadovoljen z ADSL, sedaj sem pa 100% z T-2.8-)

cool ::

Meni se tudi to dagaja.Telefonija totalno v kur...Mogoce kdo ve ,ce ti dajo isdn vmesnik zaston.Ta voip telefon bi pa dal nazaj!

Ch4N93 ::

Sej imava 2 aminota. Vendar samo en kabel do njegove sobe. Mislil sem da če dam na konec kabla en switch, iz njega pa 2 kabla, eden na njegovega aminota, drugega pa na njegov comp. Vendar, če pri switchu od T-2 dam na port, ki je za njegov TV, nima interneta oz. če dam na drug port, nima Tv-ja.

Sem mislil, da se da z nekako konfuguracijo na mrežni to naštimat.

poštimat se da tako, da na UTP kabel skrimpaš dva konektorja. enega daš potem v vood-ov priključek za internet, enega pa v priključek za TV. seveda rabiš potem dve mrežni na bratovem računalniku (cca. 2k SIT), ali pa da vedno menjuješ konektorje (neugodno). za več info poglej v tole temo.
Ni nam lahko...

Nixxon ::

Vprašanje:

Koliko kablov pride vse skupaj. Ker nekje sem prebral da je malo morje kablov, pa vse nanovo potegnit.

Jaz imam na hodniku dosedanje priključke (odklopljene). Mislil pa sem narediti takole:
- Kabel za telefon pride na tem mestu na hodniku dol. Tukaj bi vgradil njihove škatlice, torej modem in router, ali karkoli že dajo zraven. Od tu bi potem šli vsi kabli.

- Kabel za TV bi speljal nazaj skozi strop in čez podstreho v dnevno (ki je drugače dokaj blizu, vendar bi tako naredil zaradi estetskih razlogov).

- Podobno bi naredil s kablom za računalo, torej skozi strop in potem v delovno sobo. Drugi računalnik je laptop, katerega bi nadgradil z wireless kartico, brezžični router pa vgradil na steno zraven škatel od T2.

Razmišljam pravilno ali sem kaj zgrešil? So to vsi kabli ali pride še kaj (dobro, za štrom vem).

Tnx, LP.

Jan987 ::

a je treba od routerja do televizje potegnit mrežni kabl al tv kabl?

Muzo ::

Kao da po 1.12.2005 ne dajejo več brezplačnih ISDN vmesnikov. Men bi tut pasal met spet un telefon, k tale IP telefon k ga mamo je res jajc, sploh me mot ker ni imenika nobenga pametnega in tudi ker ni osvetljen display.

SasoS ::

Mrežni kabel gre od switcha do Aminota, potem pa tv naprej.

Nobenmu en bom več težil nimam ne voljo ne časa, raj plačujem več pa mam manj kot pa da vsak dan neki pizdim.

JerKoJ ::

Se moj potek priklopa na T2

07.02. posljem pogodbe
25.02. prinesejo modem, a ne priklopijo, ker T1 se ni izklopil linije
27.02. T1 preklopi in celo preveri omarico v bloku, stvar dela

O bogatih izkusnjah se ne morem govort, ker gre stvar v "produkcijo"
sele jutri (ko izklopim Telemach)

Vsem zelim tako gladek prehod, je pa res da nisem mel "net" mrka, ker
sem mel backup na kablu :D

wifi4all ::

@JerKoJ: a potem imas pri T2 tako internet kot tudi telefon?
Under Water Hockey
http://www.phljubljana.si/

JerKoJ ::

Telefona nimam vec - od 10 klicov so mi v 9ih ponujal knjige, zavarovanje, sklade in ankete ...

TgT ::

Ima slučajno kdo 1800m zračne linije in mu T-2 deluje? ;)
Hit'N'Run

dmok ::

@TgT: meni so namerili 1850 metrov kabla. Dela mi približno 9/1 in to je zgleda tudi zgornja meja za mojo linijo ker ko prižgem TV hitrost ustrezno pade. Seveda pa to nič ne pomeni, kje drugje mogoče sploh ne bo delalo, spet kje drugje pa veliko hitreje.

Popravek: oprosti, sem spregledal da sprašuješ za zračno razdaljo. Ampak dolžina kabla je pri VDSL ponavadi bolj pomembna kot zračna razdalja. :D

d.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dmok ()

Razerzone ::

koliko je 1000 metrov zracne linije po kablih??:D

LP

Jan987 ::

To se neda določit. Lohk je to 1000m kabla lohk pa ga je tud 10000m. To je čist odvino kje je kabel spelan

roCkY ::

Če pribljižno veš kje vijugajo kabli se da recimo S TEMLE dokaj natančno zmerit.

