Forum » Operacijski sistemi » Težave z bootanjem iz SATA diska
Težave z bootanjem iz SATA diska
pac3k ::
Torej imam težavo z bootanjem XP-jev.
Zadeva je taka, če ni cd-ja od XP-jev notri:
Boot from cd Failure
BOOT FROM DISK FALURE, PLEASE INSER SYSTEM DISK AND PRESS ENTER
Če mam pa cd od XP-jev notri je pa to takole:
Boot From cd: Microsoft Windows, please press any key to boot from cd . . . . . .
In počakam da se pikice odštejejo, in potem normalno boota iz diska, to vem saj se cd takoj ustavi.
Sklepam da je težava kaj v zvezi z sata diski, ko sem imel še prvič naložen operacijski sistem, ki ga nisem sam naložil, torej pred formatom, mi je bootalo normalno, sedaj pa mi ne.
XP-ji pa so licenčni, driverje za SATA pa sem iz diskete naloadal med windows setupom.
Lp
Zadeva je taka, če ni cd-ja od XP-jev notri:
Boot from cd Failure
BOOT FROM DISK FALURE, PLEASE INSER SYSTEM DISK AND PRESS ENTER
Če mam pa cd od XP-jev notri je pa to takole:
Boot From cd: Microsoft Windows, please press any key to boot from cd . . . . . .
In počakam da se pikice odštejejo, in potem normalno boota iz diska, to vem saj se cd takoj ustavi.
Sklepam da je težava kaj v zvezi z sata diski, ko sem imel še prvič naložen operacijski sistem, ki ga nisem sam naložil, torej pred formatom, mi je bootalo normalno, sedaj pa mi ne.
XP-ji pa so licenčni, driverje za SATA pa sem iz diskete naloadal med windows setupom.
Lp
jurre ::
am..tole mi ni jasno ko si napisal: In počakam da se pikice odštejejo...
zakaj pocakas...saj pise da pritisni eno tipko da bo zacel bootat s cdja?
zakaj pocakas...saj pise da pritisni eno tipko da bo zacel bootat s cdja?
TRIROG ::
Da nimas mogoce v biuosu nastavljeno da se ti bopota SAMO iz CD ja ... nastav nej se ti boota IZ C diska pa bo ...
LP
LP
jurre ::
hm..a ti si sedaj formatiral racunalnik?? in hoces na novo instalirat?!
TRIROG, kot ga jaz zastopim ce ma na disk nastimano dobi boot faluer, please insert...
potem bootaj s cdja pa nalozi xpje? ali daj repair ce jih imas ze gor...ni mi cisto jasno kaj si naredil
TRIROG, kot ga jaz zastopim ce ma na disk nastimano dobi boot faluer, please insert...
potem bootaj s cdja pa nalozi xpje? ali daj repair ce jih imas ze gor...ni mi cisto jasno kaj si naredil
@jurre jst nočem botat iz cd-ja zato počakam, da preteče tista omejitev, da potem bota iz diska.
Če ne dam cd-ja notr, pa mi napiše, da kao ni sistemskega diska notr...
@TRIROG v biosu je naštimano, da bota iz: cd, disk, floppy....
In KOT SEM ŽE NAPISAL je z istimi nastavitvami v biosu noramlno botalo!!!!
Lp
Če ne dam cd-ja notr, pa mi napiše, da kao ni sistemskega diska notr...
@TRIROG v biosu je naštimano, da bota iz: cd, disk, floppy....
In KOT SEM ŽE NAPISAL je z istimi nastavitvami v biosu noramlno botalo!!!!
Lp
Daedalus ::
Zagonski sektor si probal popravit?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
TRIROG ::
zbootas masino s CDja iun napises fdisk/MBR ...
jst priporocam da to nardis kr z zagonsko od 98 ... dela cist kul ...
jst priporocam da to nardis kr z zagonsko od 98 ... dela cist kul ...
Nejc, sorry newem iz koga se delaš norca, al iz mene, al iz sebe?
Al pa je možnost, da si prebral samo naslov, ne pa tudi teh 5 postov ki so zelo kratki, saj sem že velikokrat objavil, DA SO SE MI XP-JI PREDEN SEM FORMATIRAL BOTALI NORMALNO Z POPOLNOMA ENAKIMI NASTAVITVAMI V BIOSU!
Lp
Al pa je možnost, da si prebral samo naslov, ne pa tudi teh 5 postov ki so zelo kratki, saj sem že velikokrat objavil, DA SO SE MI XP-JI PREDEN SEM FORMATIRAL BOTALI NORMALNO Z POPOLNOMA ENAKIMI NASTAVITVAMI V BIOSU!
Lp
Nejc Pintar ::
meni so se ko mi je disk crknu spremenile nekatere nastavitve v BIOS-u, naprimer FSB je šel iz 133MHz na 100MHz
Lahko je biti prvi, če si edini!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Linux live cd po uporabi windows ne delujeOddelek: Pomoč in nasveti | 1208 (1138) | b3no2 |
» | Ne morem prepisati Viste z XP-jiOddelek: Operacijski sistemi | 1559 (1325) | Mare2 |
» | kako naložiti Win XP Prof SLO na prenosnika HP Compaq nx6125Oddelek: Pomoč in nasveti | 4222 (4113) | mrTwelveTrees |
» | deinstalacija windowsov xp na notebookuOddelek: Pomoč in nasveti | 1336 (1207) | Imagination |
» | win2k uporabnikiOddelek: Programska oprema | 978 (861) | CWIZO |