» »

FTP

FTP

zjda ::

Pozdravljeni!
Na forumovem iskalniku sem parkrat napisal ftp in iskal ampak tega problema še ni bilo (vsaj kar sem jaz opazil).
Imam program, kateri mi omogoča pošiljanje informacij prek ftp-ja ali maila. Problem je v tem, da če si jih pošljem prek maila, mi ne prikazuje slik (to je tudi omenjeno v samem programu, da ne bo pomote:) ). Kako bi si pa uredil, da bi mi pošiljal program prek ftp-ja? Gre se za 2 računalnika, ki nista povezana v mreži. Je možno? Morata bit v mreži?
Skratka pomagajte mi!!
LP

Le s postavljanjem butastih vprašanj lahko človek od tega kaj odnese...:))

OmegaBlue ::

Najprej se zberi in povej kaj sploh hočeš? Nekaj pošiljati? kam? zakaj mešaš FTP in mail? kje ti ne prikazuje slik? Lepo počasi.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

OmegaBlue ::

Ok zdaj mi je skočilov glavo:) ti bi rad en luštkan keylogger nekje imel ane, po možnosti kak "007 spy" ali nekaj takega. Oprosti ampak če nimaš dovoljenja od osebe/jo obvestiš da je nadzorovana je to rahlo nelegalno in se tej temi kaže temna prihodnost.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

AndrejS ::

Če nista v mreži, kako bi pošiljal ? Z mislimi procesorja. Seveda je obvezno da sta v mreži!

KAAAJJJJ???8-O 8-O 8-O
Kakšen keylogger ?
Glede na moja vprašanja na forumu si najbrž že pogruntal da sem, kar se teh stvari tiče še pravi zelenec.
V bistvu me zanima na kakem principu to dela!!!
Če si npr. študent ekonomskega faxa dobiš ob prvem downloadanju z njihovih strani mapo v My network places (ftp.ef.uni-lj.si). Zakaj? Kaj dela ta mapa tam?
V članku, ki je napisan na forumu je Tody razložil kako ftp deluje. Kaj potem, si jaz inštaliram ftp client na svojega kot server in na drugega kot sprejemnik? A potem bom lahko vlekel fajle z enega računalnika na drugi? Itak če so povezani v mreži daš da so podatki shared in si jih povlečeš. Kaj ma potem sploh ftp veze?

človek nekaj vpraša, pa ga imajo že za kriminalca...ccc

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zjda ()

primus1024 ::

Če si npr. študent ekonomskega faxa dobiš ob prvem downloadanju z njihovih strani mapo v My network places (ftp.ef.uni-lj.si). Zakaj? Kaj dela ta mapa tam?

Ta mapa je zato, ker so Windowsi "user friendly" in naj bi ti "pomagala" da boš ta ftp lažje našel v prihodnje. Po mojih izkušnjah so vse te "user friendly" zadeve namenjene temu, da je folk bolj zmeden, ker se mu nekje pojavijo neke nove zadeve, drugje zginejo (personalized start menu npr.) itd.

Pomagalo bi, če poveš za kateri program gre, da ti lahko pomagamo. Jaz si ne znam predstavljat smiselnega programa, ki bi vseboval mail in FTP obenem. Še posebej zato ne, ker praviš, da kar pošlješ konča na istem mestu.

Kaj potem, si jaz inštaliram ftp client na svojega kot server in na drugega kot sprejemnik? A potem bom lahko vlekel fajle z enega računalnika na drugi? Itak če so povezani v mreži daš da so podatki shared in si jih povlečeš. Kaj ma potem sploh ftp veze

Pri FTP povezavi rabiš na enem koncu server in na drugem klienta. Tako da za premetavanje fajlov sem in tja rabiš vsaj en server.
FTP ima precej veliko vezo, če ne nameravaš odpret svojih windowsov celemu netu.
Najprej razloži kaj si predstavljaš pod mrežo. A je to lokalno omrežje za firewallom?
Npr. celoten internet je precej velika mreža. Tvojemu domačemu omrežju se reče LAN (Local area network) in če je za firewallom je ta varianta, ki si jo omenil ok. Če pa nameravaš prenašati fajle prek interneta pa ta zadeva ni več ok, ker se je tvoja mašina pripravljena skonektat s čisto vsakim abakom, ki laufa winse (to je zelo negativna zadeva). V tem primeru, je boljše uporabit ftp.

LP,
Primus1024

AHAAAAA!!!
Sedaj pa sem pogruntal spy 007! Ja, v bistvu gre za podoben program (Inspector), katerega bom inštaliral doma in ga pustil laufati medtem ko mene ne bo. Sam program pa omogoča prenašanje screenshotov in podobno prek neta.
Ker pa sem veliko na službeni poti (tujina), bi si nekako ustvaril to ftp "sranje", da bi se pol lohk s tujine konektal domov, pregledal kaj počnejo na MOJEMU compu (da ne bo pomote g. moderator - kako naj vdiram drugim, če še ftp ne vem kaj je!?!).
No, v bistvu to je to!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[visual c#] inštaliranje aplikacije iz interneta

Oddelek: Programiranje
151341 (1072) Beezgetz
»

FTP odjemalec dostopen od "zunaj"

Oddelek: Omrežja in internet
61410 (1264) salesky