» »

napajalnik in Suspend to RAM

napajalnik in Suspend to RAM

ferjan ::

Rad bi da se prekine električni tok na izhodni vtičnici računalnikovega napajalnika (to je tista vtičnica na računalnikovemu napajalniku na katero naj bi se priključilo monitor), ko gre računalnik v Standby ali še natančneje v Suspend to RAM mode.

Rad bi si namreč izdelal računalniško budilko in nebi rad da je ojačevalec (ki je priključen na izhod računalnikovega napajalnika) prižgan celo noč.

Tistemu, ki mi bo predlagal uporabno rešitev dam za pivo!

Že v naprej hvala za predloge
lp,:\

Spajky ::

V biosu nastimas izklop CPU fan off in suspend in na ta header za fan prikljucis mini rele 12 v preko katerega vezes napajanje tvojeaga ampa. Rele naj ima cimmanjso porabo toka (preveri), da ne skuris maticne. po potrebi cpu fan priklopis drugam /upam, da nimas AMD, pri njem izklop fan-a ni priporocljiv niti v suspendu! 8-)

ferjan ::

Imam AMD D800, ob suspendu mi ugasne CPU fan in fan na napajalniku, verjetno tudi prekine tok za sistem fan. Stvar zaenkrat deluje brez problema. Tvoja ideja mi je všeč...rele bom poizkusil priklopiti na priključek za sistem fan. Kakšen rele mi priporočaš, da ne bom preveč obremenil matične. 12V ?koliko?mA. Kje se da tak rele kupiti (HTE-roška?):\

Spajky ::

Takega, ki ne pije vec kot cca.max.200mA z zascitno diodo; vprasaj v tisti trgovini...za vente pa je najbolje preklop na 5V in ne total izklop vseh ventov v suspendu; da ostane vsaj malo Airflowa, ki je sicer necujen! (pride prav poleti!)...8-)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Termostat/kontroler ventilatorjev

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
51209 (1143) zcetrt
»

Koliko Wattov oddaja moj H2O sistem?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
91179 (1007) tiborrr
»