Cinderela ::

TgT: ce mas 1800 metrov zracne tak vec ni T2 storitev. Maximalna razdalja zracne je 1500 metrov. Cim je vec po novem niso storitve mozne.

OldSkul ::

S tem si kar nekaj težav verjetno prihranijo.

Spock83 ::

kašno je geslo od T-2 ta p0rn?

Pr0n geslo: 601639

Hvala :)

Pa pazi kaj počneš pred TV, baje lahko oslepiš, pa dlake začnejo na dlaneh rasti, če gledaš preveč pr0ničev.:D :O

iration ::

Imam T-2 telefon in bi rad poklical kolega, ki ima SIP-url 000387215***@dus.net, se da? In obratno, kateri je moj SIP-url? moja_cifra@t-2.net?
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

@NavadniNimda... ne se bat ;) Samo firbec me matra (kot pripomoček za nove položaje) :D

Jackass ::

Živjo!

Nisem kaj dosti bral postov za nazaj, ker jih je preveč. Zanima me pa, ali je možno obdržat telefonsko številko pri prehodu k T-2? Torej da imaš T-2 telefonijo, samo da imaš namesto 0590-xxx-xxx, 01-xxx-xxxx?

(tako kot lahko k Simobilu sedaj preneseš svojo mobitelovo številko, npr. 051-xxx-xxx)

LP,
jAcKaSS

dejanslo ::

Jackass za stacionarno telefonijo to ŠE ni možno.
There`s More Than One Way To Do It

SasoS ::

šele 1. julija

ambroz ::

Joj kako danes (27.2.) šteka T2 televizija.

Jackass ::

Uf... pol bo treba pa še mal počakat.

Aja še neki bi vprašu. Ker se zanimam za paket 10/2 Mbit/s, in ko sem bral v Monitorju opis storitve, je pisalo, da hitrost prenosa zelo niha in da všasih tista 2Mbit padeta na samo 64 kbit. Tisti, ki imate ta paket me zanima, kakšne so vaše izkušnje?
jAcKaSS

Meni dela 10/2 v redu, TV ima pa manj kock kot SiOL (sem pa tja prileti kdaj kakšna kocka). Linija je pa konstantna 10 mega, UL tudi.8-)

Zgodovina sprememb…

MaX ::

Sem 705 metrov oddaljen od centrale in imam 10/2 paket. Dl niha od 6 do 10 Mb/s, upload pa je dokaj konstanten in je malo čez 600 Kb/s. Če v muli preveč uploadam, se me preko IP telefona ne sliši oz. me prekinja. TV pa je tako kot pri večini ostalih...občasno kockice.

mburge1 ::

Sedaj je že en teden, kar me je telekom odklopil. Na t2 mi vsak dan pravijo, da bo priklop"danes". V petek in včeraj sem rekel, da naj uredijo nazaj preklop na telekom, ker in ima firma velike izgube, pa je šef klical monterje in so obljubili že 2x, da pridejo isti dan, pa niti poklicali niso. Drugače pa pri t2 pravijo, da imajo zunanje izvajalce in lahko z njimi kontaktirajo samo preko e- maila.
Tako sedaj je stvar tako daleč, da bosta o tem pisala časopisa finance in delo.
Matej

bekas ::

dost mam teh zajebancij s T-2.....danes bom zahteval nazaj na prvotno stanje !!

sedaj mi je en mesec kolikor tolko delovalo,10/1....namest 10/2 potem so se pa spomnili
da bi se poigrali z mojimi profili, jaooooooooooo.....in od takrat ne dela več mi
nič, pa kdo jih je vprašal, da mi to naredijo.....
meritve, pa ki so rekli da bodo naredili....že 2 meseca nič.

na T-2 so pravi dolgometraši......jih kličem 3x na dan in več ko v enem tednu, mi
niso dali nazaj profila, kakor je bil prej, mislim haloooooooooooooooo
pa kaj bi bilo, da jih bi kaj druzga vprašal.....res so neresni, dost jih imam.
sem mislu v začetku ko mi ni delovalo 3 tedne, da so pač začetni krči,
sam opažam, da se jim fučka.

Muzo ::

To si si čisto sam kriv. Kaj pa drezaš v take stvari, če ti je toliko pomembno. Uporabljal UMTS, če ti je to toliko važno, seveda bodi pripravljen tudi ustrezno plačati.

Drugače pa bi si lahko zagotovil t2 opremo pred odklopom telekoma, tako sem naredil sam in sem po odlopu od telekoma samo vključil, pa sem bil na t2.

