Forum » Programska oprema » upravitelj opravil
upravitelj opravil
CCfly ::
Uporaba ostranjevalne datoteke ali po domače rečeno poraba virtualnega pomnilnika (pagefile).
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev
CCfly ::
Ker je fizičen RAM majhen in drag je pametno uporabiti trdi disk kot "podaljšek" tega pomnilnika. Na primer če v risarskem programu odpreš nekaj večjih slik, jih zelo verjetno ne boš mogel spraviti v 512 MB RAM-a, lahko pa jih spraviš v virtualni pomnilnik, ki se nahaja na disku.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev
vres.ales ::
aha razumem. jaz pa sem vedno mislo da to kao kaže klko dejanskega rama potroši računalnik. a je mogoče povečat navidezni pomnilnik
mam v slovenščini xp-je tak da se nič ne nanaša na omenjene besede. pod system se mi odpere sistemske nastavitve
Fizikalko ::
Pol pa ne vem. Najbrž Napredno ali Napredne nastavitve ali kaj takega. A ma kdo slo xp?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Fizikalko ()
ja se vem angleščino pa sem mislo da bo tak pisal pa piše samo splošno, ime računalnika, strojna oprema, obnovitev sistema...(to so kao jezički)
veteran ::
Nadzorna plošča - Sistem - Dodatno - Učinkovitost delovanja - Nastavitve - Dodatno - Navidezni pomnilnik - Spremeni
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Virtualni spominOddelek: Pomoč in nasveti | 3526 (2660) | WarpedGone |
» | Zakaj imam samo 3GB namesto 4GB rama? (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 20353 (10438) | bobi1992 |
» | premalo navideznega pomnilnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 1151 (951) | anika87 |
» | Pomnilnik v Windows: 1. del (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 9768 (7352) | Jst |
» | zagon sniper elite low memory?Oddelek: Igre | 1006 (889) | kokos25 |