» »

Kateri ventilatorji so najbloljši?

Kateri ventilatorji so najbloljši?

«
1
2

BlackHole ::

Zdi se mi, da je moj ventilator preglasen, zato me zanima kateri ventilatorji so dobri in tudi tihi in kakšne so kaj cene. Kje je najboljša izbira v Sloveniji?
LP Marko

Loki ::

Golden Orb - Mlacom - 4000 sit.
Baje da je zelo tih.

Medved ::

odvisno za ker procesor, men golden orb nč bolš ne dela od original intelovga na celeronu 600, sm kr mal razočaran , pa taka mrcina od venta hmmm

alien-w ::

caki mal TomCat, men je gorb shladil proca 466@581 na 42°C, z navadnim intelovim sem imel v BIOSU temperature warning na 50°C, mi je takoj, k je zacel winse nalagat resetnu, ker je bla previsoka temp. Je pa res, da s HARDCORE CPU test + SETI@home se vedno nabije na 49°C, ce laufa 1 uro in ostali venti niso prklopleni. Samo po moje z navadanim intelovim hladnikom, niti 5 minut ne bi delal tega. Men se zdi, da je GOrb vreden svojega denarja. Aja, Pa veliko pomaga ce ga zbrusiš. men je za 3-4°C pomagal. Probaj :8)

BlackHole ::

NISMO SE RAZUMELI. MISLI SEM VENTILATOR ZA CELO OHIŠJE, kolikor vem je ta ponavadi glasen ali se motim.
Za procesor tako uporabljam MAJESTY.

alien-w ::

aha! Markoj, pejt v conrada v hali D v LJ, pa kupi "Silent fan" 120mm, ki je po defaultu 24V, pa ga dej na 12V, pa je tih, pa se zelooooo hladi! UBIJA!

TESKAn ::

Silent fan? V keri štacun se ga dobi pa kolk košta?
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

OldSkul ::

Prvič slišim ej!!!

Mislim da si ga bom kmal kupu če je tok dobr!

alien-w ::

ja stane 1100 SIT, ker je pod ugodno (prej je stal neki cez 4000 se mi zdi) Drugač se ga pa dobi v Conrad electronic v Lj - BTC hala D (to sem ze napisal):8)
PS: tm unmu modelu (prodajalcu) rečte, naj ga sproba na 12V, da se boste prepričal, preden kupte. :D

AvAkI ::

GoldenOrb 3200 SIT :D

Loki ::

Avakl, a ga ti slucajn nis razumel. Prav, da hoce vstopni/ izstopni vent.
Golden orb bi manj hladil to, kakor ce bi pihal not.

andro ::

Jaz mam enega 80 mm panasonic. Hladi tak da je joj!!! Pa ni niti preglasen.:P
To have no errors, woud be life without meaning . No strugle no joy!

BlackHole ::

A je možno da ni problem samo ventilator, kar se tiče hrupa, ampak v napajlaniku in kako je izdelan pretok zraka, ta namreč povtroča največ hrupa. Poleg tega mi trese ohišje, kadar moj Pioneer (16x) vzleti. Verjetno je salbo pritrjen ali pa je ohišje za en k***c.

AvAkI ::

Aha:))

Izak ::

Markoy mal potisni "šraufe" ki držijo pionerčka! Poglej če maš vse js sem pr cd-romu ko sem kupu škatlo mel samo dva! In je kr neki treslo pol sem dodaal še dva in konc nabivnja.

mojsterpeter ::

Ja, Silent fan trga... sem šel v konrada zagrabu dva komada in jih odpelou. Btw: to je tista mrcina, ki je na alienovi slikci ohišja :D

alien-w ::

Ancient. Kdaj si jih pa kupu?? Kolk so jih se mel??A je cena se vedno tako nizka?? 1100SIT za enga?

