» »

Ob vklopu rač. ni slike

Ob vklopu rač. ni slike

mit3k ::

Gre se za rač. od kolegice z msi plato (natančne oznake nevem) athlon 1600+ gf2mx 256sdram.

Problem je da ko se rač vklopi ni slike, z matične ni slišat nobenih piskov... grafična pa preverjeno dela ker sem jo probal v moje pc-ju.
Računalnik je še včeraj delal naložil sem widnowse... danes pa tema >:D

any idea?

fahrenGONE ::

Monitor je prizgan? >:D

Kaj se izpise kaj od BIOS oz. ali se slisi kaj ko vklopis, na primer hdd ventilatorji, ipd...

steev ::

Kaj vidis kaj u biosu? ČE ja, potem domnevam da so driverji fejk. :\
:|

msms ::

Poglej kable od monitorja če so priključeni dobro. Lahko pa probaš dat memorjo ven pa še enkrat not če to znaš. Pa povej še kakšno informacijo.

Monitor je prižgan in kabli so prav priključeni sem prevero miljonkrat :)

Ne izpiše se nič, ne pridem niti do biosa. Ventilatorji se vsi zalaufajo sliši se tudi disk ko se zažene. Grafična zagotovo dela, ker sem jo preizkusil v moje računalniku, isto je blo ko sem svojo grafično vstavil v njen rač.

Sicer pa sumim matično ampak mi je čudno da sem včeraj naložil windowse potem danes rač prižgem in naenkrat tema.

Kolegica je rekla da si je to včasih že dogajalo ampak zelo poredko (dogajalo se ji je da ni blo slike ko je prižgala rač)

Zdaj sem dal rame ven malo spihal in jih vrnil... ampak še vedno isto..

Bi se še dalo kaj narest?

Je še treba kaj dodat da bo bolj jasno? :D

Vzami ven vse razen graficne in rama in probaj se 1x... Druga moznost je da das Clear CMOS (CCMOS) jumper na drugo pozicijo, na primer 1-2 premaknes na pine 2-3 in potem startas PC, pocakas par sekund, ugasnes in premaknes nazaj ter startas ponovno. Tako bo BIOS resetiran. Lahko da se PC ne zazene ko resetiras BIOS - to je normalno, saj ga plosca samo resetira, potem se izklopi.

Zgodovina sprememb…

boss-tech ::

moj kolega je mogu včas izklopit kabl od štroma, mal počakat pol spet nazaj vtaknat- pol gaje spet vžgal in je delal- magic?

Azrael ::

Enkrat je že bilo: ali reset tipka dela prav. Odklopi jo, včasih ostane vklopljena in se jasno zato računalnik ne zbudi.

Poglej še kondenzatorje, če so napihnjeni. Če to ni, izpuli samo RAM in poslušaj, če bo kaj piskalo po vklopu. To bi pomenilo pokvarjen RAM.

Zamenjaj z baterijo, če ima manj kot 1.8V.

Preveri, da ni med ploščo in ohišjem kakšen izgubljen vijak ali se jo dotika kaj drugega iz kovinskne na tistih mestih, kjer to ni mišljeno.

Če tudi po vklopu s samo priklopljeno ploščo v kateri je CPU (s hladilnikom in ventilatorjem!), gluha tišina, so možnosti nekako v tem vrstnem redu: plošča, napajalnik, CPU. Ne pozabi preveriti, če je zvočnik dober in priklopljen na prave pine!

BTW. Za CMOS Clear ne rabiš drugega, kot za nekaj sekund prestaviti jumper za CMOS Clear na drugo pozicijo in ga potem postaviti nazaj. Vklop računalnika med tem početjem ni potreben in ga mnogi proizvajalci odsvetujejo, ker lahko pride do uničenja matične plošče. Možnost za to je praktično neznatna, ampak vseeno.
Nekoč je bil Slo-tech.

Premaknil sem jumper za CMOS clear in rač. se je čudežno zbootal, zdaj pa lepo dela:D

Hvala vsem za odgovore

Cool, me veseli da ti je delalo. Podoben problem sem imel jaz pred casom z Abit plosco, kjer je tudi pomesalo neke nastavitve in potem je bil potreben Clear. En kolega je rekel da je lahko tudi baterija, ampak to je bolj tezko verjetno.

Za CMOS Clear ne rabiš drugega, kot za nekaj sekund prestaviti jumper za CMOS Clear na drugo pozicijo in ga potem postaviti nazaj.

Hm, za nekatere plosce moras to narediti. (jumper>vklop>jumper nazajvklop)

Zgodovina sprememb…

Azrael ::

@fahrenheit:

Katere, pri katerih firmah je tako? Dosedaj nisem naletel na kaj takega, zato vprašam.

Vem pa, da mnoge nove plošče pridejo iz tovarne z jumperjem nastavljenim na CMOS Clear, da se prepreči nepotrebno praznjenje baterije, kar je včasih povod za nepotrebno reklamacijo in druge sitnosti.
Nekoč je bil Slo-tech.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Epox 8RDA+ prenizek VDD

Oddelek: Strojna oprema
302740 (2467) Pyr0Beast
»

racunalnik se noce zagnat , nujno

Oddelek: Pomoč in nasveti
161351 (1270) oemdzi