» »

Kakšne so vaše izkušnje z obrtniki?

Kakšne so vaše izkušnje z obrtniki?

«
1
2

nokia6310 ::

Pozdravljeni!
Kakšne so vaše izkušnje z obertniki?
Vodovodarji, električarji in drugimi?
Meni je pred časom crknil bojler. Po dvournem vrtenju najrazličnejših številk sem dobil enega pijanca, ki ima firmo in mi je prišel zamenjat bojler.
Za prejšnjega Aristona v katerem se je dobesedno stopil termostat in je zaradi tega nehal delat sem ga zamenjal za Gorenje/Tiki, ki je svetovno priznana in kvalitetna firma pa še 30 litrov več vode imam.
Kako je potekalo delo demontaža montaža?
Pride človek k meni. Najprej ga vprašam koliko bo to stalo pa mi reče da 10.000 sit.
Zdi se mi ogromno vendar pa le pristanem na to, ker druge izbire nisem imel.
Pa le povrsti od začetka od samega nakupa:
Prvi problemi so se začeli ko sem plačal račun 33 jurčkov za bojler +10 za montažo +enega za taksi +5 za priklop na elektriko(delo električarja)+2 za drobni
material cevi varnostni ventil podloške šraufi in tako denar kroži tako kot voda ko jo sprazniš in ko jo prazniš je vedno sveža v bojlerju.
Plačam bojler, potem pa ko budala čakam pol ure na ustrezen taksi, ki mi nebi zaračunal več kot sam prevoz nazadnje sem ga le našel in dal jurčka za prevoz. No vesel sem bil nad tem, da sem dobil drugega kretena, ki se pomojem bol spozna na pir kot vodo.
Če bi montiral v unijonu sode bi bila to zanj bol primerna služba tako sem mu jaz predlagal.
Pride k meni in gre budala 10x v avto po sveder. Ko je mel sveder, je pozabu mašino ko je mel mašino, je pozabu podalšek. Ko je mel podalšek, je pozabu
Klešče. Ko je mel klešče me je prosu za lamber pa za kuli pol je šel še po meter da ne pozabim omenit verjetno samo zato, da bi mu čas tekel in da bi potem lahko rekel neko astronomsko ceno.
No nekaj pa drži bojler mi je namonteral in zdaj dela kakor mora. Seveda sem na koncu zahteval račun. Delo je res bilo dobro opravljeno kar pa je tudi smisel vsega.
Nato sem ga prosil, če mi zamenja talni sifon mu dal še pet jurčkov za material, ker so prejšnji majstori fino obradili sve če se smem tako izrazit in je bilo vse krivo in postrani.
No zamenja mi sifon.
Potem pa mi je zamenjal še nosilec za wc papir in kotliček.
Za menjavo sifona je hotel imeti pet jurčkov za menjavo kotlička pa tudi pet.
Če zdaj zračunamo 25 jurčkov za menjavo bojlerja, nosilca za wc papir, kotlička in talnega sifona.
Škoda, ker nisem vodovodar!
No vse mi zmontira pa pravi dolžan si mi še deset jurjev za menjavo sifona in kotlička. Jaz pa sem mu rekel še zadnjič sem ti dal preveč za bojler pa odračunaj, če ti ni kaj prav.
No seveda mu nisem dal niti tolarja, kar se mi zdi popolnoma prav.
Kaj pa bi vi naredili v takem primeru?ž
Včeraj sem mu po telefonu povedal, da mu ne dam nič pogovor sem seveda snemal, kar je v moji navadi pa je danes vseeno prišel in mi rekel naj mu dam denar, da ima pet otrok pa da težko živi.
Če tako računa vsakemu živi bolje kot kakšen odvetnik pa četudi ima firmo.
Tudi jaz bom težko živel, če bom tebi dajal sem mu rekel.Mislim, da nebi smel imeti slabe vesti, ker mu nisem plačal kaj pa vi pravite?
Dal sem mu 15 jurjev za demontažo/montažo bojlerja, zamenjavo nosilca za wc papir, zamenjavo kotlička in zamenjavo talnega sifona,
Pa še električarju sem dal pet jurčkov za priklop bojlerja na elektriko. Mislim, da je to več kot preveč. Kakšne pa so realne cene?
Kako naj vem, če bom drugič rabil uslugo, da človek ni oderuh ampak pošteni obrtnik?
Upam, da boste povedali tudi vi vaše izkušnje.
Lp Vsem.

kopernik ::

Ja kar računajo. Če pride, ne bo manj kot pet jurjev. Vsaj do sedaj še ni bilo. Tudi če je imel dela samo za deset minut.

AndrejS ::

Ti je izstavil račun ?

cholt45 ::

Samo tiliko za primerjavo. Sem mel avto na popravilu pa so si delavci računali 6000 na uro, pa je cel čas zraven nekaj počel!
Kolikor jast vem se delo pri obrtnikih računa glede na čas v katerem se delo opravi in ne na količino opravljenega dela( glih zato tolikokrat lutajo do avtomobila in nazaj).
Se pravi odvisno kako dolgo ti je delal! Je pa fora v tem, ker sklepam po pisanju, da si mu direkt dihal za ovratnik; po moje je zaradi tega še bolj lutal in zapravljal čas. Najboljše je pač, da ga pustiš da dela, tisto lutanje je pa itak del vsakega Majstra, kot bonus, paket delux(2 in 1)!
Drugič pač vprašaj koliko računa na uro!

perci ::

nokia: Lej, ko imaš opravka z obrtniki...nujno prosi enga kolega, da je zraven. Ker nekateri obrtniki nimajo nobene časti. To, da si slep, je njim lepo v potuho - ne bo se tako potrudil kot pri nekomu, ki vidi. Poleg tega ne moreš niti zares preveriti ali ti je dobro naredil...

Mam enga slepga znanca in ko mi govori kake zgodbice se mu dogajajo, kako primitiven je folk, kako izkorišča, ker vejo, da ne vidi - mi gre na kozlanje po domač povedan.

Tale tvoj vodovodar pa....če ti je vnaprej povedal kolk bo prišlo, mislim, da je fer da mu plačaš. Če ti ni, ko ga jebe. Če ti ni izdal računa...spet isto. Nej odračuna DDV in davek iz dejavnosti, pa naj ti pol pove ceno :)

AndrejS ::

Kolegu so polagali ploščice , pa ko je meril kvadraturo je bil kolega zraven, da je vse bilo dobro zmerjeno. Uporabljal pa je zložljiv 2m meter, ki se zloži na 20 cm kose. Ko je plačal račun je čez nekaj časa zmeril sobo in je bila ful manjša.
Majster je en 20cm kos vzel ven z metra da je računal višjo kvadraturo.

