» »

Povezava Wrt54g - Wrt54g na 140m z nekaj ovirami?

Povezava Wrt54g - Wrt54g na 140m z nekaj ovirami?

Ikar ::

Okej, kolega in jst imava vsak po en linksysov wrt54g. Jst ga imam ob oknu, on pa na podstresju ampak z homemade anteno (po nacrtih z neta - v prazni CD skatli) usmerjeno proti meni. Ovira je samo en vrh strehe vmes. Signal med nama je dober, glede na survey (okoli -71), šumi-noisse pa so vedno prisotni in sicer kar -95 povprečno.
Pingat ne morem, se nič ne zgodi.

Aja pa še nekaj mi je čudno... da v surveyu mi piše da je rssi -71, ko pa pogledam pod Status Wless pod kolegov WDS Signal (SandiWAP): 00:13:10:9B:3C:4E rssi 0 .

Zakaj to piše drugače?
In kaj naj naredim?

Smo že probavali in smo skakali po strehi kjer je čista linija in smo maksimalno dobili za kakih 10 rssi boljši signal, torej okoli -65, šumi so bli pa še veeeeedno okoli -95.

Zanima me kaj so tej šumi oz. kaj naj naredim da bodo manjši? Vem da so to razne motnje mikrovalovk, anten in kaj jst več česa še...ampak....čudno mi je no...

S tem kolegom smo poskusali povezati tudi drugega kolega s flat sector ferimex 18dbi anteno, pa ni slo... Sicer je tam razdalja nekaj cez 200m z ovirami: en hrast in en rob strehe. Dobili smo pa vedno rssi -90 in noise -90.

Any help?

Prilagam se printscreen mojih nastavitev...

P.S.: hitrost sm nastimal na 11mbs zato ker je tako se najbolje dobil signal...
  • zavaroval slike: Predator ()

korenje_ver2 ::

no zdej pa naredi se anteno iz piksne, najemi slo-tech delavce, ki so zastonj, in podri ovire med vama. pa srecno.

sinko999 ::

Razen če nimate kakšne napake v nastavitvah WDS-ja bi morala stvar leteti, probajte še z kakšno wi.fi kartico.

LP
Ni? ni ve?no !

Ikar ::

Oj!

nekaj napredka smo dosegli in sicer tako, da je en drug kolega posodil svoj linksysov 54g AP ki ima malo drugačno funkcijo in drugačen firmware in zadeva med nama se je povezala z okoli 35-40%. Odlično!

Sam čudno mi je, zakaj ta firmware ki sm ga jst nalozil (dd-wrt v.22 - od Talismena) ne zna povezati WDS z WDSom ??????????
Ima kdo kakšen drug firmware. Kar nekaj internetnih strani sem prebrskal in nisem našel nobenega pravega odgovora.
Nalozil sm si tut vec drugih firmawarov pa noben ne zna povezat!
Any help?

P.S.: Ovir pa ne bo treba podirat. :P

Torej, s katerim firmwareom bi lahko povezal za dva wrtja in sicer tako da bo na eni strani net in kišta, na drugi strani bo pa odjemalec neta s kište. Vem da bi tukaj potem moral imeti AP, ampak a nebi moral WRT tut imeti AP podpore v firmwareu?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ikar ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Linksys WRT54G In Tomato Firmware (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
7418716 (11653) Hayabusa
»

Linksys WRT54GL in e-točka (strani: 1 2 )

586848 (5827) ...:TOMI:...
»

Linksys WRT54G3G

374129 (1329) Vanadium
»

WRT54G v5.0

302516 (1729) luser2
»

wrt54g kaputt???