» »

KAteri fotoaparat bi vi izbrali Canon S2 ali Sony DSC H1?

KAteri fotoaparat bi vi izbrali Canon S2 ali Sony DSC H1?

mato22 ::

Kot sem gledal teste, sta si fotoaparata po kvaliteti dokaj podobna. Mi je pa všeč pri sony-ju ker ima velik LCD zaslonček, čeprav me bolj vleče k canon-u.
Tako da ne vem za katerega naj se odločim.

  • zaklenil: CaqKa ()

PALOMINO ::

Preizkusil sem oba fotoaparata in takole povem:

Osebno bi verjetno izbral Sony H1, je pa problem z dobavo trenutno, dočim so sedaj Canon S2 v Slo dobavljivi brez problemov.

Zakaj H1? Definitivno ne zaradi velikega LCD-ja, ker me zaradi takih reči boli k...

H1 se je odlično obnesel v slabših svetlobnih pogojih, slike so izjemno kontrastne, sama oblika in ergonomija sta boljši, napajata ga 2 AA bateriji - je energijsko varčna reč in navsezadnje ima reč 2 leti garancije. In minusi? Hja, med snemanjem videa ni moč zoomirati ali pa jaz ne znam :D

Canon PowerShot S2? Hja, zadeva tud ni švoh ampak kaj pa vem, dobro poznam S1 in moram rečt da me je ta S2 - vsaj mene OSEBNO malo razočaral. Ok dodali so mu makro način zrasel je na 5 mio pik, ima DigicII procesor kar pomeni, da se da tudi malo bolj eksperimentalno slikat. Med videom lepo dela optični zoom zvok tudi lepo posname - seveda pa more bit za lep video idealna svetloba - pozabite na dober video v kakšnem polmraku, to ni videokamera. Barve v slikah se mi zdijo v primerjavi s H1 s za kanček slabše. Napajanje - uporablja 4AA baterijie kar se meni zdi za te čase čisto preveč.

Torej moj nasvet je, če kje dobiš H1 ga vzemi, drugače pa S2 - z nobenim ne gre zgrešit.

andper ::

Nimam določenega mnenja, samo priložil bi povezavo do te izčrpne primerjave, če je slučajno nisi videl že prej.

Tugo ::

PALOMINO: glede varčnosti me nekaj zanima. si probal koliko slik lahko narediš z enim in z drugim? in pa kakšne baterije (za filat - NiMH) si imel?

lp, T.

Glicerin ::

Jaz rečem kar S2. Kot drugo je pa tud Cannon znamka z kakovostjo.

globoko grlo ::

V tisti izčrpni primerjavi je panasonic najbolj kakovostno ocenjen (ostrost slike, full hudi algoritmi pri iso400 in max zoomu, zelo malo/skoraj nič popačenj), vglavnem kvaliteta slike je zakon. S2 ima malo toplejše barve, ampak sama kvaliteta slike pač ni na panasonicovi ravni. H1 pa naj bi delal najbolj "všečne" fotke.

Na koc pa pove, da razlike sicer so, ampak jih moraš iskati, oz. vedet kje in kaj iskat, da jih boš dejansko opazil, drgač pa razlik ne opaziš.

Se prav vseen kurc kaj vzameš. Mogoče te prepriča vrtljiv lcd, al Sony firma, al pa kvaliteta slike, al pa kj tretjega.

ajd

mj123 ::

Največja svetlobna moč objektiva S2 IS je 2.7-3.5. Ali ima kdo podatek, oziroma ali lahko kdo, ki kamero ima preveri, kolikšna je najmanjša možna svetlobna moč (f)?

Tugo ::

F=8

lp, T.

EDIT: še link.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tugo ()

Slipi ::

Najmanjša možnost nastavitve zaslonke je f/2.7, potem pa po korakih: f/3.2, f/3.5, f/4.0, f/4.5, f/5.0, f/5.6, f/6.3, f/7.1 in f/8.0.

Dober link je dal pa andper, ki se ga vsekakor splača prebrati v celoti, čeprav je to spet tako, drug, nepristranski ocenjevalec, bi lahko za odtenek napisal drugače, tretji, še za odtenek drugače itd. Podanih je dovolj primerjav, da je pač opaziti razliko in, da ima posameznik možnost svoje odločitve, kaj mu odgovarja in kaj bi rad imel.

Sam sem naprimer pri moji odločitvi, kaj kupiti (prodal sem S1 IS precej pod kupno ceno), zato, da sem lahko kupil S2 IS, pa vseeno prej nisem delal primerjav z drugimi aparati. Za bistven podatek sem imel izhodišče: čim večji zoom in obvezno AA baterije. Nekako mi ne gre v račun, da bi imel fotko baterijski vložek dotične firme, ker nikoli ne veš, kako se komu sfuzla in navije ceno. Pa še kje v odročnejših krajih ti lahko ravno takrat, ko je najmanj pričakovano, pobere baterijski vložek do totalke in imaš fotko le za okras in skrb. Če ti poginejo baterije za polnenje, v najslabšem slučaju lahko kupiš alkalne, te pa že dobiš zamala v vsaki trgovini ali celo trafiki.

Aja, nikakor ne šparat denarcev pri nabavi MEM kartice. Sam sem kupil 512 MB, pa sem že po krajši uporabi zašel v težave, ker je zmanjkalo prostora. Posebej, če poslikaš lepe detajle in se istočasno spomniš, da bi bilo dobro, ko bi posnel še krajši filmčk. Po snemaju treh detajlov, sem na koncu ostla brez najbolj potrebnih slikic.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Slipi ()

swar ::

H1 se dobi v merctor centru tehnike v crnucah.Sem ga sprobal danes pa res ni svoh zadevscna....

tec ::

fz5 all the way

CaqKa ::

tema že obstaja. zaklepam

Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?

lp moderator


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Canon S1 IS - da?ne?

Oddelek: Kaj kupiti
151751 (1511) _pobesneli_
»

Izginjanje analognega

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
284603 (3711) BigWhale
»

Digitalec Sony H1 ali Panasonic FZ5?? NUJNO

Oddelek: Pomoč in nasveti
121413 (1343) globoko grlo
»

Canon vs. Minolta

Oddelek: Kaj kupiti
242012 (1597) nodes

Več podobnih tem