Svašta

nokia6310 ::

perci:
Ja povedal mi je kolk bo stal prej jst pa sm mu tut pol ko je vse naredu kolk bo.
Najbolj čudno se mi zdi ko je šel po karkoli v avto da ga zmeri pet minut ni blo nazaj jst ne vem a je pil tam al kaj je delal sam res to je res čudn pa še pomagu sm mu bojler gor dat, ker bi mu drugače padu na glavo, ker mu je glih na koncu zmankal moči, čeprav ko je bilo pri besedah ni bil noben problem 30 kg dvignit 2 metra v zrakk. Da ne govorim o tem, da so mi prejšnji bojler tko postavl, da bi mi skoraj na glavo padu, ker so šli žagat nosilce zato, ker ga niso očitno mogl 2 cm višje dvignt al pa luken niso pravilno zvrtal pa se ni dobr usedu na šraufe še dobr da mi ni dol padu kaj vse neznajo nardit majstori.
No tale vodovodar je bil kar mojster saj je slovenec.
No med drugim je pripomnil:
"Saj sem že srečal nezaupljive ljudi samo takega kot si ti, da bi bil tako nezaupljiv pa še ne"
Preverjal sem ga na vsaki stvari za vsak šrauf sem ga vprašal če ga je dobro zategnil pa še potem nisem čisto verjel, ker sem imel občutek da ima precej alkohola v sebi. drugače pa se tudi sam malo spoznam na te stvari.
Tako, da je bilo res prav zanimivo.
Račun mi je izstavil ampak samo za bojler zanima pa me če je to normalna cena?
Jaz mislim, da mu po moralni dolžnosti nisem nič dolžan.
Najbolj pa me je razjezilo, ker mi je lagal.
Če kaj sovražim je to laž. Ko mi je menjal sifon je rekel, da je dal za material 7 jurjev na računu katerega sem zahteval pa je pisalo 5409 sit.
Jaz ne vem a je človek neumen zakaj se mi je zlagal če je vedel, da je iz računa vse razvidno?
Pa še trdil je da je blo sedem jurjev dokler mu nisem računa pokazal pol mi je rekel aja sej res sedem jurjev je blo verjetn neki drugega.
Drugo kar se mi je zlagal je to, da mi je očital, da mi je dal povezovalne cevke za bojler, pa da mu jih nisem plačal. Pri tem je vztrajal vse do takrat, ko sem ga spomnil, da sem cevke kupil jaz z bojlerjem vred.
Niti oprosti niti nič samo to mi je rekel aja potme pa morajo moje še nekje v avtu bit sej je vredu pozap, ko da nism nč reku.
In še tretja stvar ki me je zmotila?
Dolžan sem mu toraj 10 jurjev rekel sem mu da rekonstruirava stroške in da vidiva kaj toliko nanese?
Montaža kotlička 3 jurje, menjava sifona 5 jurjev in zakaj še dva jurja če je 5+3 8?
Ja 2 jurja pa krt ko za ne vem kaj mogoče za delo pa sej če hočeš ti lahko jurja pustim pa mi ddaš sam devet pol pa mam sam jurja za delo. Največji nesmisel pa je ravno v tem, da je že 3 jurje zaračunal za samo menjavo pol je prištel še jurja kr tako zraven, da se lepš sliš. Čudno sem mu rekel, da se obrtniki vedno zmotite v svojo korist.

perci:
Povej kakšno zgodbico, ki se je zgodila temu tvojemu kolegu?
Me res zanima, če se kakšne spomniš.

OrlyTM ::

jao, tezk frajer si ... ti si se sam odlocu, kolk dolocena zadeva kosta in mu ne bos placu tolk kot zeli, ker se ti zdi prevec? A v merkatorju alpa na petrolu tut tko nardis? Tankas za 10000 pol pa reces, da je to predrago in placas sam 5000?

krneki res :\ se posebi, ker ti je preden je naredu, povedu kolk bo zadeva stala. Precej podlo je tole.

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

nokia6310 ::

Orly: Preberi post od začetka do konca, pa boš dojel smisel posebaj po drugem postu in ne vleči besed iz konteksta tako, da boš slišal tisto, kar hočeš.
Saj ti lahko dam njegovo cifro, pa mu ti daj tistih 10 jurjev, če ti ni odveč. pa še dobro delo boš naredil meni pa uslugo.

Zgodovina sprememb…

gzibret ::

Meni je crknil pretočni bojler na plin (v bistvu ni bil prižgan celo pomlad in poletje, ko pa sem ga hotel spet zalaufat pa ni delal).

Prišel je mojster, 15 minut nekaj prčkaril - nič takšnega, samo privijal in odvijal je ventile in zamenjal 1 šrauf in me oskubil za 15.000 SIT. Noro, ni kaj.

Res pa je, da je bila sobota. Samo je on predlagal soboto, ne jaz.
Vse je za neki dobr!

OrlyTM ::

bluzis ... po tvojem opisu, ti je jasno povedu kolk bo kej kostal in ti si mu to narocu narest ... zej pa mu neces placat ... lame do konca!

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

Sunna ::

moje zgodbe se bolj tičejo nesposobnosti večine še tako priznanih majstrov, cene pa itak prirejajo vsi do neke mere.

Jaz bi plačal in dal stvar za sabo. saj štekam, da ti gre za princip, ampak preveč folka je takega, da bi si potem neprestano živce žru. V redu če gre za veliko denarja, tu se pa meni res ne bi ljubilo s tem ubadati...

Kawl6 ::

Imel sem "obrtnika" jakega ko kao brusi parket.Vprašam ga če je res obrtnik in zagotovi da 100% in da delo opravi strokovno in kvalitetno.Račun? Ni blema takoj napiše.
Začne polagat parket in naslednji dan že brusi-sem si mislil super tole je pa hitro.(lim se mora sušiti vsaj par dni!)
Aja lak sem kupil najdražji Sinteko in pravi majstor da mu ga je še nekaj ostalo od prej in bo na koncu raje mojega vzel-frišnega.(verjetno poturil slabega!)
Nakar privleče mašine -no eno ki je bila starejša od moje babice in šmirgla in šmirgla,pod radiijatorji on kr z fleksarco žlifa.

Gledam in gledam ,on brus in dela kanale,jame,konte v nov parket.Ga prvo polakira kao z njegovim Sintekom ,drugič namaže -in to vse fertik v parih dneh.
In vidi ČUDO božje parket se blešči in sije v njem pa grabni,doline,uvale...Pa prašam PIZD* kva pa je tole?On se vadi da je estrih tako slab narjen ker parket kar not pade in on ne more nč.
Vseeno plačam mastno.Zraven je vse dni bil na kosilu,znosil čuda starin...itd.Pira ni pil -mu ni pasal,domačga vinčka to pa ja!

Kličem majstora od estriha,prpele novga mojstra parketa ,dobro da jih ni kap.Na novo začne brusit lakirat-da raćun in OK.
Taprvi parketar v rednem delavnem času maže ŠMIR V FABRK ,ko je pri meni fušal je bil že 10 mesecev na bolniški zaradi hrbta-preverjeno!!!
Kličem šmirjoklna in obljubi da bo prinesel pol denarja nazaj,to je blo dve leti nazaj.8-O

Napisano po domače!

