» »

LAN preko kabelskega omrežja

LAN preko kabelskega omrežja

Cooldud3 ::

Mene pa zanima, če bi lahko s parimi frendi vzpostavu (w)lan kar preko kabelskega omrežja. Oddaljeni smo max 2km in mislim da priključeni na isto centralo, al kako že gre to. Ali je to sploh možno. Teoretično pomojem je. Kakšen pretvornik bi potreboval, da bi zajel informacije iz rač, jih poslau preko kabla po eni nezasedeni frekvenci, in jih na drugi strani spet prebral. Če se kdo spozna na takšne reči, bi biu zelo hvaležen vsakršnega pametnega odgovora. Hvala in nasvidenje.
  • spremenil: CaqKa ()

TRIROG ::

Zdej WLAN bos tezko vzpostavil preko kabelsekga omrezja ker je definicija Wlan Wireless lan ... ( brezzicni ) ...

Ce se ne motim bi ti rad vzpostavil LAN okolje na racunalnikih z razlicnih koncev ki so vsi pri istem operaterju*

Poskusi z VPN ... Virtual Private Networking ...

Ustvari se navidezni NIC eden postavi streznik ostali se povezete nanj in voila ... lako se pingate kkor da bi bili v lokalni mrezi ... zelo uporabno za igranje kaksnih igric itn ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TRIROG ()

Cooldud3 ::

Joj, Silly me :> Mislu sm WAN, pa tut LAN je vredu. Torej... usak bi potreboval le kablski modem, ostalo pa se da rešiti softwersko? A lahko malo podrobneje opišeš postopek oz kje bi si človek lahko to prebrau...

TRIROG ::

google ... OVPN ... odprt projekt ...

NAjbolj enostavno bi pa bilo ce b ti povedu kaj tocno zelis ..

OpenVPN ...
1 racunalnik je streznik ostali se povezejo nanj preko Ineta...
ta prvi racunalnik je tudi DNS streznik in vsem klientom ki se prijavijo preko njega na VPN dodeli dolocen ip ...
10.8.0.x
ip se sevedal lahko spremeni tudi tako da jih doloca v smilsu 192.168.2.x, ampak se mi zdi da je bolje da je 10.... ker je manj verjetnosti da ima kaksen klient svoj NIC ze skonfiguriran za IP 192....

Vsakemu mors skonfikururat svoj certifikat itn ... ce se izkaze zadosten interes lahko napisem kaksen HOWto s kaksnimi example setup datotekami ..., ampak bo cas za kaj takega sele v septembru ...

pol je pa tko da z vsakega racunalnika lahko pingas vsakega drugega na ipju ki ga je dolocil VPN server...lahko tud dostopas do nejga v smislu da brskas po njem kot da je v tvoje omrezni sosescini( hitrej za napisat kot anglesk sopomenka)

zadeva se je fino obnesla za igranje Generalsov ZH preko interneta (6ljudi)

mmmato ::

zadeva se je fino obnesla za igranje Generalsov ZH preko interneta (6ljudi)

Na kakšni pipci pa je lavfal ta VPN server? S kolegom sva namreč prek direct connect igrala (oba imava adsl 1024/768) in je orng štekalo.

Sem tudi postavil VPN server na win xp, pa lahko sprejema samo enega clienta. Se da na winxp kako drugače postavit VPN, da bi lahko spejel več clientov, ali bo treba zrihtat server z linuxom?

CaqKa ::

kaj ste sploh prebrali kaj hoče tip:
>>> Teoretično pomojem je. Kakšen pretvornik bi potreboval, da bi zajel informacije iz rač, jih poslau preko kabla po eni nezasedeni frekvenci, in jih na drugi strani spet prebral.

to ni vpn, niti pod razno.

sicer pa bi reko da je ta zadeva teoretično možna vendar je v praksi preveč preprek..
promet gre v končni fazi še vedno preko kabelskega operaterji, ki ti lahko postavi kaki 'filter',
v bistvu bi šel raziskovat črno škatlo.. poleg tega, da kaj bi isp o tem reko..
lažja bi bila varianta postavitve WLANa ali pa komunikacija po 230V omrežju.

glede wlana imaš polno tem, o 230V pa raje vprašaj v elektrotehnika oddelku.

bastadu ::

Tudi sam sem imel že isto idejo. Namreč z sosedom sma oddaljena cca. 70m (vmes je še ena hiša). Že nekaj časa imama postavljen wlan, katerega pa nikakor ne morema nastaviti tako, da bi prezhibno deloval dalj časa. Zato bi bilo fino imeti zanesljivo povezavo, kar kabel tudi je. Torej kabelsko imama vezano preko iste omarce. Samo pomoje bi rabil eno zadevo, ki bi bla kao server, da bi se modem lahko konektu nanjo? Ve mogoče kdo, ali sta najina kabla v omarici med sabo povezana, ali je verjetno vmes kakšen filter za preprečevanje medsebojnih motenj? Če ima kdo mogoče več info o tem se proporočam...

CaqKa ::

pomojem bi bilo najenostavneje da bi ponudniki ponujali tako zadevo za neko minimalno plačilo (polno odprta pipa med dvema)

bastadu ::

Ne pride v poštev, ker bi potem morala verjetno oba imeti kao internet preko kablske in tudi plačevati vsak svojo naročnino, zame je pa ravno point te mreže - deljenje neta8-)

pivmik ::

Hmmm, če se ne motim ima kabelski operater ojačevalce, ki prepuščajo in ojačujejo singnal samo v eno smer, to je k uporabniku(gledanje tv programov, download). V nasprotno smer pa spušča samo določene frekvence, ki jih uporablja kableski internet (za upload).

Ker jaz sem že razmišljal, da bi naredil svoj kabelski kanal :D in ga oddajal na kableskem omrežju, vendar mi je rekel en elektorotehnik, da to ni možno zaradi teh ojačevalcev/omejevalcev.
Ne vem zdej kako so postavljeni tej ojačevalci v vašem kabelskem omrežju, vendar po moje vsakič, ko se razdeli kabel na dva(eden k uporabniku, drugi naprej) operater da en ojačevalec.
Ker že če imaš tri televizije na isti kabelski priključek brez svojega dodatnega ojavčevalca se že malo pozna na kvaliteti slike.

Pa tudi vprašanje legalnosti tega početja.
LP, Gregor GRE^

SasoS ::

naka...za modem rabiš cmts (cable modem termination system) ki stane preveč denarja zate (+ da ga nimaš kam priklopit :P).

CaqKa ::

skratka preveč zakomlicirano. z manj truda in denarja raje wifi porihtita.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

OpenWRT in OpenVPN (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
799533 (7393) BivšiUser2
»

Telemach in porti za SIP ?

Oddelek: Omrežja in internet
456692 (5122) #000000
»

Vista OpenVPN - Windows Domain

Oddelek: Omrežja in internet
81122 (998) Daedalus
»

povezava laptopa s kabelskim internetom

Oddelek: Pomoč in nasveti
462574 (2193) orangebud
»

VPN connection iz domačega omrežja v službo

Oddelek: Omrežja in internet
213921 (3579) darh

Več podobnih tem