» »

Windows se ne zažene

Windows se ne zažene

PrimozR ::

No komaj sem rešil probleme s prešibkim napajalcem (AMD64 in 9NDA3+ se nista zbudila, Tagan 420W to reši) me novi računalnik zopet spravlja na rob obupa. Danes vse skupaj sestavim, priklopim, vstavim CD Windows XP, formartiram C:, izberem inštalacijo Windowsev, fajli se skopirajo, računalnik se zažene, počakam da pride mimo 'Press any key to boot from CD', nato pa izpljune Error loading operating system. Formartiral sem mislim da že skoraj 20-krat, med drugim sem poizkusil tudi z windows 2000. Disk dela, saj sem na hitro postavil windowse na starem računalniku (scrollanje šteka za pop*...* ker nimam nobenih driverjev), poizkusil sem tudi oba IDE kanala na matični a mislim da to nebi smel biti problem saj lepo skopira fajle za inštalacijo, tudi CD-ROMi delujejo. Torej obstaja kakšna rešitev? Morda posodobitev BIOSa? Uporaba XP inštalacijskega CDja z vgrajenim SP2? Rotim vas, rešite me P4!!:D

Aja, disk je Maxtor ATA133, zgleda da ma dost folka podobne probleme: klikot!

tecumseh ::

Kaj si pa pocel s particijami? Je primarna oznacena kot aktivna? Si v BIOS-u nastimal naj ti boota z diska? Btw: kateri disk natancno?

Disk je 120Gb. Sem rešil, bla je ena nastavitev v BIOSu za spremenit (tm k je LBA, Large, Auto pa še neki sem prmaknu iz Auto na Large in dela). Google helps a lot :>

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SSD upgrade: BIOS najde disk, windows inštalacija ne (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
6520071 (2309) Mare2
»

Problem z nameščanjem XP

Oddelek: Operacijski sistemi
5513 (472) zavajon
»

Napačen prostor na disku

Oddelek: Pomoč in nasveti
71297 (1126) Crimson_Shadow
»

sata disk (Hitachi 7k250), namestitev