» »

Brezžična miška za prenosnik.

Brezžična miška za prenosnik.

dkRusky ::

Lep pozdrav.

Imam problem. Zraven prenosnika (Sony vaio vgn-a317M) sem dobil brezžično miško. Zraven miške ni bilo nobenega usb vmesnika, kar pomeni, da je transmiter že vgrajen v samo ohišje prenosnika. Do tu vse lepo in prav. Problem je v tem, da sem s to miško skrajno nezadovoljen, ker je njena počasnost skoraj neznosna za delo, kljub temu, da imam drsnik za hitrost in pospešek v windowsih nastavljen na maksimum. Da se miška premakne iz ene strani ekrana na drugega moram kar precej premakniti roko, kar je pri risanju skrajno neprijetno. Iz specifikacij te miške sem razbral, da le ta komunicira z laptopom preko radijske frekvence.

Želim si torej kupiti zelo kvalitetno miško, ki naj bo brezžična. Najprej sem seveda pomislil na mx1000, vendar je treba v laptop vseeno priključiti transmiter, ki je hkrati tudi polnilec. Sprašujem naslednje: Ali bi lahko mx1000 delal preko transmiterja, ki je že vgrajen v laptopu, da mi nebi bilo treba vedno priključevati tega docking stationa? Ali se da mogoče nabaviti posebej za mx1000 taki mali usb transmiter, ki zgleda kot usb ključ, brez docking stationa torej kot imajo to že v originalu urejene nekatere ostale brezžične miške, ki se ne polnijo akumulatorsko?

Zanima me tudi malo stvari okoli miške mk900. Kakšna je in kako se obnese. Predvsem me zanima, če je že odpravljen problem, da miška dela samo z priloženim usb dockingstation+bluetooth ožičenim transmiterjem. Baje, da laptopi, z vgrajenim bluetoothom samodejno zaznajo miško, vendar ne moreš uporabljati dodanih gumbov. Če pa naložiš software od logitecha, pa le ta zahteva, da priklopiš ožičeni docking station.

Kaj naj storim. Namreč nujno rabim dobro brezžično miško za arhitekturno risanje, kajti ta priložena se muva kot bi po mizi porival opeko.

Pls. Help. Denar tu ni pretirana ovira.

Lp.

dkRusky ::

PS: Zanima me tudi, če se da kako povečati radijsko frekvenco, da bi pridobil na natančnosti. Hvala lepa ;)

neoto ::

Jaz ti svetujem V500 od Logitecha. Miška je odlična, dobrega izgleda, sprejemnik tako majhen, da ga po uporabi potisneš kar v miško (poglej slike), baterije pa mi zdržijo tudi po nekaj mesecev vsakodnevnega dela (brez ugašanja miške ponoči). V500 pri mimovrste

neoto ::

Glede bluetooth mišk: kolikor vem, moraš za bluetooth miško imeti njen bluetooth sprejemnik, drugače res ne dela (sem iskal takšno miško za očeta in nisem nič uporabnega našel).
Tale V500 pa komunicira z radijsko povezavo pri 2,4 GHz in dosedaj nisem opazil nikakršnih problemov. Brez problemov in zatikanj deluje na vsaj 5m. Glede hitrosti: trenutno imam slider nastavljen na sredino, uporabljam resolucijo 1400x1050 in za premikanje z enega konca na drugega prestavim miško za kakšnih 5-10 cm.

madmitch ::

Če te ne moti, da je miška malo manjša, je za prenosnik dobra tudi tale mišon. Dela brez problemov, tudi baterija traja in traja.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

dkRusky ::

Hmmm, logitech je ravnokar predstavil nov mx610 z laserjem in sprejemnikom v velikosti USB ključa. To bi znala biti zanimiva zadeva, sploh če je laser primerljiv z mx1000.

Hvala za nasvete :)

neoto ::

Sam tale mx610 je nekam velika za uporabo s prenosnikom... drugače pa dobro zgleda. Če se ti da čakati... :D

dkRusky ::

Velikost je ravno ql, ker mi je za dolgotrajno risanje zelo pomembna ergonomičnost. Poleg tega je prenosnik desktop replacement, se pravi, da delam samo na njega. Da se jo pa tudi že dobiti.Stane okol 14.000 sit. Čakam samo še kak test :).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Baterije pri brezžičnih miškah

Oddelek: Strojna oprema
161621 (1291) miko 55
»

Brezžična miška za notebooka

Oddelek: Kaj kupiti
71522 (1348) p4
»

Katero miš LED ali LASER?

Oddelek: Kaj kupiti
172036 (1582) tec
»

Katero miško?

Oddelek: Kaj kupiti
362626 (1982) DominusSLO
»

Katera brezžična tipkovnica?

Oddelek: Kaj kupiti
222946 (2367) ddeben

Več podobnih tem