Forum » Pomoč in nasveti » Ne zazna particije
Ne zazna particije
hunter01 ::
Problem je sledeč....
Danes kar na enkrat na bratovem compu napaka nekaj v zvezi s tem ... root\sistem32\hal.dll is missing... ok si mislim sesul se je sistem, formatiram c instaliram na novo windowse, odprem raziskovalca in glavne particije 130Giga (od 160giga) mi ne zazna pravilno, ces da ni sformatirana do you want to format.. OMG gor ima kar nekaj pomembnih stvari za solo pa me zanima ce se da to kak resit.
Sem pa probal vse mozne disk checke in fixe od windowsov, in ko sem opravljal disk check mi je javlo (nisem siguren o stevilki) okrog 300bad sectorjev (vec nisem mogel prebrati ker je kr slo mimo pa tudi pauza ni vstavla tega screena). Poleg tega me se zanima ce grejo bad sectorji pod garancijo... disk Maxtor 160 Gb 8Mb Cache star 4 mesece.
Hvala za odgovore, katere rabim do jutri...
LP
Danes kar na enkrat na bratovem compu napaka nekaj v zvezi s tem ... root\sistem32\hal.dll is missing... ok si mislim sesul se je sistem, formatiram c instaliram na novo windowse, odprem raziskovalca in glavne particije 130Giga (od 160giga) mi ne zazna pravilno, ces da ni sformatirana do you want to format.. OMG gor ima kar nekaj pomembnih stvari za solo pa me zanima ce se da to kak resit.
Sem pa probal vse mozne disk checke in fixe od windowsov, in ko sem opravljal disk check mi je javlo (nisem siguren o stevilki) okrog 300bad sectorjev (vec nisem mogel prebrati ker je kr slo mimo pa tudi pauza ni vstavla tega screena). Poleg tega me se zanima ce grejo bad sectorji pod garancijo... disk Maxtor 160 Gb 8Mb Cache star 4 mesece.
Hvala za odgovore, katere rabim do jutri...
LP
korenje_ver2 ::
morda je meil kaksen drug filesystem. sicer pa formatiraj disk in preveri se enkrat za slabe sektorje. ce so slabi sektorji, garancija velja za nov disk, za podatke na disku pa ne.
ok sformatiral disk vendar ko sem preverjal sem ravno nekaj delal na drugem compu in nisem videl ce so ali niso bad sectroji :S ko sem dal se enkrat preverit pa mi noce pokazati podatkov (preverjanje opravi kar brez ponovnega zagona), kaj to potem pomeni da je zopet vse ok? obstaja kak bolj natančen freeware program??
korenje_ver2 ::
s cem ti to preverjas sploh?
si preveril ce je bla kera druga particija? ponavadi se da z linuxom resit tudi podatke na takem disku.
karkoli ze...
si preveril ce je bla kera druga particija? ponavadi se da z linuxom resit tudi podatke na takem disku.
karkoli ze...
finta z linuksom je bla da nisem imel niti enega live linuxa pri sebi ker je moj knopix neznano kam izginil... drugače sem pa preverjal kar z windowsi.. pod tools pri disku mas disk check in potem te pri enem vprasa do you want to scedule disk check for next startup das yes i pol restartas.... pol pa gledas... sam zdej mi tega vec ne naredi ampak preveri direkt v windowsih tako da sklepam da ni bad sectorjev.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ali HDD umira?Oddelek: Strojna oprema | 3576 (2365) | hojnikb |
» | Opozorilo za diskOddelek: Pomoč in nasveti | 6529 (5832) | fr4nc |
» | Poskus oživetja diska z bad sektorji?Oddelek: Strojna oprema | 4485 (3467) | amigo_no1 |
» | Bad sectorji na trdem diskuOddelek: Pomoč in nasveti | 2075 (1887) | MSI7 |
» | ne morem razdelit sistemske particije brez formataOddelek: Pomoč in nasveti | 1371 (1205) | KontraCepec |