Forum » Operacijski sistemi » Winowsi so nekaj požrli
Winowsi so nekaj požrli
balocom ::
Mam zelo čuden problem, ker so mi windowsi požrl nekaj programov...
Začelo se je tako da so mi windowsi naenkrat nehali prikazatovat ikonce vseh delojočih zadev v system trayu(nimam vklopljenega skrivanja neaktivnih ikon). No mislu sem da bi problem rešu z novo inštalacijo windovsov, ter nato repair windows funkcijo. No potem mi je začelo prikazovat par ikonc več v system trayu, a mi je požrlo, zbrisalo par programov, niti zato sprostilo kaj placa na disku.
A kdo ve kako ta problem rešit?
Ups, napačen odelek. Naj moderator to prosim popravai.
Začelo se je tako da so mi windowsi naenkrat nehali prikazatovat ikonce vseh delojočih zadev v system trayu(nimam vklopljenega skrivanja neaktivnih ikon). No mislu sem da bi problem rešu z novo inštalacijo windovsov, ter nato repair windows funkcijo. No potem mi je začelo prikazovat par ikonc več v system trayu, a mi je požrlo, zbrisalo par programov, niti zato sprostilo kaj placa na disku.
A kdo ve kako ta problem rešit?
Ups, napačen odelek. Naj moderator to prosim popravai.
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man
- premaknil iz Strojna oprema: OmegaBlue ()
KrCbelca ::
Jah, šit an, ..
Drgač sm jest tud to fasov, ... to je en virus, zdele se ne spomnem glih ker. Uglavnm, inštalirej še 1x programe :D lohka pa tud formatiraš. Jest sm pač pol po 1 tednu prodau komp Itaq d ne zarad tega k sm ga formatiral :D
Drgač sm jest tud to fasov, ... to je en virus, zdele se ne spomnem glih ker. Uglavnm, inštalirej še 1x programe :D lohka pa tud formatiraš. Jest sm pač pol po 1 tednu prodau komp Itaq d ne zarad tega k sm ga formatiral :D
C2Q Q6600, P5W DH Deluxe,6GB 800MHz Rama
GF 8600gt, 2xSataII WD 250GB, LC Power 550W Green Power
----watter in my vains----
GF 8600gt, 2xSataII WD 250GB, LC Power 550W Green Power
----watter in my vains----
Disk je formatiran, problem pa je bil, ke mi je zbrialo programe, ni pa mi sprostilo diska ...
n.EJ.c ::
Če se prostor ni sprostil, programi niso izbrisani. Ampak so verjetno samo izbrisani ustrezni ključi v registru, zaradi katerih se ti programi zaganjajo ob zagonu. najprej skeniraj za viruse ipd., da ta virus eliminiraš ali da ugotoviš, da ga sploh ni.
Pa probaj še START==>ZAŽENI==>msconfig, kjer v jezičku ZAGON preverjaš, kateriprogrami se ti ob zagonu winsev zaganjajo. Mogoče so se zadeve samo tukaj odkljukale.
Pa probaj še START==>ZAŽENI==>msconfig, kjer v jezičku ZAGON preverjaš, kateriprogrami se ti ob zagonu winsev zaganjajo. Mogoče so se zadeve samo tukaj odkljukale.
StratOS ::
Problem s shellom ("explorer.exe").
Poglej startup programe in procese (nekateri od njih uporabljajo system tray).
Lahko je tudi disablano prikazovanje v celotni start vrstici (Start gumb disablan ...), no potem pa govorimo o neprijetnih programčkih.
Recimo Takšen za "Start Gumb"
Lahko pa potrebuje samo refresh shella oz explorer ni default shell.
Zaženi explorer.exe
Poglej startup programe in procese (nekateri od njih uporabljajo system tray).
Lahko je tudi disablano prikazovanje v celotni start vrstici (Start gumb disablan ...), no potem pa govorimo o neprijetnih programčkih.
Recimo Takšen za "Start Gumb"
Lahko pa potrebuje samo refresh shella oz explorer ni default shell.
Zaženi explorer.exe
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."
Pogledaš v program files pa map ni blo. Itak je blo že formatirano.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: balocom ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Izšel prvi servisni paket za Windows 7 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 24439 (20692) | jest10 |
» | explorer.exe proces- nastavitveOddelek: Operacijski sistemi | 1489 (1339) | veteran |
» | Kako skriti System tray?Oddelek: Programska oprema | 1293 (1054) | Inja |
» | Mirc v taskbaru (winxp)Oddelek: Operacijski sistemi | 1229 (1129) | nsignific |
» | Kaj shell uporabiti namesto explorer.exe?Oddelek: Operacijski sistemi | 2065 (1778) | TheHijacker |