» »

T-2: Informacije

T-2: Informacije

Temo vidijo: vsi
««
63 / 248
»»

antonija ::

Se sreca da nisi vezan za vec let, huh? :\

Imas izbiro in jo le pogumno izkoristi, ne pa jokat drugim kok si bogi!!!;((
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Malkec ::

Mccloud, če pa si sam tako velik profesionalec in poznavalec in oh in ah majster za vse mogoče, ne vem zakaj nisi zaposlen na Shitolu. :\
/* Xaser 3 * 939 dual sata 2 * Opti165 (ccb1e0608mpmw) @2933 MHZ*/
/*TT 120 * X800 XL *1GB Transcend pc 3200 * MAxtor 160 GB SATA II /

Mccloud ::

Malkec a sem mogoče rekel da se jaz spoznam na te zadeve, jaz se ne rabim - T-2 bi se mogel.
In nič se ne jočem drugim kako mi kaj ne deluje, toliko kot enih par napiše kako njim svetovno deluje jaz samo napišem da mi stvar ne deluje. Aja oprosti da sem kritiziral T-2. Obrni gor ali dolj, T-2 ponuja nekaj kar v veliki večini ne deluje. Ampak zdaj sem že direktno nek privrženec Siola in nevem kaj vse. Kriza. Nisem samo tako smotan da bi se v nedogled jezil nad nečim in še na koncu plačeval nekaj česa sploh nimam.

antonija ::

Prekini pogodbo, reklamiraj racun in pejd nazaj na prvotnega ISPja. Kaj sploh silis drugam ce hoces met vse tako kot prej?:\
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Mccloud ::

Antonija, kaj sem šel na T-2 če hočem imet zdaj vse kot prej ?. Ker nevem kaj bi rad in ker sem kot zmedena ženska, sem namuljen in razočaran, mislim nevem no kakšno vprašanje mi greš postavit. Vidim da se vrtima v krogu tako da, raje končama.

bekas ::

@Mccloud
:))
jaz ti pa dam prav....danes se tudi jaz odločil in prekinem s temi iz T-2,
ker nič ne vejo, ko pokličeš in na koncu se ne da s kom govorit, ki bi kaj vedel.
sam streljajo neki pa telefonu.
Na fax rabijo 20 dni da ti odgovorijo....na mail sploh ne.....pa to so ti ena firma....od (k...a);(

- bom dal naprej,
- a še ni rešeno, sej bi moralo bit dan dva....((hahahahhaha)))
- bomo videli kaj se da
- nevem kaj se je zgodilo
- morda pa ?

ko po 10 dneh pa vprašam kaj je sedaj...spet nič ne vejo.....ma naj se gredo solit in tak helpdesk...grrrrrrr 8-O

Cinderela ::

Torej pravis da ta helpdesk bi sam rabo en svoj helpdesk :D
Nej probajo poklicat na siolovega mogoce bojo kaj skup spravlil.

alienalien ::

Voljatel tudi s tehnologijo VDSL 2

(STA)

LJUBLJANA - Družba Voljatel je začela tržiti širokopasovno tehnologijo VDSL 2, ki omogoča občutno hitrejši prenos podatkov kot na primer tehnologija ADSL, saj ima zmogljivosti 70 Mb/s v smeri k uporabniku in 50 Mb/s od njega. Prvega uporabnika tehnologije VDSL 2 bo Voljatel priključil v naslednjih nekaj dneh, je za STA pojasnila Voljatelova predstavnica za stike z javnostmi Nina Gaspari.

Dodala je, da je ta tehnologija namenjena predvsem poslovnim oziroma zahtevnejšim uporabnikom, ki poleg hitrega dostopa do interneta potrebujejo tudi dodatne telekomunikacijske zmogljivosti. Tehnologija VDSL 2 bo po pojasnilih Gasparijeve omogočena na celotnem omrežju Voljatela.

Voljatel je poleg tega v prvi polovici februarja začel ponujati tudi prenos podatkov prek tehnologije ADSL2+. Slednji, tako v Voljatelu, omogoča najvišjo hitrost 25 Mb/s v smeri proti uporabniku in 1 Mb/s v smeri od uporabnika. Voljatel nove storitve ponuja v lastnem omrežju na 13 lokacijah v večjih mestih in regijskih centrih, svoje omrežje pa gradi tudi v drugih krajih.

