» »

težave z napajalnikom in diskom

težave z napajalnikom in diskom

toky ::

Lep pozdrav

Imam dva problema z računalnikom, zato ne vem, s katerim bi začel? Bom štartal kar pri napajalniku. pred kratkim mi je začel pri zagonu računalnika spuščati zvoke, ( postane zelo glasen ), prav tako začne smrdeti iz napajalnika. Ampak vse to traja kakšnih 5 minut, nato ni več žvižganja in vonja iz njega? S programom ASUS PC PROBE, sem testiral delovanje PC-ja, oz napajalnika, kjer mi je program javil napako??? ( +13.376 V, meja je pri 12 V ) ( priloga slika ) Ne vem kaj naj bi to pomenilo, a je možno da je preobremenjen?? Moj napajalnik: Linkworld LPK6- 300W.
Drugi problem je disk, imam dva in sicer ExcelStor 80GB j880, ter Maxtor 6Y060l0, 60 GB . Problematičen je ta drugi, ( na njem je OS ) nenehno se mi segreva oz. pregreva. Pred pol meseca sem inštaliral program HDD Thermometer in mi skozi javlja napako o previsoki temparaturi diska, ki niha med 64 do 68 stopinj celzija. Prvi disk ima povprečno temparaturo 37 °C. Prav tako sem poskusil še en podoben program in pokaže isto. Zanimivo je tudi ko prižgem "ohlajen " računalnik mi takoj javi temparaturo 48 °c, za prvega pa 23° ??? Ko jih potipam z roko, je res očitna razlika v temparaturi, vendar bi po občutku rekel da bi pri 68° c moral biti bolj vroč.

Moj računalnik: AMD athlon XP 2000+, 1.26 ghz, NVIDIA GE FORCE 4 MX 440, 512 RAM-a, WIN. XP pro,...

Lepo prosim za odgovor.
  • spremenil: toky ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Resetiranje računalnika brez razloga

Oddelek: Pomoč in nasveti
141135 (843) Yohan del Sud
»

Gretje grafične in glasen CPU? Prosim pomoč.

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
364566 (3709) Vajzi
»

Sistem mi obstoji! (strani: 1 2 )

513665 (3091) DT232
»

račuanlnik se mi samodejno resetira

341307 (970) solatko
»

Kake temp diskov imate in kdaj je prevec?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
442682 (1859) Mr.B

Več podobnih tem