Forum » Omrežja in internet » T-2: Informacije
T-2: Informacije
Temo vidijo: vsi
kriko1 ::
Ima kdo zadnje case tezave z IPV6 na T-2?
Ping droppa vse pakete, traceroute direktno iz usmerjevalnika mi vrne tole:
Ping droppa vse pakete, traceroute direktno iz usmerjevalnika mi vrne tole:
traceroute to www.google.com (2a00:1450:400d:802::2004), 30 hops max, 16 byte packets 1 2a01-260-1060--2.link6.t-2.net (2a01:260:1060::2) 3001.883 ms !H * 5.630 ms !H
kriko1 ::
Dobil odgovor - staticno konfiguracijo je mozno narociti samo se na poslovnem prikljucku, ostale fizicne osebe so preseljene na novi sistem.
Potrebno je omogociti DHCP-PD, sedaj spet deluje.
Potrebno je omogociti DHCP-PD, sedaj spet deluje.
starfotr ::
barakus ::
Ali kdo tukaj uporablja t-2 mobilni paket in kako je kaj zadovoljen s pokritostjo po sloveniji ter v tujini? Kako je pa s prenosom podatkov, kjer ni t-2 omrezja?
6151 ::
2,5 leti nazaj sem uporabljal. V sloveniji sem imel samo telekom 4G ročno, tujina je pa zajebavala, skoraj nikoli nisem imel uporabnega prenosa podatkov - zelo negativna izkušnja. Menda so do sedaj izboljšali
Dami ::
Ali kdo tukaj uporablja t-2 mobilni paket in kako je kaj zadovoljen s pokritostjo po sloveniji ter v tujini? Kako je pa s prenosom podatkov, kjer ni t-2 omrezja?
V Sloveniji uporabljaš telekom omrežje za vse in načeloma ni večjih težav. Problem nastane ko telekom včasih zapre pipico ker T2 škrtari in nato ni omrežja in ne dela nič. T2 omrežja pa tak skor nikjer ni.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.
broken/link ::
Ta mobilna t2 telefonija je bolj... tako... da jo imajo. Se mi zdi, da nimajo neke resne usmeritve in ne vejo točno, kaj bi z njo počeli. Včasih so imeli precej problemov z njo. pol v eni točki, so gostovali na simobil omrežju. sedaj pa spet telekom. Znotraj slovenije načeloma dela. Pol k enkrat zapustiš to našo lepo deželico je pa kot je. Par let nazaj vem, da so bili veliki problemi. kako je sedaj, ne vem.
lol, kaj?
Problem nastane ko telekom včasih zapre pipico ker T2 škrtari in nato ni omrežja in ne dela nič.
lol, kaj?
J.McLane ::
Po enem letu kar smo na T2 se je enkrat dopoldne zgodilo da net preko GVO optike ni delal, ampak takrat ni delalo vsem v okolici ne glede na operaterja. Gsm ima tašča, ne vem kako dela se ne pritožuje, pač uturiš enemu nezahtevnemu uporabniku v familiji druge pa daš na hot mobil
Lahko pa rečem da je TV vmesnik nekaj boljšega pri T2, pa še aplikacija za smart TV je samo 1€/mesec in omogoča vse kar ima STB.
Lahko pa rečem da je TV vmesnik nekaj boljšega pri T2, pa še aplikacija za smart TV je samo 1€/mesec in omogoča vse kar ima STB.
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci
Vanadium ::
Jaz in žena imava v paketu mobilno telefonijo že več kot 2-3 leti, odkar je telefonica skinila pogodbe za gostovanje (na sim kartici si imel roaming 1 in roaming 2) in so začeli sami podpisovat med operaterske pogodbe ter dali nove sim kartice dela roaming občutno bolje. V Sloveniji dela telefonija zadnje čase b.p (razen ko telekomu dol pade kaj ampak potem tudi njim ne deluje) res je pa, da imam ročno vedno na telekom omrežje, tujina kar sem bil po njej mi je tudi delala normalno (Avstrija, Italija, Nemčija, Hrvaška, BIH, Srbija) tako da nevem jaz sem načeloma zadovoljen.
Če greš pa v kake eksotične države je pa bolje imeti od Telekoma Slovenije sim kartico, pa tko sam v vednost da je pomoje ekosotika za T-2 že kaki Egipt ipd...
buttcrack ::
Je mogoče kdo pred kratkim pristopil k t-2 in mi pove katere routerje dajejo sedaj zraven.
Veron ::
Meni je šlo na živce izredno slabo preklapljanje med T-2 3G, T-3 4G in Telekom 4G. Opcija, da si nastavim ročno Telekom zame ni prišla v upoštev.
Voluharr ::
Oćitno nekateri ne preberejo...
Napišeš za kakšen tip povezave je tu govora ?
