Forum » Operacijski sistemi » Windows 98 omejen na 4 "drive letters"???
Windows 98 omejen na 4 "drive letters"???
andrazzz ::
ok-to je ze res stara zadeva, pa vseeno...
v windowsih 98SE (ja, 98!) ne morem imeti vec kot 4 crk za pogone. ena je floppy (A:), ena je HDD (C:), ena je CD (D:), preostala ena je USB ključ (E:). problem je, da imam še en disk - če tega priključim, ima ta disk črko D:, CD je E:, za ključ pa mi "zmanjka" črk... več kot e: namreč ne morem nastaviti (v device manager-ju). preiskal ves microsoftov site in pogooglal vse kar se je dalo, pa nisem našel nič... res mi ni jasno, zakaj (in predvsem kje) bi bilo to nastavljeno. sej vem, da skoraj nihče nima več win98, samo morda je pa kdo kdaj mel isti problem pa me zanima, ce je kaj stuhtal? any idea?
hvala, andraz
v windowsih 98SE (ja, 98!) ne morem imeti vec kot 4 crk za pogone. ena je floppy (A:), ena je HDD (C:), ena je CD (D:), preostala ena je USB ključ (E:). problem je, da imam še en disk - če tega priključim, ima ta disk črko D:, CD je E:, za ključ pa mi "zmanjka" črk... več kot e: namreč ne morem nastaviti (v device manager-ju). preiskal ves microsoftov site in pogooglal vse kar se je dalo, pa nisem našel nič... res mi ni jasno, zakaj (in predvsem kje) bi bilo to nastavljeno. sej vem, da skoraj nihče nima več win98, samo morda je pa kdo kdaj mel isti problem pa me zanima, ce je kaj stuhtal? any idea?
hvala, andraz
Brane2 ::
Da ni to v kakem config.sys nasstavljeno na LASTDRIVE=E ali kaj takega ?
On the journey of life, I chose the psycho path.
ne, ni.
poleg tega tudi nimam nikakrsnih network drives, ki bi bli map-ani na F: (v tem primeru windows ne dovoli vec ne-network drives kot do E:). sej menda kaj takega ni doloceno po defaultu, ali pac?
a je mozno da je treba kaj v registru dodat/spremenit?
bom probal tale LASTDRIVE v config.sys pocit, pa eno vecjo vrednost nastavit, pa da vidimo ce bo delalo...
hvala, a
poleg tega tudi nimam nikakrsnih network drives, ki bi bli map-ani na F: (v tem primeru windows ne dovoli vec ne-network drives kot do E:). sej menda kaj takega ni doloceno po defaultu, ali pac?
a je mozno da je treba kaj v registru dodat/spremenit?
bom probal tale LASTDRIVE v config.sys pocit, pa eno vecjo vrednost nastavit, pa da vidimo ce bo delalo...
hvala, a
Highlag ::
Mislim, da se to da tudi preko TweakUI vmesnika to nastavit. Če ga nimaš ga snami in poglej kaj ti pokaže. Ima nekje celo abecedo, pa lahko odkljukaš ali prekrižaš črke pogonov.
Never trust a computer you can't throw out a window
hej brane, you da man!!!!!
stvari pali, prej nobenega LASTDRIVE entry-ja v configu, pocim not LASTDRIVE=G in voila, mam se dve crki za porabit, eno za kljuc, drugo pa se za usb eksterni disk. legenda...
s tweakui se to ne da nastavit, samo nekaj podobnega.
hvala, andraz
stvari pali, prej nobenega LASTDRIVE entry-ja v configu, pocim not LASTDRIVE=G in voila, mam se dve crki za porabit, eno za kljuc, drugo pa se za usb eksterni disk. legenda...
s tweakui se to ne da nastavit, samo nekaj podobnega.
hvala, andraz
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Slovenske nastavitve v MS DosuOddelek: Pomoč in nasveti | 2785 (1926) | boogie_xlr |
» | MS-DOS Elektronček BlagajnaOddelek: Programska oprema | 2672 (2210) | _vrag_ |
» | P133 ne gre instalirat windows OPOddelek: Pomoč in nasveti | 1534 (1260) | gumby |
» | direktno v windowsOddelek: Programiranje | 1371 (1212) | jure1873 |
» | 486 mi krajsa zivljenjeOddelek: Strojna oprema | 1622 (1472) | ADF |