» »

R520 in njegovi derivati

R520 in njegovi derivati

««
6 / 12
»»

PrimozR ::

E, native podpore nima. nVidie jo majo! In ja, poznam.

fahrenGONE ::

Arctic Silencer je povezan na graficno in ima *isto* kontrolo kot stock ventilator. Ob zagonu PCja lahko slisis 100% load za 1-2 sek, kot je to pri veliko danasnjih ploscah in lahko ti recem da je tudi tisti 100% load zvok veliko manj hrupen kot original, nekateri imajo hlajenje sistema glasnejse od 100% load hrupa pri AS5 rev.2.

Drugace pa ce morda se ne ves - ventilator se nikdar ne vrti na 100% pri normalni uporabi. Tudi ce dam gor Doom 3 oz. karkoli v tem rangu, je ventilator pri AS se zmeraj tih. Pa tudi stock je veliko tisji od 100%, ki se pojavi samo ob zagonu.

Dr_M ::

fantje nabavte si vodno hlajenje, pa se vam ne bo treba ukvarjat s takimi nepotrebnimi stvarmi, kot je glasnost ventilatorja.:)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Aja, čak, men pa ni šlo v račun kaj bo Arctic SIlver 5 pasta pomagala pr dretju ventilatorja. Jao. :D

Kaj ne pomaga? Daj jo ene 10 tub na ventilator in ga ne bos slisal vec.

Je pa ena tecna zadeva pri Arctic Silencer ... Nekatere serije zacnejo ropotat po par mesecih. Isto sem slisal za Zalman. Potem moras malo podmazat ali pa menjat.... :/

Veron ::

točno tako, (zalman še ni začeu) ampak silencer ki ga mam na atijevi grafikulji, začne grdo "škrtat" ene par minut po zagonu pcja

Jaz sem opazil da to zacne delat pri nizki temperaturi. Drugi pa je zaenkrat se tiho. Ga bom razkopal in podmazal, samo se mi nikdar ne da....

mtosev ::

Test Crossfire-a je v Mojemu mikru. ;)
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

DrAndy ::

Evo, prve optimizacije so že tukaj.
S prihodom Catalystov 5.11 naj bi Radeon X1800XT Geforca 7800GTX v Doom-u 3 prehitel za kar 35%, ko sta vklopljena AA in AF:
http://www.hexus.net/content/item.php?item=3668
Zagotovo vem le to, da nič ni zagotovo.

RC14 ::

hehe, res zanimivo, ATI prehitel Nvidio v Doom3. (seveda če je to res).
Z 16 pipicami je ta karta res enkratna, ni kaj, samo par mesecev prepozno je prišla ven in seveda "rahlo" predraga je oz bo pri nas.

Lp

Je res. Se gre za optimizacijo memory controllerja (to slovenska beseda hehe) in potem lahko optimizirajo za general OGL, general DX, vsako igro posamezno, vsako resolucijo v vsaki igri itd. kar je res cool.

Overall the programmable nature of the new memory controller in the majority of ATI's new graphics chips means that over time and with enough analysis, per-application changes can be made to the memory controller to optimise memory access by any given application at any number of resolutions, allowing ATI to extract the most out of their hardware.

Sweet! :D

Novi driverji naj bi se dodatno optimizirali to zadevo in naj se poudarim, da je to brez izgube kvalitete.

Zgodovina sprememb…

Nova ATI-jeva generacija X1000 ima povsem novi pomnilniški krmilnik, katerega boljša programabilnost omogoča programiranje optimalnih nastavitev za vsako aplikacijo posebej.
In tole so očitno prve optimizacije za OpenGL aplikacije, ki že izkoriščajo te možnosti tako daleč, da X1800XT prehiti 7800GTX v Doom-u 3, ki je bil vseskozi domena Nvidie, kar je res navdušujoče.