Je mogoče kdo pred kratkim pristopil k t-2 in mi pove katere routerje dajejo sedaj zraven.
Napišeš za kakšen tip povezave je tu govora ?
Backup, VPS, kolokacija: https://reavisys.si
Optika po t-2 optiki. Sedaj imam en 6+ let stari innbox, ki pa nekaj štrajka po wifiju zadnjih par mesecev.
Mikrohard ::
Tudi T-2 ima že lastno GPON omrežje. Vse kar se na novo gradi, je GPON. Ne glede na operaterja. Na P2P optiki dobiš pač ekvivalentnega Innboxa.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Mikrohard ()
Voluharr ::
Smo pred časom na T-2 debatirali, ko so ravno po rokah nosili Iskratelov OLT in pravijo, da se računica s PtP switchi enostavne ne izide.
En GPON OLT pokrije kar nekaj normalnih stikal in je menda preveč razlike.
En GPON OLT pokrije kar nekaj normalnih stikal in je menda preveč razlike.
Backup, VPS, kolokacija: https://reavisys.si
Robert15 ::
Jaz sem se oktobra prestavil iz A1 na T2. Sedaj dajejo iskratelov Innbox v60-u. Gre za univerzalni adsl vdsl optični modem. Hitrost imam sedaj slabšo, netflix pa dela normalno. Na a1 netflix ni bil uporaben. Od centrale je moja linija dolga 1.070m.
Danes dobil zamenjavo, na 5G wifi nič ne zajebava, tko da je bil očitno router že zdelan.
sedaj me pa matra kako dobiti stojalo z routerja, da ga dam na steno kot je bil predhodnik.
Ne upam preveč na silo, da ne bo kaj počilo.
sedaj me pa matra kako dobiti stojalo z routerja, da ga dam na steno kot je bil predhodnik.
Ne upam preveč na silo, da ne bo kaj počilo.
https://t-2.rula.net/viewtopic.php?t=88...
Pod "garancijsko nalepko" in še malo nižje dol sta dva jezička, ki ju moraš dvigniti (z izvijačem) in nato povlečeš podstavek v desno (gledano z zadnje strani).
Spodaj imaš luknje za nataknit na vijake 4-5mm samorezni
Z WiFijem na T-2 routerju sem zelo razočaran, ne nese prav daleč, konference preko Teams prekinjale, sem kupil eno enoto TP-Link Mesh M4 za 60 eur, postavil na malo boljšo lokacijo pod televizijo (kolikor toliko zgleda izdelek brez anten) in pokrijem 3 etaže z najmanj 30 Mbps, celo v kleti kjer mi je kazalo signala -90 db sem dobil povezavo in je delovalo z 20 Mbps.
Sem pa videl reklamo pri T-2 da ponujajo Mesh WiFi Iskratel dve enoti za 5 €/mesec oni že vedo zakaj v osnovi ponudijo zelo omejen WiFi.
Sem pa videl reklamo pri T-2 da ponujajo Mesh WiFi Iskratel dve enoti za 5 €/mesec oni že vedo zakaj v osnovi ponudijo zelo omejen WiFi.
Matej_K ::
Ta tp-link mesch imaš s kablom potem povezano z ruterjem?
Si na ruterju potem wifi ugasnil?
... .. .
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matej_K ()
Že od kamene dobe dalje velja, da je za zadovoljivo delovanje potrebno kupiti svoj router in imeti svoje dostopne točke, ne se pa šlepat na ponudnikovo opremo.
Seveda je vse samo biznis, tudi najem opreme. Še huje je, da najemate tudi modem, pa tega sploh ne veste, koliko plačujete na mesec.
Seveda je vse samo biznis, tudi najem opreme. Še huje je, da najemate tudi modem, pa tega sploh ne veste, koliko plačujete na mesec.
Ta tp-link mesch imaš s kablom potem povezano z ruterjem?
S kablom, nastavljen je kot AP in ne router. Na T-2 routerju bom WiFi ugasnil.
Že od kamene dobe dalje velja, da je za zadovoljivo delovanje potrebno kupiti svoj router in imeti svoje dostopne točke, ne se pa šlepat na ponudnikovo opremo.
In kako se znebiš stroška najema modema od operaterja, a ni to skriti strošek? Ali lahko priklopiš svojega in operaterju rečeš za popust?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: J.McLane ()
Ne moreš se znebit tega stroška, je vključen v ceno. Vendar če bi bil posebej specificiran, bi marsikoga bolela glava, koliko preplača šrot od ponudnikove opreme. Za ta denar bi v nekaj letih dobil dobro robo, ne pa nekih najcenejših jajčk. Res pa je, da zagotavljajo menjavo v primeru okvare. Meni v vseh letih ni skurilo ničesar. Ko sem imel DSL sem vedno izklopil zadeve, sedaj ko je optika pa še nikoli.
