Forum » Omrežja in internet » program za deljenje hitrosti povezave
program za deljenje hitrosti povezave
zuz3k ::
Imam težavo:
z sosedom imava oba skupaj 1 mb SIOL , statični ip ter oba rač. povezana na router.. zdej pa oba spilava po cel dan igrice ter Dl-java filme ..
zdej pa a je mogoče kak porgram k bi omejil hitrost download
za odogovore se zahvaljujem
z sosedom imava oba skupaj 1 mb SIOL , statični ip ter oba rač. povezana na router.. zdej pa oba spilava po cel dan igrice ter Dl-java filme ..
zdej pa a je mogoče kak porgram k bi omejil hitrost download
za odogovore se zahvaljujem
Life is a psychological game.
v routerju se da samo porte štimat .. ampak da bi razdelu povezavo da k bi on DL-jaw pa js igral igrice pa da NEbi imel 999 pinga bi blo tud ql
OmegaBlue ::
Za omejevanje downloada uporabita Netlimiter - glede pinga bi pa mogel router podpirati QoS, da bi lahko uredila prioriteto paketkov.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
Moderator : tnx za program .. sam a so kje kasna navodila .. ker ko ga uzgem mi blokira cel net .. pa to ni lih QL
_Dejan_ ::
No to tut mene zanima kako bi rešil to z routerjom (trenutno ga še nimam). Mogoče kdo ve kateri router podpira QoS? In a se da naštimat recimo da imam paket 2MBit/384kBit in da računalnik 1. uporablja 1M/256k računalnik 2. pa 1M/128k? Je to sploh možno?
Hvala za odgovore,
LP,_Dejan_
Hvala za odgovore,
LP,_Dejan_
ASUS P5E3, INTEL Q6600(3000Mhz 333x9), ATI HD 2600XT,
A-Data 4x2GB PC3-10700H(9-9-9-24-2T),LSI 9260-8i,
4x OCZ Vertex Turbo 30GB(RAID10), 3x1TB (RAID1+Spare)
OmegaBlue ::
Router nad 20k kakšen linksys kateremu lahko prilagajaš firmware ali pa ena stara kišta pa linux gor.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
Aha, linux kišta žal odpade, recimo:
Router Linksys BEFSR41 4 portni
ali Router z dostopno točko Linksys WRT54G
ali Router Linksys BEFSX41 VPN-endpoint
Kateri od zgoraj naštetih podpira to funkcijo? Ni nujno da jo že serijsko podpira lahko naložim tudi drug firmware. Najbolj se mi dopadeta prva dva, gor bota priključena 2 računalnika, kasneje mogoče tudi moj prenosnik.
Router Linksys BEFSR41 4 portni
ali Router z dostopno točko Linksys WRT54G
ali Router Linksys BEFSX41 VPN-endpoint
Kateri od zgoraj naštetih podpira to funkcijo? Ni nujno da jo že serijsko podpira lahko naložim tudi drug firmware. Najbolj se mi dopadeta prva dva, gor bota priključena 2 računalnika, kasneje mogoče tudi moj prenosnik.
js mam en router tko bl bogi a se da to nagradit .. router pa je DIGITUS NETWORK internet broadband router , mam ksne sanse pr temu routerju da bi omejil prenos.. usak comp 512 povezava ?
bastadu hvala za odgovor
a bi kdo znal odgovorit na moje uprašanje preden narediv jaz in sosed vojno med sabo
JamesBond ::
Jaz pa mam namen v en komp, ki bo v spodnem nadstropju na netu dat še eno mrežno, pa potem priklopit ta rač in moj rač (ki je zgoraj) v en switch, pa potem vklopit ICS. Zdaj pa me zanima, kake izkušnje mate s
takim deljenjem povezave, nebi rad, da bi spodaj nešče torrent zalaufal, meni bi pa ping na miljon skočil Kaj mi je storiti? A je kaka rešitev razen malo bolši ruter/linux kišta?
takim deljenjem povezave, nebi rad, da bi spodaj nešče torrent zalaufal, meni bi pa ping na miljon skočil Kaj mi je storiti? A je kaka rešitev razen malo bolši ruter/linux kišta?
Aha, o taki povezavi pa razmišlam, ker mam že dolge kable in če bi priklopil direkt brez switcha z crossover kablom me novi stanejo tlko kot switch skoraj. Kaj pa če priklopim modem in računalnika vse 3 posebej na switch z navadnimi patch kabli? Je kaka šansa da bi to delalo? Mam statičen IP.
Aha, pa še tole: kaj pa kaki programi za routing za windows, ni nobenega ki bi kul delal? Npr. NAT32 al pa kaj podobnega.
kozmos ::
Nas je 7 v mreži in si delimo 4Mbit ADSL s pomočjo Bendwidth Conntrollerja.
Tako lahko vsak dela kar hoče, pinga nič ne moti. Nastavi se lahko max dl in max ul, novejša različica baje podpira tudi dinamično dodeljevanje glede na št. PC-jev v mreži, tako da če je priklopljen samo en PC, ima celotnih 4mbit, sicer se to razdeli glede na št. prižganih PC-jev.
Googlaj
LP
Tako lahko vsak dela kar hoče, pinga nič ne moti. Nastavi se lahko max dl in max ul, novejša različica baje podpira tudi dinamično dodeljevanje glede na št. PC-jev v mreži, tako da če je priklopljen samo en PC, ima celotnih 4mbit, sicer se to razdeli glede na št. prižganih PC-jev.
Googlaj
LP
Super Bom zgleda kar nazaj na dinamičen IP prešaltal, vštekal vse skup v en switch pa gas, če ta program res deluje. Hvala.
Aha, ok še eno pitanje (ja zdaj sem pa že siten ). Kaj pa če kupim neki cheap router, bo ta program še vedno deloval?
bastadu ::
Mislim, da moraš imet ta program nameščen na računalniku, ki deli internet, torej routerju...
Bah, sem se razjezil in se odločil naredit stvar kot se šika, tako, da že teče Debian na eni P200 MMX kišti Jutri še samo po switch skočim pa je stvar rešena.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kateri router priporočateOddelek: Omrežja in internet | 4122 (2547) | Mesar |
» | Omejitev računalnika v mreziOddelek: Omrežja in internet | 1816 (1413) | amigo_no1 |
» | Potrebujem "dober" navaden router s kablom v rangu 20-23kOddelek: Kaj kupiti | 3223 (2791) | jan01 |
» | Katerega od teh 4 routerjev naj vzamem?Oddelek: Kaj kupiti | 3366 (2343) | malinavc |
» | Router-5 uporabnikov (različne hitrosti) p2p programiOddelek: Omrežja in internet | 1536 (1425) | enough98 |