» »

T-2: Informacije

T-2: Informacije

Temo vidijo: vsi
««
46 / 248
»»

Sergio ::

A je ze kdo usposobil TV preko VLC?

Imam Vooda 292, racunalnik pa ni na portu F G al H. A se da gledat IPTV na portih A-E? A moram nastavit kaksne mrezne nastavitve?

Hvala.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

twarlock ::

So kakšne ideje, kako pospešit uresničitev naših pravic?

skupinska tožba kakih 100 nezadovoljnih uporabnikov (varovalke) pa par 100 potencialnih uporabnikov k'so že oddal povpraševaje pa ostajajo brez neta zarad "mučk"?
enga odvetnika k'ma muda pa ga srbijo % zarad potencialnih odškodnin...

polde66 ::

zadeva bo sicer ok, samo se bodo stvari spet vlekle do...let Trenutne rešitve ni. Dokler ne pride ven ADSL2 pomoje. Najboljš je tega črička vrhovnga od telekoma nekje počakat pa čebovanje, no včasih se je zadeva obnesla:D
polde

elhombre ::

@twarlock
Mogoce je kje pravnik ki se je prijavil na T-2 in ima probleme.Javi se,gremo v akcijo.
Doomsday is coming!!

NavadniNimda ::

Folk, sej bitka je odločena.:)) Sedaj bo potrebno pokazati malo sočutje in razumevanja za potolčene poražence.:O Lahko bi jim rekli tudi luzerji...>:D :D

ambroz ::

@elhombre

Ja, ideja je dobra.

Samo glede na to, da ima Belco telefon možnost imenika, ki se mi zdi priročen, bi bilo škoda ne izkoristit ga. Mogoče je treba samo kje v nastavitvah konfigurirat, da ti pokaže, ko iščeš določeno osebo, njegovo ime in ne številke.
Ker recimo listati po številkah je neuporabno. Če hočem poklicat Pepeta Napaka, bi rad zlistal do njega po priimkih, ker telefonske same mi nič ne pomagajo - razen če se ti približno dozdeva, da ima Pepe Napak tisto, ki se "nekje na 5 začne in na 8 konča".
Če je to samo stvar konfiguracije, bi lahko to iz T-2 centrale nastavili (če tole kdo iz T-2 telefonije zdajle spremlja).

Nasploh je tale Belco pravo presenečenje v pozitivnem smislu. Sem mislil, da bom ISDN telefon pogrešal, pa ga ne, samo imenik malo moti.

Lep pozdrav,
Ambrož

twarlock ::

a še komu iz šk.loke dons čist hebe t2... namest 10/10 mam 2/1 :|

nejcn ::

A komu od vas ze delajo kaksni podnapisi na t2 tv? Jst sm v bistvu mal razocaran... Nemscine ne znam glih najboljs in edini filmi ki so v tej programski shemi so sinhronizirani v nemščino. Ne vem zakaj morajo nemci vse sinhronizirat namest tega da bi samo nemske podnapise dal...

@ambroz
Belco rabi nov software,ki naj bi ga napisali fantje na T-2.Za pocakat bo.Mogoce bo pa kmalu DSC zacel uvazati Belco-3000 wireless telefone in bo vsa zadeva se bolj elegantna.
Doomsday is coming!!

Tear_DR0P ::

kakšna je sedaj kaj situacija? jaz bi namreč rad obdržal telekomov telefon mel bi pa T2 net se že da izvest al še ni mogoče?
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

gregy ::

@Sergio

kolega (Celje) ima preko VLC T2 .. se pravi enega na TV .. default .. enega pa preko VLCja na računalniku .. dela ... sva v petek imela debato o tem

.. lahko ti zrihtam kontakt

Dej, ce lahko, nej tvoj kolega napise mali vodic na forum. Mislim da bo dostim ljudem prisel prav. Hvala.
on se ji zoperstavi.

gregy ::

sure .. mu bom rekel .. je pa rekel, da je moral to narediti z dvema mrežnima karticama ..

