» »

A1 xDSL

A1 xDSL

««
8 / 26
»»

PaJo ::

Če se prestaviš na polni razvezan dostop potem naročnina pri Telekomu odpade in plačuješ le amis-u za vse, samo mora ti to amis ponudit, ker povsod še tega ni možno, delajo pa na tem da bom na čim več koncih možno:D Jaz upam da bo pri meni še ta mesec, naredim prehod takoj:D
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

Evo seznam central kjer bo AMIS šel v ko-lokacijo do maja:

11.04.2007 LJ - Ljubljana Šentvid, Ulica pregnancev 13, Ljubljana Šentvid
11.04.2007 MB - Hoče, Pohorska cesta 20, Hoče
15.04.2007 CE - Žalec, Tomšičeva ulica 2a, Žalec
15.04.2007 MB - Slovenj Gradec, Francetova cesta 1, Slovenj Gradec
16.04.2007 LJ - Domžale, Ljubljanska cesta 74, Domžale
16.04.2007 MB - Slovenska Bistrica, Vošnjakova ulica 2, Slovenska Bistrica
17.04.2007 LJ - Kamnik Bakovnik, Ljubljanska cesta 14a, Kamnik Bakovnik
17.04.2007 CE - Slovenske Konjice, Mestni trg 16, Slovenske Konjice
18.04.2007 LJ - Grosuplje, Taborska cesta 5, Grosuplje
18.04.2007 MB - Ravne na koroškem, Trg svobode 19, Ravne na koroškem
21.04.2007 LJ - Ljubljana Nove Jarše, Šmartinska cesta 152, Ljubljana Nove Jarše
21.04.2007 MB - Spodnji Duplek, Cesta k Dravi 5, Spodnji Duplek
22.04.2007 CE - Polzela, Polzela 9, Polzela
22.04.2007 MB - Miklavž, Nad izviri 6, Miklavž
23.04.2007 CE - Mozirje, Savinjska cesta 3, Mozirje
23.04.2007 MB - Šmartno pri Slovenj gradcu, Šmartno pri Slovenj gradcu 60, Šmartno pri Slovenj gradcu
24.04.2007 LJ - Vrhnika, Poštna ulica 2, Vrhnika
24.04.2007 MS - Murska Sobota, Trg zmage 6, Murska Sobota
25.04.2007 LJ - Logatec, Notranjska cesta 1, Logatec
25.04.2007 MS - Lendava, Trg ljudske pravice 5, Lendava

Termini niso nujno točni, so pa okvirni, storitev (popolni razvezan dostop) na teh novih lokacijah pa bo možna 20-30 dni po izgradnji posamezne lokacije.

mtic ::

ali v primeru, da vzameš samo internet preko amisove centrale (brez njihove telefonije), lahko obdržiš telekomovo telefonijo (pstn) ali jo moraš odjavit?

Matheeew ::

...po želji...

jerry2000 ::

Na Amisu so smotani ko preste. Imam SIOL ADSL in sem poslal na Amis poizvedbo. Preko interneta je bilo možno, potem so mi poslali pogodbo v enem pismu, v drugem pa da ADSL na moji lokaciji sploh ni možen. Čisto enako so naredili kolegu prejšnji teden. Zgleda da se ne ve kdo pije in kdo plača v tej firmi.
Jerry and Tom

Ted ::

Glede na cene pri SIolu se ti v vsakem primeru splača izpolniti in poslati pogodbo ter upati na najboljše:) .
Mah...

Zakaj bi pošiljal pogodbo če so v drugem pismu napisali, da ni možno... Pa cene so bolj ugodne le tam kjer imajo svoje omrežje, tam kjer pa sem ga pa nimajo, vsaj nisem zasledil da bi bila lokacija pod njihovim omrežjem.

