Forum » Loža » Zavarovanje vozila - PROBLEMI
Zavarovanje vozila - PROBLEMI
Magician ::
Zadeva je sledeča čez slab teden mi poteče zavarovanje za osebni avtomobil. Trenutno sem imel vozilo zavarovano pri Triglavu, ker pa sem v tem letu enkrat zajebal oz. sem dal en kuponček, sem zgubil procente. Kar pomeni, da bom sedaj pri podaljšanju zavarovanja plačal 30 % več.
Ali kdo ve kaj če bi sedal šel na drugo zavarovalnico npr. Tilia, Slovenica.... Bi tam začel brez penalov oz. začel od začetka od nule ali pa bi tam ker sem dal kuponček pri Triglavu plačal isto kot pa da bi ostal pri Triglavu.
Hvala za odgovore.
Ali kdo ve kaj če bi sedal šel na drugo zavarovalnico npr. Tilia, Slovenica.... Bi tam začel brez penalov oz. začel od začetka od nule ali pa bi tam ker sem dal kuponček pri Triglavu plačal isto kot pa da bi ostal pri Triglavu.
Hvala za odgovore.
kopernik ::
Kolikor vem, imajo zavarovalnice neko skupno bazo, tako da lahko pri prehodu iz ene na drugo ohraniš popuste oz. (v tvojem primeru) "penale". Ali negativne procente, kakor obrneš.
Obstaja ena varijanta in to je, da poznaš zav. agenta, ki "spregleda" tvoje stanje na prejšnji zavarovalnici.
Obstaja ena varijanta in to je, da poznaš zav. agenta, ki "spregleda" tvoje stanje na prejšnji zavarovalnici.
Super Sonic ::
"Obstaja ena varijanta in to je, da poznaš zav. agenta, ki "spregleda" tvoje stanje na prejšnji zavarovalnici."
To obstaja, ja. Vsaj moja tašča tako počne.
Ampak pri nje je že tako daleč, da je že zavarovalnic zmanjkal :).
Drugače se pa obrni na kakšnega agenta.
To obstaja, ja. Vsaj moja tašča tako počne.
Ampak pri nje je že tako daleč, da je že zavarovalnic zmanjkal :).
Drugače se pa obrni na kakšnega agenta.
Hja sem sm popvrašal v zavarovalnici Maribor pa mi je tam ena ženska rekla, da lahko to naredi ja brez penalov, samo bi morala zavarovati na točno tisti dan ko mi poteče zavarovanje. Meni pa to v nedeljo. :( Takrat pa je ženska rekla, da bi to naredila, ampak pod enim pogojem, ker je pač nedelja da bi zraven še zavaroval sebe ali kaj drugega ( npr. življensko zavarovanje ). Damn prekleta pr***ca.
Now I'm angry.
Now I'm angry.
OZZY ::
magician..ni 30% ampak 15%....
Edino če niso kej spreminjali v kar pa dvomim.
Edino če niso kej spreminjali v kar pa dvomim.
Go with the flow.
To ne vem koliko % je točno ampak meni je una rekla 30.
Še vedno pa ne vem, kaj če grem po legalni poti na drugo zavarovalnico bom pri njih potem plačal 130 % ali začel od 100 ?
Še vedno pa ne vem, kaj če grem po legalni poti na drugo zavarovalnico bom pri njih potem plačal 130 % ali začel od 100 ?
aljazh ::
Nekoč (ne vem, če je to še možno) so se "iznajdljivi" posluževali naslednje možnosti: Avtomobil so za en dan odjavili iz prometa ter ga nato ponovno prijavili. Pri drugi zavarovalnici so na ta način začeli z ničle (nič bonusa, bič malusa).
Bob Rock ::
Par let nazaj sem bil pri zavarovalnici Triglav. Pa sem mel mali karambol, sem dal kupon in bi moral plačati ob naslednjem zavarovanju 115%. Šel sem na Zavarovlanico Maribor, in brez bilokakih komplikacij tam zavaroval avto in plačal 100% in ne 115%.
Magician: če je bila škoda majhna ... se ti morda splača odkupit tist kuponček od zavarovalnice (kar se da).
There can be no real freedom without the freedom to fail.
OZZY ::
magician..ti povem v ponedeljek, ko bo mat prišla iz službe saj dela na triglavu pa ji bom reku, naj s epozanima kako je glede tega.
Go with the flow.
TRIROG ::
ce si se zajebu pa ce skoda ne bla velika - te ne pride vec ce bi placu skodo kork ce bi placu 30% vec pr zavarovanju lahko zahtevas od zavarovalnice da regresiras al kako se ze rece- ti pac placas skodo k so jo oni placal na podlagi tvojga kuponcka, tko da ubistvu lahkogres spet nazaj ...
prehajanje ni mogoce, majo eno podatkovno bazo ... neki casa nazaj je maribor kradu triglavu stranke tko da so jim dal ce so mel osnovno zavarovanje 50% se kaskota direkt 50% al neki tazga... pa so se kokr ven znasl na sodiscu tko da te fore raj opusti ker te lahko stane vec kot bi si mislil- ce te odkrijejo ... tko da stisn zobe pa je ... pa pametno po cesti ...
prehajanje ni mogoce, majo eno podatkovno bazo ... neki casa nazaj je maribor kradu triglavu stranke tko da so jim dal ce so mel osnovno zavarovanje 50% se kaskota direkt 50% al neki tazga... pa so se kokr ven znasl na sodiscu tko da te fore raj opusti ker te lahko stane vec kot bi si mislil- ce te odkrijejo ... tko da stisn zobe pa je ... pa pametno po cesti ...
darkotri ::
Samo pravega zastopnika moraš poznati. Če si imel do sedaj dober bonus, se ti ne splača začeti na novo, raje se dogovoriš z zastopnikom in ti bo sigurno kaj zrihtal, pač boš moral kaj sklenit... Sicer pa je baza podatkov med zavarovalnicami šele v razvoju. Če boš šel na konkurenco ti bodo dali podpisati izjavo da na prejšnji zavarovalnici nisi imel škode, potem bodo tam preverili. V kolikor boš pač podpisal da nisi imel škode in bodo ugotovili da si jo imel, boš moral plačati razliko v premiji.
V kolikor si na začetku z bonusi pa bi bilo dobro da greš na enodrugo zavarovalnico brez odjave vozila in začneš od začetka.
V kolikor si na začetku z bonusi pa bi bilo dobro da greš na enodrugo zavarovalnico brez odjave vozila in začneš od začetka.
darko
Zadeva urejena. Res da ne po legalni poti vendar vseeno. Hvala vsem za predloge. Za rešitev pa ZS.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Najcenejše Avtomobilsko Zavarovanje - KJE? (strani: 1 2 3 4 … 16 17 18 19 )Oddelek: Na cesti | 233887 (4161) | Lonsarg |
» | avtomobilsko zavarovanje (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 13589 (8765) | BCSman |
» | Katere zavarovalnice si med seboj NE poročajo o škodnih dogodkih?Oddelek: Na cesti | 1552 (994) | Mare2 |
» | Prometna : naredil škode za 80€, sedaj moram plačat 300€ več zavarovanja (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 19274 (16089) | dj_uro |
» | Obvezno avtomobilsko zavarovanjeOddelek: Pomoč in nasveti | 3092 (1634) | alese |