SaXsIm ::

nokia6310 in zdej ko človeku dolguješ še 10 čukov misliš da si car?
taki tepci mi grejo tak na živce...
Primer:
Moj foter je obrtnik. Izdeluje betonske izdelke in pa elektroinštalacije. V glavnem prodaja kamine. Upal bi se stavit, da ma najnižje cene v sloveniji. In kaj se zgodi? Pride nek težak po kamin. Po dolgem pametnjačenju (on je vedu vse o vsem, jst pa ker sem star 15 pa nič, kljub temu, da že od 5ga leta pomagam v firmi), se je odloču za manjši kamin (cena 12k). Vredu, prav. Potem mi pametnjači, da more met čisto gladki kamin, ker ga bo obložil s kamnom... :\ (lepilo med kamnom in betonom lepše prime, če je podlaga hrapava) Nisem mu mogel dopovedati, še ko sem mu rekel, da mu na bolj hrapav kamin dam nekaj popusta ne. Ok. Potem je želel imeti še rešetko za pečt (krompir, čevapčiči, ipd...). Prav. Rešetka je stane 4,5k, je cela iz živilskega inox-a. Mu naložim kamin, povem ceno (16,5k) in kaj pol? Reče k?rac, da mi ne bo dal 16,5k za to. Mu dopovedujem, da mu na ta izdelek ne morem znižat cene, skratka svašta. Po 15minutnem prerekanju sem ga mel poln k****. Sem mu spustil ceno na 15k. Še pol je godrnjal, sam sem mu reku, da jst lahko brez problema razložim robo in še policaje pokličem, če me misli izsiljevat. Je pol odpelu in basta. Sm še slišu, kako se je z ženo pogovarju, kak je drago blo (za primerjavo, manjši vrtni kamin od tega stane v merkurju 30k in rabiš srečo, da ne dobiš kakega okrušenega ali kak drugače fizično poškodovanega).
In kaj se zgodi potem? Pride fotr domov, mu povem kok in kaj, mi sicer reče, da me razume, sam on bo mogu vseen plačat prispevke. Pa da ne bo kdo kej preveč pametn spet, prispevke je potrebno plačat vsak mesec (okoli 100k), tudi takrat ko nimamo prodajne sezone in ne zaslužimo praktično nič.
Zdej če te je hotu mojster nategnit za 1-2k, to je res strašno hudo... :\ Si sploh pomislu, da si lahko vse vidu, kar je naredu, da si lahko sigurn, da je naredu 100% (ker si ga pač gledu). Dobro opravljeno delo ma svojo ceno. Kaj pa ko kupiš kako robo v trgovini, tam jim tud ne daš denarja za maržo?

Btw, če si tak tehničen tip, pol ne bi rabu štromarja za priklopt bojler na električno omrežje. Izklopiš varovalko, pa zvežeš fazo, nulo pa ozemljitev. Če si že mel prej bojler noter maš itak že vse naštimano. Tako, da če si v 8. razredu OŠ poslušu, moreš to bp znati naredit sam:\
SaXsIm

perci ::

Si sploh pomislu, da si lahko vse vidu, kar je naredu, da si lahko sigurn, da je naredu 100% (ker si ga pač gledu).
Nokia je slep. Zato bo tut fazo težko zvezal.

Se pa drugač strinjam z vami. Nokia, če ti je že prej povedal ceno in si ti rekel: "OK, naredi," nimaš zdej kej praskat. Sklenila sta pogodbo (pa čeprav ustno) in dolžan si se je držat. Simple as that.

Nejc Pintar ::

Kakor jz zastopim je delo slabo opravil?
Lahko je biti prvi, če si edini!

kopernik ::

Čakte mal. Nokia je rekel, da mu je vse plačal (po dogovoru), nakar je mojster zahteval še deset jurjev. Tako sem ga jaz razumel.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kopernik ()

sid911 ::

še primer mojega očeta: imel je obrt, zidarstvo in keramičarstvo...dela so imeli skos dovolj. AMpak določeni ljudje enostavno niso in niso plačali. Oče je moral dobesedno iti k njim in prosti za plačilo. in to ne majhne vsote, ampak že vnaprej dogovorjene. Oče je z obrtjo nehal pred enajstimi leti, in še mu je nekaj ljudi dolžnih denar od zidarskih del. Ko sem vprašal očeta nedavno zakaj jih ne toži, je rekel kratko in jedrnato: ''Naj sam imajo svoj denar. Itak ga ne bojo s sabo odnesli na drug svet''

Še en primer: očetov kolega, obrtnik je enemu svojemu znancu delal elektroinštalacijska dela v visnki kleti. ni računal nič, ker je pač tipa poznal. Tip pa mu je dal pač 5 litrov vina. Ko je tale obrtik iz vljudnosti pač vprašal koliko vino stane mu je tip mirno rekel da pač 1000 sit, obrtnik pa je presenečen plačal. Toliko o odnosu nekaterih do obrtnikov.

In še kaj takih ''prigod'' bi se našlo. In niti vsi obrtniki niso nevemkak fer.
1. Asus P8P67 LE | i3 2100 | HD 3850 | 2x4GB | 320 GB + 2 TB
2. FSC Amilo PRO V3515 ( T2060;2 GB;80GB)

zlobcek ::

Njemu je mojster opravil vse dela za tako ceno, kot sta se zmenila in potem še nekaj dodatnega za +10k (zamenjava kotlička in sifona).

Tud jest poleti pomagam pri podjetju, ki se med drugim ukvarja z montažo. Lahko rečem, da če bi ti model računu 8k,bi tud tle pizdil in bentil, da je vse drago pa tralala.

Stvar je pač u naravi ljudi, da bi meli vse zastonj. Zamenjava kotlička ni tak problem, vendar vseeno ne dela tega vsak, ki se sprdne. Zamenjava bojlerja tud v osnovi ni nobena znanost. Ampak težko, če se človek spravi to nardit kar sam doma. To je pač cena, ki jo je treba plačat za strokovnost (tiste, ki približno vejo kaj delajo in majo jajca to nardit). Poleg tega se je on verjetno od nekje pripeljal, nekam gre itd itd. pri teb je bil celo uro verjetno in kar zračunaj, če maš še vožnje pol ure od enga konca, koliko bi tko zaslužil v enem dnevu (10 ur dela recimo). Poleg tega z računom takoj daš kar nekaj procentov državi.

Nejc Pintar ::

lol, pri 10h na dan ma pol 80k dobička...
Lahko je biti prvi, če si edini!

Poldi112 ::

Ce neses pc na servis ti racunajo min. 6k na uro. Serviser dobi 600/h. Pa moras ti njim dostaviti pc. In oni ga popravijo ko njim pase.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Nejc Pintar ::

rač. servisi ponavadi računajo 10k+ na uro...
Lahko je biti prvi, če si edini!

Brane2 ::

Moje izkušnje s privatniki so pisane.

Ne bi sedaj tu o konkretnih zgodbah, le vsota vsega.

Če delaš z ljudmi "na črno", se pravi brez računa, pisnega naročila itd, moraš biti še posebej previden.

Tu gre za sloj ljudi, ki je praktično povsem vajen neobdavečenega dela in se na zakonodajo iz takih in drugačnih razlogov požvižga.

So dobri tipi, ki vedo kaj delajo in "sekajo ovinke" samo pri davku. Ne komplicirajo z računom za folk, ki ne komplicira s plačilom.

Nato imaš pa šušmarje, ki v bistvu izkoriščajo odsotnost dokazov in pohlep ljudi. Ko končajo svoje, ni nobenih pisnih reklamacij o tem, kaj so počeli in vse je v alami in mahanju z rokami.
Taki tudi praviloma mehko izsiljujejo, ko ti pa narejenem s*anju hodijo na vrata in težijo za denar.

