» »

Težave z routerjem

Težave z routerjem

FreeMind22 ::

Imam router od D-linka in sicer DI-614+, zadeva je sledeca, vse deluje ok razen wirless.
V omrezju imam tri PCje, moj je dirketno priklopljen in je se supper, druga dva pa sta prek wirlessa, vse je delovalo recimo mesec dva ok, nakar se je zacelo pojavljat v logu routerja SPOOF ATTACK from MAC ...., naprej od enega racunalnika pol pa se od drugega, kar me nebi motlo ce jih nebi zaradi tega router odrezal od mreze, oz. interneta.

To je v logu zapisano, ip mi je zelo sumljuiv, MAC naslovi pa so od mojih dveh racunalnikov.

Aug/24/2005 19:09:18 Spoof Attack fromd MAC(00-0E-2E-35-BE-58) Detect,
Aug/24/2005 19:09:02 Target IP(255.255.255.255), Target Port(67) Packet Dropped

Prebral sm vase teme, glede tega ampak razen tega da sm ugotovu da se to dogaja na nivoju eterneta, ni mi jasno zakaj se to pr meni, dogaja, in zakaj se je to zacelo kr z lepega dogajat.

Mi lahko kdo svetuje kako resit problem?

LP Marko

sinko999 ::

Mogoče ti kakšen drugi sosed malo nagaja, probaj nastaviti WEP enkripcijo na teh dveh računalnikih pa naj se redno menjavajo gesla.

LP
Ni? ni ve?no !

Duhec ::

Preveri oba wireless računala proti spyware/adware/worm zalego. Možno je, da to dela gost promet po intranetu in router to vidi kot 'napad'.
Drugače pa v routerju naredi omejitev IP naslovov na npr. 3 številke (toliko kot imaš računalnikov) in vsakemu računalu določi fiksni IP.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

OpenWRT in OpenVPN (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
7910280 (8140) BivšiUser2
»

Problem z Wifi-rabim pomoč

Oddelek: Pomoč in nasveti
171204 (882) Marino88
»