Siol ima res slabe cene :-(
Jerry and Tom

ru7 ::

Živjo

Mene pa neki zanima, prejšni teden ni delu net (modem se ni sihroniziral), drugi dan mi dopizdi in pokličem na amis, tip prjazen mi pogleda tam pa pravi da tut on vidi da so ble kao neke napake včer (še nekdo je prijavu iz našega konca). Ne morš verjet telekomovc me pokliče v četrtek zvečer ob 19h (pol ure po klicu na amis) )da pride za 10 min. Prnese s sabo testerje, modeme druge, ni da ni. Prklopi in pravi jah ne sinhronizira se modem (d0h)), tu zgleda vse OK drugače. Rečem OK, če se da da preveri v centrali. Me kliče iz centrale in reče da vidi da so na novo prklopli neki ljudi in da bom mogu ZNIŽAT PAKET, ker smo predaleč in je zdej kabl preobremenjen. Ga vprašam če je normalen (to sem že enkrat mogu nardit in sem prstal na 1Mbit).
Mu rečem ni šans, naj se oni prilagajajo, ko so kasnej pršli (na ADSL smo čakali 5 let). A oni lahko to naredijo, da ene kr prklopijo na 2Mbit, pa pol tu pr nas 4im NE DELA, on pa nam reče, da zmanjšamo paket.

Sicer so zadevo rešli (ne vem kako), da smo ostali na 1Mbit, samo drugač me zanima ali lahko delajo to?

Krivda ni na AMISu, ker v isti centrali itak tut SIOL prkljaplja in je že gužva (oddaljenost je na meji, cca 7km).

A lahko recmo še kr prklopljajo folk, pa nas prisilijo da otali zmanjšamo pakete?

Alexius Heristalski ::

Pa cene so bolj ugodne le tam kjer imajo svoje omrežje

... ali pa imajo v načrtu imeti svoje omrežje. Recimo jaz sem priklopljen v Telekomovem omrežju, pa imam vseeno nižjo ceno naročnine.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Senitel ::

Če imaš xDSL imaš Telekomovo omrežje! Imajo pa nekateri (T-2, Amis, Volja) na centralah svoje DSLAM-e in če si priklopljen preko Telekomove bakrene parice na NE Telekomov DSLAM potem Telekom zaračunava samo parico, ne pa tudi najemnine za priklop na DSLAM (in tudi ne omejuje s svojimi hitrostnimi paketi).

Me pa tudi zanima kaj kakšni regulatorni organi pravijo na tistole kar se je zgodilo ru7... :\

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Senitel ()

Siol mi na 2.5km od centrale omogoča največ 10/768 pravijo. Ali je kakšna možnost, da bi Amis omogočal več ali je to odvisno le od parice, ne pa od DSLAMa?
Jerry and Tom

DeletedUser ::

Ne Siol ne Amis ti ne moreta omogočit 20Mb na tej razdalji.

10/768 je pa realno na tej razdalji?
Jerry and Tom

Orchestra ::

btw; a ma Amis tud časovno vezavo?

ne_kdo ::

18 mescov ce se ne motim.

MiranRxx ::

Siol mi na 2.5km od centrale omogoča največ 10/768 pravijo. Ali je kakšna možnost, da bi Amis omogočal več ali je to odvisno le od parice, ne pa od DSLAMa?

Jerry and Tom

Meni se manj omgocajo na 2 km, Tv pa lahko pozabim, ne gre.
Za vse ki bi radi poleteli ali se šolali: http://www.lcm-club.si/
jadralno.letenje@amis.net

Orchestra ::

18 mescov ce se ne motim.

Brezveze pol

Na moji pogodbi ni nobene vezave, vsaj jaz ne vidim. Še vedno pa me zanima kako da preko Amisa dobim za 35 EURO isto kot preko SIOLA za 47 EURO??? oz. ali je res isto???
Jerry and Tom

jerry2, saj se da izmerit 1M je toliko in toliko. Ce sprejmes kaksno dateko in si izracunas, ali pa speedtest.si, pa imas rezultat. Cenejsi so zaradi tega, da dobijo cimvec strank.

