» »

Air duct na CPU kuler

Air duct na CPU kuler

5pellfire ::

Ravno sem montiral ThermalRight SI-120 kuler in v prihodnjih dneh mislim narediti na stranici še pleksi okno
z 2 120mm luknjama (zgornja bo za CPU spodnja pa za hladit grafično). Zdaj pa me zanima nekaj, mislim
narediti air duct za CPU, na SI-ju že imam eno ohišje od ventlatorja + 120 mm ventilator + na stranici že imam
120 mm luknjo (vendar ta ne paše čisto ker je bila delana za prejšnjo plato, tak da morem naredit novo).

Kaj za air duct je boljše da piha direktno skozi luknjo na stranici skozi CPU ventilator na CPU kuler brez
razmikov (kakor imam sedaj - razmik med ventom na stranici in CPU ventom je samo par milimetrov), ali je
mogoče boljše če je večji razmik (v tem primeru moram vzeti dol prazno ohišje).

Še to, ti hladilniki baje boljše delajo če vlečejo zrak iz ohišja, kako pa je v tem primeru z hlajenjem ramov,
ki so pod hladilnikom. Če dam nad rame ventilator ki bo pihal dol na rame, CPU vent pa bo zrak vlekel gor in
ven iz ohišja potem rami ne bojo vredu hlajeni, v tem primeru bi verjetno moral rame kako drugače hladiti?

tiborrr ::

Ce je duct, je dokaj vseeno, ker se zrak v njem zvrticni in se usmeri v smeri reber. Ce pa je le mozno, pa naj bo okoli 2-2.5cm ventilator odmaknjen od reber, tako, da se iznici efekt mrtve tocke (elektromotor ventilatorja).
Don't test the captain's validity or his vulnerability!

5pellfire ::

To imam porihtano, sem en 120mm vent izrezau da je samo ohišje ostalo, in mam na to ohišje našraufan
120 mm Noiseblockerja. Pa še en 120mm vent mam na stranici in je v bistvu že air duct narejen, samo je
luknja na stranici bila narejena za prejšnjo plato, zaj mam pa dfi nf4 in morem luknje na novo nardit da bojo
točno nad cpu in gpu-jem.

Moram pa še poštudirat kak bi rame hladil, pol pa bom tudi vent na sucking sprobal (baje so boljše temperature
kot pa če pha dol na rebra). Verjetno bom naredil en tunel iz plexsija čez rame tak da bo en vent spredaj not
pihal, drugi pa zadaj ven na zadnje vente.

fahrenGONE ::

Jaz imam SI-120 + Noiseblocker SX1 in zrak mi vlece skozi stranico, ker imam Yesico OpenAir ohisje. Sem pa montiral se en 120mm zadaj, da izpihuje zrak in ustvari podpritisk kar pomeni da se zrak se lepse vlece noter. Ce bi na primer 120mm vlekel zrak spredaj noter bi 120mm na CPUju tezje dobil svez zrak. Matr sem zakompliciral. :) V bistvu je 2x120 mm NB SX1 (17 dBA) in SI-120 + OpenAir ohisje. Tako mi ni treba delati air duct ali karkoli.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Novo ohišje in hlajenje (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
617445 (5854) solatko
»

Nasvet za hlajenje in utišanje PCja... (strani: 1 2 3 )

10031838 (29883) kuglvinkl
»

Nexus Real Silent ventilatorji se dobijo tudi pri nas

193844 (3064) bajker
»

Kako pripraviti stranico ohišja za vgradnjo 2x 120mm vent. (Cheefteck Dragon)?

61410 (1243) Kleto
»

Kaj vse ste nardil z Abakom?

263588 (3156) iCe

Več podobnih tem