Če se ne motim, v pogodbi nikjer ne piše, da bo priklop izveden takoj, ko te telekom odklopi.

heller14 ::

Glede razdalje od tel. centrale: Jaz sem od centrale oddaljen 1470 m (zračna razdalja), fizično pa je linija dolga 2560 m. Imam 1 Mbit/s internet, telefon in TV. Na Helpdesk sem vprašal s kakšno hitrostjo se mi VDSL modem poveže. In se mi z 6,5 Mbit/s down ter okoli 380 kbit/s uploada. Res pa je, da mi televizija dela "pogojno", kar pomeni, da mi štirje kanali štekajo (kvadratki) in sicer POP TV, KANAL A, KIKA in še eden. To je še posebej izrazito kadar imam internet polno obremenjen. Telefon dela super, razen kadar menjam programe na TV, takrat prekinja sogovornika.

P.s. priključen sem na centralo Slovenske Konjice.

TgT ::

Hvala vsem za odgovore!

heller14 tudi jaz sem iz Sl.Konjic pri Stadionu :D
Te msg-jam na privat.
Hit'N'Run

elhombre ::

URADNO
Ce je parica dolga manj kot 1000 m potem so mozni vsi paketi;ce je dolzina med 1000m in 1500m samo 10/1 in 10/2.Nad 1500 m se ne prikljucuje.Ker ima T-2 v najemu Telekomovo omrezje je Telekom dolzan obnavljati in servisirati to omrezje;trenutno je v postopku pregled posameznih paric ki bo zaradi vse vec narocnikov trajalo kar nekaj casa;temu bo sledila uradna pritozba T-2 Telekomu da spravi parice v tako stanje ki ne bo povzrocalo motenj pri narocnikih.Telekom ima nekaj kooperantov za vzdrzevanje omrezja s katerimi se T-2 dogovarja o pogojih za vzdrzevanje tistega dela omrezja ki pripada T-2.Ocitno se stvari premikajo in T-2 zeli stvari cimprej urediti vendar se to ne bo zgodilo cez noc.
Doomsday is coming!!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: elhombre ()

alienalien ::

@elhombre tole se bo vleklo še v nedogled. Danes sem sklenil trenutno celovito slovensko ponudbo in sem prišel do zaključka da živimo v kameni dobi. Siol ponuja prazen žakelj z maks uploada 768. T2 im zaradi takšnih in drugačnih zaprek velike probleme z ponujanjem kakovostne storitve ne mislim pri vseh ampak pri večini je že tako. Vglavnem vse skupaj je en velik jajc in ni vredno počenega groša.

antonija ::

A ne bo zdele enkrat poteke rok da Telekom zrihta razcepnike za tiste, ki hoce od T2 internet in telefon od telekoma?
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Je pa ena varjanta, taka za vse ki mate probleme z telefonom.

Vzamete se en prikljucek na hiso(analogen stane 20k sit), pa majo ostali lahko telefon normlano tko k je bil vi pa menjavate ISPje kot stare gate pa kej druzga kot spremembe ipje ne občutite.

Racko ::

@elhombre: In kako naj jaz vem, koliko metrov kablov je polozeno do moje hise?

Lopato v roke pa kopat za kablom.>:D
Ko boš pa do centrale pršu pa optiko v jark zasuj.

Če približen veš kje gre kabel recimo z TEMLE lahko dokaj točno zmeriš.

Racko ::

Napaka pri dostopu do strežnika s prostorskimi podatki.
Če se napaka ponovi, o tem obvestite adminsitratorja sistema.

Mccloud ::

Jaz sem pri T-2 ( 10/2 paket ), nič novega da še po 2 mesecih ne dela kot bi moralo. Pravzaprav sploh dosti boljše ne deluje kot je prvi dan. Modem mi pada po 5x na dan, hitrost pa je kvečemu 8/1 maximum. Če bi tole vedel da so T-2 takšni amaterji in da v roku 2 mesecev nič ne uredijo, nikoli ne bi šel na T-2. Povsem je res kaj eni pravijo da T-2 punuja nekaj kar v veliki večini sploh ne deluje. Sprva so bile krive nekšne varovalke od telekoma da stvar ni delovala kot bi morala, zdaj tisto več ni krivo ampak je pač nekaj druga, recimo nekšne parice in tralala - Bull Shit, Amateriji so. . Kaj sploh imajo tehnično pomoč mi tud ni jasno. Od onih tipov nič druga ne slišiš kot '' bom dal naprej tehnikom '' in '' zdaj tukaj ne morem nič uredit ''. Fuck - Papigo si nabavite T-2. Argh sem jezen nad tem T-2
Jaz se bom počasi ampak sigurno odpravil nazaj k Siolu, ker imam teh izpadov, motenj in plačevanje nečesa kar sploh nimam dovolj.

racko: men trenutno gerk dela
poglej nastavitve za javo, piškote...
««
62 / 249
»»