Saj je simobil tudi cenejsi kot mobitel, verjetno prav tako, zaradi pridobivanja novih uporabnikov.

Vem, samo nimam pri njih, tako da ne vem kako je. Pravijo da če grem k njim potrebujem drug modem, ki ga pošljejo. Malo me je strah preklopa. A tehnologija je čisto druga da rabim drug modem ali v čemu je keč?
Jerry and Tom

sam tudi nimam izkusenj z njimi. Njihovo imam samo "poceni" telefonijo, mislim da ze vsaj 5 let. Pa dela brez problemov. Tv pa mi nihce ne more nuditi, ker sem predalec. 2km. Po zraku pa tudi ne gre, me gozd moti.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MiranRxx ()

jerry: tehnologija je ista kot pri siolu... tud kvaliteta storitev je praktično ista...

razlike so pri ceni (pa spet ne tok da bi ti cel bogastvo ostal), dinamični ip imajo še najboljš
rešen (te ne meče dol po 24h, ko pa resetiraš modem se ip spremeni for sure), modem je vsaj
tok dober kot siolovi, ne ponujajo še iptv-ja, news server je najboljši od vseh .si ponudnikov (vendar pa počasen), vezava je daljša kot pri siolu (18 vs 12)...

1. Modem je boljši od Siolovih, beri stabilnejši in z več opcijami (leti predvsem na Sagema).
2. Vežeš se za 18 mescev, dobiš pa 3 mesce plačane + zelo ugoden 2mega paket.
3. Moja izkušnja je, da mi Amis zagotavlja kvalitetno storitev z manj prekinitvami in za tretjino nižjo ceno kot prej Siol.
4. Komaj čakam, da dobim IP telefonijo in se znebim ISDN-ja, za katerega zdaj z impulzi plačujem več kot dam za AMIS internet naročnino.
Mah...

Byla ::

Sam imam ze 1 mesec Amisov net na telekomovem kablu, sicer najmanjsa mozna hitrost (rabim izkljucno za maile) in sem moram rect zadovoljen tako z nihanjem oz. nenihanjem hitrosti kot tudi s supportom. In v koncni fazi s ceno.

Zanima pa me, a lahko zaboga zdej odjavim ISDN telefon in telefon v celoti ali ne?
www.thirdframestudios.com

mihas ::

Mene pa zanima, če mi lahko kdo od uporabnikov amisa pove, kako je s povezavo v tujino. Je res, da je slabša kot pri ostalih ponudnikih? Zanimajo me predvsem pingi. Hvala za odgovor.
NO RETREAT NO SURRENDER

Pingi so vsaj pri meni precej boljši kot prej na siolu, v tujino tudi 10ms do googla in več. Siolove linije v tujino so itak zelo zelo povprečne, pri online špilih sem mel včasih težave. Mislim da ti bodo ostali uporabniki povedali enako. Seveda pa tudi Amis ni imun na občasne težave, če drugega ne uporablja infrastrukturo, ki jo naš dragi nacionalni veleoperater tako kvalitetno vzdržuje...
Mah...

flier ::

In ti utemeljis "povprecnost" SiOLovih linij s pingom? No saj po tvojih postih tu in na SiOLovem forumu je jasno kaj si clovek misli o takih "poznavalcih".

Sem rekel, razlike med Amisom in Siolom pri meni so in to predvsem v pingu ( ki je pri Siolu povprečen) in pa manjše število prekinitev. Tudi cena je pri Amisu za tretjino nižja. Vsem, ki imajo možnost prehoda na cenejše Amisove pakete lahko prehod samo toplo priporočam. Operaterja na help desku dobiš pa takoj. Pa mi potem povej zakaj bi za slabšo storitev plačeval tretjino več?
Mah...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Ted ()

TgT ::