All ::
mailer ::
Zvišal so hitrosti za vse pakete. Pohvalno. Osebno bi raje imel 1080 ločljivost za tv, kot pa sedaj 720.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz
harvey ::
Zvišal so hitrosti za vse pakete. Pohvalno. Osebno bi raje imel 1080 ločljivost za tv, kot pa sedaj 720.
Ja, če si na GPON od Telekoma moraš spremembo hitrosti naročiti, da ti jo nadgradijo in vklopijo. Oranžni diamant na gpon po novem 600/40.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
FrEaKmAn ::
Vprašanje: imam optiko 10/10 vendar sem se vezal za 24 mesecev in dobim 100/10 za isto ceno kot 10/10 oz 24,99. Ker mi je to poteklo, so mi avtomatsko zaračunali kot da imam 100/10 (torej 30.99). Nisem dobil nobenega obvestila da mi poteče.
Razumem da je na moji strani da spremljam trajanje pogodb, vendar če se ne motim, imam pogodbo za 10/10 in ne 100/100. Torej bi mi morali oni še vedno zaračunati 24.99. Ali ima kdo več izkušenj glede tega? Zdi se mi da tako samo zvišajo ceno, potem pa če opazil ali ne je pa moja težava.
Razumem da je na moji strani da spremljam trajanje pogodb, vendar če se ne motim, imam pogodbo za 10/10 in ne 100/100. Torej bi mi morali oni še vedno zaračunati 24.99. Ali ima kdo več izkušenj glede tega? Zdi se mi da tako samo zvišajo ceno, potem pa če opazil ali ne je pa moja težava.
modelno1 ::
Narobe razumeš. Imaš paket 100/10, ki ga z vezavo dobiš za ceno paketa 10/10, zato so ti ga po preteku vezave zaračunali po polni ceni.
Drugače je to stalna ponudba, samo pokličeš, da bi spet aneks, pa je.
Drugače je to stalna ponudba, samo pokličeš, da bi spet aneks, pa je.
Respect the bacteria! They are the only culture some people have.
MrStein ::
Pogodbo pogledat.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
MisterR ::
T2 uporablja telekomovo omrežje za mobilno omrežje?
Če ne, je gostovanje v telekomovem omrežju brezplačno?
red_baron ::
Vm1999 ::
Res je, splača se ročno nastavit na Telekom omrežje, ker je T2 obup.
Moraš pa potem ob prehodu meje nastavit nazaj na avtomatsko.
Moraš pa potem ob prehodu meje nastavit nazaj na avtomatsko.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vm1999 ()
sem zadnjič poizkusil ročni izbor na telekom, pa konstantno nekaj preklaplja oz. izgublja signal in se potem telefon oglaša... kot da bi prejel sms oz. če se hitro nazaj poveže, je samo pol tega zvoka...
Imam pa MiA1 s crdroid romom...
Imam pa MiA1 s crdroid romom...
No jaz sem imel ravno obratno izkušnjo. Eden od dveh telefonov, ki se gibljeta na istem območju je imel dva meseca težave z dosegljivostjo.
Oba na T2, avtomatska izbira omrežja. Po primerjavi izpiskov se je izkazalo, da na prvi vzpostavi cca 50 sej na mesec, drugi čez 900!
Odkar sem tega, problematičnega prestavil ročno na Telekom in na 3G only, se je zadeva uredila.
Je pa telefon ravno na takem območju, kjer je tudi T2 oddajnik, poleg ostalih.
Mislim, da je telefon non-stop preklapljal med 3G/4G in Telekom/T2, saj je imel zabeleženo veliko število sej pri obeh, čeprav na omenjenem T2 oddajniku ni 4G.
Oba na T2, avtomatska izbira omrežja. Po primerjavi izpiskov se je izkazalo, da na prvi vzpostavi cca 50 sej na mesec, drugi čez 900!
Odkar sem tega, problematičnega prestavil ročno na Telekom in na 3G only, se je zadeva uredila.
Je pa telefon ravno na takem območju, kjer je tudi T2 oddajnik, poleg ostalih.
Mislim, da je telefon non-stop preklapljal med 3G/4G in Telekom/T2, saj je imel zabeleženo veliko število sej pri obeh, čeprav na omenjenem T2 oddajniku ni 4G.
NejcSSD ::
Razmišljam o selitvi iz NEO Svet C na Oranžni diamant HBO. Z vključenim HBO na NeoSvetC prišparam na T2 v 3 letih 1000eur+ ( 78+10,20 * 36 = 3175 ) napram (40*12 + 70*24 = 2160).
Motita me edino dve stvari:
-Telekom z GVO naredil GPON in mi T2 daje samo 600/40 (Telekom pa 600/100 z možnostjo 1000/100)
-Vprašljiv mobilni T2 paket kako se obnese to z gostovanjem v Telekomu?
