» »

GF7800GT TWEAK!?!?

GF7800GT TWEAK!?!?

HyperGL ::

pozdrav...

te dni dobivam mojega novega GF7800GT na dom... pa me zanima ali ga je možno stweakat v Quadro varjanto?

oziroma če kdo ve kam naj se pravzaprav obrnem, da bom dobil odgovor na to...

Lp

igor0203 ::

www.google.com

Sem se obrni ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: igor0203 ()

PrimozR ::

HayperGL zakaj pa v quadro? Quadro je samo boljši v 2D sliki, v 3D je še slabši (vsaj učas je bil no), če pa rabš tako grafo zarad šihta, pa mislm da se splača kupt original quadro. Al pa na 7800GT ostat, k je tut zverina da se reče.

tiborrr ::

P|P|, ne bluzi, Quadro je v 3D enako hiter kakor GeForce, v OpenGL pa se hitrejsi, ker ima popolno strojno podporo + hardversko zna pospesevat zicnati model (wireframe). Odklenes ga lahko v Quadro s pomocjo RivaTunerja (nevem, ce se ga ze da, serijo 6800 lahko komot s par kliki spremenis v QuadroFX 4000).
Don't test the captain's validity or his vulnerability!

Jan987 ::

kakšna pa je tazlika v igrah?

PrimozR ::

Pol se pa oproščam za prodajanje buč. V alienovem modu Ti 4200 IIRC je blo napisan da s quadro zgubiš na 3D perfomansah tko da... Se oproščam še enkrat :)

Senitel ::

Izgubiš nekaj na hitrosti v 3D programih, recimo igrah. Pridobiš pa hitrost v profesionalnih 3D programih ala Maya, 3D Studio MAX,... ker Quadro zna risat črte (in antialiasane črte) ter posledično wireframe "hardwaresko" (običajne kartice to namreč naredijo z dvema trikotnikoma).

HyperGL ::

huh... še dobro... zadnji trenutek sem izvedel da še ni možno (oziroma ni svetovno znano) tweakat 7800GT... tako da sem prekinu naročilo zadnjo sekundo... in šel na 6800GT... huh... mega...
hahaha... še par dni pa bom mel v rokah quadro 4000!!!!! :)
in to le za 1/6 cene! :))) kako je to lepooooo... :)

in zdej mam

AMD64 3000+
2x512MB rama DDR od GEIL
ASUS A8N-sli
GF6800GT 256mb
pa SATA HDD 160GB Ncq...

kaj pravite? bo? al ne?
upam da bo... po 2 mesecih prepiranja na vseh možnih forumih in po cestah... :))) sem končno prišel do zadnjega dejanja...

PS: razlika med SATA2.0, SATA ter SATA (3Gb/s)???????
povsod so različne inf!?!!

PrimozR ::

SATA je 150MB/s, SATA II je 300MB/s in med drugim podpira tudi optične enote ter NCQ ter ostalo drobnarijo. Če si pogledaš test na THGju, lahko vidiš, da razlik praktično ni niti v PATA vs. SATA. Če se ti gre za hitrost in nič drugega, naredi raid0 sistem. V teoriji dvakratna hitrost, ampak če ode en disk, odejo podatki. Raid 1 je v bistvu backup, branje je enkrat hitrejše, zapisovanje enako hitro.

Da so pa quadro grafične tako drage, se mi pa niti sanjalo ni!

Jan987 ::

ja a quadro grafična je drugač predelan geforce?

PrimozR ::

IIRC je v bistvu isti core... Ne vem ziher :>

HyperGL ::

ok... hvala za pojasnilo... sicer pa ostajam pri SATA... raid je zame še nedosegljiv in mi ni preveč v pomoč... oziroma... je SATA prav dovolj...

glede Quadro kartic pa... osnovno (mislim da je) FX300... dobiš za drobiž... 50.000 SIT če se ne motim... Quadro 4000... (katero bom pridobil iz GF6800GT) pa pride okoli 450.000 SIT :))) tako da...
hmm... kaj se splača? ;)))
neumno vprašanje a ne?

7800GT pa mislim da nima še Quadro naslednice... sklepam pa da bo kaj kmalu...

ja ok... zdej mam sistem... rahlo sem se ZAJ... pri napajalniku... ampak saj bo... 2 leti ga zagotovo ne bom nadgrajeval ker je zapečaten v garanciji... žal mi bo pa napajalnik podpiral samo EN sata disk!! :(((( 460W pa samo en SATA :((((

ah ah ah...

zdej sm vrtel OPEN GL programe na moji zastareli Radeon VE (alias Radeon 7000) in.... hmmm... sedaj se premika.... potem z GF 6800 GT bo letelo!!!! :)))))

to je to...
dovolj za danes!