Če plavaš v takih vodah, pač moraš znati plavati. Preden se zmeniš s komerkoli, je treba vedeti kdo je in odkod je, po možnosti tudi kje dela. Zelo pomagajo tudi mnenja sosedov in ljudi, katerim je že opravljal dela. In seveda treba je znati napasti tudi, če se kaj zakomplicira.

V skrajnem slučaju tudi poklicati inšpektorja ali policaja, če tip postane težak- in seved ane odnehati.

Sam se držim tega, da take stvari lahko načeloma opravim sam in da me bo tudi eventualni zajeb stal manj od dela pijanca po ceniku plastičnega kirurga.

Koneckoncev ponavadi ne gre za raketno znanost.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

nokia6310 ::

OrlyTM:
Ja mogoče bi bilo res prav, da mu plačam samo vseeno kar je preveč, je preveč.
Kaj ko bi naredili black listo takih mojstrov in seveda kakšnoo dobro listo takih, ki so pošteni in ki se jih splača klicat?
Podobno ima zveza potrošnikov slovenije za potovalne agencije.
Drugače pa ne tajim, da nisem vedel kolk bo kaj stalo samo kar je preveč je preveč.
Podebaj zato, ker sem mu povedal da nimam denarja da sem na socialni podpori lahko bi mi naredil malo ceneje.

nokia6310 ::

zlobcek:
Točno tako je bilo kot si ti rekel.
Zmenila sva se za ceno ampak vseeno je to preveč.
Ja najprej sem ga poklical zato, ker mi je crknil bojler. Po treh urah sva ga zamenjala.
Vedno sem ga postregel kot človeka celo danes sem mu ponudil kavo, ko je prišel po denarr, pa je ni hotel.
Vidm da niste vsi dojeli moje poante:
Jaz bi mu z veseljem dal še kakega jurja več, če bi bil pošten in nebi iskoriščal moje nevednosti pa mi govoril najprej da je dal za sifon in lepilo za ploščice 7 jurjev če pa je dal 5409 sit.
Ostale stvari so pa tako ali tako zgoraj razložene.
In ne nisem car, ker sem mu dolžann še 10 k.
Pol pa še štromar hoče 5 jurjev za zvezat fazo pa nulo mislim da marsikakšen odvetnik ne zasluži toliko kot te goljufi.

nokia6310 ::

Brane2:
Čestitam super si tole povedu jst nebi tko lepo razložu, kot si ti.
Res je in pol še on meni da ma 5 otrok pa ženo pa zmeri ko ga pokličem neki dela sej tut pitje je delo.
Brane2 razloži tisti del posta pri katerem si omenjal verodostojnost človeka?
Za montažo bojlerja mi je računal 10 k za to mi je izstavil račun mi lahko poveš je možno da je račun ponarejen?
Saj sem preveril je štempilka gor pa datum pa vse samo vseeno?

nokia6310 ::

Tole pravi pirs:
F 45.330
VODOVODNE, PLINSKE, TOPLOTNE, HLADILNE, SANITARNE INŠTALACIJE
 
UE: Ljubljana
   
 
table end

Table with 6 columns and 23 rows
      
 

5606845A.gif (170 x 64)

  

Podatki baze PIRS H2O d.o.o. MONTAŽA IN VZDRŽEVANJE GRADBENIH INŠTALACIJ
  
Tržaška cesta 47
1000 Ljubljana

 
(01) 839 27 27
(041) 670 775
  
direktor:
Fekonja Edvard
  
ŽR / TRR:
02053-0010411876
  
Davčna številka:
42942900 Identifikacijska številka zavezanca za DDV: **********
  
Pravni status:
Družba z omejeno odgovornostjo d.o.o.
  
Zaposleni:

0 zaposlenih

Kadrovski potencial:

1
  
Leto registracije:

1992

Poslovna tradicija:

1992
  
Znesek kapitala:
2.100.000,00 SIT
  
Dejavnost:
F 45.330 VODOVODNE, PLINSKE, TOPLOTNE, HLADILNE, SANITARNE INŠTALACIJE
   
F 45.330 034 Sanitarne inštalacije, vzdrževanje
   
F 45.330 039 Vodovodne napeljave, inštaliranje
   
F 45.330 040 Vodovodne napeljave, popravilo
   
F 45.330 035 Sanitarne napeljave, inštaliranje
  
Dodatna sporočila:
Čiščenje odtočnih cevi
   
Popravila, montaže
   
Sela pri Kamniku 15, 1241 Kamnik
  
Upravna enota:
Ljubljana
  
Občina:
Ljubljana

Izak ::

Vidim da Brane2 ma izkusnje. Sam lahko potrdim da je napisu odlicno in resnicno.

Lp

perci ::

Lej nokia, popolnoma nič te ne razumem. Če ti je on prej povedal, kolk bo stalo (pa magari če je blo 50 jurjev) in si se ti strinjal s tim, si mu dolžan plačat. End of story. Nima veze to, da si ti na socialni podpori. Strinjal si se s pogoji in zdej si mu dolžan plačat. Verjamem pa, da ti je težko, ampak to mene kot obrtnika ne zanima. In to kolk vodovodarji zaslužijo, tebe nič ne briga - nisi ti tukaj nekdo, ki bo govoril, kolk je neko delo vredno. Še posebej, ker si se strinjal z vsem.

Brane2 ::

Nokia, sem šu še enkrat brat tvoj post.

Kot je videt, ti prakticiraš to, da se ne držiš dogovorjenega.

Pa je to pametno v tvojem položaju ?

Saj take ljudi sam rabiš. Oni, sploh če so dobri, tebe ne rabijo- strank je ko toče.

Če nekaj delaš brez papirjev, se moraš zavedat, do kod bi segale tvoje pravice in dolžnosti če bi delal s papirji.

In papirji pravijo, da naročilo nekaj velja. Če si nekaj naročil- in si se strinjal s stroški, kaj imaš potem za komplicirat ?

Če se ne strinjaš s prikazanimi stroški kupljenega materiala, pač zahtevaj račun- naj ti pokaže račun štacune, kjer je zadeve kupil. Jasno je, da ti bo folk računal nekaj tudi za zajebancijo z nakupom, a jaz bi hotel to kot posebno postavko- čisto toliko da vidim kaj sem plačal koliko (delo, dostava, material).

Jasno je, oziroma bi moralo biti, da se ti folk ne bo pripeljal na dom zastonj. Čim moraš pripraviti material, orodje, se vsesti v avto itd., je jasno da to nekaj stane, tudi če je stranka recimo 5 km stran.

Nedržanje dogovorov je IMHO glavni razlog za prerezane gume na avtih in podobne zadeve pri tovrstnem poslovanju. To je taglavna stvar. Če si se z nečem strinjal, za tem stoji tvoja beseda. In če si kar tako premisliš, potem tvoja beseda ne velja nič...

Sploh pa je to nelogično, če tako serješ po glavi nekomu, od katerega si odvisen. Kaj še bi ti tip sabotiral tisti bojler ali ga montiral namenoma tako, da bo v kratkem dol padel ? Je tistih par jurjev razlike vrednih tega ?