Glede pinga pri Siolu in Amisu. Vsekakor ima Siol na določene meste v Nemčijo ( 32ms ) nižji ping kot na Amisu ( 36-39ms ) ampak drugje ( NL, DK, FI, SE ) ima Amis cca enak ali 10ms nižji ping.
Hit'N'Run

Moj problem je, ker je bila neka vezava delana s Telekomom in če grem zdaj na Siol (višji paket) mi Telekom odkupi kao modem za 5 EURO in me razveže. Če grem pa na Amis me pa lahko kdo zajeb... po moje... Samo v pogodbi s Siolom nikjer ne piše da je kakšna vezava, jo imam pred seboj. Nič ne omenja vezave. Lahko grem pa na Siol da se rešim Telekoma in čez 1 leto na Amis. Rabim pa statičen IP itak.
Jerry and Tom

Alexius Heristalski ::

Lahko grem pa na Siol da se rešim Telekoma

Kako to misliš? Siol je vendar Telekomova blagovna znamka.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

N-E-O ::

Evo ravnokar zalimal kuverto. Jutri roma v nabiralnik. Po 3 letih zapuščam Siol in odhajam k Amisu.
Juhej!
Follow the white rabbit.

bsslo ::

Dobil sem Amisovo ponudbo za internet + telefonijo. V splosnih pogojih ki so bili prilozeni zraven pise, da je internet mozen le ce je imam telefonski prikljucek pri Telekomu ali pa pri Amisu. Zvedel sem pa tudi da so na nasem koncu postavljene (oz. nadgrajene) Amisove centrale.

Ali je telefonski prikljucek res potreben za internet, ce bom na Amisovi centrali?

c00L3r ::

bsslo telefonski priključek je mišljen kot bakrena parica, ki pride do tebe. Po njej gre ponavadi telefon. Tako da rabiš fizični kabel do tvojega stanovanja/hiše, da lahko gre po njem internet.

bsslo ::

Fizicni kabel do hise imam, ampak ne uporabljam telefona. Bbojim se da prisotnost kabla ne bo dovolj, ker je bil odgovor na prejsnje poizvedbe (pri T2, Amisu, Siolu) da ni prostih paric. Je moj strah upravicen?

kulSMS ::

Kaj lahko pove kdo kakšne izkušnje ima z telefonijo pri amisu?

Predvsem me zanima:
1) če se dostikrat zgodi, da telefon ni dosegljiv (prekine na modemu)?
2) če je pri obremenjeni povezavi (p2p recimo omejeno na 50% uploda in downloda) telefonija dela slabše (kratko prekinjanje, predvsem pri mojih sogovornikih)?

Take probleme imam pri SiOL-u, na začetku predvsem prve, sedaj pa v glavnem druge (Sagem modem)!

"bsslo", tvoj strah je upravicen. Ce zelis da se kaj uredi, pojdi in takoj naroci prikljucek, seveda bo potrebno verjetno kar precej cakati. Vendar prej bos oddal zahtevek, prej bo telefon

Malkec ::

kulSMS: Meni tud če mam čist odprt upload (čez 110KB) telefonija ne prekinja. QOS očitno deluje :D Nedosegljivost pa ne vem če sem kdaj opazil, le enkrat ko nismo slišali sogovornika iz Francije, kar se je po drugem klicu popravilo.
/* Xaser 3 * 939 dual sata 2 * Opti165 (ccb1e0608mpmw) @2933 MHZ*/
/*TT 120 * X800 XL *1GB Transcend pc 3200 * MAxtor 160 GB SATA II /

Malkec: kaj to govoriš o Amisu (ali SiOL-u)? Pa imaš paket 1/1?
Imam občutek, da če bi imel paket 1/1 (pri meni na SiOL-u ne gre), da bi se tudi dobro slišalo, ker jaz sogovornika večinoma dobro slišim?

Malkec ::

Amis adsl 4/1 centrala Maribor-Studenci. Koliko pa si oddaljen od centrale?
/* Xaser 3 * 939 dual sata 2 * Opti165 (ccb1e0608mpmw) @2933 MHZ*/
/*TT 120 * X800 XL *1GB Transcend pc 3200 * MAxtor 160 GB SATA II /

Moja oddaljenost je 4413 m.

