Forum » Kaj kupiti » TI 89 vs Voyage 200
TI 89 vs Voyage 200
delucia ::
Pozdrav.
Zanima me ce kdo ve v cem je boljsi voyage od ti 89 (NE titanium). Trenutno imam 89, ter razmisljam o nakupu voyaga, vendar kot sem gledal:
http://education.ti.com/downloads/pdf/u...
je stvar skoraj identicna, glavna razlika je memoria, pa ekran, ki pa za samo racunanje nista ravno kljucna. Zanima me ce je res samo to to, saj po forumih govorijo, da je voyage nekaj popolnoma drugega, vendar ne vidim kaksne bistvene razlike.
Lp
Zanima me ce kdo ve v cem je boljsi voyage od ti 89 (NE titanium). Trenutno imam 89, ter razmisljam o nakupu voyaga, vendar kot sem gledal:
http://education.ti.com/downloads/pdf/u...
je stvar skoraj identicna, glavna razlika je memoria, pa ekran, ki pa za samo racunanje nista ravno kljucna. Zanima me ce je res samo to to, saj po forumih govorijo, da je voyage nekaj popolnoma drugega, vendar ne vidim kaksne bistvene razlike.
Lp
Boeing ::
Raje se vprašaj, kaj počneš takega, da ti tak stroj, kot je TI-89 ne zadostuje...
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX
Pri mojem "stroju" ne vem kaj pogream, saj ne vem natanko kaj ima voyage vec. TI 92 (ne +) recimo nima za resevati diferencialne enacbe, sisteme vecih enacb, ki jih 89 ima, pa tudi druge funkcije po menijih so dokaj okrnjene. zanima me ce kdo ve kaj je recimo prednost voyaga.
Pomoje se pri kalkulatorju ne splaca sparati. Odkar imam ta dva kalkulatorja (89, 92), matematicnega prirocnika skoraj ne odprem vec, saj ga resnicno skoraj v celoti nadomestita. Drugace kaj res hudega ne ustvarjam (elektro fax - Telekomunikacije). Je zares odlicen pripomocek, za katerega je vredno vlozit vsakega dnarja.
Boeing ::
še moja $0.02... sem na strojnem faxu in imam odličnega TI-83+... ima dejansko vse, kar rabim - tistega, česar pa nima, se pa dobi app in se naloži.... to je point tega
In še ena poanta kalkulatorjev: res je, da so ti texasi odlični stroji, ampak za tak denar (50k+) se dobi že soliden dlančnik z več spomina, večjim in barvnim displayem, hitrejšim procesorjem... pa še sprogramiraš ga lahko, da počne kar koli ti srce poželi - in s primernim softwarom klasični kalkulatorji tu popušijo big time, resnično.
Uporabljam oboje in kombinacija ubija, vsak zase pa imata pomankljivosti.
In še ena poanta kalkulatorjev: res je, da so ti texasi odlični stroji, ampak za tak denar (50k+) se dobi že soliden dlančnik z več spomina, večjim in barvnim displayem, hitrejšim procesorjem... pa še sprogramiraš ga lahko, da počne kar koli ti srce poželi - in s primernim softwarom klasični kalkulatorji tu popušijo big time, resnično.
Uporabljam oboje in kombinacija ubija, vsak zase pa imata pomankljivosti.
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
Pa tipkovnica? Ali ni malo nerodno tipkati po ekrancku? Se mi se vedno zdi da je kalkulator bolj prirocen, za kaj vecjega pa itak matematika, matcad.. na pravem rac.
Na elektro. Ni panike. Jest sem mel ze prenosnika sabo, sam... je ze tak izpit, da ti prevec stvari samo skodi...
Zanima me kako je reseno to s tipkovnico? Ce mas tipkovnico traven, pol pa je stvat zelo zelo nerodna, vsaj jast mam tak obcutek. Se pravi da pol namontiras matematiko, ter pises Integrate[....
Zanima me kako je reseno to s tipkovnico? Ce mas tipkovnico traven, pol pa je stvat zelo zelo nerodna, vsaj jast mam tak obcutek. Se pravi da pol namontiras matematiko, ter pises Integrate[....
neoto ::
Za takšne bolj pogosto uporabljene funkcije imaš bližnjice že na tipkah (kotne funkcije, integriranje, odvajanje, potence, ..). Če pa česa nimaš, imaš vse v menijih lepo razporejeno tematsko, če pa še to ni dovolj, imaš pa celo a-z tipkovnico na tipkah.
neoto ::
Drugače, pa da odgovorim na prvotni post:
Voyage ima večji zaslon in menije > večja preglednost in celotno QWERTY tipkovnico.
Mislim pa, da imata TI-89Ti in Voyage enak procesor in sta približno enako hitra. Ti-89 pa je počasnejši.
Voyage ima večji zaslon in menije > večja preglednost in celotno QWERTY tipkovnico.
Mislim pa, da imata TI-89Ti in Voyage enak procesor in sta približno enako hitra. Ti-89 pa je počasnejši.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | KalkulatorOddelek: Kaj kupiti | 4898 (2543) | cobrastar |
» | Znanstveni kalkulatorjiOddelek: Kaj kupiti | 8173 (6470) | matichy |
» | kalkulatorOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2000 (1590) | steev |
» | Kalkulator v katerega lahko shranimo enačbe za telesaOddelek: Loža | 2550 (2356) | McMallar |
» | Kalkulator: HP ali TI?Oddelek: Kaj kupiti | 2073 (1906) | Eru |