Forum » Izdelava spletišč » "napredna" inštalacija PHP-ja
"napredna" inštalacija PHP-ja
Zzzzzzz ::
pozdrav
v firmi pripravljamo dva web serverja, ki bi delovala kot cluster. trenutno potekajo sicer šele priprave, zanima me pa tole:
php session handling bo preko mysql baze in session handling funkcije bodo ustrezno napisane. zanima pa me, če se da naredit tako, da se določen PHP skript izvede pred skriptom, klicanim preko web serverja. primer: če uporabnik zahteva npr. index.php, se najprej izvede moj session_handling.php skript, šele potem pa index.php, tako da je ta funkcionalnost za uporabnika "transparentna".
btw: če je kdo imel že kaj takih izkušenj, se priporočam ;)
v firmi pripravljamo dva web serverja, ki bi delovala kot cluster. trenutno potekajo sicer šele priprave, zanima me pa tole:
php session handling bo preko mysql baze in session handling funkcije bodo ustrezno napisane. zanima pa me, če se da naredit tako, da se določen PHP skript izvede pred skriptom, klicanim preko web serverja. primer: če uporabnik zahteva npr. index.php, se najprej izvede moj session_handling.php skript, šele potem pa index.php, tako da je ta funkcionalnost za uporabnika "transparentna".
btw: če je kdo imel že kaj takih izkušenj, se priporočam ;)
- premaknil iz Programska oprema: Tero ()
OwcA ::
Ne vem na pamet kako se stvari reče, ampak se da. Malo poglej po php.ini.
Otroška radovednost - gonilo napredka.
Zzzzzzz ::
THX
sem našel. stvar se imenuje auto_append_file (po skriptu) in auto_prepend_file (pred skriptom)
sem našel. stvar se imenuje auto_append_file (po skriptu) in auto_prepend_file (pred skriptom)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | htaccess - ce obstaja - serviraj, v nasprotnem primeru ....Oddelek: Izdelava spletišč | 1097 (1017) | Lion29 |
» | php skripta za registracijo uporabnikovOddelek: Izdelava spletišč | 2089 (1670) | skorpio |
» | Vpis strani v iskalnikeOddelek: Omrežja in internet | 2737 (2381) | pirx |
» | [php] Problem z dinamično stranjoOddelek: Izdelava spletišč | 1551 (1396) | Iskraman |
» | PHP sessionsOddelek: Izdelava spletišč | 1469 (1252) | rokpok |