Eric Demers (sireric) z Beyond3D foruma:
This change is for the X1K family. The X1Ks have a new programmable memory controller and gfx subsystem mapping. A simple set of new memory controller programs gave a huge boost to memory BW limited cases, such as AA (need to test AF). We measured 36% performance improvements on D3 @ 4xAA/high res. This has nothing to do with the rendering (which is identical to before). X800's also have partially programmable MC's, so we might be able to do better there too (basically, discovering such a large jump, we want to revisit our previous decisions). But It's still not optimal. The work space we have to optimize memory settings and gfx mappings is immense. It will take us some time to really get the performance closer to maximum. But that's why we designed a new programmable MC. We are only at the beginning of the tuning for the X1K's. As well, we are determined to focus a lot more energy into OGL tuning in the coming year; shame on us for not doing it earlier.

In fact, we can see that per application (or groups of applications), we might want different algorithms and parameters. We can change these all in the driver updates. The idea is that we, generally, want to maximize BW from the DRAM and maximize shader usage. If we find an app that does not do that, we can change things. You can imagine that AA, for example, changes significantly the pattern of access and the type of requests that the different clients make (for example, Z requests jump up drastically, so do rops). We need to re-tune for different configs. In this case, the OGL was just not tuning AA performance well at all. We did a simple fix (it's just a registry change) to improve this significantly. In future drivers, we will do a much more proper job.

Given the immense space of possibilities, tuning of the X1k products will take some time. We are just at the beginning...

Podobne 'tuninge' za posamezne igre lahko tako pričakujemo tudi v prihodnje in če gre soditi po Doom-u 3, se te optimizacije lahko še kako fino poznajo.

In kar me se posebno veseli je to, da je DOOM 3 benchmark bil hitrejsi tudi v 1280x1024, ne samo 1600x1200. In to je sele zacetek teh optimizacij.

Vcasih govorijo o tem in onem in nedozorelih driverjih, ampak na koncu je vse skupaj 5% boljse, tukaj pa so samo z nekim beta tweakom dobili 36% boljsi rezultat od nVidie GF7800GTX v DOOM 3 pri 1600x1200, kar je neverjetno. To bi lahko clovek pricakoval od naslednjega cipa, ne pa do enega tweaka, lol. Skoda da niso to naredili ze 1 teden prej, ko so testirali prve primerke.

Je pa zanimivo da bodo naredili se nekaj optimizacij v tem stilu (ceprav omejeno) za X8xx serijo, kar bo super zadeva za vse ki imamo te kartice.

Je pa zanimivo da bodo naredili se nekaj optimizacij v tem stilu (ceprav omejeno) za X8xx serijo, kar bo super zadeva za vse ki imamo te kartice.

JUUUUUUPPPPPPIIIIIII 8-) 8-) 8-) 8-)

Senitel ::

fahrenheit: ni 36% boljši rezultat od NVidije ampak 36% izboljšanje glede na situacijo v prejšnjih driverjih...

Kartica za 16 pipelineov odlična? Torej ko GTX-a oklestiš na 16 pipelinov in spraviš R520 na isto frekvenco, kdo se bo odrezal bolje? Klik Pač primerjava "apples to apples".

Pustimu zdaj cifre ob strani - izboljsava definitivno je, in to velika + v DOOM 3, ki je bil vedno adut za prodajo GF je boljsi od GF. V drugih igrah pa tako ali tako. Vem da je to velik zalogaj za pristase nV in komentarji kaj bi bilo, ce bi oklestili to pa to me vedno spravijo v smeh! :D

Good Guy ::

kaj bodo naredili šele omega driverji
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

Omega driverji so itak namenjeni samo izboljšanju slike. Jest še vedno ostajam pristaš nVidie. Sem mel 9550 kot nadomestno kartico ko sem čakal 6600GT in so mi bli driverji stupidni... IMHO ma nVidia to dost bolš porihtan.

igor0203 ::

Men je pa useen al mam ATI al pa nVidio. Kupim tisto kar si za dnar ki ga mam lahko privoščim oz. kaj mi za dnar ki ga mam ponuja največ. Je pa res da je nVidia leta pred ATIjem glede driverjev
Drgač se pa zdej iz tujine(Nemčije) splača uzet 6800GT, ki te pride okol 300€ in mislim da je med best-buy karticami za tak dnar. Sam sem zanjo pred približno 2-3 meseci zanjo tok odštel in jo bom mel še kar lep čas.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: igor0203 ()

VASkO ::

to si pa dosti dal :D

Ja, za ATI jih nismo dobili ze 3 leta.