Pri vsaki taki zadevi je treba biti previden, PREDEN se vanjo spustiš. Ko si že v njej, previdnost tudi ni odveč, samo takrat je lahko že pozno.

Lahko da te je stvar presenetila in se nisi imel časa ukvarjat z iskanjem mojstra, a takrat pač lahko tistih nekaj jurjev razlike "poknjižiš" pod nujnost zadeve....
On the journey of life, I chose the psycho path.

Brane2 ::


Za montažo bojlerja mi je računal 10 k za to mi je izstavil račun mi lahko poveš je možno da je račun ponarejen?
Saj sem preveril je štempilka gor pa datum pa vse samo vseeno?


Čakaj malo. Potem je bilo delo opravljeno z računom ?
Kaj pa piše na računu ? Samo "montaža bojlerja" ali recimo delo- 2 uri ali kaj podobnega ?

Ja, sem že slišal za ponarejene račune- videl pa mislim še nisem nobenega (tudi če bi ga, bi to težko preveril za vsak prejeti račun).

Sicer pa to zate ni tako težko. Če si dobil izstavljen račun, lahko pokličeš na firmo ( če ge za večje podjetje) in potožiš, da kopija računa, ki si jo dobil ni povem čitljiva in da ti v tvojem podjetju nočejo povrniti teh stroškov.

Zato prosi za kopijo računa po pošti in faxu. Kopija po faxu nima prave veljave, vendar ti pokaže, če ti ima un na drugi strani namen sploh kaj poslati. Po pošti ti lahko tega nikoli ne pošlje s stalnim izgovorom "bomo jutri"- za fax pa ni razloga da ga ne dobiš v 10 minutah.
On the journey of life, I chose the psycho path.

fahrenGONE ::

Potem pa mi je zamenjal še nosilec za wc papir in kotliček.


Hehe, kaj niti nosilca za WC papir ne znas zamenjat!? Za bojler ne recem, ker je boljse da naredi strokovnjak ampak za take malenkosti kot je nosilec za WC papir in kotlicek pa bi se lahko sam naucil. Pa se prihranil bos ene par tvojih jurckov in na nasploh se pocutis bolje ko kaj sam naredis.

nokia6310 ::

Brane2 in ostali:
Po premisleku sem ugotovil, da mu bom plačal dogovorjeno ceno čeprav je pretirana.
Hotel sem samo povedati da je predrago to vse skupaj!
Tudi jaz se moram prilagajat trgu če prodajam komp ne morem prodat diska za katerega sem dal pred letom in pol 32000 sit za 50 to je malo preveč in drugi bi mene čudno gledali zakaj prodajam po taki ceni enako velja tudi za vodovodarje kar je predrago je predrago!
Brane2:
Na računu piše priimek+montaža bojlerja 10.000 sit+zgoraj omenjena firma davčna številka+štempel in datum kdaj je bilo delo opravljeno.
To je pa tudi vse.
Kot sem že stokrat povedal se mi zdi grdo, da gre 10x v avto govori da je dal za material več kot piše na računu ki mi ga je pozneje dal zdaj govorim o računu za material, ki ga je moral kupiti sifon in lepilo za ploščice in ravno to me je zmotilo, kar pa sem že stokrat povedal.
Saj so še druge stvari če on lahko meni, ki sam ne morem preverit kolk je na računu napisano reče večjo ceno od tiste ki je na računu, zakaj potem nebi jst vzel stvari v svoje roke. Vidim, da si res revež, če si pošten. Jst vse po pravici povem, kako je bilo vi pa potem po meni ko da ni že dost, da me je un napi***dil ampak jst bom vseeno še naprej pošten človek in mu bom plačal tisto, kar mu pripada. Ne vem pa, kako vam bom to dokazal, da boste res verjeli, da sem pošten.

nokia6310 ::

Čakaj malo. Potem je bilo delo opravljeno z računom ?
Ja samo montaža bojlerja in nič drugega. Za ostalo mi je rekel, da mi lahko napiše račun če želim.

nokia6310 ::

Brane2:
Račun mi je napisal pri meni doma in mi dal iz bloka papirje.
fahrenheit:
Sicer ne maram pomilovanja ampak verjetno si prebral, da sem slep.
Malo težje je zame vrtat luknje s bor mašino še posebaj če bi 5x falil pa bi mi pol ti prišel luknje flikat?
Malo težje tako delo slepi opravljamo kot je vrtanje videči si to narišete kje boste vrtal luknje za nas je pa to res težko. Rad se pohvalim s tistim kar znam, priznam pa tudi tisto česar ne znam. Nosilec bi zamenjat že znal saj mam tudi sam precej orodja doma samo vseeno je težko tiste luknje na milimetre lovit vsaj zame.
Upam, da zdaj razumeš zakaj ga nisem sam zamenjal.

Brane2 ::


Saj so še druge stvari če on lahko meni, ki sam ne morem preverit kolk je na računu napisano reče večjo ceno od tiste ki je na računu, zakaj potem nebi jst vzel stvari v svoje roke.


Saj ni nihče rekel, da je ne smeš. Če bi mene recimo za razkurilo, bi tipu naravnost rekel nekaj takega:


Mojster, evo kot vidiva sedaj, si me hotel okrasti za jurja in pol pri taki očitni stvari. Jaz ne morem imeti ob tebi dveh policajev in kriminalista, da bi te nadzirali med delom pa še snemalno ekipo zraven. Zato se bova kar sedaj poslovila. Ne rabim tvojih uslug. Da ne boš okrog govoril da sem te nategnil in da s to robo nimaš nič, ti jo bom plačal- teh 5.5 kSIT, da se razumemo- ne 7 kSIT.

Vse ostale svoje usluge računaj tistemu, ki jih rabi. Jaz te ne rabim več.

Ti bi rad povrnjene stroške ? O.K. Pokličiva strica inšpektorja in ga povprašajva za mnenje. A ti lahko povrnem stroške za delo brez računa?
Kako sploh lahko delaš brez papirjev- si kak tajni agent ali kaj ?

Kdo sploh si ti ? Jaz sem naročil mojstra iz XY podjetja. Imaš papirje, da to lahko dokažeš ali si preprosto tip, ki se lažno predstavlja in krade po stanovanjih ? A v podjetju sploh vedo da si tu ali si tam "na bolniški" ?


To, da se ne držiš dogovorov je lahko glavni vir s*anja. če folk ni ziher da misliš opravljeno plačat, ti bo vsekakor skušal to zaračunat po drugi poti...

Saj v tem nisi sam. Vsi smo mi stranke. V življenju se učimo stalno- če se znamo.

Jaz še pomnim, ko sem podlegel pritisku "pametnih" in sem enkrat avto odpeljal na "taprav" avtoservis, ki ga ima tu sosed z dolgo tradicijo ("family biznis" crap etc).
Odpeljem svojo prastaro Astro na servis. Hočem ureditev bremz, IIRC tudi zamenja auspuh pa še nekaj drobnarij in račun na firmo. Pričakujem račun za tam recimo 100 kSIT, dobim pa račun za 270 kSIT z DDV.
Račun je dolg IIRC tri strani in na njem je kup majhnih pi*darij, ki jih sploh nisem naročil.