RUSKIE ::

Mam 2 stara venta iz napajalnikov pa sta neverjetno tiha(sem pa moral modificirat(beri rezat) sprednji del ohišja ko sm naštimu prepih(full glasno) prej sm meu vakum(oba vn)). Moj predlog dob kšne stare napajlnike pa bo.
-/1 c0ntr0l th3 5T0RM-

yjj ::

Golden orb so najtišji in naj , crome enako le da te bo glasnost precej motila

alien-w ::

hja, Silent Fan rula itaq!! Jest ze vem, sej mam doma na ohisju dva! kar se pa tiče prepiha ruskie: 80X80 venti so velikooo glasnejsi na 12V kot pa dva 120X120 na 12V!!! To si dobr zapomn.:D

gorenc ::

Ej fora dons sem pri Megahitu kupil 8*8cm ventilator, ze odpiram denarnico in dajem ven 5000SIT bankovec, ko zaslisim; to vse skupaj znese 595 SIT!! Zdaj ga glih sprobavam in moram rect da je ODLICEN, jutri bom kupil se dva!:)):)):))

BlackHole ::

Zdaj mi več ni nič jasno. Ta pravi, da je kupil ventilator pri Megahitu. Jaz sem tudi bil tam danes z celim ohišjem,
pa nisma s prodajalcem nič rešla. Menjal mi je napajalnik, pa se mi zdi da je še glasnejši od prejšnega.
Kaj sploh povzroča večji hrup, ventilator ali hladilnik n procesorju (Chrom Orb).

TESKAn ::

napajalnik predelaj - zrez vn tist odvecn pleh, k sam mot zrak. Aja, lahk nardis tut tko: das vent v napajalniku na 5V, pol pa nasprot njega izrezes eno lukno pa das tja se en 80 mm vent@5V. hladi dobr + zlo ne - hrupno (beri: tiho k miska:D)
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

gorenc ::

Vent za 595 sit je tist za napajalnik-taplasticen, ki jih ma prodajalc zadaj v skladiscu celo skatlo (Megahit v BTCju). Meni deluje cisto tiho, v primerjavi z enim kovinskim 8cm, ki ropota kot rotor od helikopterja. Res pa je, da ta kovinski predela vsaj se enkrat vec zraka (tako po obcutku). Jebiga za mesanje zraka so cist OK. K bodo pa crknl bom pa odprl kisto pa not usmeru cist navaden namizni ventilaror 40cm. Ker mam dost rezanja, pa jebanja (z bormashino komaj preluknjam tist ubogi 1mm pleh, je moj K***c 1mm!! Moja kishta je narejena najbrz s posebno ojacanega jekla-taksen k pri tankih!!).

Aja pa namizni je pri najnizji hitrosti cisto tih (tisji od dveh 8*8cm)
pa kdaj bom jest dobil celo zvezdico?? Zdej sem naredil ze ene 30 sporocil?

branko_bm ::

chrome orb vredu hladi pa se poceni je, le namestitev je malo (zelo) zaguljena... JAK! slpoh pa na abit kt7 (raid), pol ga vzame dol in ugotovis da je duroncek ze cisto skrhan.... saj je OK le zajebali so to namestitev in pa krhanje..!!!! >:D eno vprasanje, nekje na tej strani sem 1x zasledil neki bakreni vlozek ki se vstavi med hladilnik in proc. in ima izrez za jedro in L mosticke, kdaj se bo dalo to kje tu pri nas dobit?

TESKAn ::

Hehe, sm si dans dva silent fan - a dobu. Res hudi zadevci - na 12V sta zeloo tihi:)), pa sam 1.140 SIT staneta. Kupte, dokler jih je še kaj:))!!
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Izak ::

Kje dobiš te silent fan-e? :\

TESKAn ::

V Conrad - u. pejt kje pa jim rec, da rabiš en 120 - mm 24V ventilator.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

KamikazA ::

Sem šel po silent fan, pa se ugotovil da je kar glasen(vsaj za moje pojme). Ker pa jaz rabim ta ventilator na zunanji strani "kilerja", pa me zanima če je kdo probal obrnit smer vrtenja ventilatorja? Jaz bi ga rabil da mi mi ven pihal pa bi ga rad normalno pritrdil.

--Switch-- ::

Meni se zdi da ventilatorje lahko samo obracas, smer ne mores spremenit ker je veternica-ventilator narjen da piha samo v eno stran,zato ce hoces da ti piha v drugo stran ga moras celega obrnit!

alien-w ::

ja, silent fan je tih ce ga laufas na 12V. na 24V pa tuli! Lahko zamenjas polariteto ventu, samo ne mene vprasat, kako se to nardi.

Izak ::

Polariteto zamneš tako da zamenjaš kabla + daš na zdašni - in obratno! Sem probal na mojmu ventu 12V in to ne dela! Obrni ga in bo.

