» »

Printer - EPSON ali HP?

Printer - EPSON ali HP?

DeLuX ::

Zdravo.. jst sm se zmeri v hudi dilemi, zato vas naproscam, ce mi lahko poveste kateri printer kupit.. Epson 680 ali HP 930! Denarja ne dam nic vec in nic manj!
Oba printerja imata enako ceno! Zdej ne vem... eni pravjo, da je boljsi HP, drugi da ne. Katerega torej? Pa se nekaj... Zaradi kartus za printer: HP-jeve so zelo drage, samo zakaj? Kolk je ''mala'' barvna kartusa HPja velika (ml) in koliko Epsonova? Kje je tle fora pr HP kartusah d so tko drage? Velikost? Daljsa doba? Prosim, pomagajte! Hvala....

Wolverine ::

Absolutno hp-ja, printa na bilo katere liste z razliko od epsona, ki mu moras seveda kupovati posebne liste, da dosezes zadovoljivo kvaliteto. Glede kartus: itak da imajo hp-eve kartuse kljub visji ceni daljsi rok uporobe, ker je sosed tudi imel epsona pa jo je 2x menju, jst sem pa se kr veselo naprej printu...da ne bo kdo mislu, da je on kaj vec printu ko jst:)
Wolverine-entertaining special effects masterpiece:)

Tomi ::

Sam imam HP-ja in sem zelo zadovoljen, tako da ti ga lahko samo priporočam.
Pa še tako je, da bo sedaj imel KMP kartuše za HP, kar pomeni, da bodo ob enaki kvaliteti 60-70% cene.
metrodusa.blogspot.com

Boky ::

Tudi jaz sem bi vzel HP-ja.

totimato ::

No, jaz pa bi vzel Epsona. Sem že imel HPja, pa Epson, po mojih izkušnjah bolje printa. Je pa res da tiskam vglavnem slike. Sem pa opazil da na Slo-techu ima folk večinoma HPje, al pa se pristaši Epsona bol tiho :).

Pa tudi kaj se tiče porabe je odvisna od uporabnika (koliko krat čistiš glavo, kaj printaš, ipd.). Sem pač bolje zadovoljen pri Epsonu in kot vidiš imajo drugi drugačne izkušnje.

Najbolje bi bilo da primerjaš izpise obeh.

lp

totimato

mobisuxguru01 ::

včasih (par let nazaj) je blo tko da je Epson bolš printal na posebne papirje (za fotke printat) medtem ko je na navaden papir bolš printov HP, tko da se morš ti odloč za kaj boš printer rabu, sicer boš tudi pri HP moral kupiti poseben papri za približek foto kvaliteti

zavedaj pa se da ti čiščenje glav požre ogromno barve in pa boljšo kvaliteto ko boš hotel več barve bo šlo

HPjeve kartuše pa so dražje zato, ker zamenjaš še tiskalno glavo, pri epsonu pa ne

najbolje je (če imaš možnost) da na obeh sprintaš isto sliko pri istih nastavitvah

lp

Maxtor ::

Jaz bi vzel Epsona. V istem cenovnem razredu je epson presenetljivo boljši, ima pa tudi HP svoje prednosti.
Prednosti epsona:
- economi izpis je res economi, ne tako kot pri hp-ju, ko je ekonofast samo fast, pljune pa glih tolko barve kot pri normalnem tiskanju.
- kakovost izpisa je pri epsonu dosti boljša, kot pri hp-ju, pa to ne glede na kateri papir.
- epson izvže popolnoma suh list, pri hp-ju pa moraš dolgo čakati, da se barva posuši, da se ne paca, še posebej pri izpisu na foto papir.
- pri epsonu ne rabiš nikoli poravnavati šob, ker so izpisane tabele vedno ravne, hp pa nariše cikcak

Prednosti HP-ja:
- na econofast je hitrejši od epsona
- ko ga vklopiš, je prej pripravljen kot epson
- printaš lahko samo z eno kartušo
- barva drži mogoče malo dlje, je pa kartuša dražja.

Skratka vzami epsona. Ne bo ti žal.

novinaR ::

Najlažje bo, če vržeš kovanec. Oba sta sigurno dobra.

SI_J ::

Problem pri Epsonu je, da se crnilo zasusi v glavi, ce ne tiskas dovolj pogosto. Servis je pa ZELOO drag...
Pri HPju tega ni, ker (ze omenjeno) pri menjavi kartuse zamenjas tudi glavo.
Torej...
Ce bos tiskal brez predaha (vsaj 1x na teden) in ne dlje kot leto qpi Epsona, v nasprotnem primeru HPja.

Maxtor ::

NO, jaz mam EPSONA SC 440. Vsako leto kaka dva meseca printerja niti ne vklopim, pa vedno printa v redu. Barva še se mi ni zasušila, pa imam printer več kot 2 leti, kartuš pa sem tudi že menjal vsaj 6 črnih in 3 barvne. Sma namreč dva uporabnika tega tiskalnika in ko se printa se printa ogromno - do sedaj je sprintal že sigurno 5000 listov, ko pa so počitnice, pa se printera nihče vsaj 2 meseca ne dotakne.

LP

_Tejc_ ::

Imam Epson SC 400 star tiskalnik in res se je barva zasusila v glavi tako da mi ne printa glih najbolje sam verjetn je z novimi Epsoni to bolj poskrbljeno...

Loser ::

Vzemi Hp , ta je Zakon .
Namrec pred kratkim sem si kupu 930 in ti povem da sopa 100 na uro , fotke enkratne.8-O

yjj ::

Jap, HPja

branko_bm ::

Jaz sem za EPSONA!

ze10 let uporabljam epsonov tiskalnik
najprej iglicnega lq 100
zdaj pa stylus color 500

razmisljam o novem modelu
pribl. na 5 let jih menjujem... (ker gre tehnika naprej, pa tudi ta glava je ze odsluzila svojemu namenu (sicer se dela)) - printam ogromno

kartuse so pa lahko pelikanove in tako prisparas na barvi...

Pisk ::

Rednex!! Piše se leto 2001 in ne 1985! Wake up!!
Prav nič od tistega kar si napisal ne drži! Epson je boljši izključno ko gre za fotografije. HP nima le 1 kartuše. HP se na economy zelo dolgo obnese da o kvaliteti tiska niti ne govorim ker Epson printa zelo zelo bledo(nečitljivo). HP ima glavo na kartuši in jo je potrebno poravnat preko softverja tako da nima prav nič s šobami o katerih govoriš. HP je neslišen medtem ko Epson zbudi pol soseske. ITD...
Rednex, hočem rečt da gre za primerjavo 680 vs 930 in ne 2 parnih strojev!
Hmm, mogoče bi pa Epsona le uvrstil med parne stroje, vsaj kar se glasnosti tiče :D
Ti bom jaz enkrat zapiskal!!!!!!!!!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

HPjevi inkjeti so crap...

Oddelek: Strojna oprema
392769 (2152) Brane2
»

kateri A3-tiskalnik?

Oddelek: Kaj kupiti
161949 (1755) orka