Forum » Omrežja in internet » Ping PC-jev na routerju DI-604
Ping PC-jev na routerju DI-604
Oldi ::
Z Jahtovim routerjem nisem bil zadovoljen, zato sem ga zamenjal z D-lonk DI-604. Na njem imam 3 računalnike, 2 na prvem portu (preko switcha). Vse dela OK, le računalnika na drugem portu ne morem pingati, ne deluje pa tudi file shering - enako v obe smeri, se pravi tudi iz drugega porta ne morem do prvega oz. prvih dveh računalnikov.
Na Jahtu je to delovalo, ob zamenjavi z D-linkom sem pa samo spremenil IP na vseh računalnikih (na tretjem mestu namesto 8 je sedaj 0) in šeranje ADSL povezave je steklo, dela pa tudi Skype (fajle prenaša z zelo veliko hitrostjo (mislimda preko 2MB/s) očitno preko lokalnega omrežja).
Na routerju so vsi filtri izključeni, DHCP je sicer vključen (za priklop novih računalnikov)
Na Jahtu je to delovalo, ob zamenjavi z D-linkom sem pa samo spremenil IP na vseh računalnikih (na tretjem mestu namesto 8 je sedaj 0) in šeranje ADSL povezave je steklo, dela pa tudi Skype (fajle prenaša z zelo veliko hitrostjo (mislimda preko 2MB/s) očitno preko lokalnega omrežja).
Na routerju so vsi filtri izključeni, DHCP je sicer vključen (za priklop novih računalnikov)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Omrežna vrata (porti)Oddelek: Omrežja in internet | 7040 (5469) | Daniel |
» | ROUTER NETGEAR RP614 težave portforwardOddelek: Strojna oprema | 1684 (1506) | skico |
» | Težave z routerjem LevelOne FBR-1405TXOddelek: Pomoč in nasveti | 2382 (2052) | boom-bar |
» | ADSL + ststičen ip + remote desktop?Oddelek: Omrežja in internet | 2156 (1880) | kuntek |
» | Kabelski dostop - 2 mašini 1 statični IP ?Oddelek: Omrežja in internet | 1261 (1139) | Narcos Satanicos |