» »

windows xp home in domena

windows xp home in domena

ethelred ::

Zanima me, če je možno pc z win xp home priklopit v domeno, tako da bi delovalo vse potrebno, predvsem roaming accountov.

Microsoft trdi, da ne gre ( link), na tej strani pa trdijo da gre.

Zanima me če ima kdo praktične izkušnje s tem?

Senzacionale ::

uradno naj ne bi slo ne zato obstaja professional verzija, samo izgleda da se nenazadnje vendarle da!

Osebno se meni ni uspelo povezat v domeno v home verziji zato sem dobil windowse xp pro preko faksa kjer pa gre.
http://www.dostavahrane.si

Saj meni tudi ni uspelo in je bilo samo zaradi tega naložiti pro verzijo. Nisem pa probal z omenjenim programom, zato me zanima, če ima kdo izkušnje z njim.

Konec koncev, tudi ne bi bilo logično (če gledamo s strani Microsofta), ker potem nobena firma ne bi kupovala "dragih" Win Xp Pro. Me zanima, kaj bi na to rekel uporabnik Microsoft.:D

Microsoft ::

Cisto mozno, da se da kako Home verzijo dat v domeno.

Jst mislim takole. XP Home in Pro sta identicna, razliko naredijo le neki nastavitveni fajli, ki skrijejo stvari. Menda ja ne bodo sli delat dveh locenih sistemov, ki bosta na koncu identicna, le da bo eden vseboval se nekaj bonbonckov.
In Home verzija je za doma cisto kul. Edina delno upravicena kritika se mi zdi, da nima IISja (ceprav se tudi tega da nekako instalirat), tako da potem ne mores preizkusat web programov in servisov, ki tecejo na IISju.
In govorite, kot da je razlika v ceni taksna, da bi si za tisto razliko lahko kupil najmanj kako hiso v centru mesta.
Pa dokaj sem preprican, da ce das Home verzijo v domeno, krsis licencne pogoje.

by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

Razlika pri manjši firmi, ki kupuje npr. 10 računalnikov se pozna, sploh če je omenjen budget.
Kje se da preverit glede licenčnih pogojev?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Možnost reklamacije (narobe Windows)

Oddelek: Pomoč in nasveti
91402 (1200) [SkA]
»

Kje kupiti originalni Windows?

Oddelek: Pomoč in nasveti
428118 (6141) Machete
»

XP (home ali pro verzijo)

Oddelek: Operacijski sistemi
51133 (1019) @LOL
»

Windows XP home - predčasno stara šara? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
6610678 (8550) opeter
»

Xp slovenski vmesnik

Oddelek: Operacijski sistemi
352272 (1734) poweroff

Več podobnih tem