Forum » Omrežja in internet » A1 xDSL
A1 xDSL
Tilen ::
Poveži se na ST [192.168.1.254], Klikni "SpeedTouch"pa pol spodi nekje maš "Set Up"
Prej se lahko še tu poigraš preden gre zares ;)
Nekje vmes bi mogo met potem opcijo Bridge/routing. Daš v bridge, apply-aš nastavitve in je to to.
Prej se lahko še tu poigraš preden gre zares ;)
Nekje vmes bi mogo met potem opcijo Bridge/routing. Daš v bridge, apply-aš nastavitve in je to to.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()
N-E-O ::
Mah, sej je blo potrebno samo port odpreti tako na wifi routerju kot tudi na speedtouch routerju. Ni treba nic druga spreminjat.
Follow the white rabbit.
r5r ::
Sedaj je AMIS vpeljal brezplačno telefonijo, ali so mogoči klici na telefonske številke 0889?
(Res se sliši blazno, ampak imam takšno željo. )
(Res se sliši blazno, ampak imam takšno željo. )
And it makes me wonder.
PaJo ::
Tistih brezplačnih klicev je 700 minut na mesec, če pa deluje klic na 0889 pa malo dvomim, ker je tu od zadaj vseeno IP telefonija, ki pa običajno ima malo težave s takšnim analognim prometom, sicer pa kliči na tehnično pomoč in vprašaj.
Sicer pa mi niti ni najbolj jasno zakaj bi to želel, glede na to da če imaš njihov telefon potem imaš tudi adsl in imaš tam hiter in zanesljiv internet pri roki
Sicer pa mi niti ni najbolj jasno zakaj bi to želel, glede na to da če imaš njihov telefon potem imaš tudi adsl in imaš tam hiter in zanesljiv internet pri roki
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)
Caffe ::
Imam probleme z ISDN Gigaset 4170 in sicer mi lahko slika kdo, kako ima povezano na NTBA , sicer internet dela, ISDN pa ne, klicat ne morem in sprejemat klicev niti ??? Prosim ce mi lahko kdo poslika ali razlozi kako ima to vse skupaj povezano? Hvala
... en kafe pa res ne skodi ...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Caffe ()
Tomay ::
Če imaš adsl moraš imet pred nt-jem ADSL spliter. Iz nt-ja pa na gigaset poglej v navodila.
Voodoo 4Ever
karafeka ::
Mogče kdo ve, koliko računalnikov je lahko naenkrat prijavlenih na internet z dinamičnim ip-jem?
Vzpostavljaš lahko 4 PPPOE povezave istočasno z dinamičnim IP. Se pravi 4 dinamične IP-je. Oziroma eno PPPOE sejo s statičnim IP.
Zgodovina sprememb…
dejanslo ::
pol se pa opravičujem za napačno nepreverjeno informacijo. včasih je blo 2.
There`s More Than One Way To Do It
karafeka ::
Še eno vprašanje bi mel.
Doma imam bazno postajo gigaset 4170 s brezično slušalko in analognim faksom (isdn na telekomu). Če bi šel na amis telefonijo, bi lahko to postajo uporabljal še naprej ? Mislim, da pri t-2 obstaja pretvornik (patton ali neki podobnega) iz analogne v digit., kako je pa pri amisu?
Doma imam bazno postajo gigaset 4170 s brezično slušalko in analognim faksom (isdn na telekomu). Če bi šel na amis telefonijo, bi lahko to postajo uporabljal še naprej ? Mislim, da pri t-2 obstaja pretvornik (patton ali neki podobnega) iz analogne v digit., kako je pa pri amisu?
Z vmesnikom [ki je kar precej drag] zadeva deluje tudi preko Amis-a. Brezžična slušalka bi pa morala delovati v kolikor se uspe sinhronizirati s kakšno drugo bazno postajo.
Nastavi se:ISDN telefon nastaviš na prijav. osn. enoto 2 vpišeš PIN:0000 pa držiš en čas pager gumb na bazni postaji AS150. Telefon mora podpirat DECT.
Nastavi se:ISDN telefon nastaviš na prijav. osn. enoto 2 vpišeš PIN:0000 pa držiš en čas pager gumb na bazni postaji AS150. Telefon mora podpirat DECT.
Zgodovina sprememb…
Tomay ::
Sicer se brezžične isdn slušalke da prijavit na druge bazne postaje samo sem imel primer, da potem ni beležila zgrešenih klicev. Ker pri isdn jih beleži baza, pri novejših pa slušalka.
Voodoo 4Ever
ne_kdo ::
vsi uporabniki amis-a v telekomovem omrežju so nocoj ostali brez interneta.
lp
lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ne_kdo ()
Telekom se danes malo heca, ja.