Ker pa Telekom Slovenije prek tehnologije ADSL 2+ omogoča dostop do interneta na 200 lastnih lokacijah, bo tudi Voljatel na teh lokacijah s 1. marcem začel ponujati svoja paketa. Voljatel tako omogoča storitve DSL na lastnem omrežju in na omrežju Telekoma Slovenije.

"Gradnja lastnega omrežja predstavlja velik tržni potencial, ki bo pomembno vplival tudi na razvoj Voljatela v prihodnosti," v današnjem sporočilu za javnost poudarja direktor Voljatela Wilhelm Reichmann.

elhombre ::

@Racko
Kolika je zracna razdalja je dobil T-2 podatke od Telekoma,koliko je v resnici kabla in v kaksnem stanju je pokazejo pa meritve.Najvecji problem so razvezi in prehodi iz ene debeline parice na drugo.Del parice kjer zivim jaz je star 25 let.verjetno je kje drugje,sploh izven mest situacija se slabsa.Ni cudno da Telekom ponuja ADSL 2 z tako majhnim uploadom.Vazno je da je po pogodbi Telekom dolzan vse slabe parice obnovit.Edini odprt problem je se parica od omarice do prikljucka,kdo je lastnik.
Doomsday is coming!!

funaky ::

:)) Od jutri se obetajo spremembe na SIOLU mislim da bo za premisliti ker na t-2 so ne resni kar se mene tiče...

srnjak ::

Da še jaz povem svojo zgodbo.

Daljnega meseca novembra sem poslal podpisano pogodbo na T-2. Potem je trajalo pa trajalo pa trajalo... Ko nekega dne pokličem tja in mi povejo, da je Telekom odgovoril, da je premalo rezervnih paric. Si mislim, ok.. Telekomove muhe, bojo že poštimali in bom še malo počakal.

Potem po skoraj treh mesecih pride v javnost, da se Telekom več ne sme zgovarjat, da je premalo rezerve. Ves vesel pokličem tisti petek na T-2 in jih prosim, da pospešijo z mojim naročilom. Operater mi pojasni, da je zdaj potrebno le še naročilo storitev (brez poizvedbe) in da me bo označil, da bo šlo do Telekoma takoj v ponedeljek. Spet čakam. Mineta dva tedna, ko spet pokličem na njihov klicni center, saj me zanima, kako je na stvari.
Izvem, da naročilo sploh ni šlo naprej. Niso mi znali povedati zakaj. Sem si mislu, ok.. bom zdaj pa vsak dan klical, da se ne bo spet kaj podobnega zgodilo.
Ponovno včeraj zavrtim številko in mi operaterka pove, da naročilo ne more iti naprej, saj je bil odgovor od Telekoma, da priklop ni možen. (Ni mi vedela povedati, zakaj ne.)
Vseeno pa sem danes še enkrat poklical tja, vendar pa tokrat nisem izvedel nič. Rekel je, da je v postopku preverjanja in da naj konec tedna spet povprašam.

Moram rečt, da me je firma T-2 zelo razočarala. Če druga ne, bi mi lahko vsaj sporočili, da so nastali kakšni zapleti... Ne pa, da lahko jaz čakam do večnosti, preden bom kaj izvedel. Tudi to mi ni všeč, da mi nekdo odgovori tako, drugi drugače. Verjamem, da jim Telekom meče polena pod noge, vendar za vse pa tudi niso tam krivi. T-2 res primanjkuje resnosti.

Tilen007 ::

@funaky:

Če mal prebereš Siol-ov forum, vidš, da se marsikej obeta že vsaj nekaj let... izboljšan odnos do strank; povezava, ki ne psde dol vsaj parkrat na dan; nižje cene; brez vezave na 24 mescov; ADLS2+ ...

bradek ::

VDSL 2 ?!

dejanslo ::

tako je
There`s More Than One Way To Do It

bradek ::

In kje vse se razprostira omrezje Voljatela? Obstaja kje shema?

acitsale ::

Iz T-2 sporočila za javnost:

"Podvojene najvišje hitrosti, ponudba vmesnih hitrosti in nižje cene pri skupnem razvezanem dostopu