SasoS ::

Sergio: Tema o VLCju že obstaja tu. Tudi smo že pogruntali zakaj ne dela (in ne bo delal) TV na portih A - E (hint, tv je označen z vlan headerji :P)

Super. Tega sem se bal. :)

Bomo pa dal se eno mrezno v racunalnik. Hvala za info.
on se ji zoperstavi.

Duke_Nuke ::

Če je še kdo v dvomil v to kdo je bad guy! Razpletanje tele moje zgodbice preklopa iz T1 na T2 je za na sodišče, če ne vsaj za objavo v vseh oblikah javnih medijev.

Po enomesečnem čakanju sem kontaktiral obe podjetji in po opravljenih vsaj 50 klicih, večinoma na Telekom, je prišlo da "razjasnitve" položaja. Veš da...

Kratek itinerarij:

-23.12. oddana vloga za preklop s strani T-2 na Telekom
-do 13.1 sprenevedanje Telekoma, da prijave ni sprejel (večkrat preverjeno)
-po kontaktiranju na T1, se je končno našel nekdo, ki mi je citirano povedal razlog za nezmožnost storitve ("...kolokacija na centrali tampatam ni urejena...", kar sem seveda takoj preveril pri serviserju T-2, ki mi je odvrnil, da to sploh ni res in da je ravno preklopil že n-tega na taisto centralo in da jim lepo dela)
-13.1 dobi po enem mesecu od Telekoma T-2 sporočilo, da storitev ni možna in seveda pbrez obrazložitve (potem, ko jo je odobril več kot mesec nazaj)
-16.1 T-2 dobi na vezo odgovorno osebo na T1 za obrazložitev zakaj preklop ni možen in jim povejo, da je stranka izrazila željo po NEpreklopu (kdaj naj bi jim jaz to rekel???;(( Kako si lahko izmislijo tako ostudno laž sem se spraševal) Nato pa sem povezal par stvari razplet je dokaj spletkarsko logičen. Odgovorni, ki izdaja naloge za preklop je misleč na dobrobit T1 (račun za dial up imam konstantno okrog 20tisoč) interno za Telekom si prvič zlagal, da ni kolokacije urejeno in druga laž za T-2, katerim prve laži ne bi mogel navesti, ker bi oni sami najbolje vedeli, da to ni res, pa je navedel, da se je stranka premislila!!'??

Halo, T-2, pa kaj s te kar verjeli ali kaj. Imate podpisano pooblastilo o odklopu PSTN in svojo pogodbo in nič ne urgirate ko vam nekdo na Telekomu naflanca tako prosojno laž. Ima mogoče nikoli izrečeno izjavo posneto ali vprašano drugače, kako naj bi bila trditev Telekomovca o neobstoječem klicu oz. izjavi pravnoformalno tehtnejša za vas kot podpisana pooblastila in pogodbe?:\

Upam, da se bodo potegnili za posameznika in bodo upoštevali svoje pogodbe. Sam ne morem zmagati proti pravni osebi in to pri stvareh, ki so bolj v domeni borbe med pravnimi osebami (T1-T2).
Experto Credite

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Duke_Nuke ()

d0rK ::

Pogodbo poslal 4.1. danes dobil odgovor, da je priklop mozen.

Yuhej.

rh^ ::

Mi lahko kdo priporoča kak dober wireless router, da mi ne bo takoj pri p2p obremenitvi zaštekalo. Hvala.

Kaj mi je za narediti oz. kaj lahko naredi posameznik, kateremu so se pravne osebe odločile nagajati in zavlačevati pri preklopu, verjetno samo zato, ker imajo korist od njega, da čimdlje vlečejo visoke telefonske račune (ki jih jasno povzroča predvsem dial-up internet)
Izjeme so tudi del pravila, tudi če sem en redkih s tem problemov in večina že veselo uporablja T-2 storitve, se v mojem primeru kot opisano lomijo kopja samo zato ker se je en referent na T1 odločil, da se jim splača me zadržati(molsti) in s tem požirati moje živce.
Medtem ko ti drugi (T-2) zaenkrat ne nudijo nobene pomoči. Se počutim že skoraj kot Don Kihot v boju z mlini na veter:P
Experto Credite

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Duke_Nuke ()

Jaffa ::

Dvomim, da majo SAMO od tebe kakšno korist, ti si kot kaplja v morje. Razlog je po mojem kje drugje in ne v "moljžnji"... 8-)
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

Ch4N93 ::

@ rh^:

trenutno je best buy Asusov WL-500G Deluxe. Linksys je namreč v četrti reviziji zmanjšal količino RAM-a v svojem WRT54G, kar neposredno vpliva na št. povezav. (sicer sta zgrajena na istem čipsetu)
Ni nam lahko...