Na LLU [Amis] in WS [Telekom] je zdaj tudi možen upgrade na najnovejšo verzijo firmware-a za Sagem STBje.
Popravki verzije 17A: popravljeno delovanje radia, malenkost izboljšana odzivnost STBja in popravljeni logotipi, popravljeno izginjanje kanalov…
Napaka na WS [Telekom] je odpravljena. Zdaj mora delovati bp.
Na LLU [Amis] in WS [Telekom] je zdaj tudi možen upgrade na najnovejšo verzijo firmware-a za Sagem STBje.
Popravki verzije 17A: popravljeno delovanje radia, malenkost izboljšana odzivnost STBja in popravljeni logotipi, popravljeno izginjanje kanalov…
Napaka na WS [Telekom] je odpravljena. Zdaj mora delovati bp.
Zgodovina sprememb…
_Dejan_ ::
ja meni ni delal internet od 19:46 do danes 7:30... Sedaj dela bp...
ASUS P5E3, INTEL Q6600(3000Mhz 333x9), ATI HD 2600XT,
A-Data 4x2GB PC3-10700H(9-9-9-24-2T),LSI 9260-8i,
4x OCZ Vertex Turbo 30GB(RAID10), 3x1TB (RAID1+Spare)
A-Data 4x2GB PC3-10700H(9-9-9-24-2T),LSI 9260-8i,
4x OCZ Vertex Turbo 30GB(RAID10), 3x1TB (RAID1+Spare)
the_game ::
LP!
Enih par vprašanj imam js mam zdej paket 1mb/256k in mi je priteklo 2leti in sm dobu novo pogodbo,mam modem Tomson speed touch 706i z 2ma portoma(izhodoma) zdej pa bi naročo še televizijo pa tam mam možnost izbire paketa 10MB/786k pa televizija in telefonija pol na pogodbi, ko jo pa izpolneš pa piše če maš 10Mb/768k ne morš met TVja, pa koliko TVjov lahk maš če ma 2 izhoda iz modema. Sedaj sem na Telekom priključku in grem na Amis telefonski priključek ker so cene dost ugodnješe... bo mi lahko kod kaj svetoval...
Enih par vprašanj imam js mam zdej paket 1mb/256k in mi je priteklo 2leti in sm dobu novo pogodbo,mam modem Tomson speed touch 706i z 2ma portoma(izhodoma) zdej pa bi naročo še televizijo pa tam mam možnost izbire paketa 10MB/786k pa televizija in telefonija pol na pogodbi, ko jo pa izpolneš pa piše če maš 10Mb/768k ne morš met TVja, pa koliko TVjov lahk maš če ma 2 izhoda iz modema. Sedaj sem na Telekom priključku in grem na Amis telefonski priključek ker so cene dost ugodnješe... bo mi lahko kod kaj svetoval...
ASUS M2N-SLI DELUXE|AMD Athlon X2 6000|HD3870 512MB|PATRIOT 2x1GB 800Mhz CL.4|
Max lahko imaš 2 TV. V primeru, da imaš zakupljene vse tri storitve Internet+voip+iptv pa dobiš modem z 4 izhodi in wirelessom. Za več info - 0802010 [1].
Cveto ::
LP!
Če naročiš TV dobiš v vsakem primeru nov modem, model 780i ki ima 4 porte, Wlan in ostalo.
Z hitrostjo je pa takole: Amis ima glede tega dva različna pojma:
V navadnih paketih piše "zagotovljena hitrost do 10mb/s", kar pomeni da ti bo net delal vedno z 10mb/s, ravno zaradi tega pa ne moreš imeti televizije.
Pri teh paketih ki so zdaj v akciji pa piše "hitrost do 10mb/s" kar pomeni da ti takrat ko ne gledaš televizije net dela z 10mb/s, ko pa vklopišt tv se pa hitrost neta zmanjša za toliko koliko pobere tv (2.4mb/s) Če imaš dva tv-ja pa ti pobere dvakrat toliko in lahko se zgodi da imaš hitrost neta samo 2mb/s.