Ljubljana, 28. februar 2006 – Podjetje T-2 ponuja storitve VDSL širokopasovnega dostopa do interneta, telefonije in 120 kanalov televizije na 122 kolokacijah po celi Sloveniji. S 1. marcem so naročnikom T-2 na voljo podvojene najvišje hitrosti dostopa do interneta, do 40/15 Mb/s. Ponudbo so razširili tudi z vmesnimi hitrostmi. Cene skupnega dostopa so nižje za 500 tolarjev, kar pomeni ceno mesečne naročnine interneta hitrosti 1Mb/s le 3.500 tolarjev. Pri T-2 je telefonska naročnina 1000 SIT mesečno, cena klicev v omrežje Telekoma 3 SIT na minuto, cena klicev v najbolj klicane države 10 SIT na minuto, cena za 120 kanalov televizije pa je 3000 SIT mesečno. Naročniki podjetja T-2 za priključitev na omrežje ne plačajo priključnine, niti se časovno ne vežejo.
.
Za razširitev ponudbe so se v podjetju T-2 odločili zaradi velikega povpraševanja po hitrostih dostopa med 1 in 10 Mb/s in zaradi povpraševanja po večjih hitrostih, kot je 20/10Mb/s. Tako imajo sedaj v ponudbi, kot kaže priložena tabela še hitrosti 4Mb/s/215 kb/s, 8/1 Mb/s, 10/1 Mb/s, 20/1 Mb/s, 40/8 Mb/s in 40/15 Mb/s.

T-2 je, kot posledico znižanja stroškov skupnega dostopa po odločbi APEKa, še približal VDSL dostop do interneta uporabnikom z znižanjem cene vseh paketov za 500 SIT in tako uporabnikom, ki bodo do uvedbe prenosljivosti številk uporabljali storitev telefonije pri Telekomu Slovenije, ponudil dostop s hitrostjo 1Mb/s / 256kb/s za 3500 na mesec.

Uporabniki T-2 za priključitev na omrežje ne plačajo priključnine, niti se časovno ne vežejo. Breme priključevanja in uporabe naprav podjetje T-2 ni in ne bo prenašalo na uporabnike, niti jih ne in jih ne bo zavezovalo k večletni uporabi njihovih storitev, kot to počnejo drugi ponudniki. V T-2 smatrajo da je tako ravnanje preprečevanje konkurence

Ponudba dostopa do interneta:

VDSL dostop do interneta (Brez PSTN ali ISDN Telekoma Slovenije)
Hitrost k uporabniku Hitrost od uporabnika Cena na mesec V evrih
1 Mb/s 256 kb/s 5000 SIT 20,86 EUR
1 Mb/s 1 Mb/s 6000 SIT 25,04 EUR
4 Mb/s - novo 512 kb/s 7000 SIT 29,21 EUR
8 Mb/s - novo 1 Mb/s 8000 SIT 33,38 EUR
10 Mb/s - novo 1 Mb/s 9000 SIT 37,56 EUR
10 Mb/s 2 Mb/s 10000 SIT 41,73 EUR
10 Mb/s 10 Mb/s 14000 SIT 58,42 EUR
20 Mb/s - novo 1 Mb/s 13000 SIT 54,25 EUR
20 Mb/s 4 Mb/s 15000 SIT 62,59 EUR
20 Mb/s 10 Mb/s 18000 SIT 75,11 EUR
40 Mb/s 8 Mb/s 25000 SIT 104,32 EUR
40 Mb/s 15 Mb/s 29000 SIT 121,01 EUR

Brez priključnine, brez časovne vezave, pri polno razvezanem dostopu je to edina cena, ki jo stranka plača.

VDSL dostop do interneta (s PSTN ali ISDN Telekoma Slovenije)
Hitrost k uporabniku Hitrost od uporabnika Cena na mesec V evrih
1 Mb/s 256 kb/s 3500 SIT 14,61 EUR
1 Mb/s 1 Mb/s 4500 SIT 18,78 EUR
4 Mb/s - novo 512 kb/s 5500 SIT 22,95 EUR
8 Mb/s - novo 1 Mb/s 6500 SIT 27,12 EUR
10 Mb/s - novo 1 Mb/s 7500 SIT 31,30 EUR
10 Mb/s 2 Mb/s 8500 SIT 35,47 EUR
10 Mb/s 10 Mb/s 12500 SIT 52,16 EUR
20 Mb/s - novo 1 Mb/s 11500 SIT 47,99 EUR
20 Mb/s 4 Mb/s 13500 SIT 56,33 EUR
20 Mb/s 10 Mb/s 16500 SIT 68,85 EUR
40 Mb/s 8 Mb/s 23500 SIT 98,06 EUR
40 Mb/s 15 Mb/s 27500 SIT 114,76 EUR

Brez priključnine, brez časovne vezave, pri skupno razvezanem dostopu stranka plačuje še naročnino in pogovore po ceniku Telekoma Slovenije."