PIP, Omega driverji imajo veliko dodatnih zadev, ce pa bodo dali noter tudi svoje tweake za memory controller, pa ne vem.

Zakaj sem pa dosti dal? Glede na to, da je bila pri nas še vedno nad 100k SIT, se mi je zelo splačal.

jest10 ::

Ma ja. od 70 dalje so že

Jan987 ::

80 jo dobiš že na pcie

zdej ja, ampak ene 3 mesce nazaj jih je blo ful mal pod 100k SIT. ;)

Grafične za F@H?:D
klik
klik
ATI@fizika klik

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jest10 ()

Sem ze sporocil v F@H thread + en drugi glede PPU.

Evo, prve cene so ze znane:
ATI Club 3D PCI-e X1800XL, 256MB GDDR3, 2x DVI+VIVO
Običajna cena: 122.241,60 SIT
Naša cena: 118.574,35 SIT
Prihranek: 3.667,25 SIT (3%)
@ izishop.net :)

debil ::

X1800XL naj bi bla pr funtechu nekaj malega čez 100k..

in kako F@H z grafično foldaš?

Ne še. Se pa dela ne tem.

cole-22 ::

Pa dej kako lahko primerjaš totalno OCjano grafo z suhim ledom in pa nekaj kar je stock?
GTX je že 2 mesca nazaj 11900 pik na eni kartici izvedel in pa 17k+ na SLIju!

Je primerjava kar na mestu. 2x7800GTX proti naviti X800XT.
Stock naj se pa primerja X800XT in 1x7800GTX

Po tej logiki je potem ena GTX skoraj bolša kot 2 GTX, ker 2×GTX stock dobi 12k, ena GTX z suhim ledom pa 11900 :\

@jest10, ne če bi že primerjal primerji

x1800xt in 7800gtx
ali
2 x 1800xt in 2x 7800gtx

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Good Guy ()

Malkec ::

in eni so zvesti pristaši nvidie :\
/* Xaser 3 * 939 dual sata 2 * Opti165 (ccb1e0608mpmw) @2933 MHZ*/
/*TT 120 * X800 XL *1GB Transcend pc 3200 * MAxtor 160 GB SATA II /

globoko grlo ::

živ

Najprej nej rečem, da me glava boli od 3/4 traparij, ki sem jim prebarl samo od sredine topica naprej!

Kar me zanima, ker ste sami znalci tukaj, je, kaj se zdej dogaja s temi optimizacijami za radeone?

novi driverji so baje ful pospešil open GL igre (doom3) za ostalo se ne ve oz nism vidu nobenga testa

X1800XL je že na ceniku pri Mlacomu... Cena je pa 109k SIT, kar niti ni tok, glede na to, da se cena 7800GT tudi giblje od 105-115k SIT.
dobavljivost je pa pomoje vprašljiva. sej vemo kako je s cenikom in zalogo pri Mlacomu... :\

Bom počakal na X1800XT in mogoče zverino celo nabavim, ker se mi zdi, da ima več potenciala za prihodnje igre kot pa 7800GTX.

In glede na to, da X1800XL stane 109K, X1800XT po moje ne bo tako zelo drag, kot so napovedovali nekateri.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: DrAndy ()

no ja, glede na to da je x850xt po 110k in več, bo pomoje kar draga...

sicer se pa pr nas mogoče ne bom poznala tok razlika v ceni, ker je pr nas itak vse drago, sam v USA bojo pomoje kar drage, glede na to da se ponekod 7800GTX že dobi za 460$

Zgodovina sprememb…

uff mater, to je pa kr pocen...

ne bi blo slabo kupit kakšne... >:D

evo kle še cenej... KLIK

Zgodovina sprememb…

Ja, Mlacom ima na ceniku polovico zadevo, ki jih sploh nima na zalogi. Full se bedni zadnje case. Pa se malenkost drazji od drugih, zasloveli pa so ravno zaradi nizjih cen.

