» »

[PHP ali ostalo] i-node Windows

[PHP ali ostalo] i-node Windows

Piranha ::

Lep pozdrav!

Znašel sem se v eni mali zagati... izdelujem en mali parser v PHP skriptnem jeziku... Pareser deluje tako, da naredi celoten seznam datotek in map na disku, določi njihovo velikost itd... Te datoteke si potem določeni uporabniki rezervirajo itd...

Problem nastane takrat, ko uporabnik premakne datoteko v raziskovalcu oziroma zunaj samega PHPja. Takrat mi PHP v bazi izbriše vnos z določenim ID in stvar se povozi.

Po googlu sem iskal metode kako obiti to prepreko a edina, taka obetajoča je bila izparsat "i-node" datoteke ali mape na disku in to shranit kot ID v bazo. Problem je v tem, da windows ne podpira inode oziroma kolikor jaz vem ne deluje pravilno (tudi manual pravi tako).

Moje vprašanje za vse vas programerske genije je to... Kako priti do tega IDja, če se sploh da (mogoče v kakem drugem programskem jeziku) in ali obstaja še kak drug način, kako ohraniti "povezavo" med isto datoteko in vnosom v bazi kljub temu, da sem jo premaknil ali preimenoval?

Kar se tiče HASHa celotne datoteke, je stvar neuporabna pri večjih datotekah od 100MB.

LP
Piranha
  • spremenil: Piranha ()

Piranha ::

Dragi moji geniji, lep pozdrav!

Tito je nekoč rekel znajdi se in jaz sem bil primoran sam sebi pomagat. Rešitev za moj problem je v enem malem orodju, ki pride vgrajen že v same windowse. To rodje sliši na ime "fsutil", točneje na "fsutil usn readdata [file]". NTFS shranjuje neki posebni record nad tem, kje je kak fajl... no in to se tako da pogledat.

Hvala za pomoč. ;)
Piranha

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Brezplačna odprto-kodna POS Blagajna - mikroBLAGAJNA (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Programska oprema
10028653 (17173) japol
»

Izdelava svojega "dropboxa"

Oddelek: Izdelava spletišč
344730 (3207) techfreak :)
»

SSD diski uničujejo digitalne dokaze (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
6119907 (15129) Jst
»

Novosti v Vista jedru

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
496703 (4696) Matako

Več podobnih tem