MEDENA ::

tudi jaz priporočam tale ASUS WL 500 G DELUXE

@Jaffa: Če veš še kakega poleg vseh obdelanih v tem forumi, izvoli navesti. Odločanje o možnosti preklopa oz. nato o izdaji naloga na podlagi sprejete vloge s strani T-2 ima referent za določeno področje(kot, da bi bil šef monterjev). Potem ko je priklopljenih že par ne centrali ni več smiselno razmišljati o kolokacijskih problemih centrale. Ostanejo samo nelogične in samovoljne poteze (ne)odgovornega posameznika na Telekomu, ki je odgovoren za izdajo nalogov na področju v katerem se nahaja tudi "tvoja" centrala. Je taku?
Experto Credite

BananaMan ::

mogoče ve če bo T2 kdaj v bližnji prihodnosti omogočal raznorazno (web)hostanje, gameserverji itd. itd. ?
junkie

TRIROG ::

Zdej pa ze zgublam potrpezljivost ...

moja T2 (trnova pot 2 ) ...
sredi oktobra sem na t2 poslal pogodbo ... naprej gre nekako takole ...

5.11.05 t2 prejme negaitven odgovor ker je slo za skupno razvezano zanko
si recem uredu telekom kriv

18.11.05 nova pogodba
dobim novo pogodbo od t2 in ker imamo omarico na hisi za celo ulico si recem

21.11.05 zahtevana nova poizvedba
poslejo telekomu poizvedbo ...

7.12.05 prejeli pozitiven odgovor
t2 prejme pozitiven odogvor od telekoma- priklop je mogoc, mi recejo da bom kmalu priklopljen, najkasneje do 20 januarja ko bojo sla narocila naprej ...

13.1.- zapadla rezervacija parice - zahtevali novo poizvedbo
ker ne posljejo narocila za izvedbo del - oz ker telekom pravi da je sploh nikdar niso dobili narocil za 100 narocnikov - tako trdi namrec t2 ( zdej ze mal sumim da so zajebal pr T2)
nihce me nic ne obvesti ...ne poklice

16.1.klical izvedel za zapad
dane spoklicem kar tako kaj se dogaja . in mi recejo ... da ne bo nic do februarja ker bo tako dolgo trajalo ...MISLIM!!!!!

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
6.2. potece 15 dnevni delovni rok za poizvedbo
od tega datuma ima T2 na voljo se 3 dni da izvede priklop ... po tem preklicem pogodbo ker so NESPOSOBNI!

Malkec ::

Zakaj ne morete bit bol potrpežljivi? Ne pozabite, da je t-2 začel delovati pred slabimi 3 mesci.
Tak da treba bo potrpet, če hočemo spravit SiLoL in Telekom iz monopola.

Sam sem čakal na kabl 2 leti in bom tudi sam presedlal na t-2. :\

Lahko kdo, ki je iz štajerskega konca pove kakšno je stanje glede pingov na t-2? Hvala.
/* Xaser 3 * 939 dual sata 2 * Opti165 (ccb1e0608mpmw) @2933 MHZ*/
/*TT 120 * X800 XL *1GB Transcend pc 3200 * MAxtor 160 GB SATA II /

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Malkec ()

|bLaD3| ::

Men je zdele začel kr Vood utripat sam od sebe, zgleda je bil nekakšen update :D

mitjasen ::

Men tut ja.Pa vse povezave prekinlo.To je že drugič da blinka v enem mescu.
Kaj pa so delali zvečer,vsake tolko je povezava padla.;(

SasoS ::

Baje je včeraj bila Brnčičeva brez štroma...

