» »

Hlajenje TwinMosov SP

Hlajenje TwinMosov SP

gfighter ::

Imam TwinMos Speed Premiume ki bi jih rad malo bolj ohladil. Imam nekaj prav lepih modrih toda starih aluminijastih hladilnih reber za procesor (približno takšne velikosti - seveda še niso razrezani) ter 3M termalni trak pa me zanima, če se mi sploh splača to delati. Predvsem me skrbi da RAM-i ne bi zdržali 24/7 pri 250Mhz in 3.2V. Kakšne so kaj možnosti odpovedi pri takšni frekvenci ali naj me skrbi le temperatura? V glavnem, vprašanj imam dovolj, hvala za vse predloge in nasvete, zelo zaželjeni so pa tudi linki na teme (članke na ST-ju sem pa že prebral)...

tiborrr ::

Ce vozis na 3.2V jih zacni aktivno hladiti z ventilatorjem, samo rebra pomoje ne bodo dovolj. Sam sem skuril 512MB CH-5 modul na 3.3V @ 250 2-2-2-5 1T na DFI NF2 Ultra Infinity A+, gor sem pa imel samo revoltec platinum ram freezer in nobene ventilacije.
Don't test the captain's validity or his vulnerability!

Aktivno jih že hladim z amd-jevim ventom ter delno z XP-90, čeprav so trenutno šele na 2.80V ter 225Mhz 2-2-2-5, sedaj pa mislim dodati še rebra preden grem na kaj več. Rami so drugače rahlo topli na otip, ampak daleč od tega, da bi bilo kritično. Je potem to, kar mislim narediti, dobra rešitev?

Jep, dobra. Splača se vzet kak Zalman FB-123 nosilec z 92mm ventom in ga lepo pritrditi na kletke diskov, tako, da ventilator lepo doseze mesto RAMa.

No, pravzaprav mislim narediti malo drugače. Ventilatorju bom naredil nosilec, ki ga bo držal na mestu vzporedno z napajalnim konektorjem od plošče ter pravokotno na rame, tako da bo na rame pihal rahlo poševno ter od strani naravnost proti 12cm ventu na zadnji stranici. To je pomojem še boljša rešitev kot pa pihanje od zgoraj, ker bo zrak rame dosegel po vsej dolžini, delno bo zraven hladil še procesorjev hladilnik, topel zrak pa bo takoj izstopal iz ohišja. Kaj praviš?

Od zgoraj? Jaz sem pritrdil na zadnjo steno nosilca oz. kletke 3.5" pogonov nosilec FB-123 in usmeril 92mm ventilator neposredno na ram. Na alu hladilniku sem spraskal barvo in pritrdil na hladilnik zicko, katero sem povezal z ozemljitvijo na napajalniku - s tem sem naredil se dodaten magnetic shield okoli pomnilnika, ki sedaj leti se okoli 5MHz visje (vec nisem mogel sprobati, ker je omejitev maticne plosce).

Izgleda pa takole:

eDDi ::

Kaj je to s to žičko? Linky?

Hvala.

Tiborrr: Od zgoraj sem mislil tako kot imaš ti...da je pač ventilator usmerjen direktno proti plošči. Žal nimam fotkiča da bi pofotkal mojo zamisel, ampak pri namestitvi venta od zgoraj me na DFI-jki ovira moj XP-90. Zato sem si vse skupaj zamislil nekako takole. Upam, da sem se malo izjasnil.

Aaa, razumem sedaj. eDDi, govorim o tem, da kovinski heatspreader postane povrh vsega še magnetni ščit (proti elektromagnetnim montjam, npr. iz motorcka ventilatorja ali diska). Povežeš žičko na heatspreader z napajalnikovo ozemljitvijo (črna), pa imaš do-it-yourself magnetic shield.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

TeamGroup Xtreem PC4000 BH-5

Oddelek: Navijanje
483207 (1874) _ALF_
»

Rami Team Group 2*512 (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
706234 (4426) Jan987
»

Geil UltraX PC 3200 (strani: 1 2 3 4 )

15110299 (7223) b0r1s
»

AMD 64 z Venice jedrom (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Strojna oprema
72936186 (18549) Jaffa
»

Kak dalec z voltazo ramov na 3.3v liniji??

7915 (790) 5pellfire

Več podobnih tem