PIPI: ...obstajajo tudi QUADRO kartice za izključno 2D :) tako da si imel delno prav prej ;)

Jani123: ...Quadro je u bistvu grajena na osnovi GF... isti procesor, ista struktura, isto vezje... (vsaj RADEONOVI FIREGL so tako narejeni... sklepam da NVIDIA tudi ne meče denarja v smeti in proizvaja čisto nove kartice)... razlika je le v tem... da ima odklenjenih nekaj več funkcij v čipu... in driverji so drugačni... nudijo fantastično podporo OPEN GL... in se jih uporablja izključno v ta namen... igrice ponavadi ne delujejo ravno najbolje... ali sploh ne... hmm... to je to...

HyperGL ::

GROZEN DVOM!!!

QUADRO4000 je AGP!!

GF6800GT pa je PCI-ex...

ahmm... samo naj mi kdo ne reče, da je ne bo možno stweakat!!!

igor0203 ::

Če kupuješ na dolgi rok, pol razmisli o kakšnem Taganu, Enermaxu, OCZju. ;)

Veron ::

sej obstajajo tudi 6800GT APG ;)

Sami ::

sej obstajajo tudi 6800GT APG ;)


Misliš AGP, seveda da so, 6800 serija je bila najprej narejena za AGP.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

Mikrohard ::

Poglej si, kaj so tukaj napisali: LINK

Za orng 3D postajo priporocam: MSI Neo2 Platinum, Dual Core Athlon64 X2 3800+, 2Gb RAM, GeForce 6800GT AGP v Quadro FX 4000 nacinu (mod z Rivatuner-jem), 2x120Gb WD JB v raid 1 nacinu (mirroring).

- Zakaj AGP? : ker so vse novejse PCI-e kartice od NVidie zaklenjene in se ne dajo vec modat v Quadro.

- Zakaj ne SLI?: glej zgornji razlog + SLI je samo komercijalna finta za hardcore gamerje ki so polni kesa. Navadni 3D programi prednosti SLI-ja ne znajo uporabljati - tudi ce bi imel dva originalna Quadrota v SLI nacinu bi profitirale samo igrice.

- Zakaj Dual Core?: Vsi vecji 3D Programi (razen Rhinota) skupaj z Photoshopom, znajo uporabljat oba dva procesorja v dual core CPU-jih

- Zakaj ne Raid 0?(striping): ker ce ti en disk crkne gre vse skupaj v maloro, performance so sicer velikanske ampak rizik tudi - razen ce seveda nimas se kaksen 250Gb backup disk na katerega vsak dan presnames (backupiras) celotno diskovno polje.

- Zakaj 2Gb?: 1Gb je ratal skoraj minimum za delo v novejsih razlicicah programov za 2D in 3D.

Shark-357 ::

To da se PCie karte ne dajo modat je buča...
Moja bivša Leadtek 6800GT PCIe z A1 jedrom se je modala brez problema v Quadro:\

barbarpapa1 ::

Zdravo

Še enkrat o dualcore mašinah in 3D programih. 3D MCAD programi (Mechanical Computer Aided Design), kot so Pro/Engineer, Catia in Unigraphics načeloma ne znajo uporabljati dveh procesorjev ali hyperthreadinga (edina izjema je CoCreate One Space Designer)! Pri "designerskem" programju (A-la Maya, 3D Max, Alias studio, Cinema....) so stvari verjetno drugačne (jih ne poznam, zato ne trdim ničesar). Zato, ko navajate takšne stvari, dajte specificirat, katere 3D programe imate v mislih.

Tisto o zaklenjneih karticah pa je IMHO bull. Nvidia ponuja tudi izvedenko Quadra 4000 na PCIe vodilu (Quadro 4000 SDI, če se ne motim), kot tudi na na AGP 8x. V obeh pimerih je srce GPU NV40.

Pa da bi vam OpenGL lepo šibal...

LP

Jože

PrimozR ::

Kaj a pol je čip za AGP na PCIe? Ker 6800 PCIe serija je mela nov čip, NV45 z SLI pa PCIe podporo. SIcer ma ba Leadtekova quadro grafična UBITAČNI cooler >:D Orenk zverina.

HyperGL ::

mikrohard... am... a so to tvoje misli? al si jih pobral s 3Delavnice? :) kr če so tvoje... si večji pesimist od mene :)

torej... ja res je... zvedel sem da obstaja PCI-ex verzija QUADRO... zdej ime po mojem... ko sem primerjal karakteristike kartic mislim da je Quadro 3450 PCI-ex... al neki takega... baje so zdej prevetrili celotno ponudbo kar se tiče QUAdro kartic...

drugo... 2gb rama... ja... sam cekinov je začelo primanjkovat...
saj je bla prva konfiguracija taka:

P4 3.2/800 2mb cache
ASUS P5AD2-deluxe (okoli 45K)
pa 2x 1gb rama DDR2 533MHZ
pa 200GB Disk SATA II
pa 7800GT Nvidia...