Meni pa luč sesuje modem >:D. Sicer nisem 100%, ampak v kuhinji imam luč ki včasih (predvsem ko je dalj časa prižgana, zato ne morem kar sprobavat) ko jo ugasneš povzroči da žmrkne televizija...zdaj sem 2x že opazil da je istočasno padel dol tudi net (modem je blizu kuhinje ja, precej bližje kot TV). Kaj bi to lahko bilo? :\

Manu ::

Pristojnosti APEK-a (med ostalim):

Agencija podpira interese državljanov EU, med drugim tako, da zlasti:
1. zagotovi, da imajo vsi državljani dostop do univerzalne storitve;
2. poskrbi za visoko raven varstva potrošnikov pri njihovem poslovanju z dobavitelji, zlasti z zagotovitvijo možnosti preprostih in ne predragih postopkov reševanja sporov prek institucije, ki je neodvisna od vseh nevpletenih strank;
3. prispeva k zagotavljanju visoke ravni varstva osebnih podatkov in zasebnosti;
4. pospešuje zagotavljanje jasnih informacij, zlasti tako, da zahteva preglednost tarif in pogojev za uporabo javno komunikacijskih storitev;
5. obravnava potrebe posebnih družbenih skupin, zlasti uporabnikov-invalidov;
6. poskrbi za ohranjanje integritete in varnosti javnih komunikacijskih omrežij.

@Duke_Nuke
Vse to kar se ti je zgodilo natančno opiši v pismu ter ga pošlji na APEK z zahtevo, da naj poskrbijo, da se to več ne bo dogajalo drugim uporabnikom in naj ti pomagajo pri tem sporu (pri katerem ti nisi imel čisto nič) pri katerem si utrpel materijalno škodo (telefonski impulzi, ter tvoj dragoceni čas (napiši tudi koliko je vredna tvoja ura pri intervenciji spora in koliko časa si porabil za to)) in mogoče navedi še kaj materijalnega) pri reševanju spora in za povrnitev v denarju za tvojo čustveno prizadetost (mogoče najdeš kakšen boljši izraz sam) zaradi navedenega spora (pri katerem nisi imel nič in si največ oškodovan).

Bodi jasen, natančen in odločen. Morajo ti odgovoriti - končno to so pristojnosti APEK-a.

Pristojnosti APEK-a dobiš na tej strani.

Če ne veš za svoje pravice, se tudi ne boriš zanje in posledično vsak dela s tabo kot mu je volja. Kot sem že rekel, čimveč nas bo takih, ki se bomo odločno in vztrajno zavzeli za svoje pravice (ki nam absolutno pripadajo) tem večja je možnost, da se bodo stvari spremenile. Poročaj o odzivu.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Manu ()

@Saso5
Probaj priklopit PC,modem,switch in STB na drugo varovalko,ce se to ne pomaga pa zamenjaj vso elektricno napeljavo.Jaz sem imel vedno motnje kadar se je prizgal ali ugasnil hladilnik.Ko je bila enkrat vsa elek.instalacija obnovljena so se ti problemi nehali.Najprej pa poklici elektricarja in naj ti vgradi nekaj dusilk/kapacititorjev.
Doomsday is coming!!

wechta ::

Poslal poizvedbo na t-2, pa so telekomovci rekli, da je odgovor NE. Kar tako, brez kakršnikoli objasnitev????

Stanje je naslednje: nimamo ne telefonskega prključke, ne ADSL, torej nič od siol-a ali telekoma! No in potem kr rečejo, da priklop ni možen in basta! Drugače pa žvimo v Ljubljani, BS3 (bežigrad). Mislim, a če grem zdej k siolovcem pa jim rečem da hočem imeti ADSL, a potem pa kr bo možno al kaj??? Mogoče kdo ve, zakaj je šlo narobe in kako je odgovor NE sploh možen, torej v katerih primerih. Kot drugo pa, kaj bi vi sedaj naredili???? Siol pa rajs ne bi najemal....

hvala in lp, Peter

infidel ::

Wechta: Kot sem zvedel tudi samod kolega pred kratkim, ki je v podobni situaciji bos moral vzet prikljucek pri Telekomu, ga placat, ga odpovedat, sele nato T-2. Svasta.