Ker je šlo za ustni dogovor, ker sem avto nujno rabil itd, sem pač stvar hladno požrl in plačal. A od takrat delam te stvari sam. Ja, mogoče me bo še videl kak serviser, a o njem se bom prej sam prepričal. Od tega je mislim da 3 leta in še vedno se držim domačih popravil.
Jebeš narodno modrost- narod crkava vsepovsod. Pol že ne more bit kaj preveč pameten.

Za nameček so plačali telefon-ljerkam, da morijo njihove stranke po telefonu in sprašujejo o mnenju o opravljenih uslugah itd.

Hej, je*u sem ji mater. Brez osebnih žaljivk, le hladno sem podal svoj pogled na stvar. Ko sva nehala, se je verjetno spraševala, če ne bi blo boljš it kam drugam delat... >:D
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Brane2 ::


Brane2:
Račun mi je napisal pri meni doma in mi dal iz bloka papirje.


Kot vem, imaš pravico zahtevat uradni račun, z vsemi svojimi podatki, se pravi da je na njem tvoje ime in priimek, naslov, točna specifikacija opravljenega dela itd.

Če ti tip izrazito ni všeč, se lahko obrneš na tržno inšpekcijo s tem računom in pač rečeš naj preverijo, če tip ne tala kar tako nekih ceglcov okrog in da tip res odvaja davke, če ti jih je pač že zaračunal (če ti je izdal račun, jih je praktično moral).

Ampak to res samo, če misliš da te je tip nategnil ko pristaniško kurbo, drugače s tem RES ni treba folku delat težav...
On the journey of life, I chose the psycho path.

MadMax ::

Brane2:
Sicer morda off-topic, pa vseeno:
Račun je dolg IIRC tri strani in na njem je kup majhnih pi*darij, ki jih sploh nisem naročil.

Naročil si servis zadeve, zato so oni pošlihtali vse, kar se jim je zdelo potrebno.
Če pa bi se dogovoril za popravilo, pa bi popravili le dogovorjeno. Morda kakšno malenkost, ki je neposredno povezana in od katere je odvisno popravilo več.
Poznam take scene... Žal pa ima v takem primeru servis bolj prav. Etično gledano, pa je že druga stvar... Zato so pa izgubili stranko.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMax ()

Brane2 ::

Valjda vem, kaj sem naročil.

Naročil sem servis bremz, menjavo dihtunge pod pokrovom motorja (na glavi) in mogoče še nekaj malenkosti. Vsekakor pa sem naročil, naj me tip pred morebitnimi večjimi posegi prej pokliče. Saj klical me je, a ne za vse stroške.

Dobil pa sem recimo poleg tega še menjavo vseh žarrnic, tudi recimo v armaturni plošči, kar SPLOH nisem, naročil itd.

Za nameček pa vse skupaj ni bilo bolje odpravljeno kot če bi to opravil sam, pa še čakal sem kar nekaj.

Če spraviš nekaj delat sam, si izbereš čas ki ti odgovarja in ti ni treba čakat cel teden, da gospod kirurg najde čas zate...

Celo to stvar bi lahko sam izpeljal za 1/3 do 1/4 tega denarja kot sem ga dfal tipu, kar koneckoncev sedaj tudi prakticiram.
On the journey of life, I chose the psycho path.

perci ::

Pa tut če bi naročil "servis". Za take stroške se pokliče in pozanima v vsakem primeru. Če bi recimo men na cliotu naredil za 270k servis vsega sranja (kar bi se IMO dalo), bi gladko zavrnil račun. Jasno, da ne bom plačeval 2/3 vrednosti avta za servis, da bo on menjal žarnice v armaturki pri 10 let starem avtu. Ali pa mi natankal za 4 jurje tekočine za pranje stekel, kot se mi je enkrat zgodilo. Seveda sem požrl, ampak danes me ne bi tko na izi obrnil.

gzibret ::

> Ali pa mi natankal za 4 jurje tekočine za pranje stekel, kot se mi je enkrat zgodilo.

LOL :D A maš Renaulta? Jaz ga imam in ko ga peljem na (redni) servis strogo zabičam, da naj ne doliva tekočine za pranje stekel, ne menjuje ratkap in brisalcev ter ne dela ostalih pizdarij, ki jih lahko naredi vsak običajni voznik.

Prej sem imel R5 in vsak redni servis, če bi se držali njihove knjige, bi me prišel 20-30% vrednosti avtomobila.

Mi pa prasci (oprostite izrazu) na 60.000 km (servise imam na 30.000 na novem avtu) niso preverili zavor. In po 1000 km po servisu mi zadnje premze preprosto ZABLOKIRAJO. Zadnja guma ni šla več ne naprej, ne nazaj, preprosto zablokirala. Še dobro, da se je to zgodilo, ko sem speljeval iz parkirišča in nisem imel velike hitrosti. Kar groza me je, če bi se to zgodilo pri 130 km/h. In zakaj se je to zgodilo? Ker zavor sploh niso preverili, čeprav bi jih morali. Je pa bila zadnja pakna na bobnih že toliko izrabljena (ali karkoli že), da se je enostavno odtrgala dol. Sosed, avtomehanik, ki mi je avto usposobil za vožnjo, je rekel, da bi to na servisu MORALI pregledati, bobnov pa niti odprli niso, ker se je, ko sva odpirala boben, ven usulo tono prahu.

Servis je bil RENAULT servis zraven celjskega Interspara (ne vem točno, kako se reče). RSL Levec je 100X boljši (in dražji :( ).

NA ČRNO LISTO Z NJIMI!!!!
Vse je za neki dobr!

fahrenGONE ::

Sicer ne maram pomilovanja ampak verjetno si prebral, da sem slep.


Nisem vedel, sem namrec samo na hitro prebral thread preden sem odgovoril. Se opravicujem za neumesten komentar.

nokia6310 ::