BlackHole ::

Tile silent venilatorji se zdijo dokaj zanimivi, samo vprašanje ja kaj je za vas glasno in kaj tiho. Kako naj vem da bo s temi ventilatorji bolje. Res je da moj Dvd Pioneer 16x preglasi moj ventilator. Meni predvsem moti, kadar gledam film iz DVD-ja. Kako pa je s to napetostjo ventilatorja, ali lahko kaj poškodujem in kako jo spremenim, a kar v biosu. Kolega pravi da je v mojem sistemu tako glasen chrom orb ne pa ventilator, vendar se meni ne zdi. Ali bi to lahko bilo mogoče?

BlackHole ::

Je kje kakšna slika silent fena ali pa kje bi se ga dalo naročiti po pošti?

alien-w ::

Lamer: ne, polaritete se ne zamenja tako, treba je vecji poseg v ventov motor. Silent fan slikca je tukaj. malo pejd dol po strani, dokler ne vids poglavja pritrditev ventov. Tam je. Narociti se ga da na conradovi www strani (e-trading.si se mi zdi).

TESKAn ::

Silent fan je tih in premakne dost zraka. Na Conradovi strani se ga pa, kokr vem, ne da naročit - vsaj jaz ga nism najdu:'(.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

alien-w ::

TESKAn: je pejt u konrada, al pa nekomu rec, da naj ga kupi, pa poslje po posti.

singular ::

jst sm en naoajalnik podru in vn vzel vent, je dost tih zame..:)

TESKAn ::

Hm, sm slisu, da naj bi jih zmankal:'(. Še sreča, da sm par dni nazaj kupu dva:D.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

alien-w ::

ja imel so jih en kup, pa so pol v parih dneh vse prodal. Pokupil so jih pa kdo drugi kot slo-techerji! Bravo mi!:D

OldSkul ::

:D

TESKAn ::

Hm, lahko bi nam zej kaj šenkal, k smo jim nardil promet:P. Recmo kak termometr bi mi prov pršu:D.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

alien-w ::

TESKAn: pejt tja, pa mal zatez, mogoce se kej bo :D Probat ni greh, pravjo.

BlackHole ::

A lahko zmontiram 120 mm ventilator v atx napajalnik in kako.
Kako spreminjam voltažo ventilatorja?

alien-w ::

hmm
voltazo se da spremenit s predupori al pa z direktno povezavo na 5V iz napajalnika. . v napajalnik bos tezko kej 120mm dal notr, ker obiscni napajalniki niso tolk visoki, edin spodi bi lahka dal, sam se ti ne splaca, ker je un vent v napajalniku cist dost!

GodStyler ::

Silent fan je cool jebentilator(za mal keša kr nekej muske-ok če priznam šumenja:D), sam ni pa tok tih k ste tle govoril. Glede na to, da ga ganjam na 12V, ganjou nej bi se pa na 24V, ne vem zakva ma ime Silent(a res sam za to, da gre u promet). No sam kt sm že reku za mal dnarja dost šuma :))):D:D

alien-w ::

hmm pol pa dej zdej en drug 120mm vent, ki je za 12V narjen na 12V, pa primerjaj glasnost... tudi tisti za 4000SIT plastični so enako glasni ali celo še bolj. Tihi so edino uni eni siluro al kaj so ze al pa panaflo, ki so baje zeloo tihi! Kar se pa silent fana tice, je pa ziher tisji od Blue Orba, ki naj bi laufal pri 4800 vrtlajih, men pa na 5400, kar je vec kot Gorb (4600). :8)

GodStyler ::

No sej ne da bi šinfou Silent vent. Mogoče je tko zgledal, sam po opisih, sm mislu, da bo še tišji. Res, da je tišji od CromOrba, sam če bi ga pa ganjou na 24V pol pa že skorej dvomim.

alien-w ::

na 24V je grozno glasen, samo piha pa tolk, da ti comp odnese. na 12V je pa res silent fan:8)

mojsterpeter ::

če ga ganjaš na 24v morš dat v kišto svinčene uteži drgač ti kišta kar odleti kot en jumbojet...:D
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Super tih hladilnik za procesor (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
506044 (4899) TOP
»

Nexus Real Silent ventilatorji se dobijo tudi pri nas

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
193686 (2906) bajker
»

Kateri 120mm ventilator je najtišji oz. najboljši?

Oddelek: Kaj kupiti
92105 (1958) jRk0
»

najbolj tih vent

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
161864 (1503) morphling1
»

ventilatorji

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
61334 (1221) alien-w

Več podobnih tem