OZZY ::

@wechta Nimaš telefonskega priključka in pol se prašuješ zakaj ni možno. Verjento pol tudi kablov ni napelanih ali pa jih imaš ampak nisi prikljjučen na T-omrežje.
Go with the flow.

http://sergej.si/t2/t2-vlc.JPG

:D

Pri ta sestem je zacelo pa mal stekat.
on se ji zoperstavi.

OldSkul ::

OMG, noro.

MEDENA ::

Še kdo ve kako in kaj z daljincem upravljat VLC ???????? A res ni nobenega drugega programa razen VLC?

|bLaD3| ::

Pri osmem zacne stekat :D

clarity99 ::

infidel:

ni nujno, jaz sem imel tudi isto situacijo, pa so me priklopili cisto brez problema, ne da bi kaj narocal pri telekomu.

Mirtma ::

Mi lahko kdo razloži tole:
21.12. pošlje T2 rezervacijo (oziroma naročilo za priklop Telekomu). Kolikor vem, ima T1 čas 14 ali 15 dni. Sedaj pa izvem, da je rezervacija potekla, ker priklop ni bil opravljen, in mora T2 poslati novo poizvedbo (ali rezervacijo) ?!? Zakaj ni bil priklop opravljen? Na GSMu sem stalno dosegljiv, iz države nisem šel nikamor, kar se mene tiče, bi me lahko priklopili...Torej, če Telekom priklopa ne opravi, poteče rezervacija? Kakšen smisel ima rezervacija, če lahko T1 kar pusti, da le ta poteče...? Nič mi ni jasno.

Gregor P ::

Morda vas zanima v toliko, da vaša pritoževanja ne naletijo vedno na gluha ušesa;)

Delo.si: Neskončno čakanje na internetni priključek

Nekateri uporabniki morajo brez pojasnil na priklop (prehod) na širokopasovne internetne povezave čakati tudi več kot dva meseca, kar je povsem nesprejemljivo.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Tody ::

ej a se da TV gledat tud če nimaš naročnine na TV ?

deniss23 ::

kako je s teletextom...men ne deluje?

uporabnik12 ::

Kaj danes gredo route po celem svetu. Do arnesa preko 19 hopov. Ni vec sixa?

djurodrljaca ::

No tudi mene so danes priklopili.

Res da sem na priklp čakal več kot 3 mesece (2 meseca čez roke določene s strani telekoma), ampak končno sem priklopljen.

Edini problem, ki ga imam (kot sem prebral nisem edini) je ta da se mi ping ne spusti pod 23ms (toliko je minimalno, če pingam t-2 dns), drugače sem pa (vsaj trenutno) zadovoljen s hitrostjo: kot pravi speedtest.si: upload okoli 1.5Mbps in download okoli 9.5Mbps.

predator32 ::

No danes,telekomov serviser porihtal zadevo..link lučka začela svetit,se pravi so me povezali..sedaj samo vprašanje glede telefonije..ven ne morem še klicat..kako dolgo še in zakaj? pa zasnima me..nastavitve telefona..je treba vse tko naredit kot piše v priročniku na t-2 strani za telefon..se pravi vpisat IP in ostalo...?

delfinus ::

to predator32: Kolega je dobil telefon na petek, telefon mu je za izhodne klice zacel delat v treh dneh. Nastavljal ni nic.

rh^ ::

Jaz imam ping do dns1.t-2.net 7ms. Tako da nimam problemov :D

x45 ::

Imam T-2 opremo doma že dober teden in lučka utripa za link in nič ne dela, pa še niso porihtali. TK bi moral vzet ene varovalke ven. kaj naj naredim kolko dolgo to traja in na koga se naj obrnem.

hvala.

mitko25 ::

Pravkar mi je tehnik na helpdesku razložil, da bo telekom začel odstranjevati plinske varovalke v začetku februarja!
Vsem, ki imamo-te težave pri uploadu, naj bi kot v opravičilo odprli pipice na modemu. V mojem primeru (imam 10/2 paket) na 18/15, za kolikor se mi poveže modem.:))
l.p.M.
««
46 / 248
»»