Gwanaroth ::

Tokrat se je pa Telekom res izkazal. Kapo dol. 16.5.2007 sem poslal podpisano pogodbo na Amis (prestopam od siola), včeraj sem dobil domov pismo od Amisa z uporabniškim imenom in geslom. Danes me je klical telekomovc, da pride jutri ob treh zamenjat modem in opravit preklop.

Zanima me samo nekaj: od centrale sem oddaljen ~3,5 km, na Amisu trdijo, da bo paket 4/512 laufal normalno, telekomovc pa je skeptičen in pravi, da ne bo šlo.

Lahko kdo pove kaj več o tem ?
Lights often keep secret hypnosis..

Gwanaroth: Telekomovec bo poskusil in če ne bo delalo bodo znižali paket (tako je bilo vsaj pri (sicer za siol) meni iz 2/384 --> 1/256)
ti maš pa res srečo (mogoče je kriv amis).... v enem tednu .... pri meni po enem tednu sploh niso še vedeli, da sem jim kaj poslal.

Mene pa zanima kako je s temi amisovimi paketi. Na moji lokaciji (en malo bolj oddaljen sosed ima amis-ov paket 1M (3,9kSIT) sklepam da so možni paketi prek amisovega omrežja.
Zanima me, če dela paket 1M/256k, če potem lahko sklepam da bo delal tudi paket 1M/1M??

//Mene pa zanima kako je s temi amisovimi paketi. Na moji lokaciji (en malo bolj oddaljen sosed //ima amis-ov paket 1M (3,9kSIT) sklepam da so možni paketi prek amisovega omrežja.

To vidiš na pogodbi. Če so ti ponudli samo standardne pakete potem boš od začetka
še na telekom centrali (čeprav bo cena za amis omrežje)

//Zanima me, če dela paket 1M/256k, če potem lahko sklepam da bo delal tudi paket 1M/1M??

na tvoji razdalji to ne bo delal... mogoče 0.5 upload (sej imajo 1/0.5)

Senitel ::

Če dela 1/256 ni niti približno nujno, da bo deloval 1/1. V bistvu bi si upal trdit, da ti ne 1Mbps uploada skoraj zagotovo ne bo delovalo saj je to skrajna meja za ADSL.

Potem je moje sklepanje napačno: Če imaš lahko 1M downloda, da imaš lahko 1M uploda (če ga ponudnik omogoča)

Tvoje sklepanje je napačno, ker v povratni smeri nimaš tako močnega oddajanj kakor imaš v dohodni smeri in zato je večina xDSL paketov asimetričnih.
Sicer pa na 3,5km kabla bi 4 Mbit paket moral delovat, pri meni je celo na 4,5km ampak po večerih je povezava padala tako da sem raje šel nazaj na 2 Mbit, kar pa dela stabilno, zdaj še samo čakam na Amis da mi ponudijo popoln razvezan dostop in vzamem njihov telefon.

Če bo pri meni možen priklop preko amisovega omrežja grem pa skoraj 100% na amis.
Preračunal sem, da če grem na amis takoj privarčujem v 2 zastonj +18 mesecih vezave 10kSIT.
Lahko pa isto plačam in za to dobim paket 2Mbit/384kbit (namesto 1Mbit)
kljub temu da sem na siolu vezan še za 15 mesecev (140eur kazni). Pa telefonija slabša kot na siolu s sagemom skoraj ne more biti, ali pač??
kaj pravite na to?

Mislim da nimaš kaj zgrešit, če le lahko dobiš cenejše Amis-ove pakete.

A ni tako, da se vezave pri siolu rešiš s prehodom na Telekom?
Mah...
««
8 / 26
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

počasnejši internet za polovico

Oddelek: Omrežja in internet
295066 (3825) Veron
»