Brane2:
Iz mojih zgornjih postov lahko vidiš, da ima človek najverjetneje res firmo.
Sepravi recimo, da dela legalno.
Občutek imam, da te nisem dobro razumel.
V prvi polovici posta praviš, da naj ga nekam pošljem kar ni v moji navadi pa četudi imam prav.
Ti bi rad povrnjene stroške ? O.K. Pokličiva strica inšpektorja in ga povprašajva za mnenje. A ti lahko povrnem stroške za delo brez računa?Nisi dobro razumel račun za material sifon+lepilo za ploščice mi je dal, ker je moral to tudi sam kupiti ravno tu je lapsus pa sem že zgoraj razložil ampak vseno še enkrat:
Na računu piše 5.500 sit nekako tako res je, da je bilo vse skupaj nekaj čez šest samo je človek dobil nekak popust, kar mi je tudi omenil. Sporno pa je to, da mi je zaračunal navzgor in ne toliko, kolikor je dejansko dal. NO in pri tem je še vztrajal dokler mu nisem dokazal, da imam prav saj sicer drugače nebi ustrajal pri svoji trditvi. Nakar sem mu rekel čudno, da se vedno zmotite vi mojstri v svojo korist in nikoli ne v svojo škodo (kje je socializem) "takrat je tovarištvo in humanost še nekaj pomenila" NO in drugo me je hotel postavit na laž da mi je dal svoje povezovalne cevke za bojler dokler mi ni sam priznal, kar naenkrat se je spomnil, da jih ima verjetno nekje v avtu. NO in še tretje za vsako stvar je rabil 5 min, da jo je prinesel iz avta kot da bi me namenoma hotel zajebavat in si nabijat ure. Predlagal sem mu, da naj si kupi eno škatlo pa vse noter zmeče kar potrebuje za delo in mu tako ne bo potrebno za vsako stvar v avto pa nazaj. Zdaj pa si predstavljajte če dela nekje v bloku v 4. štuku pa da ni lifta saj ma vsako minuto pol ure pavze? Na to mi je odgovoril: Lažje grem sporti iskat kar rabim, kot da vlačim vse gor pa dol pa čeprav samo enkrat" Seveda potem nebi imel več izgovora, da mora v avto pa še na čike sva pila skupaj kavo in kljub temu sem ga pogostil vedno kot je v navadi za zahvalo pa to. Upam, da zdaj končno razumete poanto vsega in mojo reakcijo na tak odnos.
Če bi bil nevešč takega poslovanja pa četudi sem slep bi mu naslepo verjel in plačal pa četudi bi rekel, da je dal za materiall 20 k. Račun pa mi je dal na takem listku, ki ga je istrgal iz nekkakšnegaa blokca je pa res da je štempel gor.
Zdaj razumem, zakaj pravijo modri ljudj včasih je bolje, da pametnejši odneha pa četudi bi imel prav in tako bom tudi jaz storil. Zdajle ga bom poklical in plačal, kar sem dolžan navsezadnje je res, da sem se na začetku strinjal s ceno pa še "prijetno" ga bom presenetil,
Brane 2: v drugem postu malo višje pa praviš:
Kot je videt, ti prakticiraš to, da se ne držiš dogovorjenega.

Pa je to pametno v tvojem položaju ?
Nikakor ne in tega nikoli ne prakticiram. Priznam, da je bilo tole prvičč, zadnjič in ne bo nikoli več!
Ni mi všeč, da kar tako posplošuješ če sem to enkrat naredil, da pa je to moja stalna praksa.
Nikakor ne delam tega in vedno plačam, kar sem dolžan. Ljudje še preveč radi mečejo vse v en koš in posplošujejo stvari.
Jaz samo ne maram nepoštenja in laži to je pa tudi vse.
Sepravi fer play ampak obojestranski!
Drugače pa imam z inšpektorji odlične izkušnje vedno ko sem jih rabil so rešili zadeve tako, da je bilo za mene najbolje!
Pa jih zaradi 10 k ne mislim klicat. Palca ma zemri 2 konca in tudi drugi ga bo nekoč udaril, če je nepošten.

Brane2 ::


Brane2:
Iz mojih zgornjih postov lahko vidiš, da ima človek najverjetneje res firmo.
Sepravi recimo, da dela legalno.


Če ima firmo in plačuje davke, potem ni fušar, vsaj iz tega zornega kota.


Občutek imam, da te nisem dobro razumel.
V prvi polovici posta praviš, da naj ga nekam pošljem kar ni v moji navadi pa četudi imam prav.


Pravim,d a s efušarjem ni teba pustit izsiljevat. če je bilo delo opravaljeno z računom in si dobil pravzaprav to, kar si hotel, pa ne vidim problema.


Nisi dobro razumel račun za material sifon+lepilo za ploščice mi je dal, ker je moral to tudi sam kupiti ravno tu je lapsus pa sem že zgoraj razložil ampak vseno še enkrat:
Na računu piše 5.500 sit nekako tako res je, da je bilo vse skupaj nekaj čez šest samo je človek dobil nekak popust, kar mi je tudi omenil. Sporno pa je to, da mi je zaračunal navzgor in ne toliko, kolikor je dejansko dal.



Mnogi mojstri dobijo poopust pri nabavi in tega ne dajo stranki. Koneckkoncev, zakaj bi ? Popust je dobil ON, ker pač kupuje v tej štacuni in trgovcu nekaj pomeni. Če ga je pripravljen deliti s tabo, fino, sicer pa je to njegova stvar. Drugo je, če ti je to omenil in trdil da ti bo dal robo po svoji nabavni ceni, pa je potem navajal polno ceno brez popusta.


NO in pri tem je še vztrajal dokler mu nisem dokazal, da imam prav saj sicer drugače nebi ustrajal pri svoji trditvi. Nakar sem mu rekel čudno, da se vedno zmotite vi mojstri v svojo korist in nikoli ne v svojo škodo (kje je socializem) "takrat je tovarištvo in humanost še nekaj pomenila" NO in drugo me je hotel postavit na laž da mi je dal svoje povezovalne cevke za bojler dokler mi ni sam priznal, kar naenkrat se je spomnil, da jih ima verjetno nekje v avtu.


Po tem so mojstri znani. Ampak tudi koneckoncev stranke. Si že slišal za stranko, ki bi se pri plačilu zmotila v svojo škodo in namesto 50.000 plačala 150.000 ?


NO in še tretje za vsako stvar je rabil 5 min, da jo je prinesel iz avta kot da bi me namenoma hotel zajebavat in si nabijat ure.


Če ti na računi piše "montaža bojlerja" in ne "2 delovni uri", kje je problem ? Če je tip zmeden, je pač tak.
Ja, gledal si ga 2 uri namesto 1/2 ure, pa kaj ?


Predlagal sem mu, da naj si kupi eno škatlo pa vse noter zmeče kar potrebuje za delo in mu tako ne bo potrebno za vsako stvar v avto pa nazaj. Zdaj pa si predstavljajte če dela nekje v bloku v 4. štuku pa da ni lifta saj ma vsako minuto pol ure pavze?


Razen, če se ti je zelo mudilo ali si ga na roke nosil po stopnicah, ne vidim kaj te toliko moti.
S ceno si se strinjal. če tip izvaja ritualne plese da bi skril enostavnost opravljenega dela, kaj s tem ?
S ceno si se, kot rečeno strinjal že prej.


Če bi bil nevešč takega poslovanja pa četudi sem slep bi mu naslepo verjel in plačal pa četudi bi rekel, da je dal za materiall 20 k. Račun pa mi je dal na takem listku, ki ga je istrgal iz nekkakšnegaa blokca je pa res da je štempel gor.


To je lahko O.K. Ne bo pač nosil računalnika in printerja s sabo. Tak račun lahko zadošča (iz paragonskega bloka)
Jaz sem tisto omenil samo če sumiš, da tip kar tako tala listke, ki jih ne prijavlja kot izdane račune.


Nikakor ne in tega nikoli ne prakticiram. Priznam, da je bilo tole prvičč, zadnjič in ne bo nikoli več!
Ni mi všeč, da kar tako posplošuješ če sem to enkrat naredil, da pa je to moja stalna praksa.