Ce kdo res rabi 1800 cimprej, naj naroci kje drugje ali v at, de.

Zgodovina sprememb…

Mr.B ::

Komentar za NV fene : PS30
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

MasterMiG ::

Lepo to, lepo. Komi čakam da se dokoplem do tele karte>:D :D
There is nothing to fear but the fear itself.

če bo vse po sreči jo dobim drugi tedn

MasterMiG ::

@rovtar: Od kje pa jo dobiš? Pa a ne bo izšla šele petega novembra?:\ Ker jz bi tut rd čimprej meu.>:D :D
There is nothing to fear but the fear itself.

Pa še mal za ATI fane!

1.Koliko se je govorilo, da bo ATi za 80% boljši v FEARu...
Trije testi:Resolucije od 640-1600 brez AA in AF, z AA in AF, pa še z softshadows! GTX vs. XT in podložniki!
Od treh testov je v dveh v prednosti GTX, v enem testu pa zaostaja za 2 FPSja! Kje je tukaj 80%?
Še LINK

2.In pa, ko se vsi ATIjevci na veliko veselite novih gonilnikov, KI NAJ bi dali 30% boljši performance v OpenGL! Če se že hvalite in dajete linke od LINK potem še malo bolje preberite!!!
Dejstvo je, da bo ATI z novimi gonilniki bolje deloval kot pa s starimi. Samo še zmeraj nebo bolši od NV! Zakaj? Na tem testu lahko vidite, da je v DOOMu ATI za malo hitrejši na višji resoluciji... Ampak če bi prebrali vse bi vedeli, da so DOOM testirali na ULTRA HIGH in ne na HIGH kot na vseh drugih testih! Vemo da za ULTRA HIGH "rabiš" 512 rama in zato ima tukaj ATImalo prednosti! Spodnji test je pa spet čisto nekaj drugega, ko na C. of the Riddick ATI spet zaostaja, tako kot bi, če bi uporabljali samo HIGH nastavitve pri DOOMu! Do decembra pridejo GTXi z 512 rama in ATI bo zadaj tudi na ULTRA HIGH! To mislim zato ker pač NV bolje deluje v openGL!

NVIDIA still has a decisive lead in OGL apps. Only exception is the second graph where D3 was benchmarked on Ultra Quality.
But you have to realize that ATI was winning that test not because it's better @ OGL, but because it has 512MB of memory.
The game tells you that you should have over 500MB of texture memory on the graphics board to play Ultra Quality.
The GTX doesn't, so that makes up the difference.

3. Glede tega ko se govori, da naj bi 7800 serija padla na sm3.0 testu...
Na 7800 deluje normalno sm3.0 v igrah in podobno!!! Za tisti error ni kriv HARDWARE. Vse je samo od softwara odvisno oz. Microsofta!
Tuki mate Linke ...

LINK1

LINK2

LINK3

FAKE info. After reading it I was a little confused on what to believe so I decided to check it myself. I downloaded it and checked by myself. It took about half of day but after it finished it said "PASSED" I have 7800GTX extreme from XFX with 81.84 drivers installed

The only thing that pisses me off is that some people will read this and will believe that nv don't have SM3 support. As a result they will run to store and buy ati card.

People who are saying this **** or putting those silly PPP are just sad.
««
6 / 12
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

7800GTX 512 rama že čez dober teden? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Strojna oprema
1088279 (5074) Good Guy
»

ATI R580 = X1900?

Oddelek: Novice / Grafične kartice
324090 (3207) simnov
»

Nvidia z GeForce 7800 GTX 512 spet na vrhu

Oddelek: Novice / Grafične kartice
445493 (4141) AngelOfDeath
»

Test ATI grafičnih kartic družine X1000