vsega skupaj... 360000 SIT!!! Brez monitorja!
shit... na srečo sem prebral nekaj strani na netu in sem zadnji čas prekinil naročilo...
take mašine se tu na obali (ja... tu živim jaz) ne uporabljajo niti v arhitekturnih birojih... jaz bi jo pa imel doma!!! :))
pa sem se raje odločil za AMD varjanto...
z 1GB rama... kar je najmanjši problem upgradat!! :)
pa 6800GT... ki se jo da (upam) brez težav stweakat... upam da je možno samo softwersko... rečte mi da je ;)
pa SLI matično sem vzel... ne zaradi igric... ker jih nimam... vendar zaradi tega ker je imela FW... na standard varjanti pa tega ni bilo... in če pač GR.kartica nima VIVO potem sem moral vzet FW...

BTW... še lepša je na pogled... ;))))

Dual Core? predrago in premlado!
Raid? Preprosto PREDRAGO IN PREZAHTEVNO za moje znanje...

no tako... zdej pa mirno spat in pričakujem mašino v torek... HAHAHA :)) kako bo to lepo! :)

HyperGL ::

Navodila za softwaresko tweakanje LEADTEK GF 6800GT 256MB dvi/tvout PCIe??? samo software... driverji... upam da je možno... pri radeonih je...

tnx...

LP

igor0203 ::

poglej na googlu

Mikrohard ::

Jaz sem tisto pobral z 3Delavnice... sicer pa ja... tweak je softwareski (uporabi riva tuner)... navodila pa imaš na netu.

HyperGL ::

ja ja... sm opazil potem... :)
ne sej... sam tko sem za štos rekel ;)

drugače pa vseeno hvala za prispevek...
samo... včasih... se je potrebno... zavedat da denarja ni na pretek... no... vsaj dokler ne postanem slaven... in to bo kmalu ;)

PrimozR ::

RAID je simpl k pasul, X2 so čist vredu že, palčka giga rama stane mn k 30k, SLI plate pa ne rabiš, če je FW firewire, jo majo tudi NF3/4 Ultra matične (moja epoxka ma, NF3 ultra.).

HyperGL ::

jst sm zbiral med ASUSI... NF4 SLI... 35000...
nič kej posebnega... pač matična na katero se zagotovo lahko zaneseš... ne kot moja dosedanja... po 1 mesecu ko je bla zunaj... so že bli benchmarki od Pinnacla glede njihovih video kartic like: "DON'T EVEN THINK ABOUT TO BUY THIS MB!

RAID... je predrag... absolutno!
FW... pa je ASUS A8N nima... vsaj nikjer ni bil naveden!!! grem pregledat zdej...

no ti podam celo konfiguracijo pa mi povej mnenje...
LC Power LC6420G 420W (1x140mm) silent
CHIEFTEC BG-02B-B črn
ASUS A8N-SLI nforce4 SLI +SB+GBL+FW+SATA
ATHLON 64 3000+/512K S939 - Venice
GEIL 1GB (2x512MB) PC3200 DDR
SEAGATE 160GB 7200 SATA 8MB NCQ
LEADTEK GF 6800GT 256MB dvi/tvout PCIe
NEC ND-3540 DVD-+RW 16x dvoslojni črn
ZALMAN CNPS7700-Cu
SAMSUNG 930BF DVI (4ms)

Glede monitorja še nimam občutkov... bomo vidli ko dobim... zaenkrat ne poslušam še nobenga!! :)

to je to... osnovna mašina za 3D modeliranje... bomo vidli koliko sem pridobil na hitrosti glede na prejšnjo... 25 minut povprečno za sliko 1280x1024... kjer je bilo 20 luči v povprečju prižganih... na ATHLONU 1200...
NA istem procesorju kot bom zdej mel... ampak popolnoma vse drugo zgrešeno... od hardwareja do nastavitev grafike in biosa ter windowsow... 12 min...
kaj pa zdej? z novim? to be continued.... ;)

PrimozR ::

Vodnga notr pa naviješ. Pa po vsej verjetnosti močnejši PSU noter. Pol pa bo zverina. Če boš mel srečo, bo brez volt bumpa prlezu na 2700MHz :>


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

GF6800GT --> NvidiaQuadro firmware (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
666541 (5362) MarkoV
»

nVidia Quadro vs. ATI FireGL

Oddelek: Novice / Grafične kartice
204603 (3747) PrimozR
»

Koliko uporabnikov Slo-tech-a..uporablja Profesionalne CAD/CAM programe tipa Solidwor

Oddelek: Strojna oprema
292633 (2173) HyperGL
»

Računalnik za delo z Mayo

Oddelek: Kaj kupiti
101521 (1357) HyperGL
»

RENDER?!?!

Oddelek: Strojna oprema
151528 (1308) HyperGL

Več podobnih tem