» »

Slika s satelita

Slika s satelita

Yaho ::

Zdravo.
Pred kratkim sem zasledil v eni reviji en program, ki bi naj preko satelita zelo priblžal sliko.
Tam je bil omenjen NASA World Wind. Ta program sem preizkusil, pa mi ne približa nevem kak dobro te slike.
No....Vprašal bi vas, če kdo pozna program in ga zna uporabljat, če bi mi razložil zadevo, ali pa če kdo pozna kak podoben program, ki bi sliko fajn približo.
Vnaprej hvala z odgovore.
Lp, Yaho

Doman ::

Sem nekaj cajta nazaj imel nek program, kamor si napisal ulico in hišno št. in ti je pokazalo prov sliko tvoje bajte,satelitsko seveda.Se mi pa zdi da sem o tem programu slišal na tem forumu. Nej mi kdo pomaga povedati ime programa, saj niti približno nebi znal povedati kako mu je ime.

jRk0 ::

nvatlas that is. na netu mas, pa se prijavi na stran in pol preko strani gledas.
You fuck up once, you loose two teeth.

iskra ::

Pa ne obetaj si neke hude povečave (npr. da boš videl sosedovo mačko na tvojem avtu) ker je en piksel na sliki okrog 0,2m velik (tisti, ki veste to cifro na pamet, me popravite).
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

CaqKa ::

pa google ima na svojem servisu tudi satelitsko sliko. maps.google.com

Dejancek ::

NASA World Wind je kar precel kull programček, sedaj nage sosede na vrtu res ne boš mogel videt, na žalost a ne, ampak kar se tiče velikih mest se da kar fajn pogledat, skoraj kot ETIS.
Ne moreš pa pričakovat sedaj da boš videl na 1 m natančno, to da ti je jasno.

LuiIII ::

No glede NVAtlasa kjer se lahko vidi cela Slovenija: To niso satelitske slike! To je navaden orthofoto: Kako se dobi ortofoto? Letalo leti in snema s posebno kamero (pri nas zaenkrat še na film 23×23cm). Danes to počnejo že z barvnimi filmi toda šele dobro leto. Leti in snema se na višini okoli 3000m v pasovih tako, da je med posnetki cca. 60% prekritje v smeri leta in 20% med pasovi. Posnetke se nato razvije in skenira s posebnim skenerjem. Nato se izvede triangulacija posnetkov kar pomeni, da se jih v rač. modelu spravi v enak medsebojni (prostorski) položaj kot so bili v času snemanja. Zanimiva reč o kateri pa mislim, da sedajle nima smisla nakladati. Ker je vsaka točka na dveh posnetkih in ker je rezultat triangulacije točen položaj projekcijskega centra kamere v času snemanja, lahko s prostorskim urezom izračunamo x, y in z koordinate točke. Iz tega se nato lahko naredi DMR (digitalni model reliefa) na katerega se projicirajo posnetki. Tako dobimo digitalni ortofoto. No, roko na srce, običajno se vzame že nek prej izračunan DMR.
Kar se pa satelitskih posnetkov tiče je pa zadeva naslednja. Trenutno je najboljši komercialni Quickbird s katerim se trenutno igram sam. Zadeva ima resolucijo 0.65m v pankromatskem spektru (ČB z nekaj infrardečega spektra) in 2.4m v multispektralnem spektru. Po prvih primerjavah mi je zadeva bolj všeč kot barvni ortofoto saj zaradi različnih spektrov omogoča boljše analize.

Tako malo, da vemo očem se gre.
Lui


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Slovenija ima novo Google Maps satelitsko sliko! (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7013073 (2875) Daniel
»

Google earth - površni? :P

Oddelek: Loža
333886 (2348) C_maniak
»

Google Maps - Evropa

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
328315 (6734) Stajerc
»

program za satelicko sliko

Oddelek: Programska oprema
91553 (1360) Vanadium
»

Satelitski posnetki Slovenije ???!

Oddelek: Omrežja in internet
1020814 (20442) LuiIII

Več podobnih tem