» »

Nepremičnine, cena parcele s cesto

Nepremičnine, cena parcele s cesto

c00L3r ::

Kje na internetu bi lahko našel podatek, koliko je vredna parcela na kateri je samo cesta?
Mogoče pa mi bo lahko kar kdo tukaj odgovoril?

Sem lastnik približno 100m ceste, široka je 3m, ki služi kot stranska cesta od glavne ceste do večih stanovanjskih hiš. Občina, bi rada imela to cesto, zaradi polaganja plinovoda. Jaz sem jim pripravljen cesto odstopiti za primerno odškodnino. Pa me zanima koliko lahko zahtevam?

Vem da bo to bistveno manj, kot če bi odstopil parcelo, na kateri imam hišo ali dvorišče, ampak nekaj pa je vseeno vredna ta cesta. Samo koliko?

Upam da se kdo kaj spozna na nepremičnince :)

Tea Time ::

To je 300 kv. metrov, kajne? Vsaj.

Mogoče velja poskusiti tole: greš na enih par nepremičninskih agencij in jih vprašaš, ali jih zanima nakup. Malo nakažeš, da se ti zdi, da bo hotela občina kupiti, pa da se ti ne da ukvarjati z njimi (češ, vi pa ste profiji v tem), pa če njih zanima nakup... Prideš do tega, koliko ti ponujajo, parkrat probaš dvigniti ceno (malo se je pač potrebno pogajati, kajne?) in potem rečeš hvala, bom premislil.

Tako dobiš enih par ponudb (agencije, kakšen znanec, ki se "spozna" vsaj približno itd.). Potem pa še reči občini, naj "zrihta" strokovnega cenilca in naj poda oceno (ki bo seveda zagotovo nižja).

Potem pa narediš naslednje. Iz svojih ponudb (razen občinskega strokovnjaka) zračunaj povprečje, pomnoži s faktorjem 1,8-2,0 in s tem pojdi na občino. Nato jim povej, da so te hoteli naplahtati. Da si šel v agencije in so ti ponudili (poveš znesek svojih ponudb pomnožen z 1,6-,8) in jim poveš da jim prodaš za 1,8 ali 2,0 kratni znesek. Počakaš, da povedo kaj mislijo in potem se pogajaš do najnižje cene 1,5-1,6 kratnika zneska povprečja svojih ponudb.

Malo sem se razpisal, pa recimo kot ena možna taktika... Kaj praviš? Kje pa je ta parcela (urbano območje? Koliko prebivalcev je v tej vasi/mestu, do koder vodi tvoja cesta?) Je to osrednja Slo, Vzhodna?

LP
Have a break!

c00L3r ::

Ta parcela s cesto je oddaljena cca. 2km iz centra Ptuja. Meni se ne da kaj preveč ukvarjat s tem, bi pa rad vedel kolkiko je to vredno.

Dvomim da bo kakšna agencija, ki se ukvarja z nepremičninamo hotela to odkupit, saj ne bodo nikoli našli kupca, razen mogoče občina. Pa še to, občina v bistvu hoče da se jaz cesti odpovem, za javno dobro :8-O

Rad bi samo neko cifro! Več ali manj kot miljon? Po mojem nima takšne vrednosti kot npr. zazidljiva parcela, to je okrog 50 €/m^2.

Highlag ::

Menim, da bi morala občina, ki ureja cesto pred nakupom najeti uradnega cenilca. Ta potem pove ceno. Več kot bo on dejal pa verjetno ne bodo plačali.
Never trust a computer you can't throw out a window

LuiIII ::

Kolikor sem nazadnje slišal, boš dobil okoli 1000SIT/m2. Se da pa z občino zdilat, da ti zmanjšajo kakšen komunalni prispevek ipd. Seveda, če nameravaš zidati.

Lui

Vice ::

Vse je odvisno od interesa občine in od same "strateške pomembnosti" tistega kosa vozišča. Naj ti na občini najprej omenijo koliko so pripravljeni dati - če so, da te ne bo cenilec koštal več kot bi lahko dobil za tisti kos. Potem lahko potipaš koliko so pripravleni dvigniti ponudbo. Na neke "ostale" kupce ne računaj, ker z, verjetno nezazidljivim, kosom asvalta nimaš kaj početi.

marnit ::

Greš pogledat na nepremicnine.net kjer vidiš cene tovrstnih parcel na tem območju. Ker je parcela 100m x 3m popolnoma neprimerna za gradnjo hiše, bi mogoče moral ceno še malo spustit kot je tista za gradbene pracele. Vendar pa če je parcela zazidljiva ne vidim razloga zakaj je tako tudi ne bi obravnaval.

Tea Time ::

1000 Sit/m2?!?

Odkrito. Jaz ne bi prodal! Ni šans. Poglej, zdaj imaš zemljo, ki je za njih zanimiva. Lahko dobiš 300 000 SIT? Pa kaj boš s tem. Ne da je malo denarja, ampak pomisli, tole gre za strateško pozicijo. Če želijo to parcelo - naj ti dajo konkretno ceno.
Odkrito - sam ne bi prodal niti za 50 Eur/m2. V kolikor bi sam prodal, bi prodal za toliko, da bi lahko kupil kakšno stanovanje in ga vsaj oddajal (tako imaš potem na mesec kakih 40-50 kSit).
Jaz bi jim povedal ceno (po njihovi ponudbi), ki bi bila višja od realne ki jo želim in potem bi se do realne spogajal, pod to pa pod nobenim pogojem.
Če želijo zemljo - jo bodo kupili. Sicer pa imam raje zemljo kot pa 300 000 SIT, ali pa morda 1000000!
Have a break!

frenk ::

reč da zamenjaš za pol manjšo zazidljivo parcelo na primerni lokaciji>:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako vem če se lahko na parceli gradi?

Oddelek: Loža
217244 (6532) Tody
»

Arso prek privat parcele dostopa do vremenske postaje

Oddelek: Loža
374913 (3865) Go-ahead
»

Odvzem njive (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5814161 (12352) gruntfürmich
»

Iz travnika v parcelo. Cena

Oddelek: Loža
1511165 (10517) gzibret
»

Od zemlje do toplega doma

Oddelek: Loža
124118 (3837) globoko grlo

Več podobnih tem