Samo pravim, da so take stvari slaba reklama. Če jih ne prakticiraš, fino zate.
Če te kdo poskuša okrasti, vračilo z isto mero navsezadnje ni pravi odgovor. Na koncu koncev si ti hendikepiran in bi v takem dvoboju potegnil ta kratko, vsi bi te pa videli pač kot lopova, ki je v tem dvoboju izgubil.
Vsaj pri teh stvareh obstaja veliko drugih, legalnih in prav tako ali še bolj neugodnih alternativ.
On the journey of life, I chose the psycho path.

nokia6310 ::

Fahrenheit:
Ni nobene zamere ni se ti treba opravičevati.
Zakaj bi se saj tvoj komentar je navsezadnje le bil na mestu bom delal v tej smeri, da se bom tudi tega naučil.
Problem večine na st-ju je ravno v tem, da samo posplošujejo berejo napol jaz in ostali pa se trudimo, da čimbolj jasno in realno napišemo kar mislimo ravno zaradi tega, da ni poznejših dilem, pa ne leti to zdaj na tebe fahrenheit/.
Sam znam marsikaj narediti zamenjati kakšno malenkost kar je takih drobnih opravil samo zaradi 2 mm luknje si ne mislim uničit cele kopalnice, saj drugače bi že sam poskušal tudi to narediti.

nokia6310 ::

Brane2:
V legalnost njegovih poslov se ne bom spuščal in tudi za davke mi je vseno če jih prijavlja ali ne to je navsezadnje le njegova osebna stvar.
Opazil pa sem nekaj čudnega oziroma je naš hišnik, ki je pred 10 minutami prišel k meni:
Namrečč to je bilo kar umesno ko si brane2 rekel par postov višje Kaj še bi ti tip sabotiral tisti bojler ali ga montiral namenoma tako,
da bo v kratkem dol padel ?
Ja in ravno tega se bojim. Saj ne, da je človek namenoma bojler tako montiral ampak šraufi na katerih visi bojler gledajo kake 3 cm iz stene zraven pa še tisti plastični vložki ki se zabijejo v steno je to normalno?
Kolikor jaz poznam stvari bi se mogla tista matica ki se zategne zategnit tako, da bi šel nosilec na katerem visi bojler do stene do konca in vložki bi morali biti zabiti do konca v steno tudi ni tako?

Matice so drugače do konca zategnjene vsaj kolikor sem uspel preveriti. Zdaj pa je vse skupaj kake 2 cm od stene, pa še vložki gledajo ven kaka 2 mm je to normalno?
Meni se zdi izredno čudno to.
Lahko se zgodi,, da mi res pade dol?
Naš hišnik mi je reku da s tem ni zadovoljen in da mu to ni všeč da bi to moglo bit direkt do konca do stene samo če že 3 tedne drži a je strah upravičen ali ni?
Tukaj gre za dosti več kot za banalnost če sem malo paranojičen gre za moje življenje?
No verjetno si predstavljate kaj bi se zgodilo če mi pade na glavo?
Pa še vrela voda je notr jaoo pa še štrom pa še kaj bi se našlo.
Vglavnem se upravičeno "bojim" ali ne?
No da vas vidim mojstre samo da mi potem če mi na glavo pade ne boste rekli da nisem imel prav ko mu nisem dal 10 k.
Čeprav ima firmo in baje dela že 13 lett, kar je iz podatkov iz pirsa razvidno me vseeno zanima je to strokovno oziroma po opisu sodeč (slike nažalost ne morem prilimat) sigurno narejeno?
Vglavnem hvala vsem, ki mi lahko poveste svoja mnenja o tem.
Lp vsem.

p.s. To so najnovejše ugotovitve.

fahrenGONE ::

Ce je vpisan v PIRS ne pomeni nic, ravno tako ne pomeni nic ce ima s.p., saj poznam veliko ljudi ki opravljajo svoj poklic povrsno in vpisani pa so povsod kjer je mogoce, saj tako dobijo nekaj brezplacne reklame. S temi zadevami se ni za hecat in ce gledajo vijaki 2-3 cm iz stene ti priporocam, da poklices nekoga ki se res spozna in naj vse lepo preveri. Bojler ima ze sam po sebi doloceno tezo in ko je poln vode ne vem ali je nekaj na pol privitih vijakov dovolj za varno namestitev. Rad bi rekel da je, ampak se mi res zdi sumljivo vse skupaj. Ce je tri tedne na steni se ne pomeni da bi drzalo v nedogled...

perci ::

Jao, vložki so za to, da se dajo v steno, ne pa da 2cm ven gledajo. Zato se jim reče vložki - ker jih vložiš v luknjo. Drugač pa te ne razumem - slep si in ne prosiš kolega, da je zraven, ko ti obrtniki rihtajo. Malo naivno moram reči... Če ti je res tko montiral, reklamiraj zadevo in naj pride popravt. In takrat naj bo kolega zraven in če bo OK naredu, mu rukni še tistih 10 jurjev...

nokia6310 ::

perci dobr si to reku ni kej!
Drugač pa kolega?
Jih mamm bol mal pa še tisti so preveč zaposleni al študirajo al pa delajo kej drugega!
Čeprav sem v zgornjih postih rekel, da sem precej nezaupljiv imam vendar le nekajj človeške zaupljivosti in verjamem nekaj, kar mi nekdo reče.
Persi pa evo da te vidim zdej ti javno obljubljam dam ti 2 k pa bot ti zraven pa ga jst pokličem da mi to zrihta?
A veš moji kolegi zmeri hočjo met jurja dva tri karkoli jih prosm zmeri mi hočjo računat pa za to pa za ono pa za bencin res je problem!
Mamm pa 3 zlo dobre prjatle ko mi res pomagajo samo trenutno šola/študij/služba res nimajo cajta.
Kje pa naj dobim strokovnjaka, če mi ta ne bo hotu prit zrihtat?
Sej vem inšpekcija pa to samo vseeno jst nočem komplicirat res ne!

nokia6310 ::

fahrenheit ja veš nekateri mislijo, da je dost če dvakrat udariš s kladivom pa da to zadostuje sam očitno ne!
Res so mi zlo čudn to nardill. A ni žalostno dejstvo, da grejo mene tko zajebat?
Kakšna pa je odgovornostt v primeru da mi res pade dol?
Škoda bi pa tut bla ogromna posebaj še, če bi se to zgodilo v moji odsotnosti.
A veste, da če nebi prišel hišnik sploh paničaru nebi, ker mi je reku daa mam srečo, da mi bojler še stoji na steni pa da si on nebi upal živet v tem stanovanju glede na stanje, ki ga je videl.
Drugače pa je po poklicu mizar.
No do zdaj se nisem sekiral čeprav sem si mislil, da mora res tako biti.
NO a ste zdej vidl kolk sem jst dobr človek? Nisem ga skritiziral do konca skritiziral sem samo tisto, kar mi ni bilo všeč pri njegovem delu, Pa še bajta je stara 100 llet omet je verjetno bol tko tko upam no, da bo vse dobr, drugače pa kroniko berte.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Instantna grelna pipa ali bojler? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
556394 (2031) energetik
»

Casovno stikalo za bojler

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
437193 (6101) dreta
»

Votle stene

Oddelek: Loža
217013 (6204) negotiator
»

Pa dobr, kaj je s temi obrtniki? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9016605 (13748) Pithlit

Več podobnih tem