MEDENA ::

kje ti to vidiš ko pa še na uradni strani ni?

acitsale ::

pač sporočilo, ki so ga poslal medijem...

dejanslo ::

oh, kako zelo si želim, da bi to bilo res...
There`s More Than One Way To Do It

Jackass ::

Pa men ni jasn kaj pizdite na Mccloud-a, sej prou da pove svojo izkušnjo. Pč ni zadovoljen. js bi tut pizdil, če mi ne bi nč delal tko kt bi mogl. :|
jAcKaSS

To pa zato, ker samo meče slabo luč na t-2, ker mu vleče 1180 namesto 1200 KB. :\ To so vse vdsl kobilice.

Klemenn ::

Skupno razvezan VDSL dostop do interneta
Stranka plačuje še telefonsko naročnino in pogovore po ceniku Telekoma Slovenije

Skupno razvezan VDSL dostop do interneta
1 Mbps / 256 Kbps 3.500 SIT 14,61 EUR
1 Mbps / 1 Mbps 4.500 SIT 18,78 EUR
....
40 Mbps / 8 Mbps 23.500 SIT 98,06 EUR
40 Mbps / 15 Mbps 27.500 SIT 114,76 EUR
Opomba 1: cene predstavljajo mesečne naročnine in že vsebujejo DDV.
Opomba 2: cene v EUR so informativne.

nej farbajo te cene kokr čjo...ko bodo pa dejanska koga tako priklopili nej jih pa pišejo, do takrat pa čist useen če jih majo - krivi oni al pa telekom, men je useenu

DeletedUser ::

zdej se bo spet čakal po pol ure, da se jih bo doblo na linijo... :)

G[e]c ::

4 Mbps / 512 Kbps 7.000 SIT

Pošten paket za mojo linijo, zdej bom pa tih:)

Telefon sm pa narocu pri telekomu, evo pa sm resu nekak svoj problem.

Hux ::

Ce si naroco telefon pri telekomu je se cejesi intenret.

G[e]c ::

Sej ga ne dobis, narocu sm prov nov prikljucek za starsa, ki sta hotla met staro cifro in navden isdn telefon.

Evo fantje to je poslovna strategija to kar dela T2. Počaka cigane Siolovske in udarijo ven še z 5x boljšo akcijo sam kaj ko jim pa v praksi ne laufa povsod tako dobro kot jim laufa na cenikih :( Pa tisti cenik z ISDN-jem bi lahko že zdavnaj ven vrgli, ker tisto je bolj kot ne zavajanje ljudi.

Zgodovina sprememb…

dean444 ::

A zdaj priklapljajo samo internet al ne.
xy

NavadniNimda ::

Alien :D tudi Voljatel ima skupno razvezan dostop v svojem ceniku. Zdej bomo pa Slovenci lepo mirno gledali, če jim bo dejansko uspelo nuditi to storitev, T-2 ju pa ne bodo dovolili. Me prav zanima, če si upajo...>:D

double post se opravičujem.

Zgodovina sprememb…

NavadniNimda fora je v tem da ima Volja ADSL in ne VDSL ter, da pri njih piše povezavo zagotavlja Telekom, kar saj pomoje nebo potem nobenih problemov. In če si opazil imajo tudi za skupno razvezan dostop prilagojene pakete tako kot diktera TK.

alienalien: Kakšn cenik z ISDN-jem?
jAcKaSS

No jaz sem sedaj prvič zavrtel cifro 059000000 in dobil zvezo v roku 5 sekund. Tok o temu da je skoz zasedeno.

Prav tako prej nisem spolnjeval pogodbe ker mi je ful folka govorilo da ni možen priklop samo interneta, operater pravi da je možno brez problema in da odaš naročilo in da si v roku 30 dni preklopljen.

Za foro rečem kolegici naj pokliče t-2 in vpraša isto in dobi popolnoma drug odgovor kot jaz, da za enkart še ni možno ker so v sporu s telekomom, da upajo da bo konc marca in da upajo da se ne bo zavleklo več kot do konca marca.

Drugač poznam dva človeka, ki jima internet ful dobro laufa, pri enemu tudi telefon ful dobr pri drugemu manjše težave.

