» »

Računalnik crknil - kaj bi lahko šlo fuč?

Računalnik crknil - kaj bi lahko šlo fuč?

barbarpapa1 ::

Dober večer.

Danes je doletelo tudi mene. Računalnik je lepo cel dan delal (mula pa to) in ko sem se zvečer vrnil, več nisem moral zbuditi monitorja iz "sleep" načina. Tudi lučka za disk je konstantno svetila, LED-ica na čitalcu kartic pa je bila ugasnjena (ta načeloma vedno sveti). Sedaj pa k opisu sistema:

-Matična plošča: ELITE ECS K7S5A
-Procesor AMD XP1700+
-Grafika Leadtek GF2 ultra
-Diskovje Maxtor 80GB+40Gb
-Pekači DVD NEC + CD Burner Teac
-Realtek mrežna
-USB 2.0 razširitvena kartica

-0S WIN 2000 + SP4

Starost sistema cca 3 leta.

Simptomi:

Monitor se ne zbudi iz "sleep" modusa, račualnik ne reagira na CTRL+ALT+DEL, reset tipka na ohišju ga ne resetira, dolgo držanje na tipko za vklop ne izklopi stroja. Po "hard resetu" (izklop z napajnja) se pri zagonu grafika takoj vrže v sleep mode, računalni ne da od sebe niti tistega piska, ki ga običajno da ob začetku izvajanja BIOS-a. Lučka za disk sveti konstantno. Izklopil oba diska z istimi rezultati (Bi moralo narediti vsaj test RAM-a in zjamrati, da ne najde "bootable device"). Monitor kot vzrok (sleep) izključen, na drugem se dogaja isto. Nato naprej nisem preiskušal (Grafika?)

Ko sem odprl računalnik, nisem tako na prvi pogled opazil nič neobičajnega (nobenih poškodb na komponentah). Ventilator na CPU-ju se normalno vrti.

Vem, da je podatkov premalo, vendar me kljub temu zanima, kaj mislite, kaj bi lahko bilo (CPU, matična, grafika....?)

Pa da bi Vas računalniki ne jezili....

LP

Jože

Dr_M ::

glede na podatke o HWju, bi reku da je plata kriva.
pa da ti je 3 leta delala, se mi zdi za to kr velik. vecini mojim kolegom je crknla po cca 1 letu.

no jest bi reku, da odklop use stran, razn cpu,ram pa graficne. lohk tut to vn poberes pa nazaj not das. mogoce se ksn bios reset.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Diagnostika pc-ja

Oddelek: Strojna oprema
131550 (1143) legice
»

blinkanje monitorja po spanju

Oddelek: Zvok in slika
112118 (1809) MacGyver141
»