tt1024 ::
No da na hitro delim moje izkušnje imam njihov paket trojček, Telefon dela v redu, internet nadpovprečno dobro, nad TVjem pa sem zelo razočaran. Imam plazmo 42'' in je slika precej slabša kot prej na kabelskem signalu. kakšna voda in hitri premiki pri recimo športu so porazni (kocke) :(
Še pohvala za njihovo tehnično pomoč, odzovejo se takoj, če pošlješ mail in se res potrudijo. Pri meni so poskušali vse ampak vedno bolj sumim da pač TV je kvalitete kakršne je in ne morejo tukaj nič narediti. Ostane nam samo še obisk njihovega tehnika pri meni doma vendar če se izkaže da ni problem na njihovi strani moram plačati 50 eur :(
Še pohvala za njihovo tehnično pomoč, odzovejo se takoj, če pošlješ mail in se res potrudijo. Pri meni so poskušali vse ampak vedno bolj sumim da pač TV je kvalitete kakršne je in ne morejo tukaj nič narediti. Ostane nam samo še obisk njihovega tehnika pri meni doma vendar če se izkaže da ni problem na njihovi strani moram plačati 50 eur :(
Ted ::
IP TV od Siola/Amisa je primerna za male televizorje do 55 cm, ostalo se preveč kažejo anomalije na sliki. Tako da junaki z 40+ plazmami/LCD-ji, najboljšo sliko danes dobiš iz satelita (tudi HD če maš pravi sprejemnik) oz. od kabelskega operaterja (DVB-C).
Mah...
the_game ::
Kaj pa, če si dijak lahk maš pogodbo z njimi al moreš bit povnoleten?
ASUS M2N-SLI DELUXE|AMD Athlon X2 6000|HD3870 512MB|PATRIOT 2x1GB 800Mhz CL.4|
ne_kdo ::
uporabniki v telekomovem omrežju spet ne morejo dostopat do interneta. a lahko kdo al je to spet globalno po celi sloveniji?
hvala
lp
hvala
lp
Ob 23:52 napaka dokončno odpravljena. Bila je težava z avtentikacijskimi strežniki.
Vrjetno na Telekomovi centrali a ne
WS only, yes.
Vrjetno na Telekomovi centrali a ne
WS only, yes.
Zgodovina sprememb…
r5r ::
Nekaterim tudi v omrežju Amis ni delovalo ... od 17 do 4 zjutraj Barabe.
And it makes me wonder.
Ted ::
No, ponoči ob 0.02 je odpovedal še razvezan dostop - centrala Lenart. DSL sinhronizacija ok, avtentifikacija not ok. Upam da ne gre Amis po stopinjah Siola glede tega... Sedaj dela.
edit:
Prekinitev delovanja storitev 12.6.2008 ob 00:00
12.6.2008 ob 00:00 bo prišlo do kratke "20 minutne" prekinitve delovanja Amis internetnih storitev.
Vzrok prekinitve; Nujna vzdrževalna dela na napajalnem sistemu.
Vse uporabnike prosimo za razumevanje.
Čudno, na e-mail nisem nič dobil...
edit:
Prekinitev delovanja storitev 12.6.2008 ob 00:00
12.6.2008 ob 00:00 bo prišlo do kratke "20 minutne" prekinitve delovanja Amis internetnih storitev.
Vzrok prekinitve; Nujna vzdrževalna dela na napajalnem sistemu.
Vse uporabnike prosimo za razumevanje.
Čudno, na e-mail nisem nič dobil...
Mah...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Ted ()
Bellzmet ::
Čim bo prevečkrat crknilo, takoj menjam ponudnika.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Bellzmet ()
GA_PI ::
Meni tudi vn meče amis. In to ponavadi okol šetih popoldne zdaj že cel teden. Če bo dons tut jih pokličem in se raz****im.
e-marko ::
Zanimiv pristop, ni kaj. Vsi bi se kar razburjali. Ne bi prej z lepo besedo oz. normalno komunicirali? Verjemi, bo več uspeha, vsaj takšne so moje izkušnje z Amisom.
LP
LP
...somebody, somewhere...
misek ::
Še moja izkušnja z AMIS-om: po pol leta uporabe prvi izpad pred par dnevi 10.6.2008. Solidno. Sicer pa ga uporabljam samo zvečer in čez vikend.
xabre ::
Meni je prej volja dosti bolj konstantno delala, v dveh letih ene 2 izpada.
Je pa amis 4x hitrejši za manj denarja.
Je pa amis 4x hitrejši za manj denarja.
Mitoholder ::
Odkar sem prešaltal na amis, mi ne odpre strani www.tzadik.com.Naj kdo, ki ma amis proba in mi pole javi če tudi njemu ne dela.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | počasnejši internet za polovicoOddelek: Omrežja in internet | 4895 (3654) | Veron |
» | SIOL ali AMIS? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 23199 (16970) | Tydek |
» | 4Mb + tel + tv po kabluOddelek: Omrežja in internet | 1389 (1289) | borut_p |
» | Sinhronizacija modemaOddelek: Omrežja in internet | 1823 (1780) | Tilen |
» | ADSL za "nesrečneže"Oddelek: Omrežja in internet | 6346 (2705) | KoMar- |