Sedaj nevem al naj spolnem pogodbu pri t-2 ali naj grem na voljo. Kaj je boljše glede na to da od volje že 10 dni nisem dobil pogodbe domov rekel pa mi je da v roku 14-21 dni naj bi bil priklopljen pri njih.
Ima kdo že voljo in kako mu laufa.
xy

So mi pa na t2 rekli da ne vejo nič o novih cenikih
xy

wungad ::

Nic novega. Helpdesk itak vse izve zadnji :)
.

boris70 ::

Cakte mal a zdj je možn prklop skupno razvezanga dostopa al ne.

Upam da je, kr drgač je brezveze da so pocenil neki k sploh ne morjo prodat...
Boriss

boris70: Konc marca, če sm js prou razumel.
jAcKaSS

boris70 ::

Ce je to res pol je brezveze da so pocenil. Zgleda bom moru klicat jutr da preverm ka je zdj res
Boriss

Pa kje ste našli ta nov cenik od t-2? :\

Jaffa ::

www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

dmok ::

Nova ponudba T-2 je tudi že na njihovi strani: http://www.t-2.net/Opodjetju_0.html

d.

Kaj pa to ko mi firefox še vedno prikazuje staro stran? :D

ToniT ::

@Malkec
Ctrl-F5

Ma ne vem jaz sem sedaj klical amis in preklical odpoved ker sem jo posal, ker čakat da se spomnejo volja al t-2 preklapljat se mi res ne da. ker pri volji so me že na začetku začeli farbat in če je že tako sedaj pol ne bo naprej nič bolje.
T-2 pa tud sam ne ve kaj folku ponuja men reče da je možen samo internet in da ni problemov, čez 5 min moji kolegici reče da imajo težave s telekomom in da upajo da bo do konca marca- to če upajo še zmeraj pomeni da ni sigurno in s elahko razvleče za nekaj mesecev. Pocenijo ponudbo za storitve, ki jih sploh nimajo in ne vedo kdaj bodo v uporabi.
xy

Eno vprašanje zakaj t-2 niža cene samo za ponudbo če obdržiš telekom številko.
Ali ne bi bilo logično da zniža ceno interneta pri ponudbi kjer bi pri t-2 vzel telefon in internet, saj bi s tem dobili še več folka.
Po drugi strani pa mi tud ni logično da telekom preprečuje da bi folk uzel samo internet pri t-2 in pri telekomu obdržal telefon. Men bi bilo bolj logično da bi telekom želel preprečiti tiste, ki odpovejo telefon pri telekomu.
Jaz ne vidim logike pri tem.
Ja sedaj so tud na njihovi starni predstavljene nove cene- cca 1 uro nazaj še ni nič pisalo in njihov operater ni imel pojma o tem. Sem ju jaz rekel da sem na forumih bral on pa da o tem ne ve nič in da veljajo stare cene.
xy

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dean444 ()

wungad ::

Zato, ker si se vedno potencialni narocnik Telekomovega ADSL-a, ce te zavrnejo pri povprasevanju za VDSL.
.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: wungad ()

|SNap| ::

dean444, če bi prebral press release na njihovi strani, bi ti bilo jasno zakaj.

SasoS ::

dean444, različne odgovore dobivaš zato ker narobe sprašuješ. Vprašal si če je možno vzet samo internet - seveda je! ampak moraš vseeno odjavit stacionarni telefon :D. Ti raje vprašaj kdaj bo možen skupno razvezan dostop, tako da se bo vedlo kaj te zanima.

Ne ne saj jaz sem ga prav vprašal sam mu poudaril internet t-2 in da obdržim telefon pri telekomu.
xy

iration ::

T-2 je očitno že dobil v roke Siolov cenik adsl2+ in malo prilagodil pakete in pa cene. Po mojem skromnem mnenju bo T-2-jev 20/4 paket primerljiv z Siolovim 20/1 paketom, ali pa še malo slabše. In to, večji upload namreč, bo še naprej ostal glavni T-2-jev adut pri fizičnih osebah, pri pravnih pa seveda ostaja cena, če le ne bo Siol (končno!) izenačil cen fizičnih in pravnih oseb. Je pa fino videti, kako tale monopolistična družinica Telekom+Siol+Mobitel končno po dolgem času izda neko novo tehnologijo, ki pa je že v tem trenutku, ne ravno zastarela, pač pa vsaj cenovno nekonkurenčna, če spregledamo borno (glede na vdsl) upload hitrost, ki na novem super-duper adsl2+ dosega skromnega 1mbit, ponujali pa bojo menda samo 768kbs :D
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda
««
63 / 248
»»