» »

AUTOCAD 2000 in 3d !

AUTOCAD 2000 in 3d !

BaTeMaN ::

Zna kdo risati 3d v AUTOCADu brez uporabe SOLIDOV ? Namreč s solidi porabim ogromno prostora... in težko je delat z njimi ko jih je večja količina ali komlexnejši... v mapi SAMPLES v CADu je par primerov, brez uporabe SOLITOV recimo en TOVORNJAK ?

Morda ve kako se to riše ? Mrežno risanje ? Al kaj. Zanimajo me le PRAV CAD izkušnje... in v AUTOCADu ni NURBSOV...
less then zero

BoO ::

Edina možnost poleg SOLIDov je SURFACES.

Autocad in 3D :(.

Si ka jdelal z SURFACE... kaka je razlika sploh... SURFACE je samo površina... al kaj ? In zato manj prostora porab ?
less then zero

vuego ::

Sicer na vem, kaj misliš s tem, da porabi preveč prostora (Mb?). Vsak predmet, ki ga rišeš v 3D v avtoCADu je res lahko iz površin (surfaces) ali iz volumnov (solid). Vsak ima svoje prednosti. Na volumnih lahko izvajaš malo bolj zapletene operacije (boolean - mensezdi, da se pri surfacih v avtocadu to ne da), prednost površin pa je, da lahko delaš razne "surf" površine - med dvema krivuljema napneš n površin (oz trikotnikov ali četverokotnikov). Prednosti vsakega tip niso zanemarljive, v arhitekturi pa se ljudje predvsem nagibajo k solidom - vse je odvisno, kaj upodabljaš v 3D.

Še pripomba na "AutoCAD in 3D": avtocad je zelo uporaben za 3D risanje enostavnih, volumenskih objektov in je ravno zato med najbolj razširjenimi. Zato ne moremo lih reč, da to sux. Največkrat je praksa (v arhitekturi), da se 3D model riše v avtocadu - ker ga je veliko, veliko lažje narisati kot v kakšnem MAXu in se ga potem v prej omenjenem programu upodobi (materiali, luči, animacije...). Res pa je, da pri kakšnih organskih formah AutoCAD klavrno propade. Tu pa nastopijo programi kot so MAX, MAYA, RHINO in podobni ter tehnike NURBS, METABALLS in podobne (to pa še ne pomeni, da se s poligoni ne da narediti zelo veličastnih stvari - npr. Star Trek - Voyager).

LP

_Tejc_ ::

A si ze slisu za UniGraphics al pa Catia.... :D
Sam dlam na UG16 tko da je kr uporaben za 3d modeliranje

Dober odgovor vuego.
ma saj ne pravim da sux(ravno nasprotno) samo s kakim večjim objektom, recimo mizo in 6 različnih stolov (solidov) zasede vse skupaj okrog 10MB in na p3 265RAMa GF 2 GTS začne vse ribat in je nemogoče delat... pa amo zato vprašam, ker vem do še drugi načini...
Drugi programi me ne zanimajo, ker AUTOCAD je legalen - druga pa ni, in...
less then zero

vuego ::

Tole z 10Mb se mi zdi malo nenavadno. Še posebno za mizo in 6 stolov. Meni zasede zelo kompliciran objekt, še kar detajliran pribljižno toliko prostora.

Probaj počistit risbo, mogoče bo bolje;
File - Drawing utilities - Purge - All

Včasih pomaga.

LP

Tovornjak, ki si ga omenil je iz solidov.
Risali pa so ga min. 27 ur.

Velikost 10MB se tudi meni zdi velika. Če imaš slučajno kakšno zelo gosto šrafuro v risbi bi bil to lahko problem.

Jah sem opazu, da je solid, ko sem nekaj praskal po njemu, pa on itaq ni najboljši primer, ker nima ne vem kako veliko detajlov. Mah ne vem... sicer nič ne riba ko rišeš sceno... ko jo pa hočeš postavljat v PAPER SPACEu pa se igra začne,...z ali pa brez šrafur. Šrafure so le BONUS :)
less then zero

To z layout-om (paper space) je tudi meni znano. Izgleda, da je kak bug. Probaj s kakim popravkom; tu.

Katero različico imaš?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

AutoCAD pomoč

Oddelek: Pomoč in nasveti
202280 (1308) nejcek74
»

SketchUp zastonj! (potem, ko je proizvajalca, @last software, kupil Google) (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
8515485 (11812) Company
»

Autocad ali Pro/Engineer, kaj izbrati za začetnika?

Oddelek: Programska oprema
164849 (4533) Loki
»

Autocad in grafika

Oddelek: Kaj kupiti
202061 (1852) Stajerc
»

Kaj kupiti za delo z ACAD-om

Oddelek: Kaj kupiti
131899 (1748) Medved

Več podobnih tem