» »

Problem z dostopom do sharanih map

Problem z dostopom do sharanih map

boych ::

Mam problem, ki me je že prejšnji teden spravljal ob živce zdaj pa sem dokončno obupal!
Da na kratko razložim okolje je domensko, sestavljeno iz win server 2000 in clientov win xp in win 2000!
Na serverju je ena particija, ki deluje kot file server, na tej particiji so mape v katere shranjuje dokumente določeni clienti in dostopi morajo biti obvezno določeni kdo lahko dostopa, kdo lahko piše in kdo lahko samo bere! Do pred časom je vse delovalo ok saj sem nastavil že nešteto sharov.....zadnjič pa je en uporabnik zastokal, da ima datoteko samo za branje. Po ogledu shara sem ugotovil, da ima full control in tudi po security ma vse pravice! Potem sem opazil, da je dodano pod share tudi EVERYONE in je tam določena samo read pravica, ko sem EVERYONE odstranil, pa uporabnik sploh ni mogel dostopati do mape! Po nadaljnem preizkušanju sem ugotovil, da je share odvisen od EVERYONE, če ma ta pravice do branja, majo vsi pravico do branja, če ma pravico do pisanja, majo vsi pravico do pisanja, če ga odstranim uporabniki vidijo mapo ne morejo pa je odpreti....

Kaj se je zgodilo in zakaj se to zdaj tak obnaša pojma nimam in vas lepo naprošam, da mi pomagate, ker več ne vem kaj naj naredim
Hvala!

lp!
bojan
AGGRESSIVINLINERULESTHEWORLD

hitcher ::

Si že poizkusil nekam shraniti dokumente, mapo pobrisati
in jo na novo kreirati ??
Jaz bi to najprej poizkusil - seveda če imaš to možnost.
Drugače pa poglej še same datoteke v mapi kakšne pravice imajo.

lp

boych ::

Ja poskusil tudi to , sherat druge mape, na drugih pc, pa isto!
Dokler ne dodam Everyone do sherane mape sploh ne morem dostopati!

Enostavno ne vem kaj delam narobe!
;(
AGGRESSIVINLINERULESTHEWORLD

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Povezava dveh računalnikov

Oddelek: Omrežja in internet
233521 (3169) glinik
»

skupna raba(v omrežju

153795 (3144) Kankan
»

Windows Server 2008 network sharing

Oddelek: Operacijski sistemi
192458 (2159) mazupan
»

Win server 2003 in Win XP - file sharing oz. skupna raba

222325 (2196) Mitja.GTI
»

Filesharing in XP, Simple filesharing na OFF !

121595 (1437) slokii

Več podobnih tem