Plusi T2:
-Full Smart App 1EUR mesečno
-odlično vrtenje vsebin s predogledom
-50gb je dovolj mobilnih, 300gb na NEO Svet C je overkill
Plusi NEO:
-NEO boljši v iskanju vsebin
-Hitrosti (edini upload 100), najzanesljivejši pregovorno, tudi support dober
Minusi NEO:
-HBO paket posebej, v Modri plus sem imel vključeno brezplačno
-Smart app je samo za AndroidTV in še to LITE kot Tvin/NEO.io in kar 1,5 mesečno
-visoka naročnina
Kaj bi vi naredili? Sem obstoječ Telekom Modri uporabnik.
-Telekom z GVO naredil GPON in mi T2 daje samo 600/40 (Telekom pa 600/100 z možnostjo 1000/100)
Plusi T2:
Plusi NEO:
Minusi NEO:
-Smart app je samo za AndroidTV in še to LITE kot Tvin/NEO.io in kar 1,5 mesečno
-visoka naročnina
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti
Zgodovina sprememb…
- spremenil: NejcSSD ()
sloxl8 ::
Sem imel Telekom in presedlal na T-2. Ni mi žal in za Telekomom niti pod razni ne jokam. Največji plus je bil zame ravno dober UI na T-2.
Jaz imam na mobilni T2 le starše, ker sta minimalna porabnika in ne porabita niti 1k enot v najmanjšem paketu pa še pri tem sem imel zgoraj omenjen problem.
Če že, potem nastaviš ročno na Telekom, ampak še vedno so Telekom, A1, Bob, HoT veliko bolj zanesljiva izbira. Imaš na T2 forumu več mnenj, tako za in proti, glede njihove mobilne storitve.
Glede odzivnosti tehnične podpore T2 imam dobre izkušnje. TV vmesnik je dosti bolj dodelan glede same uporabe, kot pri konkurenci (na primer Telemach je poden proti T2), glede same kvalitete slike pa ne morem sodit, ker sam uporabljam Chromecast, tako nisem deležen 1080p, ki je baje po novem na HD programih - je za preverit, če to sploh velja za GPON.
Če že, potem nastaviš ročno na Telekom, ampak še vedno so Telekom, A1, Bob, HoT veliko bolj zanesljiva izbira. Imaš na T2 forumu več mnenj, tako za in proti, glede njihove mobilne storitve.
Glede odzivnosti tehnične podpore T2 imam dobre izkušnje. TV vmesnik je dosti bolj dodelan glede same uporabe, kot pri konkurenci (na primer Telemach je poden proti T2), glede same kvalitete slike pa ne morem sodit, ker sam uporabljam Chromecast, tako nisem deležen 1080p, ki je baje po novem na HD programih - je za preverit, če to sploh velja za GPON.
NejcSSD ::
Mislim da niso vredni da dam 1000eur več Telekomu v 3 letih za isto razen za večji upload? 50gb mobilnih je dovolj in če nastavim ročno Telekom bi moralo bit ista mobilna izkušnja?
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti
Jaz sem opisal svoje izkušnje. Samo pravim, da preveri malo še na kakem drugem forumu bolj detaljno glede T2 mobilne, kakšne so npr. hitrosti prenosa na T2 in T2 gostovanje na Telekomu, da ne bo potem kakih presenečenj.
Izkušnja verjetno ne bo povsem ista kot na Telekomu.
Izkušnja verjetno ne bo povsem ista kot na Telekomu.
ETI3n ::
Razmišljam o selitvi iz NEO Svet C na Oranžni diamant HBO. Z vključenim HBO na NeoSvetC prišparam na T2 v 3 letih 1000eur+ ( 78+10,20 * 36 = 3175 ) napram (40*12 + 70*24 = 2160).
Plusi T2:
Plusi NEO:
Minusi NEO:
-visoka naročnina
Pa si se ti pozanimal pri T2-ju glede hitrosti? Ker vem, da ob doplačilu lahko dobiš hitrost tudi do 1000/100, tako so mi potrdili ob klicu.
MrStein ::
T2 uporablja telekomovo omrežje za mobilno omrežje?
Uporablja oba, preklaplja avtomatsko.
Cene so v novih paketih enake, so pa v starih imeli višje cene, če si bil priklopljen na Telekomov signal.
Kot so že drugi rekli, je signal T-2 precej ubogi (ne vem, kako je zadnje čas, imam izkušnje od prej) in je bolje nastaviti da si vedno na Telekomovoem (ki ima itak boljšo pokkritost).
Še slabše je v tujini, če potuješ.
Internet (fixen) pa imajo super.
TV tudi hvalijo, tako da...
Motiti se je človeško.