» »

Eno vprasanje iz navtike oz. letalstva

Eno vprasanje iz navtike oz. letalstva

Kaiser ::

Torej... Zdele sem ze ene parkrat opazil pri J.A.G. u, da v avionih uporabljajo za levo in desno ene svoje izraze. En od teh je STARBOARD ali nekaj podobnega. Zanima me ce kdo ve za katero smer je ta izraz pa kater izraz je pol za drugo stran?

dizel ::

Port -> levo (vedno rdeča lučka pri navigaciji)
starboard -> desno (zelena lučka)

Thomas ::

Seveda ne vem kaj hudiča bi to lahko bilo. Ampak - z Googlom se takoj najde ena takale stran, kjer zveš vse. 8-)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

MRB0rYS ::

To je tako kot v slo vjski, če ti reče z levim krilom naprej zaviješ desno, če pa z desnim krilom naprej pa zaviješ levo a ni noro to si morš razlagat tako kot avion ko naprej gre desna stran zavija pa levo tako so nas učili glb
b0rys

Dax ::

Ka pol mogoče še kdo ve, od kod ime starboard... zdej pri Zvezdnih stezah mi je še nekak skup šlo... Zvezdni krov bi bil dobesedni prevod, a ne? Ma mogoč kako vezo s tem, da če gledaš severnico, je smer sončnega (star?) vzhoda na desni?

Mene tud to zanima, sam grrr dizel ne mi več lučk omenjat, edini izpit, pri katerem sem padel, kolkr sem bil dolg in širok.

Tolip ::

Na kakšnem izpitu si padel,poznavanje semaforja
>:D
:))
:D
ali pri nameščanju novoletnih okrasnih lučk???
>:D|O:))|O:\0:)|O:P;):D8-)

Na izpitu za skipperja, buh!

Tipson ti pokaže črn kartonček, pa gor par lučk, ti mu morš pa povedat, kaka ladja je to, kako velika in iz katere smeri je slikana in kam pelje. Hard enough, boy?

Tolip ::

Aaa na ispitu za skipperja,nisem vedu,pa sm uprašu.

Izvor imena starboard imaš pa v Thomasovi povezavi.

outsider ::

DEX: hum 18 razlicnih kombinacij lucij je +- 2
in ce se tega nemors zapomnt pol bols da ti niso senkal ispita... drgac pa za info do reke se zapel
na obcini ga prodajajo za 300DEM samo slikco mors met brez znanja...

PS: 18 kombinacij se bos ja naucu?

Prvič: Ni 18 kombinacij... vsaj ni jih bilo, ko sem jst delu izpit (a ti misliš vozniški izpit??).

Drugič: Ja, vem da se dobi za 300DEM, samo ne pri nas, v Reki kvečejmu.

Tretjič: Men se ni problem naučit gore podatkov, razen v primeru, da vem, da so povsem nepotrebni. Mam gumijast čoln s 25k Yamaho. In prosim te, kdaj se bom s tako stvarjo ponoči vozu? Če še nisi opazu, se na morju ponoči vozjo samo večje ladje in domačini. Vsi ostali dopustniki ali žurirajo ali pa spijo. Oki?

Cr00k ::

no bom jst povedu kaj to s tem portom pa starboard...torej

Port...je z leve strani...ta je ponavad pri pomolu..ko je camac privezan...

Starboard...je pa z desne strani..se pravi na drugmu koncu...in iz unga konca..:))...se lepo vid "zvezde"...otprto morje..etc :)...

To so ZLO stari izrazi..in tist k se jih je spomu (vsaj za tale starboard)..je bil mal poetika.:))...to je to..

outsider ::

Dax: oki sm su prov stet tocno 19 kombinacij je
potem pa si jih mors predstavlat z vecih strani...
drgac sm pa reku da se dubi ispit na Reki
sam "SHIFT"nism prtisnu;)

Cr00k ::

outsider_:a ti kej knigo za slovo beres?:))

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vožnja po cesti

Oddelek: Na cesti
424970 (3308) AndrejO
»

Yahoo razmišlja o prodaji osnovne dejavnosti

Oddelek: Novice / Ostale najave
2210491 (8923) Phantomeye
»

Kako zaustaviti vozilo ob policijski kontroli (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
13526941 (21680) bajsibajsi
»

Adria vs. Ryanair - kateri je boljši?

Oddelek: Loža
374997 (4149) BigWhale

Več podobnih tem